Účet používateľaVyhľadávanie
Menu
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
01:00info
NYR
WSH
01:30info
FLA
TBL
NHL live
03:30info
WPG
COL
04:00info
VAN
NSH
NHL live
23. 04.
kurzy
01:00info
NYR
WSH
01:30info
FLA
TBL
NHL live
03:30info
WPG
COL
04:00info
VAN
NSH
NHL live
24. 04.
kurzy
01:00info
TOR
BOS
NHL live
03:30info
DAL
VGK
NHL live
04:00info
EDM
LAK
«

Sumáre

Slováci nebodovali, Ovečkin strelil svoj 50. gól v sezóne

V siedmich utorkových zápasoch NHL hrali šiesti Slováci. Ani jeden z nich nebodoval, no Zdeno Chára, Marko Daňo a Richard Pánik vyhrali. Alex Ovečkin strelil svoj 50. gól sezóny, Columbus prišiel o šancu na postup do play-off.

Hviezdy večera:
1. Alex Ovečkin (WSH), 1 gól, 1 asistencia
2. James Reimer (TOR), 40/41 (97,6% úspešnosť zákrokov)
3. Milan Lucic (BOS), 1 gól (víťazný), 1 asistencia

Boston zdolal Floridu a znížil jej šance na play-off

Milan Lucic prelomil 69 sekúnd pred koncom tretej tretiny nerozhodný stav a pridal asistenciu. Rovnakú bilanciu zaznamenal aj David Pastrňák a Boston zvíťazil doma nad Floridou 3:2. K tretej výhre v sérii prispel gólom ešte Loui Eriksson, kým Tuukka Rask sa prezentoval 22 zákrokmi. Ryan Spooner dvakrát asistoval a Bruins si zvýšili náskok na pozícii druhej divokej karty Východnej konferencie pred Panthers na šesť bodov. Brandon Pirri v presilovej hre a Brad Boyes skórovali z hráčov floridského tímu, ktorý ukončil trojzápasovú bodovú sériu. Roberto Luongo opustil zápas s 26 zákrokmi. Dvakrát ho strelecky ohrozil kapitán Bostonu Zdeno Chára, ktorý bol s časom 23:49 najvyťaženejším hráčom duelu. Na konto si pripísal aj plusový bod, štyri bodyčeky a blok. Proti nemu nastúpil Tomáš Kopecký, ktorý odohral vyše 11 minút s jednou strelou a dvoma bodyčekmi. Panthers prehrali v Bostone po ôsmykrát v rade. „Sklamal som sám seba. Cítim, že som potopil svojich spoluhráčov. V úvode tretej tretiny som urobil pár veľkých zákrokov, ale som zodpovedný za posledné dva góly," povedal Luongo pre agentúru AP.

Hviezdy duelu: 1. M. Lucic (BOS), 2. D. Pstrňák (BOS), 3. B. Pirri (FLA)

Columbus si predĺžil víťaznú sériu, no v play-off si nezahrá

Jack Johnson skóroval v 56. sekunde predĺženia a Columbus zdolal na domácom ľade New Jersey 3:2. Tím z Ohia vyhral siedmy zápas v sérii, no ani to mu nestačilo na udržanie si postupových šancí na play-off. Boston totiž vyhral nad Floridou a pred Columbusom má 13-bodový náskok. Tím z Ohia pritom odohrá už len šesť zápasov. „Čo sa stalo, stalo sa. Uvedomili sme si situáciu, no neprestali sme preto hrať. Vyhrali sme a chceme vyhrať všetky zostávajúce zápasy," povedal Johnson pre AP. K výhre prispeli aj Nick Foligno, ktorý využil presilovú hru a Brandon Dubinsky, ktorý premenil svoje prvé trestné strieľanie v 539. dueli v NHL. Ryan Johansen dvakrát asistoval a Sergej Bobrovskij kryl 24 striel. Prekonal ho len Mike Cammalleri, ktorý otvoril skóre v početnej prevahe a neskôr vyrovnal na 2:2 vo vlastnom oslabení. Cory Schneider chytil 28 striel, no Devils prehrali šiesty duel v rade. Dve strely na neho vyslal Marko Daňo, ktorý strávil v akcii 14 a štvrť minúty aj s troma bodyčekmi.

Článok pokračuje pod reklamou

Hviezdy duelu: 1. J. Johnson (CBJ), 2. S. Bobrovskij (CBJ), 3. M. Cammalleri (NJD)

Reimer doviedol Toronto k triumfu nad Tampou Bay

Tampa Bay si v pondelok zaistila play-off a v utorok sa mohla dostať do čela Atlantickej divízie, no to sa jej nepodarilo. Toronto síce prestrieľala pomerom 41:29, no skvelý James Reimer doviedol kanadský tím k výhre 3:1. Ako jediný ho prekonal Ryan Callahan v presilovej hre. Nazem Kadri otvoril skóre duelu v početnej prevahe a pridal asistenciu, David Booth vsietil víťazný gól a Morgan Rielly poistil druhú výhru Maple Leafs v rade. Andrej Vasilevskij zastavil 25 striel, dve aj z hokejky Richarda Pánika. Slovenský útočník odohral 11 a trištvrte minúty aj s dvoma plusovými bodmi, bodyčekom a blokom. Lightning sa museli vyrovnávať s viacerými zraneniami hráčov, čo prispelo k ich tretej prehre z ostatných štyroch duelov. „Bol to jeden z tých ťažších zápasov, nehrali sme dobre. Museli sme sa vyrovnať so zraneniami, no myslím si, že ak by sme hrali najlepšie, ako vieme, mohli sme vyhrať. Musíme sa z toho poučiť a nabudúce hrať naplno už od úvodu," skonštatoval kapitán Steven Stamkos pre AP.

Hviezdy duelu: 1. J. Reimer (TOR), 2. N. Kadri (TOR), 3. D. Booth (TOR)

Ottawa uspela v Detroite a stále má šancu na postup

Mark Stone premenil vo štvrtej sérii rozhodujúci samostatný nájazd, vďaka ktorému Ottawa vyhrala v Detroite 2:1 a zareagovala na víťazstvo Bostonu nad Floridou. Senators ukončili trojzápasovú sériu prehier a na Bruins strácajú stále len tri body. Navyše, majú zápas k dobru. Mika Zibanejad a Kyle Turris sa tiež presadili v nájazdoch, kým z domácich hráčov sa to podarilo Gustavovi Nyquistovi a Tomášovi Tatarovi. Nyquist otvoril skóre duelu v druhej tretine, o vyrovnanie sa postaral Clarke MacArthur, ktorému prihral na gól práve Stone. „Je to najdôležitejšie víťazstvo v sezóne. Odteraz je každý zápas mimoriadne dôležitý. Po výhre Bostonu sme potrebovali tie dva body," povedal pre AP. Andrew Hammond sa vrátil do brány Ottawy a čelil len 17 strelám Red Wings. Po dve na neho vyslali Tatar s Tomášom Jurčom. Prvý menovaný odohral vyše 18 minút, druhý presne o sedem minút menej. Petr Mrázek opustil zápas s 31 zákrokmi. Detroitu chýbali v zostave Pavel Daciuk, Riley Sheahan, Erik Cole a neskôr aj Drew Miller, ktorý sa zranil už v druhej minúte duelu.

Tatarov premenený nájazd:

--- pozri aj: Drew Miller bol zasiahnutý korčuľou do tváre + video

Hviezdy duelu: 1. M. Stone (OTT), 2. P. Mrázek (DET), 3. C. MacArthur (OTT)

Ovečkin strelil 50. gól sezóny a vyrovnal ďalší Bondrov rekord

Alex Ovečkin strelil svoj 50. gól sezóny, ktorým prispel k výhre Washingtonu nad Carolinou 4:2. Túto métu prekonal po šiesty raz v kariére, čo sa pred ním podarilo len piatim hráčom v lige. So 472. gólom v drese Capitals tiež vyrovnal zápis držiteľa rekordu, Petra Bondru. Kapitán tímu z hlavného mesta USA neskôr pridal aj svoju 419. asistenciu v NHL, čím sa zase dosal pred Michala Pivoňku na druhé miesto klubovej histórie za spoluhráča Nicklasa Bäckströma. Gól a prihrávku si pripísal aj Mike Green, Brooks Laich vsietil rozdielový gól a Jevgenij Kuznecov dvakrát asistoval. Braden Holtby urobil 23 zákrokov pri svojom 68. štarte v ročníku. Prekonali ho Nathan Gerbe a Eric Staal, ktorí vyrovnávali stav z 0:2 na 2:2. Cam Ward kryl 16 striel, no Hurricanes prehrali druhý zápas v rade. Capitals vyhrali tretí duel z ostatných štyroch a na tretích Islanders s Pittsburghom strácajú v tabuľke Metropolitnej divízie jediný bod.

--- pozri aj: Ovečkin strelil 50. gól a vyrovnal zápis Bondru + video

Hviezdy duelu: 1. A. Ovečkin (WSH), 2. M. Green (WSH), 3. J. Kuznecov (WSH)

Canucks vyhrali v Nashville po nájazdoch

Nick Bonino aj Radim Vrbata premenil svoje samostatné nájazdy a rozhodli o triumfe Vancouveru na ľade Nashville 5:4. Bonino pridal v zápase dve asistencie, kým Eddie Läck chytil oba nájazdy a tiež 34 striel počas 65 minút hry. V riadnej hracej dobe ho ako prvý prekonal Cody Franson, ktorý otvoril skóre v presilovej hre premiérovým gólom v drese Predators. Napodobnili ho Taylor Beck, Viktor Stalberg a dvojbodový Mike Fisher. Canucks museli trikrát doháňať náskok domácich. Linden Vey a Jannik Hansen vyrovnali z 0:2 na 2:2., dvojbodový Alexandre Burrows v presilovej hre na 3:3 a Chris Higgins dokonca v početnej prevahe zvyšoval na 4:3. Dan Hamhuis tiež dvakrát asistoval. Burrows zápas nedohral po tom, čo bol vylúčený za zákrok na Paula Gaustada v závere duelu. Kým Canucks vyhrali po druhý raz v rade, Predators druhýkrát po sebe prehrali.

Hviezdy duelu: 1. M. Fisher (NSH), 2. C. Franson (NSH), 3. N. Bonino (VAN)

Rangers zdolali Jets a sú na čele Východnej konferencie

Tím New York Rangers v zápase dvakrát prehrával o gól, no nakoniec zvíťazil vo Winnipegu 3:2 a so 103 bodmi sa dostal na čelo Východnej konferencie. Zvýšil si tiež náskok na prvom mieste Metropolitnej divízie už na osem bodov. Rozhodol o tom Chris Kreider, ktorý zavŕšil víťazný obrat Rangers v 57. minúte duelu. Pred ním skórovali Mats Zuccarello a dvojbodový Derick Brassard v presilovej hre. Henrik Lundqvist predviedol pri druhom štarte od návratu do akcie 32 zákrokov. Góly mu strelili Jim Slater a Lee Stempniak. Ten skóroval po prvý raz proti tímu, ktorý ho presne pred mesiacom vymenil do Winnipegu. Ondřej Pavelec chytil 21 striel, no nezabránil druhej prehre Jets v rade. Kanadský tím sa mohol odpútať od Kings na pozícii druhej divokej karty Západnej konferencie. Nevyužil to, a tak má pred obhajcom titulu stále len dvojbodový náskok. Los Angeles má, navyše, zápas k dobru.

Hviezdy duelu: 1. D. Brassard (NYR), 2. A. Lowry (WPG), 3. H. Lundqvist (NYR)

Slováci v akcii

Hráč Ice-time G A B +/- TM S Bčk
Z. Chára (BOS) 23:49 0 0 0 +1 0 2 4
M. Daňo (CBJ) 14:16 0 0 0 0 0 2 3
R. Pánik (TOR) 11:46 0 0 0 +2 0 1 1
T. Tatar (DET) 18:06 0 0 0 0 0 2 0
T. Jurčo (DET) 11:06 0 0 0 0 0 2 0
T. Kopecky (FLA) 11:06 0 0 0 0 0 1 2



Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
Flyers podpísali novú zmluvu s ruským brankáromFanúšikovia Canadiens nechápu: Aj po takejto sezóne je Slafkovský tak podceňovaný?Anketa: Ako oznámkujete Slovákov v NHL za ich výkony?Francis nevylučuje pred letom zmeny v zostave i na lavičke Kraken Ramsay: Pospíšilovi by náš štýl mal sadnúť. Mešár a Dvorský? Niekedy sa musíte rozhodnúť inak Zámorský novinár urobil rebríček Top 10 nádejí Blues: Sú v ňom obaja Slováci Top 5 nováčikov, ktorí by mohli mať v play-off najväčší vplyv Slovenský brankár prešiel najkratšiu cestu k postupu, pre útočníka sezóna končíAké plány majú Penguins v lete so svojím bránkoviskom?Veľký návrat: Lindy Ruff sa vracia do tímu, v ktorom tvoril rekordyĎalšia posila Slovenska z NHL je potvrdená. Švajčiari ich hlásia hneď niekoľko!Matthews zavelil k vyrovnaniu, žiarili aj McDavid či Hyman. Dalo Vegas facku fair-play?Video: Kyle MacLean vs. Stefan Noesen (bitka) „Šokujúca“ novinka: Obhajcovi titulu sa v prvom zápase play-off vráti hviezdaSlafkovského útok bol jeden z najlepších v NHL. Za sebou nechal aj útoky superhiezdMešár s Dvorským na MS nedávajú zmysel. Ich čas príde, hovoria majstri sveta V hre o Calderov pohár bude viacero Slovákov. V základnej časti im kraľovali Studenič s Regendom Mešára teraz čaká tvrdá konkurencia. Toto bude pre neho múdre, ak chce zlepšiť šance na úspech Slafkovského útok patrí medzi tri pozitíva budúcej sezóny. Spomína sa aj Mešár Slovensko má ďalšiu posilu zo zámoria! V tejto sezóne si zahrala aj v NHLZobraziť viacArchív článkov
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies