Účet používateľaVyhľadávanie
Menu
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
25. 04.
kurzy
01:00info
TBL
FLA
NHL live
01:30info
NYI
CAR
NHL live
26. 04.
kurzy
01:00info
WSH
NYR
01:30info
NSH
VAN
04:00info
COL
WPG
04:30info
LAK
EDM
«

Sumáre

Blues i Avalanche vedú 2:0, Columbus vyrovnal sériu

V sobotu sa odohrali ďalšie tri súboje prvéko kola tohtoročného play-off. St. Louis i Colorado vyhrali aj svoje druhé domáce zápasy a v sériách vedú 2:0. Columbus, naopak, uspel v Pittsburghu, zaknihoval historicky prvé víťazstvo v play-off a vyrovnal stav série na 1:1.

ZÁPADNÁ KONFERENCIA:

ST. LOUIS BLUES – CHICAGO BLACHAWKS 4:3 PP (stav série 2-0)

Obhajca titulu urobil presne tú istú chybu ako v prvom zápase série, keď si neustrážil jednogólový náskok, čo ho nakoniec stálo víťazstvo. Len 6,4 sekundy pred koncom duelu vyrovnal mladík Vladimir Tarasenko stav na 3:3 strelou zápästím od modrej čiary v presilovej hre, čím spôsobil erupciu radosti v Scottrade Center. Tá bola ešte väčšia v šiestej minúte predĺženia, kedy Barret Jackman vystrelil z ľavého kruhu a puk si našiel cestu za chrbát Coreyho Crawforda, ktorému výborne zakrýval výhľad Maxim Lapierre. „Bluesmani“ sa tak ujali vedenia v sérii 2:0 a naplno využili výhodu domáceho prostredia. Lepšie im vyšiel aj vstup do zápasu, keď sa v prvej tretine presadili Chris Porter z blízkosti brány a Kevin Shattenkirk strelou od modrej čiary len 1,8 sekundy pred koncom prvého dejstva. Úradujúci šampión ligy však nezložil zbrane a kontaktný gól strelil v závere druhej časti hry Duncan Keith taktiež delovkou od modrej čiary. Rovnakým spôsobom skóroval aj Michal Rozsíval, ktorý v siedmej minúte tretej tretiny zavŕšil obrat Blackhakws po tom, ako skóre duelu vyrovnal dvojbodový Brent Seabrook strelou príklepom spoza pravého kruhu. V 16. minúte však nebezpečne bodyčekoval Davida Backesa, pričom zasiahol jeho hlavu, za čo dostal päťminútový trest a bol vylúčený do konca duelu. Útočník Blues už do hry nezasiahol. Ryan Miller už viac pukov za svoj chrbát nepustil a zápas ukončil s 25 zákrokmi. Shattenkirk pridal ku gólu dve asistencie, ktoré nazbieral aj Vladimír Sobotka. Crawford kryl 27 striel.

V akcii sa predstavili aj obaja slovenskí hráči v drese Chicaga. Obaja si pripísali po mínusovom bode, pričom Marián Hossa k nemu pridal jeden blok a osem streleckých pokusov, s ktorými bol najaktívnejším strelcom zápasu. Na ľade strávil 21 minút a 41 sekúnd. Michal Handzuš počas rovných 17 minút zblokoval dve strely a vyhral 53 % vhadzovaní. Séria sa sťahuje do Chicaga, kde sa v pondelok odohrá tretí zápas.

Článok pokračuje pod reklamou

Hviezdy duelu: 1. B. Jackman (STL), 2. V. Tarasenko (STL), 3. K. Shattenkirk (STL)

Ken Hitchcock, tréner Blues: „Myslím si, že by sme sa mali upokojiť a začať odznova. Najlepší hokej sme podľa mňa hrali v prvej tretine a potom v predĺžení. V predĺžení sme boli vynikajúci. Potrebovali sme sa len upokojiť a začať odznova,“

Joel Quenneville, tréner Blackhawks „Prvý zápas bol ťažký, bola to ťažká prehra. No dnešok bol brutálny. Robili sme skvelú prácu, vynikajúco sme sa bránili a potom to prišlo, šesť sekúnd pred koncom.“

COLORADO AVALANCHE – MINNESOTA WILD 4:2 (stav série 2-0)

Hviezdne trio Paul Stastny, Gabriel Landeskog a Nathan Mackinnon sa postaralo o všetky góly Colorada, ktoré v druhom zápase série už nepripustilo drámu ako v úvodnom dueli a zaslúžene sa tešilo z výhry 4:2, ktorá ich pred vlastnými fanúšikmi dostala do vedenia 2:0 v sérii. Spolu nakombinovali 10 bodov. Nováčik MacKinnon skóroval v siedmej minúte prvej tretiny po krásnom prieniku zakončenom strelou zápästím z pravého kruhu, aby odpovedal na otvárací gól duelu z hokejky Charlieho Coylea, ktorý dve minúty predtým usmernil nahodený puk Mikku Koiva za chrbát Semjona Varlamova. Druhé dejstvo patrilo švédskemu mladíkovi Gabrielovi Landeskogovi, ktorý v ňom strelil dva góly, aby nielen rozhodol zápas, ale aj vyhnal z brány Iľju Bryzlagova, ktorý inkasoval trikrát zo 14 striel. Nahradil ho Darcy Kuemper, ktorý kryl zvyšných 14 pokusov súpera pri svojom návrate do zostavy. Najmä druhý Landeskogov presný zásah, na ktorý mu efektnou zadovkou prihral Stastny, stál za to. Wild sa snažili zápas zdramatizovať, výsledkom čoho bol gól Marca Scandellu 79 sekúnd pred koncom vo vlastnom oslabení po teči ďalšej Koivuovej strely. Bodku za stretnutím dal ale 14,2 sekundy pred záverečným klaksónom Stastny, ktorý v presilovej hre trafil odkrytú bránu „divochov“. Stastny s MacKinnonom pridali ku gólom po tri asistencie a Varlamov zaknihoval 30 zákrokov.

Denverský klub tak naplno využil výhodu domáceho prostredia a do St. Paul pocestuje s ambíciami ukončiť sériu najkratším možným spôsobom. V Xcel Energy Center sa v pondelok odohrá tretí zápas série.

Hviezdy duelu: 1. N. MacKinnon (COL), 2. S. Varmalov (COL), 3. G. Landeskog (COL)

Patrick Roy, tréner Avalanche: „Tá formácia bola na nezastavenie, hrali skutočne dobre. Odohrali vynikajúci zápas. Výborne pracovali s pukom a výborne aj korčuľovali. Poviem len jedno: všetci naši chlapci dnes hrali skvelo. Myslím, že to bolo skutočne dobré tímové víťazstvo."

Mike Yeo, tréner Wild: „Keď sa vrátime domov, hádam ich viac potrápime. Budeme hrať doma, kde chceme vyhrať, no musíme zlepšiť hru. Počas celej sezóny sme dokázali eliminovať najlepších hráčov, no teraz sme veľmi poľavili, z čoho som znepokojený. Myslím si, že im dovoľujeme budovať si rýchľosť, a preto musíme robiť lepšiu prácu."

VÝCHODNÁ KONFERENCIA:

PITTSBURGH PENGUINS - COLUMBUS BLUE JACKETS 3:4 P2 (stav série 1-1)

„Tučniaci“ nevyťažili maximum z výhody domáceho prostredia a v druhom zápase prišli o vedenie 3:1, rovnako ako v prvom súboji série Columbus, aby nakoniec podľahli tímu z Ohia 3:4. Už v druhej minúte druhého predĺženia o tom rozhodol Matt Calvert svojím druhým gólom v zápase, keď sa najlepšie zorientoval pred bránou Marca-Andreho Flueryho a pohotovo poslal puk za jeho chrbát. Prvá tretina duelu však nasvedčovala, že favorit série si pripíše aj druhý triumf. V nej sa totiž dvakrát presadil Brian Gibbons, ktorý najprv vo štvrtej minúte tečoval strelu Matta Niskanena od modrej čiary a o necelú minútu neskôr si po úniku vo vlastnom oslabení vychutnal Sergeja Bobrovskeho. Následne sa ale zranil a duel nedohral. Odpoveď prišla rýchlo, keď sa v následnej presilovej hre trafil do čierneho Ryan Johansen. Dvojgólové vedenie prinavrátil „Pens“ strelou príklepom Matt Niskanen rovnako v početnej prevahe v závere prvého dejstva. Potom však Bobrovskij zatiahol roletu a góly strieľali už len jeho spoluhráči. Jediný presný zásah v druhej časti hry si pripísal Calvert, ktorý skóroval z úniku v oslabení a zaznamenal kontaktný gól. O vyrovnanie sa postaral v 14. minúte tretej tretiny Jack Johnson opäť v presilovke, keď už len dorazil puk do odkrytej brány. Paul Martin i Sidney Crosby nazbierali po dve asistencie, pričom kapitán Penguins sa vďaka nim dostal na tretie miesto klubovej histórie so 108 bodmi v play-off. Bobrovskij zastavil pri výhre 39 striel, Fleury predviedol až 41 zákrokov.

Blue Jackets sa tešili zo svojho vôbec prvého víťazstva vo vyraďovacích bojoch v klubovej histórii. Veľkú radosť z neho nemal Fjodor Ťjutin, ktorý duel nedohral pre zranenie. Do akcie sa naopak vrátil R. J. Umberger. Séria sa za vyrovnaného stavu presunie do Columbusu, kde sa v pondelok v miestnej Nationwide Aréne odohrá tretí súboj.

Hviezdy duelu: 1. M. Calvert (CBJ), 2. J. Johnson (CBJ), 3. B. Gibbons (PIT)

Todd Richards, tréner Blue Jackets: „Toto je moja tretia sezóna na lavičke tímu a ja viem, čím všetkým sme si museli prejsť, aby sme sa dostali do tohto bodu. Nepoznám však históriu klubu, pre mňa je to vždy o striedaní útokov. Toto víťazstvo je skvelé pre tím i pre mnoho iných ľudí v Columbuse. Mám na mysli hlavne fanúšikov, ktorí boli vždy oddaní tejto organizácii."

Dan Bylsma, tréner Penguins: „Góly v oslabení nám vždy ubližovali, no my sme zvyčajne dokázali využívať presilovky. Dnes sa rozhodovalo pri nerovnovážnom stave hráčov na ľade. Dôležitým faktorom bolo, že sme v druhej tretine nevyužili naše presilovky a oni potom v tretej tretine strelili druhý gól v početnej prevahe, čím vyrovnali zápas. Strelili tri góly v presilovkách a oslabeniach, čo bolo rozhodujúce."

SLOVÁCI V AKCII:

Slováci v akcii Ice-time G A B +/- S TM
M. Hossa (CHI) 21:41 0 0 0 -1 8 0
M. Handzuš (CHI) 17:00 0 0 0 -1 0 0



Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
Mladíci na tribúne. Ako začali play-off AHL potenciálne posily Slovenska?Podpíše Crosby novú zmluvu krátko na to, ako bude oficiálne môcť? Nebolo to k Slafkovskému fér, tvrdí expert. Porovnal preto draftové jednotky inak! Tréner Toronta: Je neuveriteľné, ako to Marchandovi prechádza! Gajan žiaril v zápase o prežitie, dvaja Slováci idú ďalej!Islanders urobia pred ďalším zápasom série zmenu v bráneDôležitý obranca Hurricanes by mal vynechať zvyšok prvého kolaHviezda Floridy utrpela nešťastné zranenie. Vynechá minimálne týždeň Český velikán sa rozhodol: Definitívne zavesil korčule na klinecĎalší vyhodený tréner, tentoraz v KaliforniiSeattle si upísal len osemnásťročného obrancu Marchand prepisoval históriu, Vegas je pred návratom domov na koni, dráma v Edmontone! Nemec sa z vlaňajška poučil. Teší sa na MS i vyvrcholenie prípravy: Takýto turnaj tu nebol dlho V boji o juniorský Stanley Cup zostávajú stále dvaja talentovaní SlováciMarchand uznáva: Maple Leafs sú stavaní inak ako v minulých rokoch Canadiens, Capitals i Devils sú medzi klubmi s rekordnými trestami v platovom rozpočte Slafkovský na dne: Skauti porovnali Celebriniho s poslednými 9 draftovými jednotkami Anaheim by sa v lete mohol posilniť o zvučné mená. Priority sú dveSlovenský brankár žiaril v súboji s Gajanom, z postupového mečbalu sa teší aj Pekarčík Pohroma pre Canucks: V druhom zápase boli bez opory, zvyšok série je v ohrození! Zobraziť viacArchív článkov
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies