Účet používateľaVyhľadávanie
Menu
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
20. 04.
kurzy
23:00info
CAR
NYI
02:00info
BOS
TOR
21. 04.
kurzy
18:30info
FLA
TBL
21:00info
NYR
WSH
01:00info
WPG
COL
04:00info
VAN
NSH
«

Správy z NHL

Brodeur ukončí aktívnu kariéru

Športová stanica Sportsnet v utorok informovala, že legendárny brankár Martin Brodeur ukončí tento týždeň profesionálnu kariéru.

Podľa denníka St. Louis Post-Dispatch to kanadský brankár oficiálne oznámi vo štvrtok na tlačovej konferencii.

Štyridsaťdvaročný Brodeur chytal naposledy za tím St. Louis Blues, s ktorým podpísal v novembri minulého roka ročný kontrakt. V šiestich dueloch zaznamenal bilanciu 3-3-0. V polovici januára si vyžiadal od Blues osobné voľno.

Pri hokeji zostane

Jeden z najlepších brankárov histórie NHL od hokeja neodchádza. Podľa viacerých zámorských zdrojov prijal ponuku Blues a stane sa asistentom generálneho manažéra Douga Armstronga.

Článok pokračuje pod reklamou

Brodeur strávil prvých 21 rokov kariéry v klube New Jersey Devils, s ktorým získal tri Stanley Cupy. V kariére vytvoril niekoľko rekordov - zaznamenal najviac víťazstiev (697), odohral najviac zápasov spomedzi brankárov (1266) a zaknihoval najviac čistých kont (125). S kanadskou reprezentáciou vyhral v rokoch 2002 a 2010 olympijské zlato.

Vráti sa do New Jersey

Mnohých prekvapilo, že Brodeur zostane v tíme St. Louis Blues, pretože takmer celú kariéru strávil v drese New Jersey. Do Newarku sa však predsa vráti a už od budúcej sezóny by mal byť členom vedenia Devils.

„Ak by chcel, mohol byť u nás už aj teraz. Zaviazal sa však St. Louis. Dali mu šanci a hráči ho požiadali, aby zostal, tak tam po zvyšok tejto sezóny zostane, bude cestovať s tímom a bude jeho súčasťou,“ vysvetlil generálny manažér Devils Lou Lamoriello rozhodnutie Brodeura.

Háčik je v tom, že žiadna dohoda ani zmluve nebola urobená. Lamoriello si je istý, že sa Brodeur do New Jersey vráti, ale čo ak sa mu v St. Louis zapáči tak veľmi, že bude chcieť zostať tam?



Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies