Účet používateľaVyhľadávanie
Menu
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
Žiadne zápasy
20. 04.
kurzy
23:00info
CAR
NYI
NHL live
02:00info
BOS
TOR
NHL live
21. 04.
kurzy
18:30info
FLA
TBL
NHL live
21:00info
NYR
WSH
NHL live
01:00info
WPG
COL
NHL live
04:00info
VAN
NSH
«

Sumáre

Hossa nebodoval a nazbieral tri mínusové body

V štyroch nedeľných zápasoch NHL sa zo Slovákov predstavil len Marián Hossa. Pri prehre Chicaga s Vancouverom nebodoval a na konto si pripísal tri mínusové body.

Hviezdy večera:
1. Jannik Hansen (VAN), 3. góly (vrátane víťazného)
2. Patrick Maroon (ANA), 1 gól, 1 asistencia (víťazný gól)
3. Henrik Lundqvist (NYR), 21/21, čisté konto

Hansen hetrikom pokoril Chicago, Hossa nebodoval

Jannik Hansen otvoril skóre zápasu v prvej tretine a v záverečnej časti hry pridal ďalšie dva góly, vrátane víťazného. Tretím, do prázdnej brány, skompletizoval svoj prvý hetrik kariéry, aby najmä vďaka nemu Vancouver zvíťazil doma nad Chicagom 4:1. Triumf bol ešte sladší pre Daniela Sedina, ktorý odohral svoj 1000. zápas v NHL. K výhre prispel gólom aj Radim Vrbata, Derek Dorsett si pripísal dve asistencie, Bo Horvat dokonca tri a Ryan Miller urobil 24 zákrokov. Jediný gól Blackhawks, ktorí ukončili sériu troch výhier, strelil v prostrednej tretine Kris Versteeg v početnej prevahe. Corey Crawford chytil pri svojom 11. štarte v rade 26 striel. Jeho spoluhráč, Marián Hossa, zažil po vydarenej sobote menší útlm. Počas 18 minút a 32 sekúnd strávených v akcii zaznamenal len tri mínusové body, dve strely, dva bloky a dva odobraté puky.

Pozri aj:
Video: Hansen zaknihoval svoj prvý hetrik v kariére

Daniel Sedin odohral svoj tisíci zápas v NHL

Článok pokračuje pod reklamou

Hviezdy duelu: 1. J. Hansen (VAN), 2. D. Dorsett (VAN), 3. B. Horvat (VAN)

Blues zdolali Jets vďaka využitým presilovkám

St. Louis dvakrát prehrávalo o gól, no dvakrát dokázalo vyrovnať v početnej prevahe a ďalšími dvomi gólmi rozhodlo o triumfe vo Winnipegu 4:2. „Potrebovali sme využiť presilovky, a to sme povedali aj chalanom. Potrebovali sme to a prišlo to dokonca dvakrát po sebe," povedal pre agentúru AP tréner Blues Ken Hitchcock. Víťazný presný zásah vsietil Ryan Reaves proti tímu z mesta, v ktorom vyrastal a pred očami rodinných príslušníkov. Jaden Schwartz a David Backes vyrovnávali na 1:1, respektíve 2:2 a bodku za zápasom dal do prázdnej brány Paul Stastny. Alex Steen s Alexom Pietrangelom nazbierali po dve asistencie, kým Jake Allen chytil 28 striel. Prispel tak k druhej výhre v rade, ktorou Blues zakončili štvorzápasový trip (2-2-0). Prekonali ho Bryan Little a Jim Slater, Ondřej Pavelec kryl 25 striel. Jets zakončili sériu troch domácich duelov s bilanciou 1-2-0. Blues chýbal v zostave obranca Jay Bouwmeester, ktorému skončila piata najdlhšia „železná séria" v histórii ligy po odohraní 737 zápasov v rade. Iný obranca, Barret Jackman, absolvoval 744. duel za tím z Missouri, čím sa dostal na tretie miesto klubovej histórie ku Brettovi Hullovi.

Hviezdy duelu: 1. A. Steen (STL), 2. D. Backes (STL), 3. B. Wheeler (WPG)

Ludnqvist vynuloval Canadiens

Henrik Lundqvist podal v Madison Square Garden spoľahlivý výkon, keď zastavil všetkých 21 striel lídra NHL z Montrealu, aby ho New York Rangers zdolal na domácom ľade 5:0. „Mysliím, že v posledných dvoch zápasoch sme hrali tak dobre, ako celý rok. Naozaj sme sa sústredili na každý deatail, ktorý potrebujete k úspechu. Bolo skvelé vidieť to," pochválil spoluhráčov švédsky gólman, ktorý vychytal štvrté čisté konto v ročníku a 54 v kariére, v rozhovore pre agentúru AP. Do listiny strelcov sa postupne zapísali Dominic Moore, Derek Stepan, dvojbodový Martin St. Louis, Carl Hagelin a Rick Nash. Po prvý raz od 17. decembra 1980 sa stalo, že všetkých 12 útočníkov newyorského tímu si pripísalo aspoň bod. Dustin Tokarski čelil 34 strelám Rangers, ktorí vyhrali druhý duel v sérii, pričom po prvom mali dva dni voľno. Canadiens, ktorí sú s 33 bodmi na čele ligového poradia, prehrali len druhý zápas z ostatných desiatich.

Hviezdy duelu: 1. H. Lundqvist (NYR), 2. M. St. Louis (NYR), 3. D. Moore (NYR)

Maroon, Kesler zariadili výhru Ducks nad Coyotes

Patrick Maroon strelil svoj prvý gól v sezóne a hneď to bol víťazný presný zásah, ku ktorému pridal aj asistenciu, aby rozhodol o domácom víťazstve Anaheimu nad Arizonou 2:1. Skóre duelu otvoril Kyle Palmieri, Ryan Kesler prihral na oba góly a Frederik Andersen prispel k výhre 26 zásahmi. 17 z nich urobil v záverečnej tretine, v ktorej ho prekonal Keith Yandle. Mike Smith predviedol 28 zákrokov a Coyotes prehrali len druhý duel z ôsmich proti rivalovi z Pacifickej divízie v ročníku. Ducks bodovali v desiatich z posledných jedenástich súbojoch. „Boli omnoho lepší a jediný dôvod, prečo sme po prvej tretine neprehrávali 0:3 alebo 0:4, bol Smith. Urobil niekoľko dôležitých zákrokov. Po tejto tretine sme si mali uvedomiť, že sa potrebujeme zlepšiť," zhodnotil výkon tímu pre AP Yandle, strelec jediného gólu hostí.

Hviezdy duelu: 1. P. Maroon (ANA), 2. R. Kesler (ANA), 3. K. Palmieri (ANA)

Slováci v akcii

Hráč Ice-time G A B +/- TM S Bčk
M. Hossa (CHI) 18:32 0 0 0 -3 0 2 0



Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies