Účet používateľaVyhľadávanie
Menu
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
01:00info
MIN
SEA
NHL live
02:00info
WPG
VAN
03:00info
CGY
SJS
03:30info
COL
EDM
NHL live
04:00info
VGK
ANA
NHL live
04:30info
LAK
CHI
18. 04.
kurzy
01:00info
MIN
SEA
NHL live
02:00info
WPG
VAN
03:00info
CGY
SJS
03:30info
COL
EDM
NHL live
04:00info
VGK
ANA
NHL live
04:30info
LAK
CHI
19. 04.
kurzy
Žiadne zápasy
«

Slováci v NHL

Hossa čakal tisícku skôr, ale je rád, že ju dosiahol v Ottawe

Slovenský útočník Chicaga Blackhawks Marián Hossa pomohol svojmu tímu k výhre 5:4 na ľade Ottawy Senators. Na mieste, kde v NHL začínal, dosiahol svoj jubilejný 1000. bod v kariére.

Rodák zo Starej Ľubovne sa stal 80. hráčom v histórii, ktorý to dokázal a pred ním sú len samé legendárne mená. Väčšina z nich je v Sieni slávy, kam má nepochybne namierené aj on samotný.

„Dostať sa medzi takých skvelých hráčov je pre mňa veľké privilégium. Nemohlo to byť na lepšom mieste ako tu, kde som začínal. Samozrejme, znamená to pre mňa veľa. Vďaka patrí hráčom, ktorí mi dnes pomohli dosiahnuť to a takisto všetkým hráčom, s ktorými som v kariére hral,“ povedal Hossa.

Tridsaťpäťročný trenčiansky odchovanec potreboval v tejto sezóne nazbierať len päť bodov, aby dosiahol jubileum. Mnohí teda čakali, že sa ho dočká skôr ako v desiatom zápase. Aj on bol medzi nimi. Teraz je rád, že na to už nebude musieť myslieť.

Článok pokračuje pod reklamou

„Viete, trvalo mi to dosiahnuť o trochu dlhšie, ako som očakával. Vďaka Bohu, že už je to za mnou. Už sa môžem sústrediť len na najbližší zápas. Znamená to pre mňa veľa a dosiahol som to na výnimočnom mieste, kde som začínal. Vždy na to budem spomínať,“ pokračoval Hossa.

Diváci v ottawskej hale privítali Hossu tak, ako vždy zvykli – vrúcne. Venovali mu aj potlesk za osobný úspech, ako aj poďakovanie za roky, v ktorých miestny klub reprezentoval. On poďakovanie vrátil a zaspomínal si na roky 1997 až 2004, v ktorých obliekal dres Senators.

„Zažil som tu skvelých sedem rokov a počas môjho pôsobenia v Ottawe boli ľudia ku mne veľmi milí. Bolo od nich veľmi pekné, keď mi vyjadrili vďaku, tak som sa postavil a poďakoval im tiež. Bol to skvelý moment, preblesklo mi hlavou veľa vecí, ktoré som tu zažil,“ dodal Hossa.

Quenneville: Je to mimoriadny hráč

Hlavný tréner „čiernych jastrabov“ Joel Quenneville už viackrát Hossu chválil a aj po štvrtkovom zápase povedal, že je to mimoriadny hráč. Jeho 1000. bod označil za úctyhodný míľnik vzhľadom na jeho záväzky k defenzívnej hre.

„Je to špeciálny úspech. Ukazuje, aké vyrovnané výkony ste podávali vo svojej kariére. On to ale nedokazuje len produktivitou po ofenzívnej stránke. Dokazuje to výkonmi na oboch stranách ľadu, čo tú tisícku robí dosť impozantnou. Reprezentuje to, čo chcú tréneri od hráča. Je ukážkou toho, ako sa dá vysvetliť pojem dobrý profesionál,“ vyslovil sa Quenneville.

Pozri aj:
Od Ottawy po Ottawu – Hossa nazbieral 1000 bodov v NHL!
Video: Marián Hossa a jeho 1000. bod v NHL



Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
Slafkovský je v spoločnosti veľkých mien. Vie, že sa môže zlepšiť. Čo plánuje po MS?Nemec mal svoje chyby, ale svojou defenzívou prekvapil. Akú známku si vyslúžil? Slováci v USHL postupovali ďalej, v CHL nie. Čaká nás séria slovenských brankárov Chromiak hrdinom zápasu, presadil sa aj Regenda + videoRok zmenil vo vnímaní Slafkovského veľa. Hovoril o tom viceprezident Canadiens Erik Karlsson otvorene o sezóne v Pittsburghu: Obrovské sklamanie V NHL debutoval bývalý dorastenec Trnavy. A hneď aj bodoval! NHL zverejnila termíny prvých duelov play-off. Kedy začnú Slováci? Majiteľ Jazz sa vyjadril k informáciám o predaji Coyotes Matthews robil, čo mohol, ale nebolo mu to súdené. Chýbali milimetre a štipka šťastia + video Kučerov napodobnil McDavida: Exkluzívny klub rozšíril na päť hráčov a dočkal sa ovácií v stoji! Dvojnásobný víťaz Stanleyho pohára s Pittsburghom úspech nezažil. Končí kariéru Canadiens urobili zásadné rozhodnutie ohľadom svojho trénera NHL zverejnila nominácie na King Clancy TrophyDetroit a Philadelphia podpísali vstupné zmluvy s vysokoškolákmi Na waiver listine je útočník Red WingsČernák viedol zápas a videl historický moment. Matthews ten svoj nezažil, Coyotes sa lúčili víťazne Hlavaj sa stretne v kempe aj s legendou: Fleury pokračuje v kariéreMS sa blížia: Optimizmus ohľadom Regendu, Mešár a Dvorský otázni, Nemec príde! Capitals vytvorili postupom negatívny rekord. Potopila Detroit neskorá informácia v rukách Tortorellu?Zobraziť viacArchív článkov
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies