Účet používateľaVyhľadávanie
Menu
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
29. 03.
kurzy
00:00info
BUF
NJD
NHL live
30. 03.
kurzy
17:30info
FLA
DET
19:30info
MIN
VGK
NHL live
21:00info
EDM
ANA
23:00info
ARI
NYR
23:00info
COL
NSH
NHL live
00:00info
WPG
OTT
00:00info
BUF
TOR
00:00info
CBJ
PIT
00:00info
MTL
CAR
00:00info
PHI
CHI
00:00info
TBL
NYI
00:00info
WSH
BOS
01:00info
STL
SJS
04:00info
SEA
DAL
04:00info
CGY
LAK
«

Slováci v NHL

Sekera prestúpil z Caroliny do Los Angeles!

Očakávaná výmena obrancu Andreja Sekeru sa stala realitou. Slovenský bek prestupuje z Caroliny Hurricanes do Los Angeles Kings. V kalifornskom tíme bude spoluhráčom Mariána Gáboríka.

Do Caroliny sa sťahuje devätnásťročný obranca Roland McKeown, ktorý momentálne hráva za Kingston Frontenacs v juniorskej OHL. Kings ho draftovali vlani z celkového 50. miesta. Hurricanes tiež získali podmienečný výber v prvom kole tohtoročného draftu.

„Vážime si Andrejov prínos pre organizáciu, na ľade i mimo neho. Je skvelým hráčom a ešte lepším človekom,“ povedal generálny manažér Hurricanes Ron Francis pre klubový web.

Dvadsaťosemročný bojnický rodák hral za Carolinu od začiatku minulého ročníka. V tejto sezóne odohral 57 duelov, v ktorých získal 19 kanadských bodov (2+17). V tíme bol druhým najvyťažovanejším hráčom.

Článok pokračuje pod reklamou

Teraz nahradí Vojnova, no zostane aj po sezóne?

Sekera bol jedným z najžiadanejších artiklov na hráčskom trhu a Kings mali o neho veľký záujem hlavne preto, že hľadali náhradu na suspendovaného ruského obrancu Slavu Vojnova, ktorý má pre domáce násilie stále opletačky so zákonom.

Los Angeles je momentálne na hranici postupu do play-off a aj neprítomnosť Vojnova mohla za nie optimálne výkony tímu. Ten tak svoje nádeje v postup chce posilniť slovenským reprezentantom. Ak by sa to kalifornskému tímu podarilo, Hurricanes by získali voľbu v 1. kole tohtoročného draftu. Ak nie, získali by ju o rok neskôr.

Sekera by mal zostať v L. A. zrejme len do konca tejto sezóny, a tak by sa možno zdala protihodnota vysoká, no generálny manažér Dean Lombardi ju bol ochotný zaplatiť, pretože verí, že Sekera bude mať ihneď pozitívny vplyv na obranu. Predĺženie zmluvy nie je veľmi pravdepodobné vzhľadom na platovú situáciu v klube a požiadavky hráča.

Je však možné, že sa mu v tíme zapáči a nejaký kompromis urobí?

„Sme otvorení všetkému, ale momentálne sa len sústredíme na to, aby sa dostal do Los Angeles, aklimatizoval sa v novom tíme a hral hokej. 1. júl je ešte vzdialený milión míľ,“ skonštatoval Sekerov agent Allan Walsh.

Kings odohrajú najbližší zápas už vo štvrtok proti Ottawe, ale v tomto dueli by sme ešte Sekeru v novom drese vidieť nemali. Pre nepriaznivé počasie ho pravdepodobne zažije až v piatok, keď Los Angeles navštívi rivala z Anaheimu.

Výmena
LAK
Kings získali:
Andrej Sekera, O
CAR
Hurricanes získali:
Roland McKeown, O
1. kolo, draft 2015*
* - podmienená včoľba. Ak sa Kings dostanú tento rok do play-off, Hurricanes získajú voľbu v 1. kole draftu 2015. V opačnom prípade získajú voľbu v 1. kole draftu 2016.



Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies