Účet používateľaVyhľadávanie
Menu
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
28. 03.
kurzy
00:30info
CAR
DET
00:00info
FLA
NYI
NHL live
00:00info
MTL
PHI
00:00info
OTT
CHI
00:00info
PIT
CBJ
00:00info
TOR
WSH
01:00info
MIN
SJS
01:00info
STL
CGY
01:00info
WPG
VGK
02:00info
COL
NYR
02:00info
EDM
LAK
03:00info
ARI
NSH
03:00info
SEA
ANA
NHL live
03:00info
VAN
DAL
29. 03.
kurzy
00:00info
BUF
NJD
NHL live
«

Sumáre

Jurčo pomohol k výhre, St. Louis dosiahol 1000. bod

V piatok bol v NHL bohatý program, ale zo siedmich Slovákov bodoval len Tomáš Jurčo. Mínusom večera bolo zranenie, ktoré utrpel Ľubomír Višňovský. Významný míľnik dosiahol Martin St. Louis – 1000. bod kariéry.

Hviezdy večera:
1. Martin St. Louis (NYR), 1 gól, 1 asistencia (1000. bod v NHL)
2. Jiří Tlustý (CAR), 2 góly, 1 asistencia
3. Thomas Vanek (MIN), 1 gól, 2 asistencie

Nyguist rozhodol o výhre Detroitu, Jurčo asistoval

Gustav Nyquist premenil ako jediný svoj samostatný nájazd v tretej sérii, aby rozhodol o víťazstve Detroitu 5:4 na ľade New Jersey. Devils viedli v zápase 1:0 aj 4:1, no Red Wings dokázali vyrovnať. Skóre duelu otvoril Jaromír Jágr svojím 709. gólom v NHL, ktorý ho dostal na šieste miesto historického poradia. Pridal k nemu aj asistenciu, aby sa priblížil k piatemu Marcelovi Dionnovi v historickom rebríčku produktivity len na jeden bod (1770). Z jeho spoluhráčov sa presadili aj dvojgólový Mike Cammalleri a Peter Harold. Adam Henrique a Damon Severson dvakrát asistovali, kým Cory Schneider kryl 28 striel. Prekonali ho Riley Sheahan s Justinom Abdelkaderom v presilových hrách, ako aj Xavier Ouellet (prvý gól v NHL) a Drew Miller, ktorý vynútil predĺženie. Na gól mu prihral aj Tomáš Jurčo, ktorý predĺžil slovenskú bodovú sériu na osem zápasov. Okrem šiestej prihrávky v ročníku si pripísal aj plusový bod, strelu a dve trestné minúty. Odohral pritom len necelých sedem minút ako člen štvrtej formácie. Tomáš Tatar strávil na ľade vyše 17 minút s tromi strelami, jedným bodyčekom, blokom a nepremeneným nájazdom. Niklas Kronwall a Henrik Zetterberg nazbieral po dve asistencie a Petr Mrázek prispel k tretiemu triumfu v sérii 21 zásahmi pri svojom druhom štarte v sezóne, pričom chytil svoje prvé tri nájazdy v NHL. Devils, naopak, prehrali tretí duel v rade.

Pozri aj:
Video: Ouellet strelil svoj prvý gól v NHL

Jágr predbehol so 709. gólom v NHL Gartnera + video

Článok pokračuje pod reklamou

Hviezdy duelu: 1. M. Cammelleri (NJD), 2. D. Miller (DET), 3. J. Jágr (NJD)

Chicago aj vďaka gólom Kanea porazilo Anaheim

Výborný výkon Frederika Andersena nestačil oslabenému Anaheimu na to, aby potešil 17 355 divákov, ktorí mohli v Honda Center len stáť. Chicago totiž odohralo tiež veľmi dobrý zápas a nakoniec vyhralo 4:1. Andersen čelil 37 strelám, z ktorých ho prekonali Brad Richards, Andrew Shaw a Patrik Kane, ktorý neskôr pridal aj gól do prázdnej brány. Coreyho Crawforda prekonal iba Hampus Lindholm. Gólman Blackhawks inak urobil 23 zásahov. V akcii nechýbal ani Marián Hossa, ktorý nebodoval. Na ľade strávil necelých 19 minút a bol na ňom aj pri jedinom inkasovanom góle. Preto si okrem troch striel z duelu odniesol aj mínusový bod. Jeho tím si vylepšil bilanciu na „cirkusovom tripe“ na 4-1-0. V sobotu ho ukončí v Los Angeles. Anaheim odohral duel s trojicou neskúsených obrancov, ktorí dokopy odohrali v NHL 16 zápasov. Chýbali mu zranení Clayton Stoner a Francois Beauchemin.

Hviezdy duelu: 1. D. Keith (CHI), 2. F. Andersen (ANA), 3. B. Richards (CHI)

Buffalo potešilo výhrou nad Canadiens

Tentokrát sa aj s troškou šťastia podarilo Buffalu zaskočiť favorita. Matt Moulson strelil víťazný gól do prázdnej brány minútu a 18 sekúnd pred koncom tretej tretiny, aby Sabres porazili Montreal 2:1. Carey Price išiel po puk, ktorý nahodil do útočného pásma Tyler Ennis. Ten sa ale odrazil pred bránu a Price sa do nej nestihol vrátiť včas. Moulson zaznamenal aj asistenciu na gól, ktorým Ennis otvoril skóre. Jhonas Enroth pomohol k výhre 30 zákrokmi a puk vyťahoval z brány len po góle P.A. Parenteaua. Price čelil 25 strelám a dvoma ho ohrozil aj Andrej Meszároš. Slovenský obranca odohral 17 minút a pripísal si aj plusový bod. Jeho tím vyhral štvrtý duel z ostatných piatich.

Hviezdy duelu: 1. J. Enroth (BUF), 2. T. Ennis (BUF), 3. M. Moulson (BUF)

Capitals ukončili víťaznú sériu Islanders

Capitals vrátili Islanders prehru zo štvrtka a ich ofenzíva ožila aj napriek tomu, že gól v normálnom hracom čase nedali už takmer 130 minút. V piatok ich dali tri a vyhrali pomerom 5:2. V bráne New Yorku stál Chad Johnson, ktorý čelil 26 strelám. Z nich ho prekonali Andre Burakovsky, Marcus Johansson, Alex Ovečkin a Jevgenij Kuznecov predtým, ako dal Joel Ward bodku za zápasom strelou do prázdnej brány. Matt Niskanen zaznamenal tri asistencie a Braden Holtby urobil 26 zákrokov. O góly „Ostrovanov“ sa postarali John Tavares a Anders Lee. Slovenský obranca Ľubomír Višňovský zvládol odohrať len 11 minút a 14 sekúnd predtým, ako utrpel zranenie hornej časti tela. Islanders prehrali prvý zápas po piatich výhrach v rade.

Pozri aj: Višňovský v piatkovom zápase utrpel zranenie

Hviezdy duelu: 1. M. Niskanen (WSH), 2. M. Johansson (WSH), 3. B. Holtby (WSH)

Tlustý zariadil triumf Caroliny v Pittsburghu

Jiří Tlustý najskôr v prvej tretine otvoril skóre zápasu, 13 sekúnd pred koncom ho uzavrel gólom do prázdnej brány v početnej prevahe a pridal aj asistenciu, aby Carolina vyhrala v Pittsburghu 4:2. Víťazný gól však strelil Nathan Gerbe tiež v presilovej hre a do listiny strelcov sa zapísal aj Patrick Dwyer. Justin Faulk nazbieral dve prihrávky a Cam Ward pomohol k výhre 20 zákrokmi. Andrej Sekera bol opäť najvyťažovanejším mužom Hurricanes (24:08), keď o sekundu prekonal práve svoju obrannú dvojičku. Narozdiel od nej však nebodoval a pripísal si len dva mínusové body, strelu, dva bodyčeky a dva bloky. O presné zásahy Penguins sa postarali Kris Letang a Patrick Hornqvist, ktorí vyrovnávali skóre na 1:1, resp. na 2:2. Sidney Crosby prihral na oba góly a Marc-Andre Fleury opustil duel s 31 zákrokmi. „Jednoducho sme nehrali dobre. Pracovali tvrdo, držali puk a boli lepší v súbojoch. Urobili správne veci a my sme celkovo nehrali dobre," povedal pre AP kapitán Penguins. Jeho spoluhráč, Marcel Goc, predčasne opustil zápas po zásahu pukom do nohy. Na druhej strane nedohral duel Riley Nash po Crosbyho bodyčeku.

Hviezdy duelu: 1. J. Tlustý (CAR), 2. N. Gerbe (CAR), 3. S. Crosby (PIT)

Hayes rozhodol o víťazstve Panthers nad Senators

Florida prehrávala po dvoch tretinách 1:2, no v záverečnej časti hry strelila dva góly a zvíťazila na domácom ľade 3:2 nad Ottawou. „Odohrali sme zrejme náš ofenzívne najlepší zápas sezóny," skonštatoval pre AP tréner Panthers Gerard Gallant. Rozhodol o tom Jimmy Hayes, ktorý nadviazal na presné zásahy Seana Bergenheima a Dylana Olsena. Vincent Trocheck prihral na dva góly a Al Montoya chytil 22 striel. Prekonali ho dvojbodový Chris Neil a Cody Ceci. Craig Anderson čelil až 46 strelám Panthers, čo bolo ich maximum v tejto sezóne a výrazne nadpriemerný počet. Tomáš Kopecký na neho nevyslal ani jednu, no počas 12 a pol minúty v akcii jednu zblokoval a rozdal štyri bodyčeky. „Máme príliš veľa výhovoriek. Potrebujeme výsledky a ľudí, ktorí chcú prísť a súťažiť. Máme veľmi dobrého brankára. Výkon zvyšku tímu nebol ani zďaleka akceptovateľný," povedal pre AP tréner Senators Paul MacLean.

Hviezdy duelu: 1. V. Trocheck (FLA), 2. A. Montoya (FLA), 3. J. Hayes (FLA)

Tarasenko rozhodol v predĺžení o ďalšej prehre Oilers

Vladimir Tarasenko skóroval 39,4 sekundy pred koncom nadstaveného času a v zápase pridal aj asistenciu, aby rozhodol o domácej výhre St. Louis 4:3 nad trápiacim sa Edmontonom. Ten vyhrával 2:1 aj 3:2, no ani 37 zásahov Bena Scrivensa mu nepomohlo odvrátiť deviatu prehru v sérii a 14. v rade proti súperovi zo Západnej konferencie od začiatku ročníka. David Perron, Nikita Nikitin a Mark Arcobello prekonali Jakea Allena, ktorý čelil len 16 strelám. Taylor Hall si pripísal dve asistencie a jeho spoluhráč Martin Marinčin opäť len sedel na tribúne. Videl aj to, ako T.J. Oshie otvoril skóre duelu a pridal dve asistencie. Alex Pietrangelo strelil gól a na jeden prihral a skóroval aj Kevin Shattenkirk. Blues bodovali vo štvrtom zápase v sérii.

Hviezdy duelu: 1. T.J. Oshie (STL), 2. A. Pietrangelo (STL), 3. T. Hall (EDM)

Hamilton, Rask doviedli Bruins k výhre nad Jets

Boston sa uistil, že sa pred výjazdom na trip rozlúči s fanúšikmi pozitívnym výsledkom. Obranca Dougie Hamilton sa o to postaral vo štvrtej minúte predĺženia, kedy k asistencii pridal aj gól, ktorým rozhodol o triumfe 2:1 nad Winnipegom. V normálnom hracom čase skóroval Milan Lucic, ktorý vynútil v tretej tretine nadstavený čas. Pri oboch góloch asistoval Carl Soderberg a Tuukka Rask zneškodnil 35 striel. Štatistiky si vylepšil aj Michael Hutchinson, ktorý zastavil 36 striel. Z jeho spoluhráčov skóroval len Dustin Byfuglien.

Hviezdy duelu: 1. D. Hamilton (BOS), 2. T. Rask (BOS), 3. M. Hutchinson (WPG)

Miller vychytal druhý shutout v rade, tentoraz proti Columbusu

Ryan Miller hrá vo skvelej forme a rovnako aj celý tím Vancouver Canucks. Americký brankár zastavil všetkých 31 striel Columbusu pri svojom treťom čistom konte v sezóne, 32. v kariére a jeho spoluhráči strelili päť gólov, aby kanadský tím uspel v prvom zápase v rámci sedemzápasového tripu pomerom 5:0. Prvý a zároveň víťazný gól strelil až po polovici duelu dvojbodový Chris Higgins, ktorého v tretej tretine napodobnili Henrik Sedin, Shawn Matthias, Brad Richardson (oslabenie) a Alexandre Burrows. Nick Bonino prihral na tri góly Canucks, ktorí vyhrali posledné tri duely, pričom v nich inkasovali len raz. Sergej Bobrovskij previedol 25 zákrokov, no Blue Jackets prehrali 14. zápas z ostatných 16. Výrazne k tomu prispel Miller, ktorý neinkasoval 152 minút a päť sekúnd. „Mali sme šťastie, že Ryan Miller chytal naozaj dobre. Myslím, že on bol rozdielovým hráčom," skonštatoval pre AP tréner Canucks Willie Desjardins.

Hviezdy duelu: 1. R. Miller (VAN), 2. Ch. Higgins (VAN), 3. N. Bonino (VAN)

Talbot vychytal nulu, St. Louis dosiahol 1000. bod

Martin St. Louis vstúpil do piatkového zápasu s 998 bodmi. Opustil ho ako 81. hráč histórie, ktorý v NHL nazbieral 1000 bodov. Radosť mal dvojnásobnú, pretože gólom a asistenciou pomohol Rangers k výhre 3:0 nad Philadelphiou. Víťazný gól si pripísal Dan Boyle a po šestnásty raz v ročníku skóroval aj Rick Nash. Derek Stepan asistoval pri všetkých troch góloch a Cam Talbot zneškodnil všetkých 26 striel. Aj po druhýkrát v ročníku tak vynuloval Flyers. Steven Mason urobil 21 zásahov a „letci“ prehrali tretí duel v rade. Oba tímy sa stretnú aj v sobotu.

Pozri aj: VIDEO: St. Louis zaznamenal 1000. bod v kariére

Hviezdy duelu: 1. M. St. Louis (NYR), 2. D. Stepan (NYR), 3. C. Talbot (NYR)

Scandella, Kuemper doviedli Wild k výhre v Dallase

Marco Scandella strelil víťazný gól v tretej minúte predĺženia a Darcy Kuemper urobil 41 zákrokov, aby Minnesota vyhrala v Dallase 5:4. Tím zo St. Paul viedol po polovici zápasu už 3:0, no Stars štyrmi gólmi otočil stav duelu. O vyrovnanie sa postaral Thomas Vanek, ktorý v zápase aj dvakrát asistoval. Z jeho spoluhráčov skórovali Nino Niederreiter, Jason Zucker a Michael Granlund, kým Zach Parise nazbieral tri asistencie. Kuempera zo 45 striel prekonali Aleš Hemský, dvojbodový Tyler Seguin, Eric Cole a Alex Goligoski. Jamie Benn a Jyrki Jokipakka (prvé body v NHL) si pripísali po dve prihrávky. Kari Lehtonen opustil zápas s 29 zákrokmi.

Hviezdy duelu: 1. M. Scandella (MIN), 2. T. Vanek (MIN), 3. T. Seguin (DAL)

Slováci v akcii

Hráč Ice-time G A B +/- TM S Bčk
M. Hossa (CHI) 18:52 0 0 0 -1 0 3 0
Ľ. Višňovský (NYI) 11:14 0 0 0 0 0 0 3
A. Meszároš (BUF) 16:59 0 0 0 +1 0 2 0
T. Tatar (DET) 17:11 0 0 0 0 0 3 1
T. Jurčo (DET) 06:46 0 1 1 +1 2 1 0
A. Sekera (CAR) 24:08 0 0 0 -2 0 1 2
T. Kopecký (FLA) 12:33 0 0 0 0 0 0 4



Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
Aj Gretzky mal pred Chárom rešpekt: Keď som ho prvýkrát uvidel, utekal som za trénerom Brodeur lamentuje nad dnešnými brankármi: Rozmaznávame ich Slafkovský hovoril o MS. Chce ísť do play-off a experti sa zhodujú: Je naň perfektne stavanýIde do tuhého: Boj o Prezidentskú trofej je mimoriadne vyrovnaný a otvorený Rokovania o sťahovaní tímu Slováka sa ukončili Chromiak prihrával na víťazný gól, Regenda sa pobil + videoCanucks zaradili Demka na listinu dlhodobo zranených. Ako je na tom Lindholm? Nepríjemný náraz sa mu stal osudný: Útočník Blues si už v sezóne nezahrá Mladý slovenský útočník už atakuje dvojcifernú sériu Černák s míľnikom, ktorý dosiahol ako štvrtý hráč Tampy a tretí Slovák v históriiĎalší hráč Washingtonu vstupuje do asistenčného programu! Seattle podpísal zmluvu s nedraftovaným útočníkomSlafkovský nasadil „beast mode“: Neviem, či tu od čias Jágra bol v tomto lepší mladík, tvrdí skaut Video: Trent Frederic vs. Tanner Jeannot (bitka) Slafkovský umlčal kritikov. Raz bude nebezpečný, hovorí víťaz Stanleyho pohára Guentzel otvorene: Chcel som zostať v PittsburghuNezmysel? Obvinení Hart, Dube a spol. sa spájajú s Ruskom Šialené: Shane Doan sledoval, ako jeho syn pri debute snov prepisuje históriu! + videoTortorella sa ospravedlnil svojmu brankárovi za nedeľnú reakciu Prvý tím v NHL si zaistil play-off. Ako sa vyvíjajú šance Slovákov? Zobraziť viacArchív článkov
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies