Účet používateľaVyhľadávanie
Menu
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
01:00info
NYR
WSH
01:30info
FLA
TBL
NHL live
03:30info
WPG
COL
04:00info
VAN
NSH
NHL live
23. 04.
kurzy
01:00info
NYR
WSH
01:30info
FLA
TBL
NHL live
03:30info
WPG
COL
04:00info
VAN
NSH
NHL live
24. 04.
kurzy
01:00info
TOR
BOS
NHL live
03:30info
DAL
VGK
NHL live
04:00info
EDM
LAK
«

Sumáre

Hossa zažiaril, Tatar skóroval, Halák vyhral

V bohatý sobotný večer sa v NHL darilo niekoľkým Slovákom – Marián Hossa sa so štyrmi bodmi stal dokonca prvou hviezdou zápasu i večera. Hossa a Tatar skórovali, bodoval aj Višňovský a Halák podal ďalší dobrý výkon.

Hviezdy večera:
1. Marián Hossa (CHI), 1 gól, 3 asistencie
2. Carey Price (MTL), 33/33, čisté konto
3. Jhonas Enroth (BUF), 43/44, 97,7% úspešnosť zákrokov

Hossa ukončil strelecké suchoty a stal sa prvou hviezdou večera

Marián Hossa odohral, rovnako ako celý tím, najlepší zápas tejto sezóny. Po deviatich dueloch prelomil streleckú nemohúcnosť a skóroval tretí raz v ročníku. Ku presilovkovému gólu pridal tri asistencie, aby ako prvá hviezda zápasu i večera výrazne prispel k vysokému víťazstvu Chicaga v Edmontone pomerom 7:1. Víťazný presný zásah vsietil Marcus Krüger, Jonathan Toews strelil dva góly, Patrick Kane s Krisom Versteegom po jednom a pridali aj po asistencii. Skóroval aj Duncan Keith, kým Brandon Saad dvakrát asistoval. Corey Crawford pomohol k tretiemu triumfu v rade 24 zákrokmi a jediný gól mu strelil za stavu 0:6 David Perron. Ben Scrivens inkasoval päťkrát z 13 striel predtým, ako Viktor Fasth pustil ešte dva góly zo zvyšných 17 pokusov. Hossa ich ohrozil len jednou strelou. Počas 16 minút zaknihoval aj dve „plusky", bodyček a jeden odobratý puk. Jeho vydarený večer sledoval aj Martin Marinčin, ktorý strávil na ľade 21 a pol minúty so ziskom dvoch „mínusiek", jednej strely a dvoch blokov. Oilers prehrali šiesty duel v sérii. Blackhawks vyhrali tretí duel v rade.

Hossov 3. gól sezóny:

Pozri aj: Hossa bol rád, že ukončil strelecké suchoty

Článok pokračuje pod reklamou

Hviezdy duelu: 1. M. Hossa (CHI), 2. J. Toews (CHI), 3. P. Kane (CHI)

Halák a Višňovský doviedli Islanders k výhre nad Penguins

Na Long Islande si najskôr poctili niekdajšieho brankára Billyho Smitha a potom newyorský tím napodobnil mužstvo, ktoré v 80. rokoch získalo štyri Stanley Cupy v rade. Jaroslav Halák inkasoval síce ako prvý, ale okrem gólu Jevgenija Malkina z prvej tretiny za svoj chrbát už nič nepustil a s 27 zákrokmi doviedol Islanders k výhre 4:1 nad Penguins. Bola to jeho šiesta výhra v rade a pre tím ôsma z posledných desiatich zápasov. Pomohol k nej aj obranca Ľubomír Višňovský, ktorý prihrával na víťazný gól Andersa Leeho. Okrem strely, ktorá skončila gólom, zaznamenal topoľčiansky rodák aj jeden plusový bod a dva bloky. Na ľade strávil 18 a pol minúty. Strelecky sa presadili aj Matt Martin, Brock Nelson a John Tavares. Thomas Greiss inkasoval štyri góly z 35 striel a Pittsburgh si pripísal druhú porážku v rade. Oba tímy majú teraz zhodný počet bodov a delia sa o prvú priečku v Metropolitnej divízii.

Hviezdy duelu: 1. M. Martin (NYI), 2. J. Tavares (NYI), 3. A. Lee (NYI)

Tatar opäť skóroval, no Detroit v Toronte neuspel

Tomáš Tatar skóroval v treťom zápase v rade, ale jeho deviaty gól v sezóne nestačil Detroitu na víťazstvo nad Torontom. Z jeho spoluhráčov sa totiž do streleckej listiny už nezapísal nikto, kým z hráčov Maple Leafs sa presadili traja hráči. K výhre 4:1 viedli góly Lea Komarova, Petra Hollanda a Tylera Bozaka, ktorý strelil víťazný gól v oslabení a pridal aj gól do prázdnej brány. Toronto strelilo tri góly v tretej tretine. Po dvoch tretinách mal streleckú prevahu Detroit, ale nakoniec s ňou zápas skončili „javorové listy“. Na bránu Jimmyho Howarda vyslali 28 striel, kým Jonathan Bernier čelil 26 pokusom Red Wings. Tatar ho ohrozil trikrát, pričom odohral necelých 15 minút a zaznamenal aj plusový bod a dva bodyčeky. Tomáš Jurčo odohral 13 a pol minúty so ziskom plusového bodu. Domáci Richard Pánik odohral niečo cez šesť minút, ale zaznamenal len jednu strelu.

Tatarov 9. gól v sezóne

Hviezdy duelu: 1. J. Bernier (TOR), 2. T. Bozak (TOR), 3. P. Holland (TOR)

Enroth doviedol Buffalo k tretej výhre v sérii

Jhonas Enroth zastavil 43 striel Washingtonu, z toho 20 v druhej tretine, aby nasmeroval Buffalo k víťazstvu v hlavnom meste USA pomerom 2:1. Skóre duelu otvoril Matt Moulson v polovici zápasu, no v úvode záverečnej tretiny vyrovnal v presilovej hre na 1:1 Matt Niskanen prvým gólom v drese Capitals. O treťom triumfe v sérii rozhodol o sedem minút neskôr Torrey Mitchell. Bol pri tom aj Andrej Meszároš, ktorý odkorčuľoval takmer 19 minút vo svojom 600. zápase v NHL. Zo zápasu si odniesol plusový bod, strelu, bodyček a dva bloky. Braden Holtby opustil duel s 24 zákrokmi. Pre Capitals to bol so 44 strelami najaktívnejší zápas sezóny.

Pozri aj: Andrej Meszároš odohral jubilejný zápas v NHL

Hviezdy duelu: 1. J. Enroth (BUF), 2. T. Mitchell (BUF), 3. M. Niskanen (WSH)

Forsberg rozhodol v nájazdoch o výhre Nashville

Filip Forsberg, momentálne najlepší nováčik sezóny, sa ako jediný presadil v samostatných nájazdoch vo štvrtej sérii, čím rozhodol o domácom triumfe Nashville nad Floridou 3:2. V riadnej hracej dobe ho poslali do dvojgólového vedenia Colin Wilson a Matt Culen, no v poslednej minúte zápasu vyrovnali v rozmedzí 11 sekúnd Rocco Grimaldi (prvý gól v NHL) a Nick Bjugstad. Roberto Luongo čelil počas 65 minút 50 strelám, jeho náprotivok Pekka Rinne o 20 menej. Jednu na neho vyslal Tomáš Kopecký, ktorý si počas 14 minút v akcii pripísal aj mínusový bod. „Boli sme lepší počas celých 60 minút a oni mali dva šťastné odrazy v závere. Bolo to ťažké, ale hrali sme naozaj dobre v predĺžení a mohli sme aj skórovať. Skutočne sme si zaslúžili vyhrať,“ povedal agentúre AP Forsberg, prvá hviezda duelu.

Pozri aj: Video: Rocco Grimaldi strelil svoj prvý gól v NHL

Hviezdy duelu: 1. F. Forsberg (NSH), 2. R. Luongo (FLA), 3. P. Rinne (NSH)

Demers strelil víťazný gól pri debute v drese Dallasu

Dallas vstúpil do domáceho zápasu s Los Angeles plný sebavedomia po tom, čo si pri slávnostnom ceremoniáli uctil najväčšiu legendu klubu a najnovšieho člena Siene slávy, Mikea Modana. V prvej tretine skórovali dvakrát Jamie Benn a John Klingberg, na 4:0 zvyšoval v úvode druhej časti hry dvojbodový Tyler Seguin. Kings znížili na 2:4, no o výhre 5:4 rozhodol v početnej prevahe Jason Demers pri jeho debute v drese Stars len deň po výmene zo San Jose. Benn s Klingbergom pridali po asistencii, Cody Eakin ich nazbieral dve. Kari Lehtonen pomohol k druhému triumfu v rade 37 zásahmi a asistenciou pri Seguinovom góle. Prekonali ho dvojgólový Justin Williams, Tanner Pearson a Mike Richards. Kyle Clifford a Jarret Stoll dvakrát asistovali, kým Jonathan Quick kryl 18 striel. V akcii nechýbal Marián Gáborík, ktorý počas 14 minút a 50 sekúnd v akcii zaznamenal len mínusový bod.

Hviezdy duelu: 1. J. Benn (DAL), 2. J. Williams (LAK), 3. J. Klingberg (DAL)

Redmond rozhodol o výhre Avalanche, Sekera nebodoval

Obranca Zach Redmond strelil dva góly, vrátane víťazného 95 sekúnd pred koncom riadnej hracej doby a Colorado vyhralo nad Carolinou 4:3. Hurricanes mali lepší začiatok zápasu, keď po prvej tretine vyhrávali 3:1. Jarome Iginla ukončil 13-zápasovú sériu bez streleného gólu a strelecky sa presadil aj Erik Johnson, prvá hviezda zápasu. Nathan MacKinnon zaznamenal tri asistencie a Calvin Pickard premiérové víťazstvo v NHL. Mladý brankár nastúpil v 17. minúte po tom, čo Reto Berra inkasoval tri góly z desiatich striel. Švajčiarskeho gólmana prekonali v prvej tretine John-Michael Liles, niekdajší hráč Avalanche, Nathan Gerbe a Andrej Nestrašil, ktorého Hurricanes získali v piatok z listiny nechránených hráčov. V akcii sa predstavil aj slovenský obranca Andrej Sekera, ktorý bol po spoluhráčovi Justinovi Faulkovi druhým najvyťažovanejším hráčom zápasu. Bojnický rodák odohral viac ako 26 minút s bilanciou mínusový bod, jedna strela a dva bloky. Carolina prehrala v Pepsi Center 12. duel v rade od 9. februára 1996.

Hviezdy duelu: 1. E. Johnson (COL), 2. N. MacKinnon (COL), 3. Z. Redmond (COL)

Blues ukončili na ľade Senators sériu prehier

Blues ukončili sériu dvoch prehier, keď uspeli v Ottawe 3:2. V tretej tretine čelil Brian Elliott len piatim strelám a duel proti svojmu bývalému tímu nakoniec opustil s 24 zákrokmi. O góly sa postarali Maxim Lapierre, Vladimir Tarasenko a Alexander Steen. St. Louis inkasovalo góly len v oslabeniach. Ich autormi boli Mika Zibanejad a Erik Karlsson. Robin Lehner urobil 30 zákrokov. Jediným mínusom Blues bolo zranenie dolnej časti tela, ktoré v tretej tretine utrpel obranca Jay Bouwmeester.

Hviezdy duelu: 1. V. Tarasenko (STL), 2. M. Zibanejad (OTT), 3. A. Steen (STL)

Price vynuloval Bruins

Montreal pokračuje v dobrých výkonoch proti Bostonu. Canadiens porazili svojho rivala z Atlantickej divízie aj v treťom tohtosezónnom zápase, keď svoje druhé čisté konto sezóny vychytal Carey Price. Strelecky sa presadili Tomáš Plekanec a Andrej Markov, ktorý dosiahol svoj 100. gól v NHL. Price urobil 33 zákrokov, Plekanec si pripísal aj asistenciu a dve si z duelu odniesol Brendan Gallagher. Tuukka Rask urobil 21 zákrokov a pohoršil si bilanciu proti „Habs“ na 3-12-3. Jeho tím nestačil na kanadský klub v deviatich z posledných desiatich stretnutí.

Hviezdy duelu: 1. C. Price (MTL), 2. T. Plekanec (MTL), 3. B. Gallagher (MTL)

Killorn a Bishop pomohli Lightning k výhre nad Wild

V zápase medzi Tampou Bay a Minnesotou sa všetko podstatné udialo v druhej dvadsaťminútovke. Skóre v nej otvoril Zach Parise, ale následne dva góly strelili Lightning. O výhre 2:1 rozhodli Steven Stamkos a Alex Killorn. Anton Stralman prihrával na oba góly a podstatný bol aj výkon Bena Bishopa, ktorý duel opustil s 30 zákrokmi. Jeho náprotivok, Dary Kuemper, zaknihoval 26 zákrokov. Wild prišli o sériu štyroch výhier, Lightning si vylepšili bilanciu doma na 8-2-1.

Hviezdy duelu: 1. R. Callahan (TBL), 2. A. Killorn (TBL), 3. Z. Parise (MIN)

Flyers ukončili sériu prehier

Philadelphia odohrala jeden zo svojich najlepších zápasov v sezóne, aby ukončila sériu štyroch prehier. Braydon Coburn zaznamenal gól a asistenciu, aby pomohol Flyers k výhre 4:2 nad Columbusom. Brayden Schenn, Mark Streit a Wayne Simmonds tiež skórovali a Jakub Voráček si pripísal dve asistencie, aby mal na konte už 29 bodov. Dve asistencie zaznamenal aj Claude Giroux, ktorý vyhral 23 z 28 vhadzovaní. Steve Mason zastavil 20 striel a prekonali ho len Boone Jenner a Matt Calvert. Sergej Bobrovskij inkasoval štyri góly z 37 striel.

Hviezdy duelu: 1. B. Coburn (PHI), 2. C. Giroux (PHI), 3. J. Voráček (PHI)

Flames zdolali Devils po nájazdoch

New Jersey vyhrávalo v Calgary v polovici 58. minúty 4:2. Flames si však skvelým záverom vynútili predĺženie a nakoniec zvíťazili 5:4 po nájazdoch. Rozhodujúci zaznamenal Jiří Hudler, ktorý skóroval aj v riadnom hracom čase. Josh Jooris a dvojgólový Curtis Glencross tiež prekonali Scotta Clemmensena, ktorý v prvom tohtosezónnom dueli chytil 33 striel. Adam Henrique, Mike Cammalleri, Travis Zajac a Tuomo Ruutu strelili góly Devils. Calgary vyhralo piaty z posledných šiestich domácich zápasov.

Hviezdy duelu:
1. C. Glencross (CGY), 2. A. Henrique (NJD), 3. J. Jooris (CGY)

Vermette rozhodol o výhre Arizony nad San Jose

Arizona vyhrávala nad San Jose 2:0 i 3:2, ale nakoniec zvíťazila 4:3 až po samostatných nájazdoch. V nich strelil gól len Antoine Vermette, ktorý otvoril aj skóre zápasu. David Schlemko a Shane Doan tiež skórovali, kým Devan Dubnyk zlikvidoval 40 striel. Z hráčov Sharks sa zapísali do listiny strelcov Tommy Wingels, Andrew Desjardins a Joe Pavelski. Antti Niemi chytil 22 striel, no kalifornský tím prehral tretíkrát v rade.

Hviezdy duelu: 1. T Wingels (SJS), 2. S. Doan (ARI), 3. A. Vermette (ARI)

Slováci v akcii

Hráč Ice-time G A B +/- TM S Bčk
J. Halák (NYI) 27/28 (96,4%) - - - - - - -
Ľ. Višňovský (NYI) 18:30 0 1 1 +1 0 1 0
M. Hossa (CHI) 16:03 1 3 4 +2 0 1 0
M. Marinčin (EDM) 21:31 0 0 0 -2 0 1 0
A. Meszároš (BUF) 18:50 0 0 0 +1 0 1 1
T. Kopecký (FLA) 14:08 0 0 0 -1 0 1 0
A. Sekera (CAR) 26:04 0 0 0 -1 0 1 0
M. Gáborík (LAK) 20:13 0 0 0 -1 0 0 0
R. Pánik (TOR) 06:17 0 0 0 0 0 1 1
T. Tatar (DET) 14:44 1 0 1 +1 0 3 2
T. Jurčo (DET) 13:32 0 0 0 +1 0 0 1



Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
Flyers podpísali novú zmluvu s ruským brankáromFanúšikovia Canadiens nechápu: Aj po takejto sezóne je Slafkovský tak podceňovaný?Anketa: Ako oznámkujete Slovákov v NHL za ich výkony?Francis nevylučuje pred letom zmeny v zostave i na lavičke Kraken Ramsay: Pospíšilovi by náš štýl mal sadnúť. Mešár a Dvorský? Niekedy sa musíte rozhodnúť inak Zámorský novinár urobil rebríček Top 10 nádejí Blues: Sú v ňom obaja Slováci Top 5 nováčikov, ktorí by mohli mať v play-off najväčší vplyv Slovenský brankár prešiel najkratšiu cestu k postupu, pre útočníka sezóna končíAké plány majú Penguins v lete so svojím bránkoviskom?Veľký návrat: Lindy Ruff sa vracia do tímu, v ktorom tvoril rekordyĎalšia posila Slovenska z NHL je potvrdená. Švajčiari ich hlásia hneď niekoľko!Matthews zavelil k vyrovnaniu, žiarili aj McDavid či Hyman. Dalo Vegas facku fair-play?Video: Kyle MacLean vs. Stefan Noesen (bitka) „Šokujúca“ novinka: Obhajcovi titulu sa v prvom zápase play-off vráti hviezdaSlafkovského útok bol jeden z najlepších v NHL. Za sebou nechal aj útoky superhiezdMešár s Dvorským na MS nedávajú zmysel. Ich čas príde, hovoria majstri sveta V hre o Calderov pohár bude viacero Slovákov. V základnej časti im kraľovali Studenič s Regendom Mešára teraz čaká tvrdá konkurencia. Toto bude pre neho múdre, ak chce zlepšiť šance na úspech Slafkovského útok patrí medzi tri pozitíva budúcej sezóny. Spomína sa aj Mešár Slovensko má ďalšiu posilu zo zámoria! V tejto sezóne si zahrala aj v NHLZobraziť viacArchív článkov
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies