Účet používateľaVyhľadávanie
Menu
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
29. 03.
kurzy
00:00info
BUF
NJD
NHL live
30. 03.
kurzy
17:30info
FLA
DET
19:30info
MIN
VGK
NHL live
21:00info
EDM
ANA
23:00info
ARI
NYR
23:00info
COL
NSH
NHL live
00:00info
WPG
OTT
00:00info
BUF
TOR
00:00info
CBJ
PIT
00:00info
MTL
CAR
00:00info
PHI
CHI
00:00info
TBL
NYI
00:00info
WSH
BOS
01:00info
STL
SJS
04:00info
SEA
DAL
04:00info
CGY
LAK
«

Sumáre

Višňovský asistoval, no Islanders druhý zápas prehrali

Montreal zdolal Ottawu aj v druhom zápase série, no niečo podobné sa nepodarilo Islanders. Tí podľahli Washingtonu a domov sa vrátia za stavu 1:1 na zápasy. Ľubomír Višňovský asistoval. Nashville a Vancouver tiež vyrovnali série.

Východná konferencia

WASHINGTON – NY ISLANDERS 4:3 (stav série: 1-1)

Nie Braden Holtby, ale Philipp Grubauer doviedol Washington k prvej výhre v play-off. Mladý Nemec nahradil v bráne chorého Holtbyho a pri svojom debute v bojoch o Stanley Cup zneškodnil 18 striel. Stal sa tretím brankárom histórie Capitals, ktorý vyhral vo svojej premiére v play-off (Bob Mason a Olaf Kolzig to dokázali predtým). Tím z hlavného mesta USA prekonal dvojgólovú stratu a vyhral 4:3, aby vyrovnal stav série proti Islanders na 1:1. Newyorskému tímu vyšiel vstup do zápasu a vďaka Calovi Cluttebuckovi viedol už od šiestej minúty. Dvojgólové vedenie platilo od 24. minúty, keď skóroval Ryan Strome. Asistenciu si pripísal aj Ľubomír Višňovský. Capitals sa podarilo prvé góly streliť v druhej tretine. Kontaktný gól vsietil najskôr Karl Alzner a potom Alex Ovečkin. Medzi nimi sa presadil aj hosťujúci Kyle Okposo. K definitívnemu obratu prišlo v tretej tretine. Už v 44. minúte bolo po presilovkovom góle Nicklasa Bäckströma vyrovnané a následne o štyri minúty neskôr strelil víťazný gól Jason Chimera. Jaroslav Halák inkasoval štyri góly z 35 striel.

Višňovský v zápase odohral 20 minút a 42 sekúnd, počas ktorých si okrem asistencie pripísal aj plusový bod, strelecký pokus a tri bloky. Jeho tím bude hostiť tretí zápas série v nedeľu. Momentálne nie je známe, kto nastúpi v bráne Capitals. Do zostavy Washingtonu sa v piatok vrátil Tom Wilson. Tím z hlavného mesta USA naposledy zvrátil dvojgólovú stratu v normálnej hracej dobe ešte v apríli 2008.

Článok pokračuje pod reklamou

Hviezdy duelu: 1. N. Bäckström (WSH), 2. J. Chimera (WSH), 3. M. Niskanen (WSH)

Philipp Grubauer, brankár Capitals: „Myslím si, že som už dostatočne dlho hral hokej, aby som vedel, čo musím robiť. Len zastavovať puk, nič viac v tom nie je. Nie je to raketová veda.“

Jack Capuano, tréner Islanders: „Musíte strieľať a získavať stratené puky. To bola naša silná stránka a z neviem akého dôvodu sme dnes mali šance, ale nestrieľali sme. Nezaslúžili sme si vyhrať. Nezaslúžili. Keď sme začali robiť dobré veci a hrali defenzívne, mali sme aj viac priestoru v útoku. Bolo to však príliš málo, príliš neskoro.“

MONTREAL – OTTAWA 3:2 PP (stav série: 2-0)

Alex Galchenyuk skóroval vo štvrtej minúte predĺženia, aby rozhodol o výhre Montrealu 3:2 nad Ottawou v druhom zápase série prvého kola play-off. Galchenyuk sa zvrtol v pravom kruhu, aby dorazil strelu Brendana Gallaghera a rozhodol o druhej výhre Canadiens v sérii. Carey Price k nej prispel 29 zákrokmi a bol prvým brankárom, ktorý v dueli kapituloval. Senators boli v prvej tretine o trošku lepším tímom a od 19. minúty aj viedli, keď sa presadil Clarke MacArthur. Po zmene strán mal prevahu domáci tím, ktorému sa podarilo stav otočiť zásluhou presilovkového gólu Maxa Paciorettyho z 28. minúty, ako aj presného zásahu P.K. Subbana z 37. minúty. Pri oboch góloch asistoval David Desharnais. V tretej tretine sa Ottawa snažila o vyrovnanie a nakoniec jej k tomu pomohla presilovka v 54. minúte. Predĺženie vynútil Patrick Wiercioch. V nadstavenom čase sa odohrali tri minúty a 40 sekúnd predtým, ako Galchenyuk strelil víťazný gól. Bola to 42. strela, ktorej brankár Andrew Hammond čelil.

Séria sa po dvoch zápasoch sťahuje do Ottawy, kde sa tretí zápas odohrá v nedeľu. Či sa v dueli vráti do zostavy útočník P.A. Parenteau, je momentálne otázne. V piatok nehral pre zranenie hornej časti tela a v zostave ho nahradil Pacioretty. Ottawský Mark Stone, ktorému Subban zlomil v prvom zápase zápästie, v piatok hral.

Hviezdy duelu: 1. P.K. Subban (MTL), 2. M. Pacioretty (MTL), 3. A. Hammond (OTT)

Michel Therrien, tréner Canadiens: „Celú sezónu sme bojovali o to, aby sme získali výhodu domáceho ľadu. Zaslúžili sme si ju. Vieme, že toto je miesto, kde sa ťažko hrá a čerpali sme aj z energie tohto publika.“

Clarke MacArthur, útočník Senators: „Je to ťažké, nechýbalo nám veľa. Teraz sa vrátime domov a urobíme to, čo musíme doma urobiť. Musíme zostať pozitívni. Čo môžeme stratiť? Ideme domov a určite sa nevzdávame.“

Západná konferencia

NASHVILLE – CHICAGO 6:2 (stav série: 1-1)

Nashville zareagoval na prvý nevydarený zápas tým najlepším spôsobom. V druhom dueli zdolal Chicago vysoko 6:2 a vyrovnal stav série. O triumfe rozhodol Craig Smith, ktorý strelil dva góly a pridal asistenciu. Predators boli od úvodu aktívnejší a už v tretej minúte využil vylúčenie Krisa Versteega Colin Wilson. Chicagu sa podarilo vyrovnať v 17. minúte zásluhou Patricka Sharpa. Do šatní však odchádzal s náskokom Nashville, ktorý poslal do vedenia 2:1 Roman Josi 3,6 sekundy pred koncom tretiny. V druhej časi hry mali streleckú prevahu hostia a v polovici duelu dokázali opäť vyrovnať stav. Postaral sa o to Patrick Kane. O štyri minúty neskôr strelil tretí gól domácich Smith. Blackhawks už naň neodpovedali a Pekka Rinne oputil zápas s 24 zákrokmi. Pripísal si aj asistenciu pri druhom góle Smitha. Coreyho Crawforda, ktorý spolu čelil 35 strelám, prekonali v záverečnej tretine dvojbodový Filip Forsberg, po druhý raz Smith a Mike Santorelli.

V zostave Chicaga nechýbal slovenský útočník Marián Hossa, ktorý tentoraz nebodoval. V akcii strávil vyše 17 minút so ziskom mínusového bodu, dvoch striel a bodyčeku. Závery prvej i tretej tretiny okorenili hromadné šarvátky. Nashville hral bez Mikea Fishera a v polovici zápasu prišiel aj o kapitána Sheu Webera. Ten utrpel zranenie dolnej časti tela po bodyčeku od Brandona Saada za bránou Predators. Tretí duel série je na programe v nedeľu v Chicagu.

Hviezdy duelu: 1. C. Smith (NSH), 2. M. Ribeiro (NSH), 3. C. Wilson (NSH)

Craig Smith, útočník Predators: „Je to veľké víťazstvo, ktoré sa zrodilo vďaka tvrdej práci. Napádanie rozohrávky a vytváranie si protiútokov počas každého striedania. Boli sme vytrvalí, za čo sme boli aj odmenení."

Joel Quenneville, tréner Blackhawks: „Bol to jeden z tých zápasov, keď puky prechádzali za Crawforda. Neskôr sme uvažovali o jeho vystriedaní, no zápas už bol rozbehnutý, a tak sme ho nechali v bráne. Vrátil sa späť do hry po niekoľkých bežných zákrokoch. Opäť nadobudol sebavedomie, zlepšil svoju hru a tým aj hru celého tímu."

VANCOUVER – CALGARY 4:1 (stav série: 1-1)

Vancouver začal aj druhý zápas série lepšie, no tentoraz o vedenie neprišiel a zvíťazil 4:1. Víťazný gól vsietil Chris Higgins v presilovej hre. Canucks mali v úvodnej tretine navrch a súpera prestrieľali pomerom 13:3. Skóre otvoril v tretej minúte Daniel Sedin po spolupráci s bratom Henrikom. Domáci pokračovali v tlaku a v ôsmej minúte využil Higgins prvú presilovku v dueli. Druhá tretina bola vyrovnanjšia, no góly v nej diváci v Rogers Arene nevideli. Záverečné dejstvo začal Vancouver podobne ako to prvé. V jeho tretej minúte zvýšil náskok na 3:0 nováčik Ronalds Kenins svojím prvým gólom v play-off v kariére. Calgary bolo jasne slabším tímom, no vďaka presilovej hre dokázalo na chvíľu zdramatizovať priebeh zápasu. Kris Russell znížil na 1:3 v 57. minúte. Bodku za duelom dal strelou do prázdnej brány Radim Vrbata. Eddie Läck prispel k výhre 22 zákrokmi, Alex Burrows a Christopher Tanev nazbierali po dve prihrávky. Jonas Hiller kryl 26 z 29 striel predtým, ako ho šesť minút pred koncom vystriedal Karri Rämö. Ten čelil len dvom strelám.

Hneď po štvrtom góle domácich sa na ľade strhla hromadná bitka, do ktorej sa zapojilo po päť hráčov z každého tímu. Rozhodcovia po nej rozdali spolu 132 trestných minút. Tretí zápas série je na programe v nedeľu v Calgary.

--- pozri aj: Video: Divoká šarvátka z konca duelu medzi Canucks a Flames

Hviezdy duelu: 1. E. Läck (VAN), 2. D. Sedin (VAN), 3. A. Edler (VAN)

Henrik Sedin, kapitán Canucks: „Mali sme skvelý štart, ako v predošlom zápase. Opäť sme odohrali dobrý zápas. Rozdiel bol v tom, že sme strelili o niečo viac gólov, a preto sme vyhrali."

Bob Hartley, tréner Flames: „V prvej tretine boli lepší ako my. Počas celého zápasu mali momentum na svojej strane. Bolo ťažké vytvoriť si proti nim gólovú príležitosť. Zaslúžili si vyhrať."

Slováci v akcii

Hráč Ice-time G A B +/- TM S Bčk
J. Halák (NYI) 31/35 (88,6%) - - - - - - -
Ľ. Višňovský (NYI) 20:42 0 1 1 +1 0 1 0
M. Hossa (CHI) 17:03 0 0 0 -1 0 2 1



Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies