Účet používateľaVyhľadávanie
Menu
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
25. 04.
kurzy
01:00info
TBL
FLA
NHL live
01:30info
NYI
CAR
NHL live
26. 04.
kurzy
01:00info
WSH
NYR
NHL live
01:30info
NSH
VAN
04:00info
COL
WPG
04:30info
LAK
EDM
NHL live
«

Sumáre

Chára skóroval, Halák hviezdou zápasu

V jedenástich sobotných zápasoch NHL sa predstavili ôsmi Slováci. Do bodovania sa zapísal len Zdeno Chára, ktorý skóroval pri výhre nad Andrejom Meszárošom. Jaroslav Halák utrpel prvú prehru v sezóne.

Hviezdy večera:
1. Jaden Schwartz (STL), 3 góly, 1 asistencia
2. Jonas Gustavsson (DET), 30/30, 100% úspešnosť zákrokov
3. Steven Stamkos (TBL), 2 góly, 1 asistencia

Svedberg vynuloval Sabres, Chára opäť skóroval

Slovenský obranca Zdeno Chára vyslal na bránu sedem striel, s čím nemal v zápase konkurenciu. Výsledkom toho bol jeho druhý gól v rade,ktorý tentokrát viedol aj k úspechu. Boston zareagoval na prehru s Montrealom najlepším spôsobom - víťazstvom 4:0 nad Buffalom. Prvý a zároveň rozhodujúci gól strelil Dougie Hamilton, ktorému sa na ľade Sabres darí. V šiestich zápasoch nazbieral šesť plusový bodov, tri góly a dve asistencie. „Vyzerá to tak, že Dougie hrá v Buffale vždy dobre. Do svojej hry potrebuje sebadôveru a dnes ju mal,“ povedal tréner Claude Julien. Torey Krug a Carl Soderberg tiež prekonali Jhonasa Enrotha. Ten inak zneškodnil 32 striel. Jeho krajan Niklas Svedberg tiež urobil 32 zákrokov a pri svojom treťom štarte v NHL vychytal prvé čisté konto v kariére. Chára odohral 24 a pol minúty a získal aj dva plusové body, jeden bodyček a tri zblokované strely. Trenčiansky odchovanec sa stal treťou hviezdou duelu. V akcii sa predstavil aj obranca Sabres Andrej Meszároš. V stretnutí odkorčuľoval viac ako 18 a pol minúty s bilanciou mínusový bod, bodyček a zblokovaná strela. Jeho tímu opäť nevychádzali presilovky. V zápase nevyužil ani jednu zo siedmich, v sezóne ani jednu z 22. Navyše, po prvýkrát od októbra 2003 boli Sabres vynulovaní v dvoch zápasoch v rade. V piatok prehrali s Floridou 0:1. V dvoch domácich zápasoch sa im to „pošťastilo“ prvýkrát od roku 1972.

Chárov druhý gól v sezóne:

Článok pokračuje pod reklamou

Hviezdy duelu: 1. D. Seidenberg (BOS), 2. D. Hamilton (BOS), 3. Z. Chára (BOS)

Halák treťou hviezdou, no Islanders prehrali prvý raz v ročníku

Jaroslav Halák robil, čo mohol, no nedokázal priviesť New York Islanders k piatemu víťazstvu v sérii. „Chytal za nás skvelo. Urobil niekoľko veľkých zákrokov, a to sú tam naozaj dobrí strelci. Urobil skvelé veci, aby nás udržal v hre," pochválil bratislavského rodáka kapitán John Tavares. Z 37 striel ho prekonali len dvojbodový Jevgenij Malkin a trojbodový Patric Hornqvist v presilových hrách. Druhý menovaný mal prsty vo všetkých góloch Penguins, keď v závere pridal poistku do prázdnej brány. Sidney Crosby dvakrát asistoval, pričom druhá prihrávka bola jeho 500. v kariére. Dokázal to len ako tretí hráč Pittsburghu a šiesty najrýchlejší v histórii. Pod výhru 3:1 sa však najviac podpísal Marc-André Fleury, ktorý predviedol 34 zákrokov. Ako jediný ho prekonal Thomas Hickey, ktorý v prvej časti hry posielal Islanders do vedenia. Tí doplatili na nulovú efektivitu v početnej prevahe, keď nevyužili ani jednu zo siedmich.

Hviezdy duelu: 1. M.-A. Fleury (PIT), 2. P. Hornqvist (PIT), 3. J. Halák (NYI)

Zetterberg a Red Wings si poradili s Torontom aj v sobotu

Detroit a jeho kapitán Henrik Zetterberg majú za sebou úspešný dvojzápas proti Torontu. Po piatkovej výhre 4:1, ku ktorej švédsky útočník prispel štyrmi asistenciami, vyhrali Red Wings aj v sobotu na domácom ľade. Zetterberg strelil svoj prvý gól v tejto sezóne desať sekúnd pred koncom predĺženia a k futbalovej výhre 1:0 viedol aj výkon Jonasa Gustavssona, ktorý pri svojom šiestom čistom konte kariéry urobil 30 zákrokov. Jeho náprotivok, Jonatha Bernier, urobil 31 zákrokov a napriek tomu vinil za prehru seba. „Bola to moja chyba. Nevidel som Zetterberga prichádzať z druhej strany,“ povedal po zápase. Jeho spoluhráč, Richard Pánik, odohral len tri minúty. Celý jeho útok bol ale Randym Carlyleom vyťažovaný minimálne. Peter Holland odohral sedem minút a Matt Frattin dokonca menej ako Pánik. Slováci v drese Red Wings odohrali podstatne viac, hlavne Tomáš Tatar. Ten na ľade strávil 18 a štvrť minúty a so šiestimi strelami bol najaktívnejším strelcom zápasu. Tomáš Jurčo odohral 11 a pol minúty a urobil najviac bodyčekov z tímu – štyri.

Hviezdy duelu: 1. J. Gustavsson (DET), 2. J. Gardiner (TOR), 3. L. Glendening (DET)

Toews rozhodol v predĺžení o výhre Blackhawks

Často duely medzi Chicagom a Nashvillom rozhoduje gól, na ktorý hráč musel vyvinúť veľkú snahu. Platilo to aj v sobotu, kedy Blackhawks hrali po faule Patricka Sharpa počas predĺženia v oslabení. Útočník Jonathan Toews však obral na obrannej modrej o puk jedného z hráčov Predators a z následného brejku rozhodol o výhre Chicaga 2:1 po predĺžení. Kapitán Blackhawks strelil prvý gól v sezóne z dorážky vlastnej strely a bol to jeho 37. víťazný gól v kariére. „Niekedy, keď ste zaseknutí vo vyrovnanom zápase a je nepekný, musíte len nájsť cestu k víťazstvu. Nebude to vždy perfektné. Nie vždy to pôjde podľa vašich predstáv, ale musíte tvrdo pracovať a počas zápasu zostať pozitívni,“ povedal po zápase. Skóre zápasu otvoril v druhej minúte Johny Oduya, v polovici dvanástej vyrovnal v presilovej hre Shea Weber, ktorého tím vďaka tomu bodoval v piatom zápase v rade. Corey Crawford chytil 19 striel a Blackhawks si vylepšili bilanciu na 3-0-1. Carter Hutton zneškodnil 35 striel pri druhej prehre Predators v sezóne. Štyrikrát ho ohrozil aj slovenský útočník Marián Hossa, ktorý strávil na ľade vyše 21 minút. Na hokejke mal aj vyrovnanie, no osem sekúnd pred koncom tretej tretiny zastavil jeho pokus betón Huttona.

Hviezdy duelu: 1. J. Toews (CHI), 2. J. Oduya (CHI), 3. C. Hutton (NSH)

Ovečkin rozhodol o výhre Capitals, Kopecký opäť bez bodu

Alex Ovečkin premenil v tretej sérii rozhodujúci samostatný nájazd, aby Washington uspel v domácom dueli sezóny nad Floridou 2:1. V riadnej hracej dobe sa presadil Jason Chimera, na ktorého gól odpovedal presilovkovým zásahom Brad Boyes. Justin Peters prispel k výhre 20 zákrokmi, jeho náprotivok, Al Montoya, pri svojom debute v drese Panthers chytil 27 striel. Jeho spoluhráč, Tomáš Kopecký, strávil v akcii 10 minút a 42 sekúnd. Počas nich si pripísal dva bodyčeky a jeden zblokovaný pokus. Špeciálny večer zažil Nicklas Bäckström, ktorý odohral svoj 500. duel v kariére. Capitals zakončili sériu troch domácich súbojov s bilanciou 2-0-1. Panthers prehrali vo Verizon Center už deviaty raz v sérii.

Hviezdy duelu: 1. J. Peters (WSH), 2. N. Bäckström (WSH), 3. J. Chimera (WSH)

Sharks zdolali Devils, Thornton dosiahol míľnik

Joe Pavelski a Logan Couture sa presadili v závere prvej, respektíve druhej tretiny v presilových hrách a dvojbodový Patrick Marleau v úvode tretej, aby rozhodol o výhre San Jose na ľade New Jersey 4:2 .Couture pridal aj dve asistencie a bodku za zápasom dal strelou do prázdnej brány Joe Thornton. Bol to jeho jubilejný 1200. bod v NHL, čo dokázal ako 46. hráč ligovej histórie. Antti Niemi pomohol k triumfu 35 zákrokmi. Prekonali ho Mike Cammalleri a Adam Henrique, Cory Schneider zastavil 28 striel. Prvý menovaný zatiaľ bodoval v každom dueli sezóny, no Devils ani s jeho pomocou nezvládli svoj úvodný domáci súboj. Sharks, naopak, ešte neprehrali v riadnej hracej dobe.

Hviezdy duelu: 1. L. Couture (SJS), 2. P. Marleau (SJS), 3. M.Cammalleri (NJD)

Giroux ukončil v predĺžení divoký zápas v Dallase

Claude Giroux skóroval v tretej minúte nadstaveného času v presilovej hre, aby rozhodol o víťazstve Philadelphie v divokej prestrelke s Dallasom 6:5. Na listine strelcov ho doplnili Sean Couturier, Brayden Schenn, Andrew MacDonald, Michael Raffl a Jakub Voráček. Ten si spolu s Girouxom pripísal aj po asistencii, kým v bráne Flyers sa vystriedali Steve Mason (14/18) i Ray Emery (4/5). Postupne ich prekonali Erik Cole, Jamie Benn, Jason Spezza a dvojgólový Trevor Dailey. Spezza pridal ku gólu tri prihrávky, Tyler Seguin ich nazbieral štyri. Kari Lehtonen inkasoval všetky góly z 37 striel. Flyers uspeli na ľade Dallasu aj napriek tomu, že po dvoch tretinách prehrávali 2:4.

Hviezdy duelu: 1. C. Giroux (PHI), 2. J. Spezza (DAL), 3. T. Seguin (DAL)

Hoffman pomohol Senators k výhre nad Columbusom

Mike Hoffman, ktorý predošlé dva zápasy strávil na tribúne, strelil víťazný gól a pridal asistenciu, aby doviedol Ottawu k výhre 3:2 nad Columbusom. Vďaka tomu Senators vyhrali po prehre v otváracom zápase sezóny štvrtý duel v rade. „Po tom, čo som si tie dva zápasy odsedel, som chcel vyjsť na ľad a urobiť všetko, čo je v mojich silách, aby som pomohol touto tímu k výhre,“ povedal Hoffman, ktorý v zostave nahradil Erika Condru. K výhre viedli aj góly Davida Legwanda s Erika Karlssona, kým Robin Lehner urobil 38 zákrokov. O góly Blue Jackets, ktorí hrali druhý zápas bez zraneného Marka Daňa, sa postarali dvojbodový Nick Foligno a David Savard. Curtis McElhinney urobil 14 zákrokov a zneškodnil aj trestné strieľanie Legwanda. Po druhom inkasovanom góle striedal, ale nie pre inkasované góly. Utrpel zranenie, keď doňho vrazil vracajúci sa Foligno. Sergej Bobrovskij následne zastavil 17 striel.

Hviezdy duelu: 1. M. Hoffman (OTT), 2. R. Lehner (OTT), 3. N. Foligno (CBJ)

Price, Subban doviedli Canadiens k výhre nad Avalanche

Druhá tretina vyšla Montrealu na jednotku. P.K. Subban v nej strelil dva góly, Alex Galchenyuk pridal ďalší a Canadiens vďaka tomu zdolali Colorado 3:2. Carey Price k výhre prispel 32 zákrokmi a hráči Avalanche ho prekonali len v prvej a tretej tretine. Prvý gól vsietil Alex Tanguay, druhý Matt Duchene. Calvin Pickard pri svojom prvom štarte v NHL zastavil 33 striel, ale denverskému tímu nepomohol odvrátiť tretiu prehru v rade a piatu zo šiestich zápasov od otvorenia sezóny. Napriek prehre ho Patrick Roy pochválil: „Bol dôvodom, prečo sme mali šancu vrátiť sa späť do tohto zápasu. Myslím si, že obaja brankári dnes boli výnimoční.“ Canadiens majú opačnú bilanciu ako Colorado – vyhrali päť duelov zo šiestich.

Hviezdy duelu: 1. P.K. Subban (MTL), 2. C. Price (MTL), 3. A. Galchenyuk (MTL)

Blues deklasovali Coyotes, Schwartz strelil hetrik

Jaden Schwartz strelil prvý hetrik v kariére a St. Louis vyhralo na ľade Arizony 6:1 aj vďaka štyrom presilovkovým gólom. Talentovaný útočník získal aj asistenciu a stal sa najlepším hráčom zápasu. Víťazný gól strelil dvojbodový Alexander Steen. David Backes a Jori Lehtera (prvý gól v NHL) tiež skórovali. Druhý menovaný nazbieral aj dve asistencie, Vladimir Tarasenko zaznamenal až tri. Jake Allen odchytal prvý zápas za posledných 18 mesiacov, z 25 striel ho prekonal len Lauri Korpikoski za stavu 0:4 v presilovej hre. Blues sa už v prvom striedaní zranil center Paul Stastny, ktorý podľa trénera vynechá nedeľný zápas proti Anaheimu.

Hviezdy duelu: 1. J. Schwartz (STL), 2. V. Tarasenko (STL), 2. L. Korpikoski (ARI)

Tampa zdolala Vancouver, Stamkos trojbodový

Steven Stamkos strelil v 53. sekunde prvý gól v dueli, v polovici deviatej minúty pridal druhý a Tampa Bay vyhrala vo Vancouveri tretí raz za sebou, tentoraz 4:2. Stamkos získal aj asistenciu, kým Ryan Callahan a Alex Killorn strelili ďalšie góly floridského mužstva. Ben Bishop chytil 30 striel, prekonali ho Chris Higgins s Alexandrom Edlerom. Domáci Eddie Läck čelil 24 strelám. Canucks zaznamenali prvú prehru v ročníku.

Hviezdy duelu: 1. S. Stamkos (TBL), 2. Ch. Higgins (VAN), 3. R. Callahan (TBL)

Slováci v akcii

Hráč Ice-time G A B +/- TM S Bčk
J. Halák (NYI) 35/37(94,6 %) - - - - - - -
Z. Chára (BOS) 24:22 1 0 1 2 0 7 1
T. Tatar (DET) 18:15 0 0 0 0 0 6 2
T. Jurčo (DET) 11:33 0 0 0 0 0 0 4
M. Hossa (CHI) 21:16 0 0 0 0 0 4 2
R. Pánik (TOR) 3:10 0 0 0 0 0 0 0
T. Kopecký (FLA) 10:42 0 0 0 0 0 0 2
A. Meszároš (BUF) 18:47 0 0 0 -1 0 0 1



Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
V hokeji, vo fitku i v živote: Kĺby sú základom, o ktorý sa musíme staraťJohnny Bower prepísal dejiny a stal sa legendou, hoci to mal nesmierne ťažkéJedna hviezda za druhou: Súper Slovenska v skupinovej fáze zverejnil prvých 15 nominovaných hráčovMladíci na tribúne. Ako začali play-off AHL potenciálne posily Slovenska?Podpíše Crosby novú zmluvu krátko na to, ako bude oficiálne môcť? Nebolo to k Slafkovskému fér, tvrdí expert. Porovnal preto draftové jednotky inak! Tréner Toronta: Je neuveriteľné, ako to Marchandovi prechádza! Gajan žiaril v zápase o prežitie, dvaja Slováci idú ďalej!Islanders urobia pred ďalším zápasom série zmenu v bráneDôležitý obranca Hurricanes by mal vynechať minimálne zvyšok prvého kolaHviezda Floridy utrpela nešťastné zranenie. Vynechá minimálne týždeň Ďalší vyhodený tréner, tentoraz v KaliforniiČeský velikán sa rozhodol: Definitívne zavesil korčule na klinecSeattle si upísal len osemnásťročného obrancu Marchand prepisoval históriu, Vegas je pred návratom domov na koni, dráma v Edmontone! Nemec sa z vlaňajška poučil. Teší sa na MS i vyvrcholenie prípravy: Takýto turnaj tu nebol dlho V boji o juniorský Stanley Cup zostávajú stále dvaja talentovaní SlováciMarchand uznáva: Maple Leafs sú stavaní inak ako v minulých rokoch Canadiens, Capitals i Devils sú medzi klubmi s rekordnými trestami v platovom rozpočte Slafkovský na dne: Skauti porovnali Celebriniho s poslednými 9 draftovými jednotkami Zobraziť viacArchív článkov
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies