Účet používateľaVyhľadávanie
Menu
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
25. 04.
kurzy
01:00info
TBL
FLA
NHL live
01:30info
NYI
CAR
NHL live
26. 04.
kurzy
01:00info
WSH
NYR
NHL live
01:30info
NSH
VAN
04:00info
COL
WPG
04:30info
LAK
EDM
NHL live
«

Sumáre

Sekera asistoval, Marinčin vyhral

V piatok sa v Národnej hokejovej lige (NHL) odohralo päť zápasov, v ktorých nastúpili dvaja Slováci. Andrej Sekera asistoval, no Carolina opäť prehrala. Martin Marinčin sice nebodoval, ale tešil sa z výhry Edmontonu.

Hviezdy večera:
1. Jarome Iginla (COL), 2 góly, 1 asistencia
2. Jonathan Drouin (TBL), 1 gól, 1 asistencia
3. Jordan Eberle (EDM), 2 góly, 1 asistencia

Draisaitl rozhodol o výhre Oilers, Sekera asistoval

Leon Draisaitl, tretí hráč tohtoročného draftu, si otvoril strelecký účet v NHL a vybral si na to tú najvhodnejšiu chvíľu. Gólom na 4:3 totiž rozhodol o výhre Edmontonu nad trápiacou sa Carolinou 6:3, ktorá bola už tretia po sérii piatich prehier. Domáci Oilers viedli trikrát o jeden gól vďaka dvom gólom trojbodového Jordana Eberleho a jedného Jesseho Joensuua, no hráči Hurricanes vždy vyrovnali. Postarali sa o to Riley Nash, Jeff Skinner a Jay Harrison, ktorí prekonali Bena Scrivensa z 30 striel Caroliny. Anton Chudobin, ktorý čelil 28 strelám, inkasoval ešte od Ryana Nugent-Hopkinsa a Matta Hendricksa (prázdna brána). „V tretej tretine sme našli cestu k víťazstvu a to je to najdôležitejšie. Vyhrali sme, máme dva body. To je niečo, čo sme v ostatnej sezóne nerobili. Teraz tu máme krátku sériu," skonštatoval Eberle, prvá hviezda zápasu. V zápase proti sebe nastúpili dvaja slovenskí obrancovia. Domáci Martin Marinčin odohral 16 a pol minúty len so ziskom jednej strely a dvoch „mínusiek". Andrejovi Sekerovi sa darilo viac, keď si pripísal tretiu asistenciu v sezóne, ku ktorej pridal dva plusové body, jeden bodyček a blok. Na ľade strávil 21 a pol minúty. Jeho tím však v tomto ročníku ešte nevyhral (bilancia 0-5-2).

Hviezdy duelu: 1. J. Eberle (EDM), 2. L. Draisaitl (EDM), 3. J. Joensuu (EDM)

Článok pokračuje pod reklamou

Devils prehrali rekordný 18. zápas po nájazdoch v sérii

Jason Spezza aj Jamie Benn premenili svoje samostatné nájazdy, kým Kari Lehtonen chytil oba súperove a pridal aj 25 zákrokov, aby Dallas uspel na ľade New Jersey 3:2. V riadnej hracej dobe skórovali Benn, ktorý natiahol streleckú šnúru na päť zápasov a Patrick Eaves, ktorý zaznamenal prvý gól v drese Stars. Z hráčov Devils sa strelecky presadili Eric Gelinas a Damien Brunner, kým Cory Schneider urobil 35 zákrokov. Jeho tím napriek tomu nevyhral ani jeden z troch domácich duelov v sérii a na konte má štyri prehry v rade. Navyše, neuspel v nájazdoch už rekordných 18 duelov za sebou od 10. marca 2013. Zároveň vyrovnal historický negatívny rekord Tampy v počte nepremenených nájazdov v jednom slede (20). „Postavíme sa na nohy a pôjdeme ďalej. Nerobí mi to starosti. Viem, že vyhráme nejaké zápasy aj po nájazdoch. Teraz si len zoberieme tento bod a presúvame sa do Ottawy,“ povedal tréner Devils Peter DeBoer. Texaský klub zaknihoval druhé víťazstvo v sérii.

Hviezdy duelu: 1. D. Brunner (NJD), 2. K. Lehtonen (DAL), 3. A. Hemský (DAL)

Drouin strelil prvý gól v NHL, Tampa uspela vo Winnipegu

Nováčik Jonathan Drouin strelil svoj prvý gól v NHL a pridal asistenciu, aby prispel k výhre Tampy Bay 4:2 nad Winnipegom. Skóre zápasu otvoril Steven Stamkos a presadili sa aj Vladimir Namestnikov v presilovej hre a dvojbodový Ondřej Palát. Tyler Johnson nazbieral dve asistencie, Nikita Kučerov tri a Ben Bishop predviedol 40 zákrokov, aby si floridský klub zlepšil bilanciu na tripe na 3-1-0. Prekonali ho Bryan Little, ktorý využil prvú presilovú hru Jets v tejto sezóne a Blake Wheeler, ktorý uzavrel stav duelu. Tobias Enström prihral na oba góly kanadského tímu, v ktorého bráne sa vystriedali Ondřej Pavelec (14/18) a Michael Hutchinson (0/9). „Niekoľko vecí nám nevyšlo. Nezvládli sme to a prehrali sme. Musíme sa zajtra vrátiť do práce a pokúsiť sa o zlepšenie,“ povedal český gólman.

Hviezdy duelu: 1. J. Drouin (TBL), 2. O. Palát (TBL), 3. B. Wheeler (WPG)

Colorado ukončilo sériu prehier triumfom nad Vancouverom

Jarome Iginla strelil prvé dva góly v drese Colorada a pridal asistenciu, Matt Duchene ich ku gólu pridal dve a Tyson Barrie prihral na tri góly, aby Colorado vyhralo zvíťazilo nad Vancouverom 7:3. K prvej domácej výhre sezóny a ukončeniu série štyroch porážok pomohli gólmi aj Daniel Briere, Jamie McGinn a Gabriel Landeskog. Semion Varlamov zastavil 26 striel pri svojom návrate do akcie. Prekonali ho obaja bratia Sedinovci a Alex Burrows. Kapitán Henrik Sedin otvoril skóre duelu už po 10 sekundách hry. Eddie Läck inkasoval všetkých sedem gólov zo 48 striel Avalanche. „Snažil som sa chytať puk za pukom, no rozpadli sme sa ako tím. Bolo to pre mňa ťažké. Nikdy nie ste šťastný, keď inkasujete sedem gólov,“ povedal brankár Canucks. Zaujímavý míľnik dosiahol útočník Cody McLeod, ktorý prekročil métu 1000 trestných minút ako prvý hráč v histórii Avalanche.

Hviezdy duelu: 1. M. Duchene (COL), 2. J. Iginla (COL), 3. T. Barrie (COL)

Anaheim vyhral siedmy zápas v rade

Sami Vatanen strelil víťazný gól v presilovej hre a pridal asistenciu, aby Anaheim zdolal na domácom ľade Columbus 4:1 a zaknihoval siedmu výhru v sérii. Gólmi k nej prispeli aj Devante Smith-Pelly a dvojbodoví Corey Perry s Ryanom Getzlafom (prázdna brána). Perry sa s deviatmi gólmi dostal do čela ligového poradia strelcov. John Gibson pri svojom druhom štarte v sezóne chytil 16 striel. Jediný gól mu strelil Scott Hartnell, ktorý sa presadil premiérovo v drese Blue Jackets. Sergej Bobrovskij opustil duel s 30 zákrokmi. „Neboli sme pripravení na začiatok zápasu. Oni boli pripravení hrať a my nie,” stručne zhodnotil výkon tímu tréner Columbusu Todd Richards.

Hviezdy duelu: 1. S. Vatanen (ANA), 2. D. Smith-Pelly (ANA), 3. C. Perry (ANA)

Dobrá správa: Chára na operáciu nepôjde

Slováci v akcii

Hráč Ice-time G A B +/- TM S Bčk
A. Sekera (CAR) 21:31 0 1 1 2 0 0 1
M. Marinčin (EDM) 16:33 0 0 0 -2 0 1 0



Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
Johnny Bower prepísal dejiny a stal sa legendou, hoci to mal nesmierne ťažkéJedna hviezda za druhou: Súper Slovenska v skupinovej fáze zverejnil prvých 15 nominovaných hráčovMladíci na tribúne. Ako začali play-off AHL potenciálne posily Slovenska?Podpíše Crosby novú zmluvu krátko na to, ako bude oficiálne môcť? Nebolo to k Slafkovskému fér, tvrdí expert. Porovnal preto draftové jednotky inak! Tréner Toronta: Je neuveriteľné, ako to Marchandovi prechádza! Gajan žiaril v zápase o prežitie, dvaja Slováci idú ďalej!Islanders urobia pred ďalším zápasom série zmenu v bráneDôležitý obranca Hurricanes by mal vynechať minimálne zvyšok prvého kolaHviezda Floridy utrpela nešťastné zranenie. Vynechá minimálne týždeň Ďalší vyhodený tréner, tentoraz v KaliforniiČeský velikán sa rozhodol: Definitívne zavesil korčule na klinecSeattle si upísal len osemnásťročného obrancu Marchand prepisoval históriu, Vegas je pred návratom domov na koni, dráma v Edmontone! Nemec sa z vlaňajška poučil. Teší sa na MS i vyvrcholenie prípravy: Takýto turnaj tu nebol dlho V boji o juniorský Stanley Cup zostávajú stále dvaja talentovaní SlováciMarchand uznáva: Maple Leafs sú stavaní inak ako v minulých rokoch Canadiens, Capitals i Devils sú medzi klubmi s rekordnými trestami v platovom rozpočte Slafkovský na dne: Skauti porovnali Celebriniho s poslednými 9 draftovými jednotkami Anaheim by sa v lete mohol posilniť o zvučné mená. Priority sú dveZobraziť viacArchív článkov
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies