Účet používateľaVyhľadávanie
Menu  .
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
25. 04.
kurzy
01:00info
TBL
FLA
NHL live
01:30info
NYI
CAR
NHL live
26. 04.
kurzy
01:00info
WSH
NYR
NHL live
01:30info
NSH
VAN
04:00info
COL
WPG
04:30info
LAK
EDM
NHL live
«

Sumáre

Višňovský a Pánik skórovali, Hossa s Jurčom asistovali

V jedenástich sobotných zápasoch NHL sa predstavili siedmi Slováci, z ktorých štyria bodovali. Dva body za gól a asistenciu si pripísal Ľubomír Višňovský, no skóroval aj Richard Pánik. Marián Hossa a Tomáš Jurčo si pripísali po asistencii.

Hviezdy večera:
1. Frans Nielsen (NYI), 3 góly
2. Sidney Crosby (PIT), 1 gól, 2 asistencia
3. Joel Ward (WSH), 2 góly

Nielsen hetrikom zariadil výhru Islanders, Višňovský dvojbodový

Frans Nielsen strelil tri góly v tretej tretine, vrátane víťazného, aby zaknihoval prvý hetrik kariéry a doviedol New York Islanders k výhre 7:5 v prestrelke s Dallasom. K druhému triumfu v sérii prispeli gólmi aj Anders Lee a dvojbodoví Nikolaj Kuľomin (oslabenie), Brock Nelson a Ľubomír Višňovský, ktorý zaznamenal prvý gól a asistenciu v jeho druhom zápase sezóny. Na ľade strávil 20 a štvrť minúty aj so ziskom dvoch „plusiek", strely, bodyčeku a dvoch blokov. Michail Grabovskij dvakrát asistoval a Chad Johnson dostal v bráne prednosť pred Jarom Halákom a odplatil sa za to 26 zákrokmi. Prekonali ho Vernon Fiddler, Antoine Roussel, Shawn Horcoff a dvojbodoví Tyler Seguin s Jasonom Spezzom. Alex Goligoski nazbieral dve prihrávky a Anders Lindbäck inkasoval šesťkrát z 28 striel. Nielsen totiž zavŕšil hetrik strelou do prázdnej brány len 0,1 sekundy pred koncom duelu. „Vytvorili sme si viac ako dosť šancí, no nepremenili sme ich. Urobili sme niekoľko dobrých vecí a hrali naplno, no neboli sme konzistentní," povedal tréner Stars Lindy Ruff.

Prvý gól Višňovského v sezóne:

Článok pokračuje pod reklamou

Hviezdy duelu: 1. F. Nielsen (NYI), 2. J. Spezza (DAL), 3. N. Kuľomin (NYI)

Pánik strelil prvý gól v sezóne, Boston zdolal Toronto

„Prišiel som, videl som, zvíťazil som.“ Citát rímskeho cisára Juliusa Caesara je určený pre obrancu Bostonu Dougieho Hamiltona. Rodák z Toronta pokoril v sobotnom dueli Maple Leafs troma bodmi. Bruins nakoniec zvíťazili 4:1. „Je to miesto, kde som vyrastal na sledovaní zápasov a sníval o hraní v NHL. Bol to úžasný pocit,“ povedal pre agentúru AP Hamilton. Talentovaný obranca strelil jeden gól, dvakrát asistoval a získal aj dva plusové body. Skóre stretnutia otvoril vo štvrtej minúte Carl Söderberg, ďalšie góly strelili David Krejči a Gregory Campbell (v oslabení). Patrice Bergeron získal dve asistencie a prekonal 500-bodovú hranicu. V bodovaní Bruins sa dostal na 13. miesto pred Adama Oatesa. Brankár Tuukka Rask chytil 32 striel. O čisté konto prišiel až päť minút pred koncom tretej tretiny, keď sa strelecky presadil Richard Pánik. Slovenský útočník strelil prvý gól v sezóne i v drese Maple Leafs. Martinský rodák odohral viac ako osem a pol minúty. Nazbieral aj plusový bod, dve strely, tri bodyčeky a tri zblokované strely. Bruins odohrali prvý duel v ročníku bez zraneného kapitána Zdena Cháru. Ten od príchodu do Bostonu v roku 2006 vynechal iba 21. duel zo 622. Boston zdolal Toronto v 12 z posledných 16 zápasov.

Prvý gól Pánika v ročníku:

Hviezdy duelu: 1. D. Hamilton (BOS), 2. P. Bergeron (BOS), 3. T. Rask (BOS)

Hossa sa priblížil k tisícke, Blackhawks podľahli Blues

Marián Hossa zaznamenal svoj 997. bod v NHL a jeho Chicago otvorilo skóre zápasu už po 62 sekundách hry, no nakoniec St. Louis podľahlo pomerom 2:3. Blues ukončili sériu dvoch prehier vďaka gólom Jadena Schwartza, Ryana Reavesa a Dmitrija Jaškina, ktorý strelil aj svoj druhý gól kariéry proti Blackhawks. Poslední dvaja menovaní skórovali v závere druhej tretiny v rozmedzí minúty a 45 sekúnd. Alex Pietrangelo zaznamenal dve asistencie a Brian Elliott 22 zákrokov. Blackhawks okrem toho, že zásluhou dvojbodového Patricka Sharpa otvorili počas presilovky piatich proti trom skóre, ho aj uzavreli. V úvode tretej tretiny strelil kontaktný gól Kris Versteeg, ale odvtedy už ani jeden z brankárov nekapituloval. Antti Raanta opustil duel s 28 zákrokmi. Hossa odohral necelých 18 minút a okrem asistencie si pripísal aj plusový bod a jeden strelecký pokus. Kým Chicago bodovalo v prvých piatich zápasoch sezóny, v ostatných dvoch nezískalo ani bod. „Všetci sa musíme zlepšiť,“ povedal po zápase Duncan Keith.

Hviezdy duelu: 1. A. Pietrangelo (STL), 2. B. Elliott (STL), 3. P. Sharp (CHI)

Tretia tretina rozhodla o výhre Flyers, Jurčo bodoval

Philadelphia prehrávala, potom o vedenie prišla. Nakoniec vďaka trom gólom z tretej tretiny porazila Detroit 4:2. Zásluhu na tom mal Ray Emery, ktorý zneškodnil 35 striel. Naopak, Jonas Gustavsson kapituloval trikrát zo 16 striel. Skóre zápasu otvoril v prvej tretine Riley Sheahan po spolupráci s Andrejom Nestrašilom a Tomášom Jurčom. Nicklas Grossmann ale v druhej tretine vyrovnal a v úvode tretej dvadsaťminútovky poslal Flyers do vedenia Michael Raffl. Trvalo však len 42 sekúnd. Pavel Daciuk vyrovnal svojím prvým gólom v sezóne. Potom Brayden Schenn využil presilovku a bodku za zápasom dal strelou do prázdnej brány Raffl. Michael Del Zotto a Jakub Voráček si pripísali po dve asistencie. Philadelphia porazila Detroit v deviatom domácom zápase základnej časti v rade. Detroit na jej ľade naposledy uspel v roku 1997. V jeho drese nechýbal ani Tomáš Tatar, ktorý odohral 15 a pol minúty so ziskom troch striel. Jurčo okrem asistencie zaznamenal tiež tri strelecké pokusy. Odohral ale len necelých 11 minút.

Hviezdy duelu: 1. J. Voráček (PHI), 2. P. Daciuk (DET), 3. N. Grossmann (PHI)

Sabres pokorili trápiace sa San Jose

Cody Hodgson a Nicolas Deslauriers sa strelecky presadili v rozmedzí zhruba dvoch minút v tretej časti hry, aby priviedli Buffalo k druhej výhre v ročníku po triumfe v San Jose 2:1. Výrazne k nej prispel aj Michal Neuvirth, ktorý zastavil 29 z 30 striel. Prekonal ho len Brent Burns, ktorý bleskovo opovedal na druhý gól Sabres. Pri ňom si prvý bod v NHL v podobe asistencie pripísal Sam Reinhart. Alex Stalock čelil len 15 strelám, no Sharks napriek tomu prehrali už štvrtý raz po sebe. „Len sme sa s nimi hrali namiesto toho, aby sme šliapli na plynový pedál. Mali sme tu dva trápiace sa tímy a my sme na to nešliapli, až kým sme neprehrávali. To nie je dobrá vec pre náš klub," vyjadril nespokojnosť tréner Sharks Todd McLellan. Buffalo, ktoré ukončilo sériu štyroch porážok, zdolalo kalifornského súpera už po siedmy raz v sérii a po štvrtýkrát na jeho ľade. V jeho drese nechýbal v akcii obranca Andrej Meszároš, ktorý si počas 15 minút pripísal na konto plusový bod a jednu zblokovanú strelu.

Hviezdy duelu: 1. M. Neuvirth (BUF), 2. N. Deslauriers (BUF), 3. M. Weber (BUF)

Ekman-Larsson rozhodol v predĺžení o výhre Coyotes

Obranca Oliver Ekman-Larsson opäť ukázal, že je dôležitou súčasťou tímu Arizona Coyotes. Mladý Švéd strelil gól v tretej minúte nadstaveného času zo svojej ôsmej strely v zápase. Arizona vyhrala nad Floridou 2:1 a ukončila sériu troch prehier. „Každý vedel, že potrebujeme vyhrať tento zápas. Je dobré, že sme získali dva body.“ povedal pre AP Ekman-Larsson. Prvý gól Coyotes strelil Justin Hodgman. Kanadský útočník skóroval z prvej strely v prvom dueli v NHL. Brankár Mike Smith urobil 23 striel. Prekonal ho len Brandon Pirri, ktorý v 42. minúte otvoril skóre. Slovenský útočník Tomáš Kopecký odohral v dueli 14 minút, ďalšie dve strávil na trestnej lavici. Do štatistík si zapísal dve strely a jednu zblokovanú strelu. Roberto Luongo čelil 41 strelám.

Hviezdy duelu: 1. O. Ekman-Larsson (ARI), 2. M. Smith (ARI), 3. J. Hodgman (ARI)

Price doviedol Montreal k najlepšiemu štartu za polstoročie

Carey Price bol opäť kľúčovou postavou Montrealu a 34 zákrokmi mu výrazne pomohol k víťazstvu 3:1 nad New Yorkom Rangers. „Myslím si, že to bolo dôležité víťazstvo pre náš tím. Chceli sme ukončiť sériu domácich zápasov pozitívne predtým, ako odcestujeme na trip. Takže si myslím, že sme hrali dobre celkovo. Ja som sa len snažil robiť si svoju prácu a pomôcť chalanom vyhrať," povedal kanadský brankár, prvá hviezda duelu. Jeho skóre otvoril Tomáš Plekanec vo vlastnom oslabení po úniku s Maxom Paciorettym. Ten strelil tretí gól po tom, čo víťazný presný zásah vsietil Lars Eller. Čestný úspech Rangers zaknihoval Carl Hagelin, Henrik Lundqvist kryl 27 striel. Canadiens majú po ôsmich dueloch ročníka bilanciu 7-1-0, čo sa im naposledy podarilo v sezóne 1961/62. Michel Therrien si nemohol želať lepší výsledok v jeho jubilejnom 600. zápase ako tréner. Rangers prehrou ukončili sériu troch triumfov.

Hviezdy duelu: 1. C. Price (MTL), 2. L. Eller (MTL), 3. A. Duclair (NYR)

Jágr rozhodol o výhre Devils v Ottawe

Jaromír Jágr skóroval vo štvrtej minúte predĺženia v presilovej hre, aby rozhodol o víťazstve New Jersey na ľade Ottawy 3:2, ktoré znamenalo ukončenie štvorzápasovej série prehier. Bol to už jeho 19. víťazný gól v predĺžení, čím ešte vylepšil svoj ligový rekord. „Na počte gólov to nevidno, no cítim sa asi najlepšie za posledných desať rokov. Neobávam sa toho, hrám naplno každé striedanie. Myslím, že som sebavedomejší. Dúfal som, že sa na mňa usmeje šťastena, a to sa aj stalo. Aj keď nestrieľam góly, je to v poriadku," povedal český útočník. V riadnej hracej dobe sa z jeho spoluhráčov presadili dvojbodový Damon Severson a Marek Židlický. Corey Schneider predviedol 33 zásahov. Góly mu strelili Alex Chiasson a dvojbodový Bobby Ryan v početných prevahách. Milan Michálek prihral na oba góly a Robin Lehner urobil 26 zákrokov, no Ottawa nepredĺžila sériu štyroch výhier.

Hviezdy duelu: 1. C. Schneider (NJD), 2. B. Ryan (OTT), 3. D. Severson (NJD)

Trojbodový Crosby a Fleury doviedli Penguins k víťazstvu

Sidney Crosby ukázal, aký je dôležitý pre Pittsburgh. Najlepší hráč súčasnosti otvoril v siedmej minúte skóre, v úvode tretej tretiny získal dve asistencie a Penguins vyhrali na ľade Nashvillu 3:0. Kanadský center ukončil dvojzápasovú sériu bez bodu a šnúru troch duelov bez streleného gólu. Marc-Andre Fleury chytil všetkých 25 striel a zaznamenal prvé čisté konto v ročníku, 29. v kariére. Pekka Rinne zlikvidoval 23 striel. Prekonali ho aj Jevgenij Malkin a Pascal Dupuis, ktorý získal 400. bod v profilige. V dueli hrali aj James Neal s Patricom Hornqvistom. Prvý odohral uplynulé štyri sezóny v Pittsburghu, druhý hral od roku 2008 v Nashville. Predators boli posledným tímom bez prehry v riadnom hracom čase.

Hviezdy duelu: 1. S. Crosby (PIT), 2. J. Malkin (PIT), 3. M.-A. Fleury (PIT)

Hráči Wild poľahky zdolali Lightning

Štyri góly v prvej tretine sa stali základom jasného víťazstva Minnesoty 7:2 nad Tampou Bay. Ani jeden zo siedmich gólov pritom Wild nevsietili počas presilových hier – šesť padlo v hre v plnom počte a jeden dokonca v oslabení. Minnesota ani jeden z 19 gólov v ročníku nedala v početnej prevahe. V sobotu skórovali dvojbodový Marco Scandella, Mikko Koivu, Erik Haula, Zach Parise, Jared Spurgeon a dvakrát Jason Zucker. Darcy Kuemper zastavil 17 striel a recept na neho našli len Anton Stralman a Nikita Kučerov. Ani brankári hostí nečelili veľkému počtu striel. Jevgenij Nabokov inkasoval štyri góly z ôsmich striel, Ben Bishop tri zo 14. „Dnes sme nemali veľa striel, ale vyzeralo to tak, že každá naša strela bola kvalitnou streleckou príležitosťou,“ povedal Parise.

Hviezdy duelu: 1. M. Scandella (MIN), 2. J. Zucker (MIN), 3. R. Suter (MIN)

Washington zdolal Calgary, Ward dvojgólový

Joel Ward strelil dva góly, vrátane rozhodujúceho a Washington vyhral v Calgary 3:1. Nicklas Bäckström sa tiež zapísal do streleckej listiny a brankár Braden Holtby zaznamenal 20 zákrokov. Jediný gól Flames strelil Dennis Wideman desať sekúnd pred koncom prvej časti. Kapitán Capitals Alex Ovečkin vyslal na brankára Karriho Räma len jednu strelu. Ruský útočník nebodoval v treťom stretnutí v rade.

Hviezdy duelu: 1. J. Ward (WSH), 2. M. Green (WSH), 3. N. Bäckström (WSH)

Slováci v akcii

Hráč Ice-time G A B +/- TM S Bčk
Ľ. Višňovský (NYI) 20:13 1 1 2 2 0 1 1
R. Pánik (TOR) 8:35 1 0 1 1 0 2 3
M. Hossa (CHI) 17:51 0 1 1 0 0 1 0
T. Jurčo (DET) 10:44 0 1 1 0 0 3 0
A. Meszároš (BUF) 15:04 0 0 0 1 0 0 0
T. Tatar (DET) 15:21 0 0 0 0 0 3 1
T. Kopecký (FLA) 14:08 0 0 0 0 2 2 0



Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
V hokeji, vo fitku i v živote: Kĺby sú základom, o ktorý sa musíme staraťJohnny Bower prepísal dejiny a stal sa legendou, hoci to mal nesmierne ťažkéJedna hviezda za druhou: Súper Slovenska v skupinovej fáze zverejnil prvých 15 nominovaných hráčovMladíci na tribúne. Ako začali play-off AHL potenciálne posily Slovenska?Podpíše Crosby novú zmluvu krátko na to, ako bude oficiálne môcť? Nebolo to k Slafkovskému fér, tvrdí expert. Porovnal preto draftové jednotky inak! Tréner Toronta: Je neuveriteľné, ako to Marchandovi prechádza! Gajan žiaril v zápase o prežitie, dvaja Slováci idú ďalej!Islanders urobia pred ďalším zápasom série zmenu v bráneDôležitý obranca Hurricanes by mal vynechať minimálne zvyšok prvého kolaHviezda Floridy utrpela nešťastné zranenie. Vynechá minimálne týždeň Ďalší vyhodený tréner, tentoraz v KaliforniiČeský velikán sa rozhodol: Definitívne zavesil korčule na klinecSeattle si upísal len osemnásťročného obrancu Marchand prepisoval históriu, Vegas je pred návratom domov na koni, dráma v Edmontone! Nemec sa z vlaňajška poučil. Teší sa na MS i vyvrcholenie prípravy: Takýto turnaj tu nebol dlho V boji o juniorský Stanley Cup zostávajú stále dvaja talentovaní SlováciMarchand uznáva: Maple Leafs sú stavaní inak ako v minulých rokoch Canadiens, Capitals i Devils sú medzi klubmi s rekordnými trestami v platovom rozpočte Slafkovský na dne: Skauti porovnali Celebriniho s poslednými 9 draftovými jednotkami Zobraziť viacArchív článkov
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies