Účet používateľaVyhľadávanie
Menu
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
20. 04.
kurzy
23:00info
CAR
NYI
NHL live
02:00info
BOS
TOR
NHL live
21. 04.
kurzy
18:30info
FLA
TBL
NHL live
21:00info
NYR
WSH
NHL live
01:00info
WPG
COL
NHL live
04:00info
VAN
NSH
«

Správy z NHL

Neal sa v Nashville cíti ako doma

Hviezdny útočník Nashvillu Predators James Neal sa rýchlo stáva novou tvárou hokeja v „meste hudby“. V meste síce nepôsobí dlho, ale už sa v ňom začína cítiť ako doma.

Dvadsaťsedemročný Kanaďan bol do Nashvillu nečakane vymenený počas júnového draftu z Pittsburghu Penguins, proti ktorému prvýkrát narazil v sobotu. A hoci bol spočiatku z trejdu šokovaný, postupne sa začal na nové pôsobisko tešiť a veľmi rýchlo si naň zvykol.

„Je to šok, keď vás vymenia,“ povedal Neal. „Ako leto plynie a sezóna sa blíži, ste stále viac a viac nadšenejší. Páčil sa mi štýl, akým sme hrali v tréningovom kempe. Hráči sem prišli s tým, že chceli, aby sme boli lepším tímom ako vlani. Pracovali sme na tom tvrdo a teraz v tom pokračujeme.“

Nashville odštartoval ročník s bilanciou 5-0-2 a až do soboty bol jediným tímom NHL, ktorý neprehral v normálnej hracej dobe. To Neal pripisuje tomu, že v mužstve vládne dobrá nálada a žiaden z hráčov sa nebráni tvrdej práci.

Článok pokračuje pod reklamou

„Páči sa mi spôsob, akým chodíme každý deň na ľad. Prichádzame sem s úsmevom a sme pripravení pracovať. Je zábavné byť tu naokolo. Z hokeja to robí zábavu,“ pokračoval Neal.

Neal v prvých troch zápasoch sezóny nebodoval, ale potom sa postupne začal rozbiehať. Vrchol zatiaľ prišiel vo štvrtok, kedy pomohol hetrikom k víťazstvu nad Chicagom Blackhawks. Pre jeho spoluhráčov nebol prekvapujúci.

„Má jednoducho prvotriednu strelu. Nie je to náhoda. Neustále to dokazuje aj na tréningoch, takže bola len otázka času, kedy sa rozbehne. V tom zápase podal skvelý výkon,“ povedal útočník Filip Forsberg.

Život v Nashville dáva Nealovi šancu začať v NHL nanovo. Od príchodu do mesta si nové prostredie obľúbil a pomohol mu v tom aj Rich Clune, s ktorým býval, kým si hľadal svoj vlastný dom. Obľúbil si aj fanúšikov z nehokejového mesta, ktoré chce premeniť na mesto hokejové.

„Je to tu skvelé. Vždy som rád chodil do tohto mesta a hral tu, ale teraz si z neho robíte aj domov a žijete tu. Našiel som skvelý dom, v ktorom budem bývať. Bola to zatiaľ zábava a všetko tu zbožňujem. Skvelí sú aj fanúšikovia. Samozrejme, keď sa povie Nashville, nerozmýšľate o ňom ako o hokejovom meste, ale my sa to snažíme zmeniť. Myslím si, že fanúšikovia boli doteraz skvelí a budú ešte lepší,“ dodal Neal.



Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies