Účet používateľaVyhľadávanie
Menu
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
23. 04.
kurzy
01:00info
NYR
WSH
01:30info
FLA
TBL
NHL live
03:30info
WPG
COL
04:00info
VAN
NSH
NHL live
24. 04.
kurzy
01:00info
TOR
BOS
NHL live
03:30info
DAL
VGK
NHL live
04:00info
EDM
LAK
«

Sumáre

Gáborík hviezdou zápasu, Marinčin opäť prehral

V siedmich utorkových zápasoch NHL nastúpili len dvaja Slováci. Marián Gáborík strelil gól a pridal asistenciu pri prehre s Nashville, Martin Marinčin nebodoval a tiež sa netešil z výhry.

Hviezdy večera:
1. Tyler Seguin (DAL), 2 góly (vrátane víťazného)
2. Ryan Miller (VAN), 20/20, čisté konto
3. Bryan Little (WPG), 1 gól, 1 asistencia

Gáborík skóroval aj asistoval pri prehre s Nashville

James Neal sa ako jediný presadil v samostatných nájazdoch v šiestej sérii, aby rozhodol o domácom víťazstve Nashville nad obhajcom titulu 4:3. V riadnej hracej dobe z jeho spoluhráčov skórovali dvojbodový Craig Smith, Ryan Ellis a Eric Nyström. Colin Wilson dvakrát asistoval a Pekka Rinne prispel k ôsmemu domácemu triumfu z desiatich duelov 18 zákrokmi a šiestimi chytenými nájazdmi. Bol medzi nimi aj ten od Mariána Gáboríka, ktorý ho ale prekonal už po minúte hry v druhej tretine. Po peknom vysunutí od Jeffa Cartera posielal Kings do vedenia 2:1. Predtým pridal aj asistenciu na vyrovnávajúci gól Jamieho McBaina a stal sa treťou hviezdou zápasu. Bol to jeho štvrtý gól i asistencia v sezóne. Počas 17 minút a 22 sekúnd na ľade si pripísal aj plusový bod, tri strely a jeden bodyček. Zvyšný gól Kings vsietil Drew Doughty po peknej individuálnej akcii už po 38 sekundách záverečnej tretiny. Martin Jones opustil duel s 30 zásahmi.

Hviezdy duelu: 1. C. Smith (NSH), 2. C. Wilson (NSH), 3. M. Gáborík (LAK)

Článok pokračuje pod reklamou

Seguin dvoma gólmi zariadil triumf Dallasu nad Edmontonom

Tyler Seguin strelil v druhej tretine dva góly, vrátane víťazného, aby si s 18 presnými zásahmi upevnil líderskú pozíciu v poradí ligových strelcov a výrazne prispel k domácej výhre Dallasu nad Edmontonom 3:2. Otvárací gól duelu vsietil nováčik John Klingberg, ktorý pridal aj asistenciu a predĺžil svoju bodovú sériu na päť zápasov. Kari Lehtonen predviedol 35 zákrokov. Prekonali ho Boyd Gordon pri vlastnom oslabení a Taylor Hall, ktorý už len skorigoval stav duelu svojím 100. gólom v NHL. Viktor Fasth kryl 31 striel a Seguinovi zmaril v závere veľkú šancu na hetrik. Kým Stars vyhrali tretí duel v rade, Oilers nezvíťazili v ostatných siedmich zápasoch. Nezabránil tomu ani Martin Marinčin, ktorý odohral takmer 15 minút. Na Lehtonena vyslal jednu strelu, no pripísal si aj plusový bod, bodyček a dve zblokované strely.

Hviezdy duelu: 1. T. Seguin (DAL), 2. J. Klingberg (DAL), 3. K. Lehtonen (DAL)

Kane, Hutchinson doviedli Jets k výhre v Columbuse

Evander Kane strelil dva presilovkové góly, druhý do prázdnej brány a Michael Hutchinson zastavil 32 striel, aby Winnipeg vyhral na ľade Columbusu 4:2 a ukončil sériu dvoch prehier. „Vždy dúfate vo viac štartov, no práve teraz je najdôležitejšie víťazstvo. Cítim sa naozaj dobre a som so sebou spokojný. Dobre čítam hru,“ povedal brankár Jets agentúre AP. Skóre zápasu otvoril už po deviatich sekundách Bryan Little, ktorý len o sekundu zaostal za klubovým rekordom. Víťazný gól strelil Andrew Ladd, ktorý si spolu s Littleom pripísal aj po asistencii. Blake Wheeler ich nazbieral dve. Jets rozhodli o svojom triumfe dvoma gólmi v rozmedzí 31 sekúnd v druhej tretine. Z hráčov Columbusu sa presadili Jordan Leopold, ktorý v početnej prevahe strelil svoj prvý gól v drese Blue Jackets a Ryan Johansen. Sergej Bobrovskij urobil 28 zákrokov, no nezabránil štvrtej prehre tímu z Ohia v sérii. Z posledných 15 zápasov vyhral len dva. „Je tu veľa vecí, na ktoré sa musíme pozrieť a poučiť sa z nich, no jednoducho práve teraz nie sme dosť dobrí,“ skonštatoval pre AP Johansen.

Hviezdy duelu: 1. B. Little (WPG), 2. M. Hutchinson (WPG), 3. J. Leopold (CBJ)

Ryan rozhodol v nájazdoch o výhre Ottawy nad St. Louis

Bobby Ryan premenil v tretej sérii rozhodujúci samostatný nájazd, aby Ottawa zavŕšila obrat a zdolala St. Louis na jeho ľade pomerom 3:2. Blues viedli po dvoch tretinách 2:0 po presných zásahoch Iana Colea a Alexa Steena v presilovej hre. V prostrednej časti hry predčasne opustil duel Brian Elliott pre zranenie nohy. Dovtedy chytil všetkých 16 striel súpera. V bráne ho vystriedal Jake Allen, ktorý v záverečnej časti hry inkasoval od Erika Condru a Alexa Chiassona zo zvyšných 17 striel Senators. Druhý menovaný poslal zápas do predĺženia 40,4 sekundy pred koncom. Robin Lehner pomohol k víťazstvu 27 zákrokmi a troma vychytanými nájazdmi. „Myslím, že to bol veľmi fyzický a zaujímavý zápas. Aj napriek dvojgólovému manku a smole sme po nájazdoch zdolali silný tím Blues. Je to pre nás veľký triumf v rámci aktuálneho tripu. Našli sme cestu k víťazstvu v nehostinnej hale súpera a v ťažkej situácii," povedal pre AP tréner Senators Paul MacLean.

Pozri aj: Elliott opustil zápas pre zranenie nohy + video

Hviezdy duelu: 1. E. Karlsson (OTT), 2. I. Cole (STL), 3. A. Chiasson (OTT)

Briere rozhodol v predĺžení o triumfe Avalanche

Daniel Briere skóroval vo štvrtej minúte predĺženia, aby Colorado zvíťazilo v Arizone aj napriek trojgólovému náskoku súpera 4:3 a zaknihovalo štvrtý triumf z ostatných piatich duelov. Dvojbodoví Antoine Vermette s Michaelom Stoneom a Tobias Rieder poslali Coyotes v prvej tretine do vedenia 3:0, no ani 31 zásahov Mikea Smitha im na výhru nestačilo. Reto Berra po troch inkasovaných góloch z ôsmich striel prenechal miesto v bráne Calvinovi Pickardovi. Ten zo zvyšných 25 pukov nepustil za chrbát ani jeden. Z jeho spoluhráčov sa o vyrovnanie postarali dvojgólový Gabriel Landeskog a Matt Duchene. Jarome Iginla nazbieral dve prihrávky. Coyotes aj napriek sľubnému začiatku prehrali štvrtý duel v sérii. V každom z nich inkasovali rozhodujúci gól najviac tri minúty pred koncom.

Pozri aj: Johnson nedohral zápas po Hanzalovom zákroku + video

Hviezdy duelu: 1. D. Briere (COL), 2. G. Landeskog (COL), 3. M. Stone (ARI)

Miller vyuloval Devils

Ryan Miller chytil všetkých 20 striel New Jersey, aby zaknihoval druhé čisté konto sezóny, 31. v kariére a doviedol Vancouver k výhre 2:0. Duel sa niesol v duchu spomienok na zosnulého Pata Quinna, dlhoročného člena manažmentu Canucks, ktorého si v Rogers Arene pripomenuli v predzápasovej ceremónii. Za jeho prínos sa mu symbolicky poďakovali tretím víťazstvom z posledných štyroch duelov. Prvý a zároveň víťazný gól strelil Alex Burrows v úvode druhej tretiny, positku pridal Shawn Matthias v tretej časti hry. Cory Schneider kryl 34 striel, no Devils prehrali štvrtý z ostatných piatich súbojov.

Hviezdy duelu: 1. R. Miller (VAN), 2. C. Schneider (NJD), 3. A. Burrows (VAN)

Ducks pokazili Hillerovi návrat do Kalifornie

Jonas Hiller odchytal prvý zápas v Honda Center od výmeny do Calgary, no nevyšiel mu podľa predstáv. Počas prvých 40 minút inkasoval tri góly z 29 striel a Anaheim vyhral 3:2. Postupne ho prekonali dvojbodvý Matt Beleskey, Corey Perry a Kyle Palmieri, kým Frederik Andersen čelil 34 strelám. Ducks vyhrali 19. domáci zápas proti Flames v sérii, čo sa im proti inému klubu nepodarilo. Navyše, bodovali v 11 z ostatných 12 duelov. Kanadský tím naposledy uspel v Anaheime 19. januára 2004.

Hviezdy duelu: 1. F. Andersen (ANA), 2. M. Beleskey (ANA), 3. K. Palmieri (ANA)

Slováci v akcii

Hráč Ice-time G A B +/- TM S Bčk
M. Gáborík (LAK) 17:22 1 1 2 1 0 3 1
M. Marinčin (EDM) 14:51 0 0 0 1 0 1 1



Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
Fanúšikovia Canadiens nechápu: Aj po takejto sezóne je Slafkovský tak podceňovaný?Anketa: Ako oznámkujete Slovákov v NHL za ich výkony?Francis nevylučuje pred letom zmeny v zostave i na lavičke Kraken Ramsay: Pospíšilovi by náš štýl mal sadnúť. Mešár a Dvorský? Niekedy sa musíte rozhodnúť inak Zámorský novinár urobil rebríček Top 10 nádejí Blues: Sú v ňom obaja Slováci Top 5 nováčikov, ktorí by mohli mať v play-off najväčší vplyv Slovenský brankár prešiel najkratšiu cestu k postupu, pre útočníka sezóna končíAké plány majú Penguins v lete so svojím bránkoviskom?Veľký návrat: Lindy Ruff sa vracia do tímu, v ktorom tvoril rekordyĎalšia posila Slovenska z NHL je potvrdená. Švajčiari ich hlásia hneď niekoľko!Matthews zavelil k vyrovnaniu, žiarili aj McDavid či Hyman. Dalo Vegas facku fair-play?Video: Kyle MacLean vs. Stefan Noesen (bitka) „Šokujúca“ novinka: Obhajcovi titulu sa v prvom zápase play-off vráti hviezdaSlafkovského útok bol jeden z najlepších v NHL. Za sebou nechal aj útoky superhiezdMešár s Dvorským na MS nedávajú zmysel. Ich čas príde, hovoria majstri sveta V hre o Calderov pohár bude viacero Slovákov. V základnej časti im kraľovali Studenič s Regendom Mešára teraz čaká tvrdá konkurencia. Toto bude pre neho múdre, ak chce zlepšiť šance na úspech Slafkovského útok patrí medzi tri pozitíva budúcej sezóny. Spomína sa aj Mešár Slovensko má ďalšiu posilu zo zámoria! V tejto sezóne si zahrala aj v NHLMeno možno mať nový tím hneď nebude, ale pre tieto 4 dôvody môže skončiť úspechomZobraziť viacArchív článkov
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies