Účet používateľaVyhľadávanie
Menu
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
Žiadne zápasy
20. 04.
kurzy
23:00info
CAR
NYI
NHL live
02:00info
BOS
TOR
NHL live
21. 04.
kurzy
18:30info
FLA
TBL
NHL live
21:00info
NYR
WSH
NHL live
01:00info
WPG
COL
NHL live
04:00info
VAN
NSH
«

Sumáre

Hossa dosiahol 1000. bod kariéry, Kopecký prvý v sezóne

V desiatich štvrtkových zápasoch NHL sa predstavili len traja Slováci. Bodovali však dvaja z nich. Kým Tomáš Kopecký bodoval prvý raz v sezóne, Marián Hossa sa ziskom dvoch bodov dostal na hranicu 1000. bodov v NHL.

Hviezdy večera:
1. Semjon Varlamov (COL), 40/40, 100% úspešnosť zákrokov
2. M.-A. Fleury (PIT), 36/36, 100% úspešnosť zákrokov
3. Brad Marchand (BOS), 2 góly (aj víťazný), 1 asistencia

Hossa dosiahol 1000. bod pri výhre nad Ottawou

Marián Hossa sa nakoniec dočkal. Po desiatich zápasoch sezóny nazbieral chýbajúcich päť bodov, aby ako 80. hráč histórie dosiahol métu 1000 bodov v NHL, v 1100. zápase kariéry. Je to o to špeciálnejšie, že gólom a asistenciou pomohol k výhre Chicaga na ľade Ottawy, kde začínal zámorskú kariéru. „Je to veľká pocta byť jedným z 80 úžasných hráčov, ktorí dosiahli túto métu a nič nie je lepšie, ako dokázať to tu, kde som začínal. Znamená to pre mňa veľa. Veľká vďaka patrí všetkým hráčom, ktorí mi k tomu dnes pomohli a tiež všetkým hráčom počas mojej kariéry," povedal rodák zo Starej Ľubovne pre agentúru CP. O víťazstve 5:4 rozhodol Patrick Sharp, ktorý premenil jediný samostatný nájazd v tretej sérii. V riadnej hracej dobe sa okrem Hossu presadili z hráčov Blackhawks aj dvojgólový Jonathan Toews a dvojbodový Kris Versteeg. Scott Darling vychytal druhý triumf pri svojom treťom štarte v NHL. Prekonali ho Mark Stone, Clarke MacArthur, Bobby Ryan a Mika Zibanejad, ktorý posielal duel do predĺženia. Craig Anderson zastavil 35 striel. Päť z nich na neho vyslal slovenský krídelník, ktorý si počas 20 a pol minúty v akcii pripísal na konto aj dva plusové body. Diváci v Canadian Tire Centre ho odmenili ováciami v stoji. Vyslúžil si tiež honor druhej hviezdy zápasu.

Hossov druhý gól v sezóne a 1000. bod v kariére:

Článok pokračuje pod reklamou

Hviezdy duelu: 1. P. Sharp (CHI), 2. M. Hossa (CHI), 3. C. MacArthur (OTT)

Kopecký prvým bodom v sezóne pomohol k výhre

Slovenský útočník Tomáš Kopecký čakal na svoj prvý bod v sezóne do ôsmeho zápasu a pomohol ním Floride k výhre 2:1 nad Phoenixom. Kopecký získal na konci oslabenia puk, posunul ho k Scottiemu Upshallovi, ktorý sa po návrate z trestnej lavice dostal do brejku. Výsledok? Víťazný gól v 51. minúte. K výhre pomohol strelecky aj Brandon Pirri a Roberto Luongo sa stal prvou hviezdou duelu, keď zastavil 32 z 33 striel. Prekonať ho dokázal len Martin Hanzal, ktorý v závere prvej tretiny otvoril skóre. Mike Smith urobil 24 zákrokov. Kopecký ho ohrozil raz, pričom odohral najviac minút v sezóne – takmer 15. Pripísal si aj plusový bod a dve trestné minúty. Jeho tím vyhral prvý zápas doma od 13. októbra, pričom v sobotu ukončil štvorzápasový trip prehrou v Arizone. Teraz má bilanciu 3-2-3 napriek tomu, že v siedmich z ôsmich zápasov strelil dva a menej gólov.

Hviezdy duelu: 1. R. Luongo (FLA), 2. S. Upshall (FLA), B. Pirri (FLA)

Varlamov vynuloval Islanders, MacKinnon ukončil suchoty

Ak Islanders narazia na potentný klub s brankárom vo forme, tak pri ich defenzívnej hre majú problém. Ukázalo sa to vo štvrtok, kedy v Denveri neskórovali a inkasovali opäť veľa gólov, aby prehrali druhý zápas v rade. Newyorský tím bol pritom strelecky aktívnejší. Semion Varlamov však zneškodnil všetkých 40 striel, aby so svojím prvým čistým kontom v sezóne doviedol Colorado k výhre 5:0. Nathan MacKinnon ukončil desaťzápasové suchoty prvými dvoma gólmi v sezóne a do čierneho sa trafili aj Cody McLeod, Marc-Andre Cliche a Erik Johnson. McLeod a Johnson zaznamenali aj po asistencii, Matt Duchene ich nazbieral dve. V bráne hostí stál Chad Johnson, ktorý inkasoval päť gólov z 23 striel. V akcii sa tak predstavil zo Slovákov len Ľubomír Višňovský, ktorý bol s časom 23:04 najvyťažovanejším hráčom tímu. Pripísal si mínusový bod a tri strelecké pokusy.

Hviezdy duelu: 1. S. Varlamov (COL), 2. N. MacKinnon (COL), 3. C. McLeod (COL)

Marchand doviedol Bruins k triumfu v Buffale

Brad Marchand strelil dva góly, vrátane víťazného v druhej minúte nadstaveného času, aby rozhodol o víťazstve Bostonu v Buffale 3:2. Zvyšný presný zásah vsietil Adam McQuaid, ktorý skóroval po viac ako roku. Loui Eriksson si pri Marchandovom góle pripísal 400. bod v kariére. Niklas Svedberg čelil len 15 strelám. Ako prvý ho v zápase prekonal dvojbodový Drew Stafford, ktorý využil prvú presilovú hru Buffala v sezóne z 34 pokusov. Druhý raz poslal Sabres do vedenia tiež dvojbodový Tyler Ennis, kým Jhonas Enroth kryl 34 striel. V akcii chýbal slovenský obranca Andrej Meszároš, ktorý bol len zdravým náhradníkom. Jeho tím prehral aj druhý zápas v ročníku proti Bruins. Tentokrát ale získal aspoň bod za remízu v riadnej hracej dobe. „Bolo dobré získať bod proti Bostonu. Chceli sme dva, no musíme zostať pozitívni," povedal pre agentúru AP strelec druhého gólu Sabres.

Hviezdy duelu: 1. B. Marchand (BOS), 2. D. Stafford (BUF), 3. T. Ennis (BUF)

Devils ukončili dlhú sériu prehier po nájazdoch

Jacob Josefson sa ako jediný presadil v samostatných nájazdoch, aby rozhodol o výhre New Jersey nad Winnipegom 2:1. Bol to prvý domáci triumf Devils v sezóne, no čo je dôležitejšie, séria rekordných 18 prehraných nájazdov sa skončila. Naposledy uspeli v nájazdovej lotérii ešte 10. marca 2013, tiež proti Jets. V normálnom hracom čase skórovali Blake Wheeler za kanadský tím a Michael Ryder za tím z Newarku. Ondřej Pavelec chytil 27 striel, jeho náprotivok, Corey Schneider, urobil o tri zásahy menej. Kým Jets ukončili sériu dvoch výhier, Devils vyhrali prvý domáci zápas v sezóne. „Bolo to naše prvé domáce víťazstvo v sezóne a prvé vyhrané nájazdy akoby za 10 rokov. Takže teraz sa môžeme pohnúť ďalej. Sú to dôležité dva body," povedal pre AP tréner New Jersey Peter DeBoer.

Hviezdy duelu: 1. M. Ryder (NJD), 2. B. Wheeler (WPG), 3. O. Pavelec (WPG)

Fleury vynuloval Kings

Marc-Andre Fleury zastavil všetkých 36 striel súpera, aby doviedol Pittsburgh k tretej výhre v sérii, tentoraz 3:0 nad Los Angeles. Bolo to jeho druhé čisté konto v ročníku a 30. v kariére. „Myslím si, že sme čelili dobrému tímu. Aj keď im chýbajú niektorí kľúčoví útočníci, stále sú favoritmi na zisk Stanley Cupu. Takže to bola pre nás dobrá výzva a odohrali sme solídny zápas," skonštatoval Fleury pre AP. Do listiny strelcov sa zapísali len dvaja hráči - dvojgólový Chris Kunitz a Kris Letang. Kunitz pridal aj asistenciu, aby sa stal prvou hviezdou duelu. Penguins využili ďalšie dve presilovky a potvrdili svoju dominanciu v tejto sezóne s 39,5% úspešnosťou. Pri prvom Kunitzovom góle asistoval aj Jevgenij Malkin, ktorý ako piaty hráč klubovej histórie dosiahol 400. asistenciu v kariére. V bráne obhajcu titulu stál Martin Jones, ktorý čelil 23 strelám.

Hviezdy duelu: 1. Ch. Kunitz (PIT), 2. M.-A. Fleury (PIT), 3. K. Letang (PIT)

Stamkos zariadil víťazstvo Tampy Bay

Steven Stamkos sa strelecky presadil dvakrát a pridal asistenciu, Valtteri Filppula nazbieral tri asistencie a Tampa Bay zdolala na domácom ľade Philadelphiu 4:3. Víťazný presný zásah vsietil dvojbodový Jason Garrison a skóroval ja Vladislav Namestnikov. Ben Bishop pomohol k druhému triumfu na štvorzápasovom tripe 24 zákrokmi. Prekonali ho dvojbodový Jakub Voráček, Wayne Simmonds a Michael Raffl. Claude Giroux dvakrát asistoval a Ray Emery opustil zápas s 28 zásahmi.

Hviezdy duelu: 1. S. Stamkos (TBL), 2. A. Stralman (TBL), 3. J. Voráček (PHI)

Allen doviedol oslabených Blues k výhre nad Ducks

David Backes, T.J. Oshie, Paul Stastny, Joakim Lindström. Napriek ich absencii dokázalo St. Louis zdolať Anaheim. Gól Alexandra Steena z prvej tretiny nakoniec nielen otvoril zápas, ale ho aj rozhodol. Jake Allen totiž vychytal druhé čisté konto kariéry, aby s 24 zákrokmi doviedol Blues k výhre 2:0. Druhý gól zápasu strelil Ryan Reaves. Blues vyhrali tretí zápas v rade, kým Ducks po prvýkrát v sezóne ani raz neskórovali a bilanciu si zhoršili na 8-3-0. V bráne stál John Gibson, ktorý zastavil 27 striel.

Hviezdy duelu: 1. J. Allen (STL), 2. R. Reaves (STL), 3. A. Pietrangelo (STL)

Minnesote sa podaril obrat aj proti San Jose

Minnesota prehrávala 0:2 i 1:3, ale nakoniec sa jej v tretej tretine podarilo vyrovnať a v nájazdoch o výhre 4:3 nad San Jose rozhodol Jason Pominville. Wild vyhrali druhý zápas v rade a v oboch prehrávali v tretej tretine 1:3. Vo štvrtok k obratu pomohli gólmi Mikko Koivu a Kyle Brodziak, ktorý strelil svoje prvé dva góly v sezóne. Darcy Kuemper urobil 25 zákrokov. Väčšiemu počtu striel čelil Antti Niemi, ktorý zaznamenal 43 zákrokov. Z jeho spoluhráčov skórovali Mirco Mueller, Tommy Wingels a Joe Thornton. Mueller strelil svoj prvý gól v NHL.

Hviezdy duelu: 1. K. Brodziak (MIN), 2. T. Vanek (MIN), 3. A. Niemi (SJS)

Daniel Sedin rozhodol o výhre nad Canadiens

Vancouver viedol po góloch Nicka Bonina a Brada Richardsona v strede tretej tretiny 2:0, a hoci umožnil Montrealu v záverečnej dvadsaťminútovke len šesť striel na bránu, o svoj náskok prišiel. Alex Gelchenyuk a Max Pacioretty vynútili predĺženie, v ktorom však situáciu pre Canucks zachránil faul Toma Gilberta a následný presilovkový gól Daniela Sedina. K výhre 3:2 pomohol 23 zákrokmi aj Ryan Miller, kým Carey Price zneškodnil 27 striel. Vancouver ukončil domáci pobyt bezchybnou bilanciou 3-0-0 a Montreal sa vráti domov z tripu s bilanciou 1-1-1.

Hviezdy duelu: 1. R. Miller (VAN), 2. M. Pacioretty (MTL), 3. D. Sedin (VAN)

Slováci v akcii

Hráč Ice-time G A B +/- TM S Bčk
M. Hossa (CHI) 20:37 1 1 2 2 0 5 0
T. Kopecký (FLA) 14:58 0 1 1 1 2 1 0
Ľ. Višňovský (NYI) 23:04 0 0 0 -1 0 3 0



Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
NHL naživo: Začína sa play-off!Tréner vychválil Pospíšila a označil ho za potkana. Slovák si reakciou získal expertaNHL je v Utahu veľkým hitom už teraz: Neuveriteľné množstvo záujemcov o permanentkyJe tu play-off: Kto patrí medzi favoritov na zisk Stanleyho pohára podľa bookmakerov? Preview: Aj Slováci sa pokúsia o prekvapenie v nevyspytateľnom 1. kole play-offSplní si sen: Tretí Slovák z NHL potvrdil účasť na majstrovstvách sveta! Honzek debutoval v drese Calgary. Dostal šancu v otváracej formáciiToto je 6 najväčších prekvapení základnej časti tejto sezóny NHLUrbanov víťazný štart do play-off, Kmec prispel k postupu! Repčík bodoval pri kolapse tímu + videoFrustrovaný Tortorella: Stále sme ďaleko, potrebujeme viac talentu Dubas otvorene: Crosby by mal ukončiť kariéru v Pittsburghu Tuhý boj o Hartovu trofej? Dve hviezdy delí v hlasovaní šesť bodov Niekdajší najužitočnejší hráč zápasu hviezd by si už v NHL nemusel zahrať Neuveriteľné: Ako nováčik žiaril a to hral dva mesiaca s bolestivou zlomeninou! Bojovník: Letanga trápilo významné zranenie a prvýkrát po dlhých rokoch odohral celý ročníkIslanders si upísali útočníka a brankára, Avalanche obrancu Slafkovský dosiahol hetrik aj po sezóne: Opäť získal ocenenie! Prvý útok Canadiens celý na MS neuvidíme. Slafkovský sa teší na zaujímavú konfrontáciu Známy český brankár z NHL je nútený ukončiť kariéruSlovenský útočník dostane šancu v záložnom tíme ColoradaZobraziť viacArchív článkov
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies