Účet používateľaVyhľadávanie
Menu
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
po 2. tr.
COL
5
EDM
1
po 1. tr.
VGK
0
ANA
0
po 1. tr.
LAK
0
CHI
1
Žiadne zápasy
02. 01.
kurzy
Žiadne zápasy
«

Reprezentácia

MS 2007: Všetko to začalo v Petrohrade


V roku 2000 sa konal svetový šampionát v Rusku. Petrohrad privítal 16 najlepších tímov sveta, ktoré bojovali o tri cenné kovy. Po prvýkrát sa z medaile mohli tešiť aj slovenskí hráči a fanúšikovia.

Vo významnom ruskom meste sa konali majstrovstvá sveta v dvoch halách – Ice Palace a Jubilejnyj. Slovensko, ktoré hralo v skupine B, našlo svoj domáci ľad najprv v druhej menovanej hale.

IIHF IHWC 2000V nedeľu 30. apríla o 16:30 začali naši hrať svoj prvý zápas na šampionáte. Vtedy ani len netušili, že sa prebojujú tak ďaleko. Prvý gól nášho výberu na turnaji strelil Pucher. Naši si poradili s Rakúskom. V ďalších súbojoch porazili Taliansko a remizovali s Fínskom. So ziskom piatich bodov sme zo základnej skupiny postupovali z prvého miesta.

V osemfinále sme nestačili na Českú republiku a na Kanadu. Napriek tomu, že sme vyhrali iba zápas s Nórskom, postup do štvrťfinále sme mali istý. V ňom sme narazili na Spojené štáty americké. Prvý zápas v hale Ice Palace sme zvládli a po výhre 4:1 sme senzačne postúpili do semifinále.

Článok pokračuje pod reklamou

V ňom sme narazili na Fínsko, ktoré postúpilo medzi elitnú štvorku cez Švédsko. S fínskym výberom sme sa streli v základnej skupine a tak sme mali súpera už lepšie prečítaného. Naši začali veľmi dobre. Skóre stretnutia otvoril v siedmej minúte Pardavý. O päť minút neskôr zvyšoval na 2:0 Miro Šatan. Krásny piatok sa zrodil, keď sme sa mohli tešiť z postupu do finále. Fínov sme porazili nakoniec pomerom 3:1. Tretí gól strelil Kapuš.

Finále sa hralo v nedeľu. V piatok večer sme netrpezlivo čakali na nášho finálového súpera. Buď Kanada, alebo Česko. Oba tímy nás v nadstavbovej časti dokázali poraziť. Nakoniec sa naše prvé finále premenilo na konfrontáciu českého a slovenského hokeja.

Bronzovú medailu si vybojovali hokejisti Fínska. Kanada obsadila štvrtú pozíciu. Slovensko začalo finále viac ako zle. V siedmej minúte vyťahoval Lašák po prvýkrát puk z brány. O tri minúty už bolo 0:2 a do trojgólového vedenia poslal českú reprezentáciu Prochádzka. V druhej tretine padol iba jeden gól. Strelil ho Štrbák. Naši mali streleckú prevahu, Česi bránili a čakali na chyby. Tomajko v 44. minúte jednu využil a zrazu bolo 1:4. Naši zabojovali. Hlinka a Šatan znížili na 3:4 a zrazu sme boli v hre o titul majstra sveta. V závere stretnutia však Reichel spečatil víťazstvo Čechov gólom do prázdnej brány.

Česi oslavovali titul majstra sveta. My sme mohli byť radi z našej prvej medaile z majstrovstiev sveta. Dosiahol sa výsledok, ktorý sa vzhľadom na zostavu tímu nepredpokladal. Rusko nám prialo, tento rok tomu bude už 7 rokov. Bude k nám aj Moskva taká štedrá?

V Petrohrade slovenský tím z NHL posilnili Michal Handzuš, Ľuboš Bartečko, Miroslav Šatan, Ľubomír Vaic a obrancovia Radoslav Suchý a Zdeno Chára. Najproduktívnejším hráčom turnaja bol Miroslav Šatan, ktorý strelil 10 gólov a na dva prihrával. V poradí strelcov dominoval. Druhý Todd Bertuzzi strelil „iba“ gólov 5!

"Prehra ma veľmi mrzí. Česi zvíťazili najmä preto, lebo využili naše chyby. Neboli sme slabí, ale nedokázali sme využiť naše šance. Chlapci dali do hry celé srdce. Diváci boli až do posledných minút v napätí, ako sa to celé skončí. Náš výkon gradoval od zápasu k zápasu. Opakujem, že je škoda, že sme prehrali. K zlatu sme boli veľmi blízko," povedal po finále vtedajší hlavný tréner Slovenska Ján Filc.



Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies