Účet používateľaVyhľadávanie
Menu  .
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
25. 04.
kurzy
01:00info
TBL
FLA
NHL live
01:30info
NYI
CAR
NHL live
26. 04.
kurzy
01:00info
WSH
NYR
NHL live
01:30info
NSH
VAN
04:00info
COL
WPG
04:30info
LAK
EDM
NHL live
«

Sumáre

Traja Slováci sa tešili z výhry, Jurčo aj z gólu (príprava)

Traja Slováci sa predstavili v siedmich prípravných zápasoch, ktoré sa odohrali v NHL v pondelok. Všetci mali radosť z víťazstva, ale do bodovania sa zapísal len jeden. Tomáš Jurčo skóroval.

V akcii traja Slováci, bodoval Jurčo

Petr Mrázek bude chytať aj v tejto sezóne v AHL, ale ukazuje, že si miesto v NHL zaslúži. Aj v pondelok sa prezentoval spoľahlivým dojmom, keď zastavil všetkých 27 striel pri víťazstve Detroitu 3:0 nad Torontom. Riley Sheahan zaznamenal gól a asistenciu, pričom Jamesa Reimera zo 16 striel prekonal aj Nick Jensen. Tomáš Jurčo si pripísal prvý bod prípravy, keď v závere poslal puk do prázdnej brány. V akcii strávil 14 minút a 20 sekúnd, počas ktorých zaznamenal aj plusový bod a tri strelecké pokusy. Tomáš Tatar, ktorý odohral 16 a pol minúty, si pripísal len jeden plusový bod. Red Wings síce vyhrali, no pre zranenie prišli o obrancu Aarona Romea. Hráč bojujúci o zmluvu utrpel zranenie dolnej časti tela.

Zo Slovákov sa v akcii predstavil už len Marko Daňo, ktorého Columbus takisto vyhral nad Nashvillom pomerom 3:0. Odchovanec Dukly Trenčín odohral necelých 13 minút a pripísal si na konto tri strely. Z jeho spoluhráčov sa do čierneho trafili Artem Anisimov, dvojbodový James Wisniewski a Jared Boll. Nick Foligno zaznamenal dve asistencie a čisté konto vychytal Curtis McElhinney, ktorý čelil 36 strelám. Jeho náprotivok, Pekka Rinne, inkasoval tri góly z 27 striel.

Článok pokračuje pod reklamou

Seguin a Pominville sa prezentovali hetrikmi

Florida vyhrávala 3:0 a dokázala sa spamätať aj po strate vedenia. Potom však prišli dva góly Tylera Seguina, ktorý nimi v závere tretej tretiny skompletizoval svoj hetrik i obrat Dallasu. Ten vyhral 5:4, keď skórovali aj Valerij Ničuškin a Jason Spezza. Spezza pridal aj dve asistencie a Seguin jednu. Kariho Lehtonena zo 16 striel prekonali Rocco Grimaldi, Scottie Upshall a Quinton Howden, Andersa Lindbäcka potom z ôsmich striel len Colby Robak. V bráne Panthers stál len Roberto Luongo, ktorý zaznamenal 23 zásahov.

Z hetriku mal radosť aj Jason Pominville, ktorého tri góly v tretej tretine rozhodli o triumfe Minnesoty 4:1 nad Pittsburghom. Skóre stretnutia otvoril Zach Parise, ale Steve Downie stav v druhej tretine vyrovnal. Penguins mali v tretej tretine jasne navrch, ale Darcy Kuemper viac gólov neinkasoval. Zaznamenal 32 zákrokov. V bráne hostí sa vystriedali Thomas Greiss a Jeff Zatkoff. Prvý menovaný inkasoval jeden gól z deviatich striel, druhý dva góly z ôsmich. Pominville skompletizoval hetrik strelou do prázdnej brány.

Z výhier sa tešili aj Rangers, Oilers a Coyotes

Nováčikovia Jesper Fast a Ryan Haggerty strelili po dva góly, aby doviedli Rangers k víťazstvu 6:3 nad Philadelphiou. Haggerty pridal aj asistenciu a do listiny strelcov sa zapísali aj Anthony Duclair a Chris Mueller. Henrik Lundqvist čelil 25 strelám, z ktorých ho prekonali Taylor Leier, Jason Akeson a Shayne Gostisbehere. Steve Mason inkasoval všetkých šesť gólov z 37 striel „jazdcov“.

Výborný výkon podali Taylor Hall a Ryan Nugent-Hopkins, ktorí sa postarali o dva kľúčové góly Edmontonu pri výhre 3:1 nad Winnipegom. Hall ich strelil, Nugent-Hopkins mu na ne prihrával. Prsty vo víťazstve mal aj zvyšný strelec Mark Fayne a brankár Viktor Fasth, na ktorého z 28 striel našiel recept len Mathieu Perreault. V bráne Jets štartoval Michael Hitchinson, ktorý v prvej polovici zápasu inkasoval tri góly zo 14 striel. Daniel Taylor následne čelil už len trom strelám.

Arizona pokračovala v dobrých výkonoch a tentokrát si to odniesol Vancouver. Shane Doan strelil víťazný gól, no presadili sa aj Joe Vitale, Brandon McMillan a David Moss. K triumfu 4:2 pomohol 23 zásahmi aj Mike Smith. Toho prekonali Derek Dorsett a Radim Vrbata, ktorý v minulosti hrával za Coyotes. Ryan Miller zneškodnil 31 striel.

Výsledky

NY Rangers – Philadelphia 6:3 (3:0, 2:2, 1:1)
Detroit – Toronto 3:0 (0:0, 1:0, 2:0)
Nashville – Columbus 0:3 (0:1, 0:1, 0:1)
Minnesota – Pittsburgh 4:1 (1:0, 0:1, 3:0)
Dallas – Florida 5:4 (0:2, 3:1, 2:1)
Edmonton – Winnipeg 3:1 (1:0, 2:1, 0:0)
Vancouver – Arizona 2:4 (1:1, 0:2, 1:1)

Slováci v akcii

Slováci v akcii Ice-time G A B +/- S TM
T. Tatar (DET) 16:35 0 0 0 +1 0 0
T. Jurčo (DET) 14:20 1 0 1 +1 3 0
M. Daňo (CBJ) 12:52 0 0 0 0 3 0



Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
V hokeji, vo fitku i v živote: Kĺby sú základom, o ktorý sa musíme staraťJohnny Bower prepísal dejiny a stal sa legendou, hoci to mal nesmierne ťažkéJedna hviezda za druhou: Súper Slovenska v skupinovej fáze zverejnil prvých 15 nominovaných hráčovMladíci na tribúne. Ako začali play-off AHL potenciálne posily Slovenska?Podpíše Crosby novú zmluvu krátko na to, ako bude oficiálne môcť? Nebolo to k Slafkovskému fér, tvrdí expert. Porovnal preto draftové jednotky inak! Tréner Toronta: Je neuveriteľné, ako to Marchandovi prechádza! Gajan žiaril v zápase o prežitie, dvaja Slováci idú ďalej!Islanders urobia pred ďalším zápasom série zmenu v bráneDôležitý obranca Hurricanes by mal vynechať minimálne zvyšok prvého kolaHviezda Floridy utrpela nešťastné zranenie. Vynechá minimálne týždeň Ďalší vyhodený tréner, tentoraz v KaliforniiČeský velikán sa rozhodol: Definitívne zavesil korčule na klinecSeattle si upísal len osemnásťročného obrancu Marchand prepisoval históriu, Vegas je pred návratom domov na koni, dráma v Edmontone! Nemec sa z vlaňajška poučil. Teší sa na MS i vyvrcholenie prípravy: Takýto turnaj tu nebol dlho V boji o juniorský Stanley Cup zostávajú stále dvaja talentovaní SlováciMarchand uznáva: Maple Leafs sú stavaní inak ako v minulých rokoch Canadiens, Capitals i Devils sú medzi klubmi s rekordnými trestami v platovom rozpočte Slafkovský na dne: Skauti porovnali Celebriniho s poslednými 9 draftovými jednotkami Zobraziť viacArchív článkov
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies