Účet používateľaVyhľadávanie
Menu
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
po 1. tr.
DAL
1
VGK
1
po 1. tr.
EDM
1
LAK
3
25. 04.
kurzy
01:00info
TBL
FLA
NHL live
01:30info
NYI
CAR
NHL live
26. 04.
kurzy
01:00info
WSH
NYR
01:30info
NSH
VAN
04:00info
COL
WPG
04:30info
LAK
EDM
«

Sumáre

Detroit vstúpil do play-off výhrou, Habs a Ducks vedú 2:0

Detroit ukázal, že séria proti Bostonu nebude jednoznačná a favorita na titul v úvodnom zápase zdolal. Montreal si pre zmenu v piatok vedenie nad Tampou rozšíril, rovnako ako aj Anaheim nad Dallasom.

VÝCHODNÁ KONFERENCIA

TAMPA BAY LIGHTNING – MONTREAL CANADIENS 1:4 (stav série 0-2)

Tampa nevyužila výhodu domáceho prostredia ani v druhom zápase série a tentoraz podľahla tradičnému kanadskému klubu hladko 1:4, čím si výrazne naštrbila postupové šance. Diváci sa prvého gólu dočkali až v druhej tretine a na ich smútok ho strelil hosťujúci tím. V tretej minúte sa presadil po prvý raz v play-off David Desharnais, ktorý v presilovej hre tečoval strelu P. K. Subbana od modrej čiary. Do dvojgólového vedenia posielal, a teda víťazný presný zásah „Habs“ vsietil v 11. minúte Rene Bourque, ktorý sa predral cez dvoch obrancov súpera a efektne zakončil strelou k žrdi. Pomer striel na bránu bol vzácne vyrovnaný, a to sa nezmenilo ani v záverečnom dejstve. Až v jeho 12. minúte strelil tretí gól Montrealu Brendan Gallagher, ktorý na dvakrát prekonal Andersa Lindbäcka strelou zápästím z pravého kruhu. Po treťom inkasovanom góle z 23 striel ho v bráne nahradil debutant v play-off Kristers Gudlevskis. Toho prekonal druhým gólom v zápase Bourque, keď využil zlú rozohrávku súpera. Jeho strelu síce lotyšský brankár, ktorý čelil spolu len trom strelám, vyrazil, no na dorážku spoza brány už nemal nárok. Lightning zaznamenali čestný úspech až necelé dve minúty pred koncom duelu, keď odvolali gólmana. V početnej prevahe šiestich proti štyrom, keďže domáci hrali aj presilovku, skóroval Teddy Purcel umiestnenou strelou z medzikružia. Prvou hviezdou duelu bol Carey Price, ktorý zastavil 26 striel, P. K. Subban nazbieral dve asistencie.

Na ľade nechýbal slovenský krídelník Richard Pánik, ktorý však odohral len deväť minút a 29 sekúnd, počas ktorých zaregistroval mínusový bod, dve strely a dve trestné minúty. Práve pri jeho vylúčení za hákovanie strelili Canadiens úvodný gól duelu. Lightning hrali bez Ondřeja Paláta, ktorý utrpel v stredu zranenie hornej časti tela. Séria sa za stavu 2:0 pre Montreal sťahuje do Bell Centre, kde sa v nedeľu odohrá tretí zápas. Kanadský tím v ňom môže získať postupový mečbal.

Článok pokračuje pod reklamou

Hviezdy duelu: 1. C. Price (MTL), 2. R. Bourque (MTL), 3. P. K. Subban (MTL)

Jon Cooper, tréner Lightning: „Hrali sme tu dobre. Máme radi klzisko, halu i atmosféru. No ak by som si mal vybrať halu, v ktorej chcem hrať, bola by to tá v Montreale. Prídeme tam bojovať.“

P. K. Subban, obranca Canadiens: „Vieme, aké dôležité sú tieto návraty domov. Nesústreďujeme sa na stav série. Aj keď sme trochu znepokojení, v našich hlavách sa doma séria začne za stavu 0-0. Potrebujeme hrať náš najlepší hokej.“

BOSTON BRUINS – DETROIT RED WINGS 0:1 (stav série: 0-1)

Tomáš Tatar začal zápas prvou šancou a nakoniec sa tešil aj z prvého víťazstva. Vyrovnaný zápas atraktívnej série medzi Boston a Detroitom bol doménou brankárov, ktorí dlho držali čisté kontá. Nakoniec nekapituloval ani raz Jimmy Howard, ktorý Red Wings doviedol k výhre 1:0 s 25 zákrokmi. Rozhodnutie priniesol gól Pavla Daciuka, ktorý Tuukku Raska prekonal ako jediný z 24 striel. Diváci na gól čakali dlho a hoci padol tri minúty pred koncom, diváci v TD Garden videli viacero gólových šancí. Napriek tomu, že papierovým favoritom bol Boston, zápas bol takmer cely vyrovnaný. Gólovú akciu začal Johan Franzen, ktorý poslal puk Daciukovi. Ten nezostal nič dlžný svojej povesti a elegantne si prihrávku spracoval. Potom sa pekne individuálne preštrikoval dopredu, nezastavil ho ani Zdeno Chára, a nakoniec jeho strela zápästím prešla za chrbát Raska. Ten ešte v záverečnej minúte zamieril na striedačku, no Detroit sa od strelenia gólu výborne bránil a nič už Bruins nedovolil. Gól nedostal už 161 minút a 36 sekúnd.

V akcii sa predstavili všetci štyria Slováci, ale nebodovali. Zdeno Chára odohral najviac – 22 minút, počas ktorých zaznamenal dve trestné minúty, jeden mínusový bod a sedem bodyčekov. Andrej Meszároš zaznamenal dve strely počas necelých 20 minút. Radosť mali naši útočníci z Detroitu. Tatar si pripísal dve trestné minúty a s piatimi strelami bol najaktívnejším strelcom duelu. Odohral v ňom 16 a pol minúty. Tomáš Jurčo odohral 12 a pol minúty so ziskom jednej strely. Druhý zápas sa odohrá v nedeľu.

Hviezdy duelu: 1. P. Daciuk (DET), 2. J. Howard (DET), 3. T. Rask (BOS)

Mike Babcock, tréner Red Wings: „Niekedy, keď sa nasadený tím ujme vedenia, tak začnete seba spochybňovať, či ste dostatočne dobrí. A my vieme, že sme dosť dobrí, ale je jedna vec to vedieť a druhá ukázať to. Myslím si, že bolo pre nás dôležité začať sériu víťazstvom, takže teraz budeme môcť ako mužstvo pokračovať v zlepšovaní.“

Patrice Bergeron, útočník Bruins: „Sme zvyknutí hrať vyrovnané zápasy a už sme sa v takejto situácii predtým ocitli. Musíme len lepšie manažovať hru a uistiť sa, že skórujeme, keď sa dostaneme do šancí.“

ZÁPADNÁ KONFERENCIA

ANAHEIM DUCKS – DALLAS STARS 3:2 (stav série: 2-0)

Druhý zápas série bol podstatne vyrovnanejší, než ten prvý, o čom svedčí aj výsledok. Strelecký účet stretnutia otvorili tentoraz hostia, keď sa v ôsmej minúte duelu presadil nováčik Alex Chiasson strelou z pravého kruhu v presilovej hre. O vyrovnanie sa o necelých desať minút neskôr postaral kapitán Ducks Ryan Getzlaf, ktorý nastúpil s ochranným štítom na prilbe pre zranenie tváre zo záveru prvého zápasu série. Po strate puku súperovho obrancu s ním prešiel až pred bránu, kde zblízka efektne prekonal Kariho Lehtonena, ktorý chytal v play-off po prvý raz od roku 2007. V druhej tretine posielal kalifornský tím do vedenia Corey Perry delovkou z pravého kruhu po tom, čo využil ďalšie zaváhanie defenzívy Dallasu. V treťom dejstve rozhodol o triumfe „káčerov“ gólom vo vlastnom oslabení Andrew Cogliano, ktorý si vybojoval puk po nepresnej rozohrávke Lehtonena a následnom nedorozumení obrany Stars. Po kombinácii s Getzlafom poslal puk zblízka za chrbát fínskeho brankára. Texaský klub sa však nevzdal a v polovici záverečnej časti hry znížil na rozdiel jediného gólu svojím prvým presným zásahom v play-off Ryan Garbutt, ktorý z tesnej blízkosti brány nedal šancu dovtedy spoľahlivo chytajúcemu mladíkovi Frederikovi Andersenovi. Hosťom už nepomohla ani záverečná hra bez brankára a ani vylúčenie Getzlafa na to, aby poslali duel do predĺženia. Andersen ho opustil s 34 zákrokmi, jeho náprotivok ich zaknihoval 16.

Séria sa sťahuje do Dallasu, kde sa v pondelok odohrá tretí zápas. V American Airlines Center sa „hviezdy“ budú snažiť vyrovnať sériu a vrátiť ju späť do Anaheimu. V druhom súboji chýbal domácemu tímu strelec víťazného gólu z prvého súboja, Matt Beleskey, ako aj obranca Brenden Dillon.

Hviezdy duelu: 1. R. Getzlaf (ANA), 2. C. Perry (ANA), 3. C. Fowler (ANA)

Bruce Boudreau, tréner Ducks: „Vždy, keď ostatní poľavia, potrebujete vašich najlepších hráčov, aby zabrali. Getzy aj napriek tomu, čo sa mu stalo, nazbieral dva kanadské a tri plusové body. Dúfam preto, že bude nominovaný na cenu pre najužitočnejšieho hráča play-off."

Lindy Ruff, tréner Stars: „Nevyužili sme niekoľko ich veľkých chýb, čo bolo rozhodujúce. Ale som spokojný s tým, ako sme odolávali ich tlaku. Bolo tam veľa pozitívnych vecí. Netrafili sme však bránu po niekoľkých zaváhaniach súpera, čím sme mu pomohli. Nemali veľa šancí, ale tie, čo sme im ponúkli, využili."

SLOVÁCI V AKCII:

Slováci v akcii Ice-time G A B +/- S TM
T. Tatar (DET) 16:28 0 0 0 0 5 2
T. Jurčo (DET) 12:27 0 0 0 0 1 0
A. Meszároš (BOS) 19:40 0 0 0 0 2 0
Z. Chára (BOS) 22:05 0 0 0 -1 0 2
R. Pánik (TBL) 9:29 0 0 0 -1 2 2



Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
Ďalší vyhodený tréner, tentoraz v KaliforniiSeattle si upísal len osemnásťročného obrancu Divoká polminúta v Toronte rozhodla: Marchand vyrovnal rekord, ďalší prekonal! Nemec sa z vlaňajška poučil. Teší sa na MS i vyvrcholenie prípravy: Takýto turnaj tu nebol dlho V boji o juniorský Stanley Cup zostávajú stále dvaja talentovaní SlováciMarchand uznáva: Maple Leafs sú stavaní inak ako v minulých rokoch Canadiens, Capitals i Devils sú medzi klubmi s rekordnými trestami v platovom rozpočte Slafkovský na dne: Skauti porovnali Celebriniho s poslednými 9 draftovými jednotkami Anaheim by sa v lete mohol posilniť o zvučné mená. Priority sú dveSlovenský brankár žiaril v súboji s Gajanom, z postupového mečbalu sa teší aj Pekarčík Pohroma pre Canucks: V druhom zápase boli bez opory, zvyšok série je v ohrození! Obranca Bruins utrpel zranenie. Uvidíme ho ešte v play-off? Švajčiarska hviezda Devils podstúpi operáciu. Stihne kemp? Colorado umiestnilo na waiver listinu útočníka Strelil viac gólov ako Dvorský, teraz podpísal zmluvu v NHLSlováci sú po drámach bližšie k MS: Jeden spálil tutovku, druhý bol svedkom zákroku play-off!Ďalšie dve veľké posily Slovenska sú o krok bližšie k MS. V hre je späť aj útočník, ktorý si zahral NHLV AHL začalo prvým zápasom play-offFlyers podpísali novú zmluvu s ruským brankáromFanúšikovia Canadiens nechápu: Aj po takejto sezóne je Slafkovský tak podceňovaný?Zobraziť viacArchív článkov
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies