Účet používateľaVyhľadávanie
Menu
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
28. 03.
kurzy
00:30info
CAR
DET
00:00info
FLA
NYI
NHL live
00:00info
MTL
PHI
00:00info
OTT
CHI
00:00info
PIT
CBJ
00:00info
TOR
WSH
01:00info
MIN
SJS
01:00info
STL
CGY
01:00info
WPG
VGK
02:00info
COL
NYR
02:00info
EDM
LAK
03:00info
ARI
NSH
03:00info
SEA
ANA
NHL live
03:00info
VAN
DAL
29. 03.
kurzy
00:00info
BUF
NJD
NHL live
«

Sumáre

Gáborík zažiaril, Sekera skóroval, Kopecký asistoval

V siedmich štvrtkových zápasoch NHL sa predstavili štyria Slováci. Marián Gáborík sa stal hviezdou večera, Andrej Sekera strelil svoj prvý gól sezóny a Tomáš Kopecký asistoval.

Hviezdy večera:
1. Anže Kopitar (LAK), 1 gól, 4 asistencie
2. Marc-Andre Fleury (PIT), 29/29, čisté konto
3. Marián Gáborík (LAK), 2 góly, 1 asistencia

Gáborík sa stal prvou hviezdou víťazného duelu proti Blues

Marián Gáborík strelil v druhom zápase v rade dva góly a v tom štvrtkovom proti St. Louis pridal aj asistenciu, aby výrazne prispel k výhre Los Angeles 6:4. Svoj ôsmy a deviaty gól v sezóne vsietil v presilových hrách a aj piatou asistenciou v ročníku sa podieľal na obrate Kings. Na ľade strávil 17 minút a 13 sekúnd, počas ktorých tiež zaznamenal plusový bod, dve strely a dva bodyčeky. Bol vyhlásený za prvú hviezdu zápasu a tretiu celého večera. Narozdiel od utorkového zápasu proti Blues (2:5), tentoraz skórovali aj jeho spoluhráči. Anže Kopitar strelil gól a pridal štyri asistencie, Jeff Carter zaknihoval gól a tri prihrávky. Víťazný presný zásah si pripísal Jake Muzzin v početnej prevahe a skóre upravil Dwight King. Jonathan Quick pomohol k triumfu 24 zákrokmi. Blues viedli 3:0 aj 4:3, keď sa postupne presadili David Backes a Kevin Shattenkirk v presilových hrách, ako aj Dmitrij Jaškin a Jori Lehtera. Martin Brodeur čelil 37 strelám.

Gáboríkov ôsmy gól sezóny:

Gáboríkov deviaty gól sezóny:

Článok pokračuje pod reklamou

Hviezdy duelu: 1. M. Gáborík (LAK), 2. A. Kopitar (LAK), 3. J. Carter (LAK)

Sekera strelil svoj prvý gól v sezóne pri výhre nad Torontom

Justin Faulk strelil víťazný gól v oslabení a pridal asistenciu, Cam Ward chytil 25 striel a Carolina zvíťazila na domácom ľade nad Torontom 4:1, aby ukončila sériu šiestich prehier. Rovnakú bilanciu zaznamenal aj jeho kolega z obrannej dvojice, Andrej Sekera, ktorý skóroval po prvý raz v sezóne, v presilovej hre . Počas takmer 23 minút na ľade si pripísal aj 11. asistenciu pri Faulkovom góle, plusový bod, jednu strelu a dva bodyčeky. Do listiny strelcov sa zapísali aj Chris Terry, ktorý otváral skóre duelu a Elias Lindholm, ktorý ho uzavrel strelou do prázdnej brány. Eric Staal s Nathanom Gerbeom zaznamenali po dve asistencie. Jediný gól Maple Leafs vsietil Dion Phaneuf a Jonathan Bernier kryl 33 striel. Nezabránil však ukončeniu série šiestich výhier. Slovenský útočník Richard Pánik odohral rovných šesť minút, počas ktorých zblokoval jednu strelu.

Sekerov prvý gól v sezóne:

Hviezdy duelu: 1. J. Faulk (CAR), 2. C. Ward (CAR), 3. N. Gerbe (CAR)

Kopecký asistoval, Panthers vyhrali ďalšie nájazdy

Dave Bolland premenil v šiestej sérii rozhodujúci samostatný nájazd, aby Florida uspela vo Philadelphii pomerom 2:1. Svoj nájazd premenil aj Brandon Pirri, kým Roberto Luongo kryl 25 striel a zastavil päť nájazdov súpera. Zaznamenal tak svoje 385. víťazstvo v NHL, čím vyrovnal Mikea Vernona na 12. mieste historického poradia ligy. V riadnej hracej dobe otvoril skóre zápasu Scottie Upshall, pri ktorého góle si štvrtú asistenciu v ročníku pripísal slovenský útočník Tomáš Kopecký. V akcii strávil 12 minút a 42 sekúnd aj so ziskom plusového bodu, dvoch striel a bodyčeku. O vyrovnanie sa postaral Jakub Voráček, ktorý premenil aj svoj nájazd ako jediný hráč Flyers. Steve Mason urobil 31 zákrokov a chytil štyri nájazdy, no ani to nestačilo na výhru. Jeho tím má v tejto sezóne bilanciu v nájazdoch 0-5 a celkovo už nevyhral desať takýchto duelov v sérii od 30. decembra 2013. Panthers, naopak, zaknihovali druhý triumf po nájazdoch v rade.

Hviezdy duelu: 1. D. Bolland (FLA), 2. S. Mason (PHI), 3. A. Ekblad (FLA)

Comeau rozhodol o futbalovej výhre Penguins nad Avalanche

Blake Comeau doklepol odrazený puk po strele Roba Scuderiho za chrbát Calvina Pickarda v tretej minúte predĺženia, aby rozhodol o futbalovej domácej výhre Pittsburghu nad Coloradom 1:0. Marc-Andre Fleury mal na nej veľkú zásluhu, keď zastavil všetkých 29 striel pri svojom šiestom čistom konte sezóny a 34. v kariére. Vytvoril si tak osobný rekord a v tomto ohľade je najlepším brankárom v lige. Skvelý výkon podal aj nováčik Calvin Pickard, ktorý čelil 48 strelám Penguins. Jeho tím však začal trojzápasový trip prehrou. Obranca Brad Stuart odohral svoj 1000. zápas v NHL. Pittsburgh zase vyhral prvé dva zo série troch domácich duelov.

Hviezdy duelu: 1. B. Comeau (PIT), 2. M. Fleury (PIT), 3. C. Pickard (COL)

Fehr rozhodol v predĺžení o výhre Capitals v Columbuse

Eric Fehr skóroval už po 42 sekundách nadstaveného času a v zápase aj asistoval, aby Washington zavŕšil obrat a zdolal Columbus na jeho ľade 5:4. Joel Ward a Jason Chimera posielali Capitals do vedenia 2:0, no nakoniec museli dvojbodový Karl Alzner a Troy Brouwer vyrovnávať na 3:3, resp. 4:4. Mike Green a Michael Latta dvakrát asistovali a Braden Holtby prispel k výhre 22 zásahmi. Prekonali ho dvakrát trojbodový Nick Foligno, ktorý zaknihoval svoj 100. gól v NHL, ako aj Jack Johnson a Michael Chaput, ktorý skóroval premiérovo v lige. Sergej Bobrovskij kryl 31 striel, no jeho tím ukončil sériu siedmich výhier. Len jedna mu chýbala, aby vytvoril nový klubový rekord. Ak by zvíťazil po predĺžení alebo nájazdoch, stanovil by nový ligový rekord s piatimi takýmito triumfami v rade.

Pozri aj: Video: Michael Chaput strelil svoj prvý gól v NHL

Hviezdy duelu: 1. N. Foligno (CBJ), 2. E. Fehr (WSH), 3. K. Alzner (WSH)

Beleskey, Andersen doviedli Ducks k triumfu v Montreale

Matt Beleskey strelil v polovici tretej tretiny víťazný gól, svoj 15. v sezóne, a Frederik Andersen zastavil pri svojom 20. štarte v sérii 23 striel, aby Anaheim vyhral v Montreale 2:1. V Bell Centre si v predzápasovom ceremoniáli uctili ich niekdajšieho dlhoročného kapitána, legendárneho Fína Saku Koiva. Skóre duelu otvoril Hampus Lindholm v prvej časti hry a o vyrovnanie sa postaral David Desharnais v presilovej hre. Carey Price opustil zápas s 21 zákrokmi. Canadiens prehrali prvý duel v rámci päťzápasovej domáce série. Navyše, prišli o Maxa Paciorettyho, ktorý sa zranil po bodyčeku od Claytona Stonera v úvode tretej tretiny. Ducks vyhrali tretí súboj na kanadskom tripe a ôsmy z ostatných deviatich. So 49 bodmi sú na čele NHL.

Hviezdy duelu: 1. M. Beleskey (ANA), 2. F. Andersen (ANA), 3. B. Gallagher (MTL)

Nováčikovia Sharks rozhodli o ďalšej prehre Oilers

Matt Tennyson vyrovnával svojím prvým gólom v NHL stav duelu na 3:3 a o 34 sekúnd strelil víťazný gol dvojbodový Barclay Goodrow, aby San Jose zdolalo Edmonton 4:3 a predĺžilo si domácu sériu výhier na sedem zápasov. James Sheppard a Logan Couture tiež skórovali z hráčov Sharks, ktorí vyhrali ôsmy z posledných deviatich duelov. Melker Karlsson nazbieral dve prihrávky a Antti Niemi kryl 25 striel. Prekonali ho Boyd Gordon, ktorý po návrate do akcie otvoril skóre zápasu, Steve Pinizzotto a Ryan Nugent-Hopkins, ktorý posielal Oilers do vedenia 3:2. David Perron dvakrát asistoval a Ben Scrivens opustil duel s 26 zákrokmi. Edmonton prehral aj druhý súboj pod vedením dočasného trénera Todda Nelsona a celkovo 17. z ostatných 18.

Pozri aj: Video: Matt Tennyson skóroval po prvý raz v NHL

Hviezdy duelu: 1. B. Goodrow (SJS), 2. B. Dillon (SJS), 3. M. Tennyson (SJS)

Slováci v akcii

Hráč Ice-time G A B +/- TM S Bčk
A. Sekera (CAR) 22:58 1 1 2 1 0 1 2
T. Kopecký (FLA) 12:42 0 1 1 1 0 2 1
M. Gáborík (LAK) 17:13 2 1 3 1 0 2 2
R. Pánik (TOR) 6:00 0 0 0 0 0 0 0



Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
Aj Gretzky mal pred Chárom rešpekt: Keď som ho prvýkrát uvidel, utekal som za trénerom Brodeur lamentuje nad dnešnými brankármi: Rozmaznávame ich Slafkovský hovoril o MS. Chce ísť do play-off a experti sa zhodujú: Je naň perfektne stavanýIde do tuhého: Boj o Prezidentskú trofej je mimoriadne vyrovnaný a otvorený Rokovania o sťahovaní tímu Slováka sa ukončili Chromiak prihrával na víťazný gól, Regenda sa pobil + videoCanucks zaradili Demka na listinu dlhodobo zranených. Ako je na tom Lindholm? Nepríjemný náraz sa mu stal osudný: Útočník Blues si už v sezóne nezahrá Mladý slovenský útočník už atakuje dvojcifernú sériu Černák s míľnikom, ktorý dosiahol ako štvrtý hráč Tampy a tretí Slovák v históriiĎalší hráč Washingtonu vstupuje do asistenčného programu! Seattle podpísal zmluvu s nedraftovaným útočníkomSlafkovský nasadil „beast mode“: Neviem, či tu od čias Jágra bol v tomto lepší mladík, tvrdí skaut Video: Trent Frederic vs. Tanner Jeannot (bitka) Slafkovský umlčal kritikov. Raz bude nebezpečný, hovorí víťaz Stanleyho pohára Guentzel otvorene: Chcel som zostať v PittsburghuNezmysel? Obvinení Hart, Dube a spol. sa spájajú s Ruskom Šialené: Shane Doan sledoval, ako jeho syn pri debute snov prepisuje históriu! + videoTortorella sa ospravedlnil svojmu brankárovi za nedeľnú reakciu Prvý tím v NHL si zaistil play-off. Ako sa vyvíjajú šance Slovákov? Zobraziť viacArchív článkov
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies