Účet používateľaVyhľadávanie
Menu
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
Žiadne zápasy
20. 04.
kurzy
23:00info
CAR
NYI
NHL live
02:00info
BOS
TOR
NHL live
21. 04.
kurzy
18:30info
FLA
TBL
NHL live
21:00info
NYR
WSH
NHL live
01:00info
WPG
COL
NHL live
04:00info
VAN
NSH
«

Sumáre

Daňo a Meszároš skórovali, Hossa a Tatar asistovali

V deviatich štvrtkových zápasoch NHL sa predstavili siedmi Slováci, z ktorých štyria bodovali. Marko Daňo a Andrej Meszároš skórovali, Marián Hossa s Tomášom Tatarom asistovali. Andew Hammond sa stal opäť prvou hviezdou večera.

Hviezdy večera:
1. Andrew Hammond (OTT), 35/35, čisté konto
2. Jonathan Bernier (TOR), 47/49, 95,9% úspešnosť zákrokov
3. Lee Stempniak (NYR), 2 góly (vrátane víťazného)

Crawford vynuloval Panthers, Hossa dvakrát asistoval

Corey Crawford zastavil všetkých 20 striel a Teuvo Teräväinen, ktorý bol len v stredu povolaný z nižšej AHL, vsietil víťazný gól, aby Chicago v prvom zápase bez zraneného Patricka Kanea vyhralo na ľade Floridy hladko 3:0. Hostia skórovali raz v každej tretine. V prostrednej sa presadil dvojbodový Brandon Saad a výsledok upravil Jonathan Toews strelou do prázdnej brány. Pri posledných dvoch góloch si 28. a 29. prihrávku v sezóne pripísal slovenský krídelník Marián Hossa. Počas takmer 20 minút na ľade zaznamenal aj dva plusové body, strelu, bodyček a blok. Roberto Luongo kryl 26 striel, no Panthers prehrali štvrtý duel v sérii a premárnili šancu dostať sa na pozíciu druhej divokej karty vo Východnej konferencii. Začali tiež sedemzápasovú sériu domácich súbojov. Blackhawks vyhrali druhý zápas v rade a floridský klub zdolali sedemkrát za sebou od 8. marca 2011. Tomáš Kopecký presedel druhý duel po sebe na tribíne.

Hviezdy duelu: 1. T. Teräväinen (CHI), 2. C. Crawford (CHI), 3. R. Luongo (FLA)

Sabres zdolali Canucks, Meszároš skóroval

Torey Mitchell strelil dva góly, vrátane víťazného, aby Buffalo vyhralo nad Vancouverom 6:3 a ukončilo sériu piatich domácich prehier aj bez zranenej dvojice Tyler Ennis a Zemgus Girgensons. Mitchellov otvárací gól zápasu bol jeho prvý od 22. novembra. Do listiny strelcov sa zapísali aj dvojbodový Chris Stewart, Brian Flynn, Brian Gionta (prázdna brána) a slovenský obranca Andrej Meszároš. Ten svojím druhým gólom v sezóne posielal Sabres do vedenia 3:2. Gionta s Mattom Moulsonom dvakrát asistovali, kým Michal Neuvirth pomohol k druhej výhre v rade 28 zákrokmi. Prekonali ho Jannik Hansen, Daniel Sedin a Shawn Matthias. Dan Hamhuis nazbieral dve prihrávky a Eddie Läck čelil 23 strelám. Jedna bola z hokejky Meszároša, ktorý odohral 20 minút a 21 sekúnd aj s dvoma plusovými bodmi a blokom. Sabres strelili šesť gólov v zápase naposledy 15. novembra. Canucks ukončili päťzápasový trip s bilanciou 3-2-0.

Článok pokračuje pod reklamou

Meszárošov 2. gól sezóny:

Hviezdy duelu: 1. T. Mitchell (BUF), 2. Ch. Stewart (BUF), 3. B. Gionta (BUF)

Daňo skóroval pri prehre Columbusu s Montrealom

Montreal rozhodol o víťazstve 5:2 na ľade Columbusu už v prvej tretine, v ktorej skóroval trikrát. Postarali sa o to P. K. Subban, dvojbodový Andrej Markov a Max Pacioretty, ktorý vsietil víťazný gól a svoj 30. v ročníku. Zvyšné presné zásahy zaznamenal nováčik Jacob De La Rose, druhý do prázdnej brány, pre ktorého to boli prvé dva góly v NHL. Subban pridal dve asistencie a Carey Price prispel k tretej výhre Canadiens v rade 25 zákrokmi. Bol to jeho desiaty triumf na ľade súpera v sérii. Prekonali ho Brandon Dubinsky a slovenský útočník Marko Daňo, ktorý strelil svoj tretí gól v sezóne. Pricea ohrozil štyrmi strelami, rozdal štyri bodyčeky a pripísal si aj dva mínusové body počas 15 minút v akcii. Znižoval tak stav duelu na 2:4. Blue Jackets prehrali štvrtý zápas v rade, Daňo sa stal jeho treťou hviezdou.

Daňov 3. gól sezóny:

---pozri aj: Video: Jacob De La Rose a jeho prvé dva góly v NHL

Hviezdy duelu: 1. P. K. Subban (MTL), 2. A. Markov (MTL), 3. M. Daňo

Tatar pomohol asistenciou k víťazstvu Detroitu v San Jose

San Jose vyhrávalo na domácom ľade na Detroitom 1:0 aj 2:1, nakoniec však prehralo 2:3. Rozhodol o tom 75 sekúnd pred koncom tretej tretiny Luke Glendening, ktorý zavŕšil víťazný obrat Red Wings. Pavel Daciuk vyrovnával na 2:2 a zvyšný gól hostí, svoj druhý v lige, strelil v presilovej hre Teemu Pulkkinen. Danny DeKeyser dvakrát asistoval a Jimmy Howard urobil 20 zákrokov. Prekonali ho Matt Irwin a Patrick Marleau, ktorý strelil v početnej prevahe svoj 450. gól v NHL. Antti Niemi chytil 33 striel, no Sharks prehrali tretí z ostatných štyroch duelov. Až štyrikrát ho strelecky ohrozil Tomáš Tatar, ktorý si pri Daciukovom góle pripísal 21. asistenciu v sezóne. Počas vyše 17 a pol minúty v akcii zaznamenal aj plusový bod a bodyček. Jeho spoluhráč a krajan Tomáš Jurčo odohral len necelých desať minút s tromi bodyčekmi a jedným menším trestom. Detroit ukončil sériu dvoch prehier.

Hviezdy duelu: 1. L. Glendening (DET), 2. P. Daciuk (DET), 3. A. Niemi (SJS)

Bernier doviedol Toronto k výhre nad Philadelphiou

Jonathan Bernier predviedol 47 zákrokov a dvojbodový Dion Phaneuf strelil v 62. sekunde tretej tretiny víťazný gól v presilovej hre, aby Toronto zvíťazilo doma nad Philadelphiou 3:2. Tyler Bozak a Phil Kessel zaznamenali po góle a asistenci, aby Maple Leafs vyhrali druhý zápas v rade. Čelili však 49 strelám, čo je najvyšší počet v sezóne. Sami pritom ohrozili tandem Flyers len 17 strelami. Jedna z nich bola od slovenského útočníka Richarda Pánika, ktorý odohral 17 minút a 26 sekúnd aj so ziskom dvoch bodyčekov. Po druhom inkasovanom góle z ôsmich striel opustil v druhej tretine bránu hostí Rob Zepp. Nahradil ho Steve Mason, ktorý pustil za chrbát len jeden z deviatich pukov. Claude Giroux a Brayden Schenn znížili v presilových hrách stav duelu z 0:3 na 2:3, no skvelého Berniera nikto iný neprekonal. Giroux pridal aj asistenciu, Mark Streit ich nazbieral dve. Flyers prehrali po druhý raz za sebou.

Hviezdy duelu: 1. J. Bernier (TOR), 2. T. Bozak (TOR), 3. C. Giroux (PHI)

Hammond vychytal druhú nulu počas dvoch dní

Andrew Hammond pokračuje vo skvelých výkonoch. Tentoraz si to odnieslo Los Angeles, ktoré na neho vyslalo 35 striel. Kanadský brankár však všetky chytil a zaknihoval svoje druhé čisté konto v rade, aby vyhral svoje prvé štyri štarty v NHL. Zastavil v nich 131 zo 136 striel. Stal sa tiež prvým gólmanom v klubovej histórii, ktorý vyhral svoje prvé tri štarty v rade. Gól neinkasoval už 172 minút a 22 sekúnd. Ottawa vďaka nemu a gólu nováčika Mikea Hoffmana zo 42. minúty vyhrala na ľade obhajcu titulu futbalovo 1:0. Jednou strelou ho ohrozil aj slovenský krídelník Marián Gáborík, ktorý odohral 17 minút a 26 sekúnd. Bol na ľade pri jedinom góle zápasu a rozdal aj jeden bodyček. Jonathan Quick kryl zvyšných 27 striel, no Kings ukončili víťaznú sériu na ôsmich zápasoch. Jeho séria nepriestreľnosti sa zastavila na čísle 142:44. Senators zvíťazili po štvrtý raz za sebou a po prvý raz na ľade Kings od 11. januára 2000.

Hviezdy duelu: 1. A. Hammond (OTT), 2. J. Quick (LAK), 3. M. Hoffman (OTT)

Coyotes si predĺžili sériu prehier na ľade Rangers

Arizona viedla v Madison Square Garden už po 41 sekundách zápasu vďaka Markovi Arcobellovi a po prvej tretine vyhrávala 3:1, no nakoniec podľahla New Yorku Rangers 3:4. Na vedúci gól odpovedal Chris Kreider v presilovej hre, potom však využil dve presilovky za necelé dve minúty Sam Gagner. V druhej časti hry strelil Kreider svoj druhý gól v zápase tiež v početnej prevahe. Lee Stempniak skóroval rovnako dvakrát, druhým gólom však rozhodol o štvrtej výhre Rangers v sérii. Cam Talbot k nej pomohol 37 zákrokmi a tím z Manhattanu sa aj vďaka nemu dostal na čelo Metropolitnej divízie s rovnakým počtom bodov ako Islanders. Má však dva zápasy k dobru. Mike Smith kryl 34 striel, no Coyotes prehrali už ôsmy duel v riadnej hracej dobe po sebe.

Hviezdy duelu: 1. L. Stempniak (NYR), 2. Ch. Kreider (NYR), 3. S. Gagner (ARI)

Steen rozhodol v nájazdoch o výhre Blues vo Winnipegu

Alexander Steen premenil v tretej sérii rozhodujúci samostatný nájazd a Brian Elliott chytil okrem dvoch nájazdov súpera aj 30 striel počas 65 minút hry, aby St. Louis uspelo vo Winnipegu pomerom 2:1 a ukončilo sériu dvoch prehier. Svoj nájazd premenil aj Vladimir Tarasenko, kým skóre zápasu otvoril v závere druhej tretiny Patrik Berglund. O vyrovnanie sa postaral hneď v úvode tretej časti hry Mark Scheifele. Andrew Ladd mu prihral na gól a ako jediný sa presadil v nájazdoch z hráčov Jets. Michael Hutchinson sa prezentoval 28 zákrokmi, no kanadský tím prehral tretí z ostatných štyroch duelov. Drží však jedno ligové prvenstvo - už 22-krát v sezóne hral predĺženie.

Hviezdy duelu: 1. M. Frolík (WPG), 2. B. Elliott (STL), 3. A. Ladd (WPG)

Niederreiter zariadil triumf Minnesoty nad lídrom súťaže

Nino Niederreiter strelil v polovici druhej tretiny víťazný gól a v závere zápasu upravil výsledok strelou do prázdnej brány, aby Minnesota vyhrala na ľade lídra súťaže z Nashville 4:2. Dvojbodoví Erik Haula a Kyle Brodziak ju dvakrát posielali do vedenia, no tiež dvojbodový Mike Fisher a Craig Smith zakaždým vyrovnali. Matt Cullen prihral na oba góly Predators, ktorí ukončili sériu dvoch výhier. Devan Dubnyk kryl 27 striel a zlepšil si bilanciu v drese Wild na 14-3-1. Tím zo St. Paul vyhral štvrtý z ostatných piatich duelov. Nashville prehral na domácom ľade po prvý raz od 5. februára, no naďalej vedie ligu s 89 bodmi.

Hviezdy duelu: 1. K. Brodziak (MIN), 2. M. Fisher (NSH), 3. E. Haula (MIN)

Slováci v akcii

Hráč Ice-time G A B +/- TM S Bčk
A. Meszároš (BUF) 20:21 1 0 1 2 0 1 0
M. Hossa (CHI) 19:55 0 2 2 2 0 1 1
M. Daňo (CBJ) 15:03 1 0 1 -2 0 4 4
R. Pánik (TOR) 17:26 0 0 0 0 0 1 2
T. Tatar (DET) 17:37 0 1 1 1 0 4 1
T. Jurčo (DET) 9:51 0 0 0 0 2 0 3
M. Gáborík (LAK) 17:26 0 0 0 -1 0 1 1



Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies