Účet používateľaVyhľadávanie
Menu
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
Žiadne zápasy
20. 04.
kurzy
23:00info
CAR
NYI
NHL live
02:00info
BOS
TOR
NHL live
21. 04.
kurzy
18:30info
FLA
TBL
NHL live
21:00info
NYR
WSH
NHL live
01:00info
WPG
COL
NHL live
04:00info
VAN
NSH
«

Správy z NHL

Brodeur sa rozlúčil s kariérou, teší sa na novú výzvu

Brankár Martin Brodeur oznámil vo štvrtok ukončenie profesionálnej kariéry. Stalo sa tak po 22 sezónach, ktoré odchytal v kanadsko-americkej NHL.

„Toto je krásny deň pre mňa. Premýšľal som o tom už dlhšiu dobu. Veľmi sa teším na novú výzvu v mojom živote,“ povedal Brodeur na štvrtkovom stretnutí s novinármi.

Štyridsaťdvaročný Kanaďan sa však s hokejom nelúči. Do konca sezóny bude pôsobiť ako asistent generálneho manažéra tímu St. Louis Blues, s ktorým v závere minulého roka podpísal ročný kontrakt.

„Bude cestovať s tímom a spolupracovať s hráčmi a trénermi. Naše ciele sú veľmi jednoduché – pripraviť tím, aby bol konkurencieschopný a nakoniec získal Stanley Cup,“ uviedol generálny manažér Doug Armstrong.

Článok pokračuje pod reklamou

V St. Louis by bol trojkou

Jeden z najlepších gólmanov NHL prišiel do St. Louis po tom, čo sa zranil Brian Elliott. Po jeho návrate do akcie sa však stal až brankárskou trojkou.

„Ak by sa Ells (Elliott, pozn. red.) nezranil, nikdy by som tu nehral. Bola to pre mňa skvelá príležitosť,“ poznamenal montrealský rodák.

V aktuálnom ročníku odchytal sedem stretnutí s bilanciou 3-3-0. 29. decembra 2014 zaznamenal 125. čisté konto v kariére.

Vráti sa do New Jersey

Brodeur obliekal v prvých 21 ročníkoch kariéry dres New Jersey Devils. Do klubu, s ktorým získal tri Stanleyho poháre, by sa rád jedného dňa vrátil.

„Rozprávali sme sa s Louom Lamoriellom (generálny manažér Devils, pozn. red) a on vie, že sa opäť spolu stretneme. Ak to nebude budúci rok, stane sa tak o dva alebo tri roky. Teraz na to neviem odpovedať, pracujem pre St. Louis Blues. Chcem sa naučiť čo najviac a uvidíme, čo sa nakoniec stane,“ pokračoval dvojnásobný olympijský víťaz.

V NHL odchytal 1266 stretnutí, v ktorých zaknihoval rekordných 691 víťazstiev. V lige mu patrí niekoľko významných rekordov – zaznamenal najviac štartov, víťazstiev alebo čistých kont.

„Moja hokejová kariéra je spätá s Devils, nikto ma nespája s Blues. Rozlúčka s kariérou bude v New Jersey. Mohlo by to byť tento rok, možno budúci. Neviem, aký je Louov plán. Som veľmi vďačný všetkým fanúšikom za to, čo pre mňa urobili,“ dodal štvornásobný víťaz Vezinovej trofeje pre najlepšieho brankára súťaže.



Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
NHL naživo: Začína sa play-off!Tréner vychválil Pospíšila a označil ho za potkana. Slovák si reakciou získal expertaNHL je v Utahu veľkým hitom už teraz: Neuveriteľné množstvo záujemcov o permanentkyJe tu play-off: Kto patrí medzi favoritov na zisk Stanleyho pohára podľa bookmakerov? Preview: Aj Slováci sa pokúsia o prekvapenie v nevyspytateľnom 1. kole play-offSplní si sen: Tretí Slovák z NHL potvrdil účasť na majstrovstvách sveta! Honzek debutoval v drese Calgary. Dostal šancu v otváracej formáciiToto je 6 najväčších prekvapení základnej časti tejto sezóny NHLUrbanov víťazný štart do play-off, Kmec prispel k postupu! Repčík bodoval pri kolapse tímu + videoFrustrovaný Tortorella: Stále sme ďaleko, potrebujeme viac talentu Dubas otvorene: Crosby by mal ukončiť kariéru v Pittsburghu Tuhý boj o Hartovu trofej? Dve hviezdy delí v hlasovaní šesť bodov Niekdajší najužitočnejší hráč zápasu hviezd by si už v NHL nemusel zahrať Neuveriteľné: Ako nováčik žiaril a to hral dva mesiaca s bolestivou zlomeninou! Bojovník: Letanga trápilo významné zranenie a prvýkrát po dlhých rokoch odohral celý ročníkIslanders si upísali útočníka a brankára, Avalanche obrancu Slafkovský dosiahol hetrik aj po sezóne: Opäť získal ocenenie! Prvý útok Canadiens celý na MS neuvidíme. Slafkovský sa teší na zaujímavú konfrontáciu Známy český brankár z NHL je nútený ukončiť kariéruSlovenský útočník dostane šancu v záložnom tíme ColoradaZobraziť viacArchív článkov
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies