Účet používateľaVyhľadávanie
Menu
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
01:00info
NYR
WSH
01:30info
FLA
TBL
NHL live
03:30info
WPG
COL
04:00info
VAN
NSH
NHL live
23. 04.
kurzy
01:00info
NYR
WSH
01:30info
FLA
TBL
NHL live
03:30info
WPG
COL
04:00info
VAN
NSH
NHL live
24. 04.
kurzy
01:00info
TOR
BOS
NHL live
03:30info
DAL
VGK
NHL live
04:00info
EDM
LAK
«

Sumáre

Halák a Višňovský prispeli k výhre, Tatar asistoval

V dvoch z piatich piatkových zápasov NHL mali zastúpenie aj Slovensko. V jednom dokonca štvornásobné. Z víťazstva sa v ňom tešili Jaroslav Halák a Ľubomír Višňovský. Višňovský asistoval, rovnako aj Tomáš Tatar.

Hviezdy večera:
1. Mike Hoffman (OTT), 2 góly
2. Keith Kinkaid (NJD), 26/27, 92,9% úspešnosť zákrokov
3. Jamie Benn (DAL), 1 gól, 1 asistencia

Halák a Višňovský pomohli k výhre, Tatar asistoval pri ďalšej prehre

Islanders sa dostávali k bráne súpera a od tej svojej udržiavali Red Wings čo najďalej. Brock Nelson a Anders Lee zaznamenali po góle a asistencii, aby doviedli New York k výhre 2:1 nad Detroitom. Oba góly pritom prišli z dorážok. „Musíte chodiť pred bránu, aby ste strieľali góly. Tréner nám to neustále prizvukuje,“ skonštatoval Nelson pre agentúru AP. K piatemu triumfu v rade v Joe Louis Aréne pomohli aj obaja Slováci. Jaroslav Halák zastavil 17 striel a po strele Ľubomíra Višňovského padol prvý gól „ostrovanov“. Tí v Detroite neprehrali od roku 2003. Jediný gól „červených krídel“ strelil Henrik Zetterberg a asistenciu si pri ňom pripísal aj Tomáš Tatar. Petr Mrázek urobil 22 zákrokov a inkasoval len jeden gól po tom, čo v bráne od druhej tretiny nahradil Jimmyho Howarda. Ten utrpel zranenie dolnej časti tela a duel opustil s ôsmimi zákrokmi. Detroit prehral piaty zápas v rade. Z trojice slovenských korčuliarov bol najvyťažovanejší Višňovský, ktorý odohral 20 minút. Zaznamenal aj dve strely. Tatar absolvoval 15 minút a pripísal si aj dve trestné minúty. Tomáš Jurčo nebodoval. Na ľade strávil 12 minút a 37 sekúnd, počas ktorých zaznamenal mínusový bod, tri strely a dva bodyčeky.

Hviezdy duelu: 1. B. Nelson (NYI), 2. P. Mrázek (DET), 3. A. Lee (NYI)

Pozorná obrana doviedla Jets k výhre nad Bruins

V akcii sa predstavil aj obranca Zdeno Chára, v ktorého zápase sa zrodil tiež výsledok 2:1. Bohužiaľ, trenčiansky rodák sa z výhry netešil. Evander Kane otvoril skóre zápasu a Matthieu Perreault ho tečou strely Dustina Byfugliena rozhodol na konci druhej tretiny, aby sa Winnipeg tešil z druhej výhry v rade. K triumfu nad Bostonom významne pomohol aj Michael Hutchinson, ktorý zastavil 30 striel, vrátane 16 v tretej tretine. Ako jediný ho prekonal Torey Krug, ktorý v úvode druhej dvadsaťminútovky vyrovnával stav na 1:1. Tuukka Rask urobil 25 zákrokov a Bruins ukončili trojzápasový trip s bilanciou 1-1-1. V posledných deviatich zápasoch vyhrali len dvakrát. Chára v piatok odohral 24 minút a 17 sekúnd. Zaregistroval plusový bod, strelu a päť bodyčekov.

Článok pokračuje pod reklamou

Hviezdy duelu: 1. D. Byfuglien (WPG), 2. M. Hutchinson (WPG), 3. P. Bergeron (BOS)

Benn, Lehtonen doviedli Stars k výhre nad Flames

Lindy Ruff plánoval nechať chytať Andersa Lindbäcka, no po víťazstve vo Vancouveri toto rozhodnutie zmenil. A urobil dobre. Kari Lehtonen zaknihoval 21 zákrokov, aby vychytal tretiu výhru v rade. Dallas vyhral v Calgary 2:1, pričom veľkú zásluhu na tom mal aj Jamie Benn, ktorý zaznamenal gól a asistenciu. Víťazný gól strelil Trevor Daley a dvakrát asistoval Cody Eakin. Čestný úspech Flames mal na svedomí Mark Giordano. Jonas Hiller urobil 19 zákrokov, ale to na ukončenie série prehier nestačilo. „Plamene“ prehrali už siedmy duel v rade, a to po prvýkrát od sezóny 1974/75.

Hviezdy duelu: 1. K. Lehtonen (DAL), 2. J. Hudler (CGY), 3. J. Benn (DAL)

Kinkaid vychytal prvú výhru, Devils zdolali Lightning

Nováčik Keith Kinkaid sa na tretí pokus dočkal. V prvých dvoch zápasoch chytal dobre, ale v nájazdoch jeho tím neuspel. Aj pri treťom štarte v NHL čelil nájazdom, ale tento raz úspešne. Urobil 26 zákrokov a so svojou prvou výhrou v súťaži doviedol New Jersey k ukončeniu päťzápasovej série prehier. Devils porazili Tampu Bay 3:2 vďaka nájazdu Patrika Eliáša. Český veterán sa presadil aj v normálnej hracej dobe, podobne ako Adam Henrique. Devils viedli 2:0, ale Steven Stamkos a Nikita Kučerov vyrovnali po prihrávkach Ryana Callahana. Druhý menovaný vynútil predĺženie 41 sekúnd pred koncom tretej tretiny. Jevgenij Nabokov zaznamenal 16 zásahov.

Hviezdy duelu: 1. N. Kučerov (TBL), 2. K. Kinkaid (NJD), 3. A. Henrique (NJD)

Senators strelili prvýkrát v sezóne šesť gólov a porazili Ducks

Mike Hoffman strelil dva góly, aby pomohol Ottawe k výhre 6:2 nad Anaheimom. Senators vyhrali dva zápasy v rade po prvýkrát od úvodu novembra a pod vedením nového trénera Davea Camerona majú bilanciu 3-1-1. Po prvýkrát v sezóne strelili šesť gólov. Do čierneho sa trafili aj Milan Michálek, Mark Stone, Kyle Turris a Mika Zibanejad. Turris a Zibanejad aj raz asistovali, Erik Karlsson a Bobby Ryan si pripísali po dve asistencie. Craiga Andersona z 34 striel prekonal len jeden muž - dvojgólový Ryan Getzlaf. Iľja Bryzgalov zažil svoj prvý štart v tomto ročníku a šesť gólov inkasoval z 31 striel.

Hviezdy duelu: 1. K. Turris (OTT), 2. M. Hoffman (OTT), 3. R. Getzlaf (ANA)

Slováci v akcii

Hráč Ice-time G A B +/- TM S Bčk
J. Halák (NYI) 17/18 (94,4%) - - - - - - -
Ľ. Višňovský (NYI) 20:01 0 1 1 0 0 2 0
T. Tatar (DET) 14:59 0 1 1 0 2 0 0
T. Jurčo (DET) 12:37 0 0 0 -1 0 3 2
Z. Chára (BOS) 24:17 0 0 0 +1 0 1 5



Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
Flyers podpísali novú zmluvu s ruským brankáromFanúšikovia Canadiens nechápu: Aj po takejto sezóne je Slafkovský tak podceňovaný?Anketa: Ako oznámkujete Slovákov v NHL za ich výkony?Francis nevylučuje pred letom zmeny v zostave i na lavičke Kraken Ramsay: Pospíšilovi by náš štýl mal sadnúť. Mešár a Dvorský? Niekedy sa musíte rozhodnúť inak Zámorský novinár urobil rebríček Top 10 nádejí Blues: Sú v ňom obaja Slováci Top 5 nováčikov, ktorí by mohli mať v play-off najväčší vplyv Slovenský brankár prešiel najkratšiu cestu k postupu, pre útočníka sezóna končíAké plány majú Penguins v lete so svojím bránkoviskom?Veľký návrat: Lindy Ruff sa vracia do tímu, v ktorom tvoril rekordyĎalšia posila Slovenska z NHL je potvrdená. Švajčiari ich hlásia hneď niekoľko!Matthews zavelil k vyrovnaniu, žiarili aj McDavid či Hyman. Dalo Vegas facku fair-play?Video: Kyle MacLean vs. Stefan Noesen (bitka) „Šokujúca“ novinka: Obhajcovi titulu sa v prvom zápase play-off vráti hviezdaSlafkovského útok bol jeden z najlepších v NHL. Za sebou nechal aj útoky superhiezdMešár s Dvorským na MS nedávajú zmysel. Ich čas príde, hovoria majstri sveta V hre o Calderov pohár bude viacero Slovákov. V základnej časti im kraľovali Studenič s Regendom Mešára teraz čaká tvrdá konkurencia. Toto bude pre neho múdre, ak chce zlepšiť šance na úspech Slafkovského útok patrí medzi tri pozitíva budúcej sezóny. Spomína sa aj Mešár Slovensko má ďalšiu posilu zo zámoria! V tejto sezóne si zahrala aj v NHLZobraziť viacArchív článkov
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies