Účet používateľaVyhľadávanie
Menu
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
20. 04.
kurzy
23:00info
CAR
NYI
02:00info
BOS
TOR
21. 04.
kurzy
18:30info
FLA
TBL
21:00info
NYR
WSH
01:00info
WPG
COL
04:00info
VAN
NSH
«

Správy z NHL

Ako je to zatiaľ s predĺženiami a nájazdmi?

V kanadsko-americkej NHL neboli spokojní s tým, ako veľa zápasov v ostatných ročníkoch rozhodovali samostatné nájazdy. V AHL medzitým skúšajú formát, ktorý by ich počet mohol minimalizovať aj v Národnej hokejovej lige.

Kým nižšia súťaž pristúpila k radikálnejším zmenám v pravidlách, NHL si pred touto sezónou zaumienila znížiť počet zápasov rozhodovaných v samostatných nájazdoch menšími úpravami. Nimi boli výmena strán tak, že v predĺžení majú obrancovia striedačku ďalej a úprava ľadovej plochy už pred nadstaveným časom.

Tieto zmeny viedli k menšiemu pokroku. Do piatkového programu sa 25 zápasov nerozhodlo v normálnom hracom čase. Z nich 11 našlo rozuzlenie už v predĺžení. V minulej sezóne sa z prvých 25 zápasoch, ktoré sa predlžovali, rozhodlo pred nájazdmi len osem stretnutí.

S tým niekto môže byť spokojný, no napríklad taký generálny manažér Ken Holland z Detroitu určite viac pokrokovo vníma výsledky v AHL. Tam sa urobili radikálne zmeny, keďže polovica predĺženia sa hrá vo formáte štyroch proti štyrom a polovica vo formáte troch proti trom. Výsledok? Do piatku sa predlžovalo 16 zápasov, ale len dva si vyžadovali samostatné nájazdy. Osem zápasov sa rozhodlo pri hre troch proti trom.




Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies