Účet používateľaVyhľadávanie
Menu
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
01:00info
MIN
SEA
NHL live
02:00info
WPG
VAN
03:00info
CGY
SJS
03:30info
COL
EDM
NHL live
04:00info
VGK
ANA
NHL live
04:30info
LAK
CHI
18. 04.
kurzy
01:00info
MIN
SEA
NHL live
02:00info
WPG
VAN
03:00info
CGY
SJS
03:30info
COL
EDM
NHL live
04:00info
VGK
ANA
NHL live
04:30info
LAK
CHI
19. 04.
kurzy
Žiadne zápasy
«

Sumáre

Meszároš skóroval po prvý raz v sezóne, Chára dvojbodový

V šiestich nedeľných zápasoch NHL sa predstavili siedmi Slováci, z ktorých dvaja bodovali. Andrej Meszároš strelil svoj prvý gól sezóny, kým Zdeno Chára dvakrát asistoval.

Hviezdy večera:
1. Jakub Voráček (PHI), 2 góly (vrátane víťazného)
2. Tyler Seguin (DAL), 2 góly, 1 asistencia
3. Loui Eriksson (BOS), 1 gól, 1 asistencia (víťazný)

Chára asistoval pri víťaznom góle nad Sabres, Meszároš skóroval

Po súboji dvoch slovenských obrancov sa radoval Zdeno Chára, ktorý dvoma asistenciami prispel k domácej výhre Bostonu nad Buffalom 4:3. Rozhodol o nej dvojbodový Loui Eriksson v tretej minúte predĺženia aj po Chárovej druhej prihrávke v zápase. V riadnej hracej dobe otvoril skóre a neskôr poslal duel do predĺženia dvojgólový Dougie Hamilton, ktorý pridal asistenciu. Z hráčov Bruins skóroval aj Chris Kelly, kým Tuukka Rask predviedol 25 zákrokov. Ako prvý ho prekonal Andrej Meszároš, ktorý si pripísal prvý gól v sezóne. Napodobnili ho Rasmus Ristolainen v presilovej hre a Tim Schaller, ktorý strelil svoj prvý gól v NHL. Sabres viedli 2:1 aj 3:2, no ani 33 zásahov Jhonasa Enrotha nestačilo na odvrátenie tretej prehry v sérii. Až štyri strely na neho vyslal Chára, ktorý bol s časom 27:24 najvyťažovanejším mužom zápasu. Okrem štvrtej a piatej prihrávky v ročníku zaznamenal tiež dva plusové body a dva bodyčeky. Meszároš počas 15 a pol minúty na ľade zaknihoval jednu strelu.

Meszárošov prvý gól sezóny:

Pozri aj: Video: Tim Schaller zaknihoval svoj prvý gól i bod v NHL

Článok pokračuje pod reklamou

Hviezdy duelu: 1. L. Eriksson (BOS), 2. D. Hamilton (BOS), 3. T. Schaller (BUF)

Raanta vynuloval Toronto, Slováci nebodovali

Kevin Rundblad strelil otvárací a zároveň víťazný gól zápasu, ako aj svoj prvý v drese Chicaga, ktoré vyhralo doma nad Torontom hladko 4:0. Patrick Kane strelil presilovkový gól a pridal dve asistencie, Kris Versteeg s Jonathanom Toewsom tiež skórovali. Patrick Sharp nazbieral tri asistencie a Antti Raanta chytil všetkých 31 striel, aby zaknihoval svoje druhé čisté konto v sezóne, tretie v NHL. Jeho náprotivok, James Reimer, urobil 30 zákrokov, no nezabránil tretej prehre Maple Leafs v rade. Raz ho strelecky ohrozil Marián Hossa, ktorý nebodoval, no vyhral súboj slovenských útočníkov. Počas viac ako 15 a pol minúty v akcii si pripísal aj plusový bod a bodyček. Richard Pánik odohral takmer 12 minút so ziskom strely a bodyčeku. Blackhawks vyhrali 16. z ostatných 20 duelov. „Nie sme šťastní z bilancie v posledných troch zápasoch. Musíme nájsť spôsob, ako to otočiť. Myslím, že dnes sme veľa vecí robili o dosť lepšie, no naša ´checking line´ nezbiera body," skonštatoval kapitán Toronta Dion Phaneuf pre agentúru AP.

Hviezdy duelu: 1. P. Kane (CHI), 2. P. Sharp (CHI), 3. A. Raanta (CHI)

Pickard doviedol Colorado k výhre v Detroite po nájazdoch

Jarome Iginla premenil rozhodujúci samostatný nájazd v deviatej sérii a Calvin Pickard okrem siedmich nájazdov zastavil aj 34 striel, aby Colorado zvíťazilo v Detroite 2:1. V riadnej hracej dobe síce otvoril skóre v presilovej hre Pavel Daciuk, no o vyrovnanie sa rovnako v početnej prevahe postaral Erik Johnson. Petr Mrázek kryl počas 65 minút 22 striel, no Red Wings napriek tomu prehrali šiesty duel v sérii a zhoršili si tohtosezónnu bilanciu v nájazdoch na 1-7. V akcii nechýbali obaja slovenskí útočníci. Tomáš Tatar odkorčuľoval 19 a pol minúty so ziskom dvoch striel a dvoch bodyčekov. Tomáš Jurčo odohral o viac ako štyri minúty menej. Zaznamenal počas nich tri strely, bodyček a dve trestné minúty. Prvý menovaný premenil aj svoj nájazd. „Bola to zábava, je to tu skvelé miesto na hranie. Bol to celkom defenzívny zápas a naozaj vzrušujúce nájazdy. Je pekné byť na víťaznej strane. Chcel som len byť trpezlivý, pretože majú veľa zručných a talentovaných hráčov," zhodnotil duel Pickard pre AP.

Hviezdy duelu: 1. C. Pickard (COL), 2. P. Daciuk (DET), 3. E. Johnson (COL)

Rangers zdolali Hurricanes najtesnejším rozdielom

Ryan McDonagh strelil v piatej minúte prvej tretiny jediný a zároveň víťazný gól zápasu, v ktorom New York Rangers zdolal Carolinu na domácom ľade futbalovo 1:0. Zásluhu mal na tom aj brankár Cam Talbot, ktorý však na svoj tretí shutout v ročníku a šiesty v kariére potreboval urobiť len 18 zákrokov. Všetky zaknihoval pri jeho posledných štyroch štartoch a pomohol tak manhattanskému klubu k šiestemu triumfu v sérii. „Nikdy nechcete byť ten, kto preruší víťaznú sériu. Celkovo som dnes naozaj nemal veľa práce. Hráči predo mnou urobili neuveriteľnú robotu a aj väčšinu tej mojej," povedal Talbot pre AP. Podstatne viac práce mal Anton Chudobin, ktorý čelil 31 strelám. Nikto z jeho spoluhráčov sa však nepresadil, a tak Hurricanes prehrali ôsmy z ostatných deviatich duelov. Bol pri tom aj slovenský obranca Andrej Sekera, ktorý bol s časom 23:08 najvyťaženejším hráčom tímu. Zaznamenal počas nich len mínusový bod, strelu a dve trestné minúty. „Nedokážeme skórovať. Po takom dobrom brankárskom výkone by ste chceli aspoň bod, ak nie oba. Anton už to v tejto sezóne ukázal niekoľkokrát. Nanešťastie, nedokázali sme pre neho skórovať," povedal tréner Bill Peters pre AP.

Hviezdy duelu: 1. C. Talbot (NYR), 2. A. Chudobin (CAR), 3. R. McDonagh (NYR)

Seguin, Horcoff zariadili ďalšiu prehru Oilers

Shawn Horcoff premenil v ôsmej sérii rozhodujúci samostatný nájazd a skóroval aj v riadnej hracej dobe, aby Dallas vyhral v Edmontone v divokom zápase 6:5 a ukončil trip s perfektnou bilanciou 3-0-0. Tyler Seguin sa tiež presadil v nájazdoch a okrem toho dvoma gólmi vyrovnal stav duelu na 5:5 a poslal ho do predĺženia. Pridal k nim aj asistenciu. Erik Cole a dvojbodový Jamie Benn tiež skórovali a Aleš Hemský s Alexom Goligoskim nazbierali po dve prihrávky. Kari Lethonen opustil bránu po štvrtom inkasovanom góle z 19 striel. Anders Lindbäck už pustil len jeden gól z 10 a chytil šesť nájazdov. Oilers viedli v zápase 1:0 aj 5:2, no nakoniec im ani 40 zákrokov Bena Scrivensa nestačilo na ukončenie série prehier. Tá je momentálne na čísle sedem. Taylor Hall strelil dva góly a pridal asistenciu, Mark Arcobello tiež dvakrát skóroval a Teddy Purcell vsietil zvyšný gól, ku ktorému pridal dve asistencie. Edmonton však prehral 18 z posledných 19 duelov.

Hviezdy duelu: 1. T. Hall (EDM), 2. T. Seguin (DAL), 3. M. Arcobello (EDM)

Voráček rozhodol o víťaznom debute brankára Zeppa

Jakub Voráček s Vincentom Lecavalierom strelili po dva góly a Rob Zepp zastavil pri svojom debute v NHL 25 striel, aby Philadelphia vyhrala vo Winnipegu 4:3. Nemecký brankár sa stal vo veku 33 rokov najstarším gólmanom, ktorý vyhral svoj prvý štart v kariére, od 17. novembra 1926. Hugh Lehman to vtedy dokázal v 41 rokoch. „Myslím si, že je to úžasné," povedal Zepp pre agentúru CP. Voráček najskôr otvoril skóre zápasu už po 46 sekundách hry, v predĺžení potreboval na strelenie víťazného gólu len desať sekúnd. Matt Halischuk, Dustin Byfuglien a Mathieu Perreault otočili stav z 0:1 na 3:1, kým Ondřej Pavelec čelil 23 strelám. Dva góly mu strelil aj Lecavalier, ktorý vyrovnal na 3:3 a vynútil predĺženie. Flyers vyhrali aj druhý duel na dlhom, osemzápasovom tripe počas dvoch dní. Winnipeg ukončil sériu štyroch domácich súbojov s bilanciou 2-1-1, no bodoval v 11 z ostatných 12 duelov.

Hviezdy duelu: 1. M. Perreault (WPG), 2. J. Voráček (PHI), 3. S. Laughton (PHI)

Slováci v akcii

Hráč Ice-time G A B +/- TM S Bčk
Z. Chára (BOS) 27:24 0 2 2 2 0 4 2
R. Pánik (TOR) 11:56 0 0 0 0 0 1 1
A. Sekera (CAR) 23:08 0 0 0 -1 2 1 0
A. Meszároš (BUF) 15:36 1 0 1 0 0 1 0
M. Hossa (CHI) 15:38 0 0 0 1 0 1 1
T. Tatar (DET) 19:33 0 0 0 0 0 2 2
T. Jurčo (DET) 15:18 0 0 0 0 2 3 1



Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
Slafkovský je v spoločnosti veľkých mien. Vie, že sa môže zlepšiť. Čo plánuje po MS?Nemec mal svoje chyby, ale svojou defenzívou prekvapil. Akú známku si vyslúžil? Slováci v USHL postupovali ďalej, v CHL nie. Čaká nás séria slovenských brankárov Chromiak hrdinom zápasu, presadil sa aj Regenda + videoRok zmenil vo vnímaní Slafkovského veľa. Hovoril o tom viceprezident Canadiens Erik Karlsson otvorene o sezóne v Pittsburghu: Obrovské sklamanie V NHL debutoval bývalý dorastenec Trnavy. A hneď aj bodoval! NHL zverejnila termíny prvých duelov play-off. Kedy začnú Slováci? Majiteľ Jazz sa vyjadril k informáciám o predaji Coyotes Matthews robil, čo mohol, ale nebolo mu to súdené. Chýbali milimetre a štipka šťastia + video Kučerov napodobnil McDavida: Exkluzívny klub rozšíril na päť hráčov a dočkal sa ovácií v stoji! Dvojnásobný víťaz Stanleyho pohára s Pittsburghom úspech nezažil. Končí kariéru Canadiens urobili zásadné rozhodnutie ohľadom svojho trénera NHL zverejnila nominácie na King Clancy TrophyDetroit a Philadelphia podpísali vstupné zmluvy s vysokoškolákmi Na waiver listine je útočník Red WingsČernák viedol zápas a videl historický moment. Matthews ten svoj nezažil, Coyotes sa lúčili víťazne Hlavaj sa stretne v kempe aj s legendou: Fleury pokračuje v kariéreMS sa blížia: Optimizmus ohľadom Regendu, Mešár a Dvorský otázni, Nemec príde! Capitals vytvorili postupom negatívny rekord. Potopila Detroit neskorá informácia v rukách Tortorellu?Zobraziť viacArchív článkov
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies