Účet používateľaVyhľadávanie
Menu
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
Žiadne zápasy
20. 04.
kurzy
23:00info
CAR
NYI
NHL live
02:00info
BOS
TOR
NHL live
21. 04.
kurzy
18:30info
FLA
TBL
NHL live
21:00info
NYR
WSH
NHL live
01:00info
WPG
COL
NHL live
04:00info
VAN
NSH
«

Rozhovory

Rozhovor s Petrom Budajom

Pred nedávnom nevedel nikto v Denveri ani vysloviť Budajove meno. Dnes ho už väčšina fanúšikov pozná pod prezývkou "Boo-Die". Brankár, ktorý chytá za Colorado druhú sezónu, si pomaly buduje v NHL dobré meno. Mimo ľadu je to človek, ktorý žije kľudný, ale aj zábavný život.

Redaktor: Čakali ste niekoľko mesiacov na svoje nové Audi RS4 a hneď v prvý deň do Vás narazila staršia pani. Ako prebehla oprava auta?
Peter Budaj: Auto som vymenil a tak mám znova úplne nové. Je to skvelé auto.

Redaktor: Starej pani ste už odpustili?
Peter Budaj: Takéto veci sa bežne v živote stávajú. Moji spoluhráči to však využili a v kabíne stále kolujú smiešne historky o tejto nehode. Všetko je však v poriadku. Hlavne, že mám už nové auto.

Redaktor: Ako veľa Európanov aj vy asi máte rád rýchle autá.
Peter Budaj: Áno, máme naozaj radi rýchle autá.

Redaktor: Aké bolo Vaše prvé auto?
Peter Budaj: Prvé auto som mal Chevy Trailblazer a kúpil som si ho ešte keď som hral v AHL v Hershey. Bolo to výborné autíčko.

Redaktor: Môžete porovnať amerických a slovenských šoférov?
Peter Budaj: Nemáme také veľké vozovky ako sú tie vaše. Na Slovenskú nemáme takéto široké diaľnice, sú podstatne užšie. U nás musíte byť neustále v strehu a sledovať čo sa na ceste deje. Nechcem sa dotknúť amerických šoférov, ale veľmi často sa stretávam so šoférmi, ktorí nepoužívajú smerovky, dokonca sa ani nepozrú či niekto práve nie je za nimi.

Redaktor: To sme my američania. Hľadíme len na seba.
Peter Budaj: Len je to trošku riskantné a veľmi ľahko môže dôjsť k nehode.

Redaktor: Ak by sa dalo vrátiť naspäť v čase a vy by ste boli sedemročné dieťa, čo by ste práve robili?
Peter Budaj: Pravdepodobne by som bol v škole a hral hokej. S hokejom som začal už v piatich rokoch a vždy som tento šport miloval. Som nesmierne šťastný, že som sa dostal až sem a môžem prežívať môj sen.

Redaktor: Kto bol v tej dobe Váš najlepší kamarát?
Peter Budaj: Môj brat Jozef, ktorý je ním až dodnes. Je o tri roky starší ako ja a vie o mne úplne všetko. Máme stále veľmi dobrý vzťah.

Redaktor: Čo robí Jozef?
Peter Budaj: Hrá hokej doma, na Slovensku. Keď bol mladší, hrával futbal, ale neskôr v pätnástich začal s hokejom. Keď som cez leto doma, hrávame spolu a môžem povedať, že je to výborný hráč.

Redaktor: Spomínate si v mladosti na najťažšie chvíle?
Peter Budaj: Bolo to keď som v šestnástich opustil domov a vybral sa do Kanady hrať hokej. Bol som mladý a veľmi vzrušený, ale boli to naozaj ťažké časy. Býval som zrazu v inej krajine a v inej rodine. Odlúčenie od domova a rodiny som aj vďaka častým telefonátom s príbuznými celkom zvládal. Bolo to však veľmi ťažké po hokejovej stránke. Nebolo jednoduché presadiť sa.

Redaktor: Chceli by ste byť raz otcom?
Peter Budaj: Samozrejme. Vždy keď som nad tým rozmýšľal, povedal som si, že ešte mám čas. Teraz som už starší a cítim sa aj viac dospelý.

Redaktor: Čo sa momentálne nachádza vo vašej chladničke?
Peter Budaj: Nič. Možno nejaká voda, trochu syra a šunky. Možno si urobím nejaký sendvič.

Redaktor: Takže asi jedávate často v reštauráciach?
Peter Budaj: Áno, moje obľúbené reštaurácie sú Maggiano's a Macaroni Grill. Zbožňujem taliansku kuchyňu a pochutím si aj na ázijskej. Veľmi rád mám rôzne druhy chleba, dokážem ho jesť na raňajky, obed a večeru.

Redaktor: Aký film ste naposledy videli?
Peter Budaj: Bol to film s názvom "300" a bol celkom dobrý. Som veľký fanúšik filmov. Môj vôbec najobľúbenejší film je "Statočné srdce" s Melom Gibsonom.




Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
NHL naživo: Začína sa play-off!Tréner vychválil Pospíšila a označil ho za potkana. Slovák si reakciou získal expertaNHL je v Utahu veľkým hitom už teraz: Neuveriteľné množstvo záujemcov o permanentkyJe tu play-off: Kto patrí medzi favoritov na zisk Stanleyho pohára podľa bookmakerov? Preview: Aj Slováci sa pokúsia o prekvapenie v nevyspytateľnom 1. kole play-offSplní si sen: Tretí Slovák z NHL potvrdil účasť na majstrovstvách sveta! Honzek debutoval v drese Calgary. Dostal šancu v otváracej formáciiToto je 6 najväčších prekvapení základnej časti tejto sezóny NHLUrbanov víťazný štart do play-off, Kmec prispel k postupu! Repčík bodoval pri kolapse tímu + videoFrustrovaný Tortorella: Stále sme ďaleko, potrebujeme viac talentu Dubas otvorene: Crosby by mal ukončiť kariéru v Pittsburghu Tuhý boj o Hartovu trofej? Dve hviezdy delí v hlasovaní šesť bodov Niekdajší najužitočnejší hráč zápasu hviezd by si už v NHL nemusel zahrať Neuveriteľné: Ako nováčik žiaril a to hral dva mesiaca s bolestivou zlomeninou! Bojovník: Letanga trápilo významné zranenie a prvýkrát po dlhých rokoch odohral celý ročníkIslanders si upísali útočníka a brankára, Avalanche obrancu Slafkovský dosiahol hetrik aj po sezóne: Opäť získal ocenenie! Prvý útok Canadiens celý na MS neuvidíme. Slafkovský sa teší na zaujímavú konfrontáciu Známy český brankár z NHL je nútený ukončiť kariéruSlovenský útočník dostane šancu v záložnom tíme ColoradaZobraziť viacArchív článkov
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies