Účet používateľaVyhľadávanie
Menu
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
20. 04.
kurzy
23:00info
CAR
NYI
02:00info
BOS
TOR
21. 04.
kurzy
18:30info
FLA
TBL
21:00info
NYR
WSH
01:00info
WPG
COL
04:00info
VAN
NSH
«

Správy z NHL

Oilers ponúkli vstupný kontrakt Tkačevovi (aktualizované)

Tím Edmonton Oilers v utorok prostredníctvom svojej oficiálnej webovej stránky informoval, že podpísal trojročný vstupný kontrakt s ruským útočníkom Vladimirom Tkačevom.

Osemnásťročný ľavý krídelník strávil ostatný ročník prevažne v tíme Moncton Wildcats z kanadskej QMJHL. V 20 dueloch základnej časti strelil desať gólov a pridal 20 asistencií. V play-off zaznamenal sedem gólov a dve prihrávky v šiestich súbojoch.

Rodák z Omska si v sezóne 2013/14 dvakrát obliekol aj dres tímu z jeho rodného mesta, Avangardu Omsk, v KHL. Za sebou má tiež prvé tri prípravné zápasy v uniforme Oilers, v ktorých si pripísal tri asistencie a tri plusové body.

DOPLNENÉ 30.9. o 9:47
Národná hokejová liga odmietla uznať platnosť kontraktu, pretože podľa aktuálnej kolektívnej zmluvy nesmie hráč podpísať zmluvu, ak nemá za sebou plnú sezónu v Severnej Amerike.

Článok pokračuje pod reklamou

Podľa vedenia súťaže navyše Tkačev stále spĺňa podmienky pre vstupný draft v roku 2015. Na tohtoročnom drafte si ho pritom nevybral žiaden z 30 tímov. Generálny manažér Oilers Craig MacTavish pre oficiálnu stránku klubu vysvetlil, prečo hráčovi napriek tomu ponúkol kontrakt.

„V kolektívnej zmluve je podsekcia o predchádzajúcej sezóne. Pozreli sme si ju a vyzeralo to tak, že Vlad splnil všetky kritériá pre podpis štandardnej hráčskej zmluvy. Prešiel draftom, 30 tímov si ho mohlo vybrať, a odohral ostatný ročník v Severnej Amerike, v Monctone. No o dva odstavce ďalej je ďalšia podsekcia článku 8, ktorý definuje uplynulý ročník ako kompletný ročník. Vlad odohral dva zápasy v KHL, ktoré neboli zaznamenané."

Kanadský tím sa tak vlastnou chybou pripravil o nádejného mladíka, ktorého si bude môcť upísať najskôr po budúcoročnej draftovej lotérii. Pravdaže, len ak si ho v nej vyberie a nepredbehne ho iný klub.



Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies