Účet používateľaVyhľadávanie
Menu
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
Žiadne zápasy
20. 04.
kurzy
23:00info
CAR
NYI
NHL live
02:00info
BOS
TOR
NHL live
21. 04.
kurzy
18:30info
FLA
TBL
NHL live
21:00info
NYR
WSH
NHL live
01:00info
WPG
COL
NHL live
04:00info
VAN
NSH
«

Správy z NHL

Crosby je na ceste za najnižším počtom bodov v jednej sezóne

Kapitán Pittsburghu Penguins Sidney Crosby je momentálne najproduktívnejším hráčom NHL a je na najlepšej ceste za rekordom v produktivite. K najlepšej sezóne Waynea Gretzkého má však, samozrejme, veľmi ďaleko.

Crosby je matematicky na ceste za výhrou titulu v bodovaní so ziskom zhruba 85 bodov. Také číslo dosiahol Gretzky v strede ročníka 1985/86, keď stanovil ligový rekord s 215 bodmi.

Je jasné, že vtedy išlo o iné časy a hralo sa iným spôsobom. Napriek tomu však platí, že hokejisti v tejto sezóne nezbierajú body tak často, ako tomu bývalo ešte v nedávnej minulosti. A to aj napriek tomu, že priemerný počet gólov na zápas si udržiava takmer identickú hodnotu v troch sezónach v rade.

Crosby by sa v tomto roku mohol stať víťazom Trofeje Arta Rossa s najnižším počtom bodov v neskrátenej sezóne od ročníka 1961/62. Prekonal by tak rekord v ére po expanzii. Momentálne má na konte 79 bodov (25 gólov a 54 asistencií) v 71 dueloch.

Článok pokračuje pod reklamou

„Na konci 80. a na začiatku 90. rokov bolo ťažké hákovanie, držanie či odtiahnutie súpera. Teraz, keď sú hráči takí veľkí, silní a rýchli, je ťažké strieľať góly,“ skonštatoval pre ligový web Jeremy Roenick, ktorého teší aspoň fakt, že Alex Ovečkin pokoril 50-gólovú hranicu.

„Vďakabohu, že Ovečkin stále strieľa góly takým štýlom, takže sa môžeme rozprávať o niečom takom, ako je pokorenie 50-ky, pretože to je vždy vzrušujúce. Je pekné mať megahviezdu, na ktorej môžete stavať v každom zápase. Je však pre tím aj dobré, keď má zostavu viac vybalansovanú.“

Faktormi, ktoré spôsobujú pokles produktivity, nie sú úpadky ofenzívnych hviezd. Ide skôr o spôsob, akým sa hokej hrá – viac sa kladie dôraz na hru všetkých štyroch formácií a rozhodcovia vylučujú menej hráčov ako pred rokmi. Takisto je to večne opakovaný faktor väčších a lepších brankárov, ako aj lepšie pripravených obrancov a lepšie znalosti na obmedzenie sily jednotlivých hviezd.



Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies