Účet používateľaVyhľadávanie
Menu
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
01:00info
NYI
PIT
01:00info
TBL
TOR
NHL live
03:30info
DAL
STL
04:00info
ARI
EDM
NHL live
17. 04.
kurzy
01:00info
NYI
PIT
01:00info
TBL
TOR
NHL live
03:30info
DAL
STL
04:00info
ARI
EDM
NHL live
18. 04.
kurzy
01:00info
MIN
SEA
NHL live
02:00info
WPG
VAN
03:00info
CGY
SJS
03:30info
COL
EDM
NHL live
04:00info
VGK
ANA
NHL live
04:30info
LAK
CHI
«

Sumáre

Gáborík hviezdou večera, Pánik skóroval, Višňovský asistoval

V ôsmich piatkových zápasoch NHL sa predstavili siedmi Slováci, z ktorých traja bodovali. Marián Gáborík strelil dva góly a premenil aj svoj nájazd, Richard Pánik tiež skóroval, Ľubomír Višňovský asistoval. Jaroslav Halák vychytal výhru.

Hviezdy večera:
1. Marián Gáborík (LAK), 2 góly, premenený nájazd
2. Jason Pominville (MIN), 2 góly (vrátane víťazného)
3. Steve Mason (PHI), 28/29, 96,6% úspešnosť zákrokov

Gáborík prvou hviezdou víťazného zápasu proti Montrealu

Marián Gáborík ukončil päťzápasové strelecké suchoty, skóroval rovno dvakrát a premenil aj svoj samostatný nájazd. Stal sa tak prvou hviezdou zápasu proti Montrealu, ktorý Los Angeles zdolalo na domácom ľade 4:3, aj celého večera. Trenčiansky rodák strelil oba góly v presilovkách. Prvým otvoril skóre duelu a druhým poslal zápas do predĺženia 45 sekúnd pred koncom. Na oba mu prihral Jake Muzzin. Z hráčov Kings sa presadil aj Jeff Carter, ktorý tiež premenil svoj nájazd. Ten rozhodujúci, vo štvrtej sérii, však putoval na konto Anžeho Kopitara, ktorý pridal aj asistenciu. Jonathan Quick prispel k druhej výhre obhajcu titulu v rade 15 zákrokmi a dvoma chytenými nájazdmi. Prekonali ho v nich Max Pacioretty, ktorý otáčal stav zápasu z 0:2 na 3:2, ako David Desharnais, ktorý v dueli dvakrát asistoval. Tom Gilbert a Brendan Gallagher vyrovnali skóre duelu v priebehu 94 sekúnd v druhej tretine, kým Dustin Tokarski kryl 26 striel. Štyri boli z hokejky Gáboríka, ktorý počas 18 minút a 17 sekúnd na ľade zaznamenal svoj 18. a 19. gól sezóny. V akcii nechýbal ani jeho spoluhráč a krajan, obranca Andrej Sekera, ktorý odohral 20 minút s jednou strelou, bodyčekom a dvoma blokmi. Kings sa so 74 bodmi dotiahli na ôsme Calgary v tabuľke Západnej konferencie, kanadský tím však má na konte o dve výhry bez samostatných nájazdov viac. Canadiens síce prehrali aj tretí zápas na aktuálnom štvorzápasovom tripe (0-2-1), naďalej však vedú Východnú konferenciu.

Gáboríkov 18. gól sezóny:

Gáboríkov 19. gól sezóny:

Článok pokračuje pod reklamou

Hviezdy duelu: 1. M. Gáborík (LAK), 2. D. Desharnais (MTL), 3. J. Carter (LAK)

Halák s Višňovským prispeli k výhre Islanders v Nashville

Brock Nelson strelil rozdielový gól a Jaroslav Halák zastavil 28 striel, aby New York Islanders vyhral v Nashville 4:3 a ukončil sériu dvoch prehier. John Tavares a Nick Leddy zaznamenali po góle a asistencii, skóroval aj Anders Lee v presilovej hre. Johnny Boychuk si pripísal dve prihrávky a tím z Long Islandu sa vrátil na čelo Metropolitnej divízie o dva body pred Rangers. Slovenského brankára prekonal najskôr Colin Wilson, ktorý znižoval na 1:2 dve sekundy pred koncom prvej časti hry. Craig Smith a Mike Ribeiro potom v priebehu 31 sekúnd v polovici tretej tretiny zmazali dvojgólový náskok hostí. Pekka Rinne kryl 22 striel, no nezabránil piatej prehre Predators v riadnej hracej dobe v sérii. Tri z týchto porážok utrpeli na domácom ľade. Jednou strelou ohrozil fínskeho gólmana slovenský obranca Ľubomír Višňovský, ktorý si pri Tavaresovom góle pripísal desiatu asistenciu v sezóne. Počas 16 minút a 41 sekúnd zaznamenaj aj mínusový bod a bodyček. Islanders zdolali Nashville aj po druhý raz v ročníku.

Hviezdy duelu: 1. J. Tavares (NYI), 2. N. Leddy (NYI), 3. C. Smith (NSH)

Pánik skóroval pri prehre Toronta v Tampe

Richard Pánik bodoval v druhom zápase v rade, no tentoraz to na výhru nestačilo. Slovenský útočník strelil svoj desiaty gól v sezóne, ktorým však len skorigoval výsledok. Toronto prehralo na ľade jeho bývalého tímu, Tampy Bay, 2:4 a ukončilo štvorzápasový trip s bilanciou 1-3-0. Martinský rodák odohral 14 minút a 20 sekúnd aj so ziskom plusového bodu, piatich striel, bodyčeku a dvoch blokov. So 14 bodmi si vytvoril nový osobný rekord. Z jeho spoluhráčov skóroval už len David Booth, kým Jonathan Bernier z 31 striel pustil za svoj chrbát štyri. Nikita Kučerov, Ryan Callahan, Vladimir Namestnikov (víťazný gól) a Alex Killorn v presilovej hre sa zapísali do listiny strelcov z hráčov Lightning, ktorí vyhrali druhý zápas v rade. Ben Bishop prispel k výhre 25 zákrokmi a Steven Stamkos dvoma prihrávkami.

Pánikov 10. gól sezóny:

Hviezdy duelu: 1. R. Callahan (TBL), 2. S. Stamkos (TBL), 3. V. Namestnikov (TBL)

Schlemko rozhodol o výhre pri debute v drese Flames

David Schlemko premenil v ôsmej sérii rozhodujúci samostatný nájazd, aby pri svojom debute zariadil víťazstvo Calgary na ľade Bostonu 4:3. Pred ním sa presadil aj Josh Jooris, kým v riadnej hracej dobe skórovali Jiří Hudler, ako aj Sean Monahan s Johnnym Gaudreaom v presilových hrách. Dennis Widemann a Kris Russell dvakrát asistovali, Karri Rämö pomohol k druhej výhre v rade 34 zákrokmi. Chyti aj sedem nájazdov, ako jediný ho v nich prekonal Patrice Bergeron. Dve strely na neho vyslal kapitán Bruins Zdeno Chára, ktorý bol s časom 25:55 najvyťaženejším hráčom tímu. Na konto si pripísal aj plusový bod, bodyček a tri bloky. Z jeho spoluhráčov sa strelecky presadili Brad Marchand, Milan Lucic a Loui Eriksson. Tuukka Rask predviedol 29 zákrokov, no Boston ukončil sériu dvoch výhier a prehral v nájazdoch už po siedmy raz v sérii. Flames podľahol aj po druhýkrát v ročníku, a to rovnakým pomerom. Kanadský tím si zlepšil bilanciu na sedemzápasovom tripe na 3-2-0.

Hviezdy duelu: 1. J. Hudler (CGY), 2. D. Pastrňák (BOS), 3. R. Spooner (BOS)

Sceviour, Enroth doviedli Dallas k výhre na Floride

Colton Sceviour sa ako jediný presadil v samostatných nájazdoch v tretej sérii a Jhonas Enroth chytil okrem všetkých troch nájazdov aj desať striel, ktorým čelil. Zlepšil si tak sezónnu bilanciu v nájazdoch na 6-0 a výrazne prispel k triumfu Dallasu na ľade Floridy 4:3. Curtis McKenzie a dvojbodový Shawn Horcoff poslali hostí do vedenia, no Panthers dokázali troma gólmi otočiť stav duelu. Brandon Pirri, dvojbodový Dmitrij Kulikov a Jonathan Huberdeau, ktorý ukončil 18-zápasovú sériu bez gólu, vyhnali z brány Dallasu Kariho Lehtonena. Ten dovtedy zastavil 11 zo 14 striel. Duel poslal do predĺženia Alex Goligoski. Ryan Ellis čelil 32 strelám Stars, ktorí vyhrali druhý zápas v rade. Ani jedna nebola z hokejky Tomáša Kopeckého, ktorý si počas 13 a pol minúty v akcii pripísal len tri bodyčeky. Panthers, ktorým okrem zranených brankárov chýbali aj ďalší traja hráči pre chrípku, si zhoršili bilanciu v rámci série siedmich domácich duelov na 2-2-1. Domácich divákov potešil aspoň Kulikov, ktorý sa aj pobil a zaznamenal tak hetrik Gordieho Howea.

Hviezdy duelu: 1. D. Kulikov (FLA), 2. C. Sceviour (DAL), 3. A. Goligoski (DAL)

Pominville zariadil víťazstvo Wild nad Capitals

Curtis Glencross otvoril skóre zápasu už v tretej minúte v presilovej hre svojím prvým gólom za Washington, no nikto iný Devana Dubnyka neprekonal. Ten chytil zvyšných 24 striel a Jason Pominville dvoma gólmi v tretej tretine rozhodol o výhre Minnesoty 2:1. Na oba mu prihral Zach Parise, kým Dubnyk si zlepšil bilanciu v drese Wild na 17-3-1. Tím zo St. Paul aj vďaka nemu vyhral štvrtý duel v sérii a piaty na ľade súpera v rade. Braden Holtby sa prezentoval 28 zákrokmi, no Capitals bez zraneného kapitána a najlepšieho strelca Alexa Ovečkina nepredĺžili svoju dvojzápasovú víťaznú sériu.

Hviezdy duelu: 1. J. Pominville (MIN), 2. B. Holtby (WSH), 3. D. Dubnyk (MIN)

Simmods rozhodol o triumfe Flyers nad St. Louis

Wayne Simmonds strelil víťazný gól, jeho piaty v sezóne, a Steve Mason chytil 28 striel, aby Philadelphia zvíťazila na domácom ľade nad St. Louis 3:1. Blues síce viedli po góle Jadena Schwartza z prvej tretiny, no v záverečnej časti hry sa okrem Simmondsa presadili aj Michael Del Zotto a Michael Raffl. Ten upravil výsledok strelou do prázdnej brány. Matt Read a Luke Schenn pomohli k výhre dvoma prihrávkami. Brian Elliott urobil rovnako 28 zákrokov, no Blues prehrali druhý zápas v rade a zhoršili si bilanciu na päťzápasovom tripe na 2-1-1. Zakončia ho v sobotu v Toronte. Flyers vyhrali druhý z ostatných troch duelov.

Hviezdy duelu: 1. W. Simmonds (PHI), 2. M. Del Zotto (PHI), 3. J. Schwartz (STL)

Gagner rozhodol v nájazdoch o ukončení sérii prehier Coyotes

Sam Gagner premenil hneď v prvej sérii rozhodujúci nájazd a pridal aj asistenciu, kým Mike Smith všetky tri súperove zastavil. Arizona tak vyhrala doma nad Vancouverom 3:2. Smith prispel k ukončeniu 10-zápasovej série prehier a deväťzápasovej na domácom ľade aj 32 zákrokmi počas 65 minút hry. Tobias Rieder a B. J. Crombeen vybudovali Coyotes dvojgólové vedenie, ktoré však zmazali Chris Higgins a Radim Vrbata. Český útočník vynútil predĺženie 54 sekúnd pred koncom duelu vo svojom prvom zápase na ľade niekdajšieho tímu. V nájazdoch však ani on neuspel, a tak Canucks prehrali druhý duel v rade. Eddie Läck opustil zápas s 33 zákrokmi. Arizona vyhrala prvý raz od 9. februára, pričom doma sa naposledy tešila z triumfu ešte 8. januára.

Hviezdy duelu: 1. S. Gagner (ARI), 2. M. Smith (ARI), 3. T. Rieder (ARI)

Slováci v akcii

Hráč Ice-time G A B +/- TM S Bčk
J. Halák (NYI) 28/31 (90,3 %) - - - - - - -
R. Pánik (TOR) 14:20 1 0 1 1 0 5 1
Ľ. Višňovský (NYI) 16:41 0 1 1 -1 0 1 1
Z. Chára (BOS) 25:55 0 0 0 1 0 2 1
M. Gáborík (LAK) 18:17 2 0 2 0 0 4 0
A. Sekera (LAK) 19:59 0 0 0 0 0 1 1
T. Kopecký (FLA) 13:33 0 0 0 0 0 0 3



Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
Hlavaj sa stretne v kempe aj s legendou: Fleury pokračuje v kariéreMS sa blížia: Optimizmus ohľadom Regendu, Mešár a Dvorský otázni, Nemec príde! Capitals vytvorili postupom negatívny rekord. Potopila Detroit neskorá informácia v rukách Tortorellu?Vyšli finálne preddraftové rebríčky CSS: Aké pozície v nich obsadili Slováci?Poznáme päť istých sérií prvého kola play-off. Svojich súperov poznajú aj obaja Slováci Hlavný favorit na Vezinovu trofej je vcelku jasný Dvorský a Mešár sa presadili, ale sú na pokraji konca. Repčík zahviezdil a je krok od postupu + video Jenčko ako hviezda duelu pomohol vynútiť rozhodujúci duel, druhý Slovák prispel k postupu! Play-off zažína o pár dní. Ako je na tom kapitán Colorada? Urobili krok späť: Sabres vyhodili hlavného trénera! Bolesti neustúpili: Obranca Montrealu sa rozhodol ukončiť kariéru Fantastické správy pre fanúšikov slovenskej reprezentácie o Jurajovi Slafkovskom!Canadiens si upísali útočníka so slovenskými koreňmi. Islanders obrancu Slafkovský hviezdil a zinkasoval tučný šek. Skóroval aj Tatar, o play-off je rozhodnuté Príprava na MS alebo play-off? O osude Martina Fehérváryho je rozhodnuté! Slafkovský to nakoniec dokázal: Strelil 20. gól, dosiahol 50. bod! + videoAHL: Regenda pri prehre nebodovalNemec je najproduktívnejší slovenský obranca medzi nováčikmi od ročníka 2005/06 Bizarný víťazný gól, žiadne podanie rúk. Na toto finále by Montreal rád zabudolSuchoty končili: Štyria Slováci skórovali, len jeden nebodovalZobraziť viacArchív článkov
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies