Účet používateľaVyhľadávanie
Menu
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
24. 04.
kurzy
01:00info
TOR
BOS
NHL live
03:30info
DAL
VGK
NHL live
04:00info
EDM
LAK
25. 04.
kurzy
01:00info
TBL
FLA
NHL live
01:30info
NYI
CAR
NHL live
«

Správy z NHL

Preview 2. kola - v hre o pohár zostal už len Hossa

V stredu sa v NHL odohral posledný zápas prvého kola play-off a už vo štvrtok sa odohrajú prvé duely kola druhého. Najlepšie štyri tímy každej konferencie zabojujú o účasť v konferenčnom finále. Zahrá si o ňu aj Marián Hossa, ktorý zostal v hre ako posledný Slovák.

Západná konferencia

Západná konferenciaV Západnej konferencii do druhého kola postúpil z nasadených tímov len Anaheim, ktorý sa postaral o jedinú štvorzápasovú sériu prvého kola. Teraz ho bude čakať náročná skúška v podobe Calgary. Atraktívnu sériu možno čakať medzi Chicagom a Minnesotou, ktorí sa stretávajú po tretíkrát v rade. V danej sérii uvidíme aj Mariána Hossu.

CHICAGO BLACKHAWKS (C3) – MINNESOTA WILD (DK)
Oba tímy na seba narazili v rokoch 2013 a 2014. V oboch prípadoch postúpilo Chicago, hoci to nemalo ľahké. Teraz Minnesota nie je rovnakým tímom ako vtedy a dúfa, že do tretice Blackhawks vyradí. Má viac skúseností a lepšie vyladený tím, ktorý stojí pred vo forme chytajúcim Devanom Dubnykom. Naopak, Chicago nemá až takú stabilnú brankársku pozíciu a v prvom kole malo proti Nashvillu viackrát problémy. Naopak, Wild zvládli sériu proti St. Louis Blues pomerne dobre a ukázali, že sú pripravení aj na tím Joela Quennevillea. Dokonca po príchode Dubnyka do tímu Blackhawks dvakrát porazili. Ich gólman pritom inkasoval len jeden gól z 57 striel. Chicago nemá až takú kvalitnú zostavu ako v minulosti a pokiaľ sa významne nezlepší v defenzíve, tak bude mať čo robiť, aby v sérii uspelo. Za „Hawks“ hrá aj Marián Hossa, ktorý je posledným zástupcom slovenského hokeja v play-off.

Bilancia: z pohľadu Blackhawks 3-2-0
Prvý zápas série: 1. mája v Chicagu
Slováci: Marián Hossa (CHI)
Očakávame: do tretice všetko dobré pre Minnesotu



ANAHEIM DUCKS (P1) – CALGARY FLAMES (P3)
Anaheim urobil v prvom kole to, čo od neho všetci čakali – pomerne rýchlo vyradil Winnipeg. Calgary medzitým postúpilo do druhého kola, pričom pred sezónou len málokto čakal, že bude vôbec hrať v play-off. Flames sú najmenej úspešným tímom základnej časti, ktorý zotrváva v play-off. Napriek tomu nemožno čakať takú rýchlu sériu ako tomu bolo v prípade Ducks a Jets. Kalifornský tím bude veriť, že uspeje aj v druhej sérii play-off, ktorú bude proti Calgary hrať. Mal aj lepšiu bilanciu v základnej časti a doma má proti tímu z Alberty výbornú bilanciu. Ako najlepší tím Západu bude mať pritom výhodu domáceho ľadu. Oba tímy sa nikdy nevzdávajú a hrajú až do konca, čo je predpokladom pre dramatickú sériu. Kvalita a skúsenosti sú však na strane Ducks, kým Flames, na druhú stranu, môžu hrať uvoľnenejšie. Vancouver však v prvom kole nebol takým testom, ako príde teraz v podobe Anaheimu, ktorý mal aj viac času na poctivú prípravu.

Článok pokračuje pod reklamou

Bilancia: z pohľadu Ducks 3-1-1
Prvý zápas série: 30. apríla v Anaheime
Slováci: -
Očakávame: postup favorizovaného Anaheimu

Východná konferencia

Východná konferenciaVo Vo Východnej konferencii to bude bez Slovákov, hoci do play-off vstupovali až štyria. V druhom kole na seba narazia všetky štyri nasadené tímy z prvého kola. Montreal si to rozdá s Tampou Bay, Rangers budú stáť v ceste za finálovou účasťou hráči Washingtonu. Lightning a Capitals sú jediné tímy, ktoré majú za sebou sedemzápasové série. Lightning dokonca hrali ešte deň pred zahájením druhého kola.

MONTREAL CANADIENS (A1) – TAMPA BAY LIGHTNING (A2)
Obom tímom za v základnej časti darilo, ale ani jeden nepodal v prvom kole najpresvedčivejší výkon. Tampa Bay sa natrápila v sérii proti Detroitu a dokonca prehrávala 2:3 na zápasy. Montreal zase takmer prišiel o vedenie 3:0 na zápasy predtým, ako Carey Price vychytal výhru v šiestom zápase. Oba tímy budú musieť pozdvihnúť svoju hru. Favorit sa tu hľadá ťažko. Kým Tampa Bay mala bezchybnú bilanciu vo vzájomných zápasoch základnej časti, Montreal ju vlani vyradil z play-off po štyroch zápasoch. Canadiens budú mať výhodu domáceho prostredia a v bráne Pricea, ktorý zažíva životnú sezónu. Lightning medzitým čakajú na prebudenie Stevena Stamkosa a veria, že na výkony z prvého kola nadviaže Tyler Johnson. Na postup však bude potrebovať aj kvalitné výkony Bena Bishopa, ktorý sa v podstate v prvom kole zaskvel len v siedmom zápase série. Proti „Habs“ sa mu však v základnej časti darilo znamenite.

Bilancia: z pohľadu Lightning 5-0-0
Prvý zápas série: 1. mája v Montreale
Slováci: -
Očakávame: odplatu Canadiens za základnú časť



NEW YORK RANGERS (M1) - WASHINGTON CAPITALS (M2)
Newyorská séria v druhom kole nebude, ale to neznamená, že sa v súboji Rangers a Capitals nemáme na čo tešiť. Oba tímy sa stretli trikrát počas ostatných štyroch sezón, pričom dvakrát uspel newyorský tím. Ten aj do tejto série vstúpi ako favorit. Vyhral Prezidentovu trofej a v piatich zápasoch vyprevadil z play-off Pittsburgh. Washington odohral náročnú sedemzápasovú sériu s Islanders, ale podceňovať tím s Alexom Ovečkinom v zostave nemožno. Henrik Lundqvist v prvom kole ukázal, že má výbornú formu a Rangers ju od neho budú potrebovať aj teraz. Dobrou správou je, že sa do akcie vráti aj obranca Kevin Klein, zatiaľ čo Mats Zuccarello bude citeľne chýbať ofenzíve. Aj Capitals majú spoľahlivého brankára, a práve Braden Holtby by sa mohol stať v sérii rozdielovým hráčom. Tajnou zbraňou by mohol byť aj Jevgenij Kuznecov, hlavne, keď sa pozornosť New Yorku bude sústrediť na eliminovanie Ovečkina a Nicklasa Bäckströma. Aj preto možno očakávať vyrovnanú sériu, hoci Rangers majú lepšiu bilanciu vzájomných duelov.

Bilancia: z pohľadu Rangers 3-1-0
Prvý zápas série: 30. apríla v New Yorku
Slováci: -
Očakávame: vydretý postup Washingtonu

Ako sme tipovali?

 
Jozef Struhár
Marián Masaryk
Marek Kantorík
Peter Procházka
Peter Rendek
CHI-MIN
 *
7 zápasov
 *
7 zápasov
 *
6 zápasov
 *
7 zápasov
 *
5 zápasov
ANA-CGY
 *
7 zápasov
 *
6 zápasov
 *
7 zápasov
 *
6 zápasov
 *
6 zápasov
MTL-TBL
 *
7 zápasov
 *
7 zápasov
 *
6 zápasov
 *
7 zápasov
 *
6 zápasov
NYR-WSH
 *
6 zápasov
 *
7 zápasov
 *
7 zápasov
 *
5 zápasov
 *
7 zápasov

Pozri aj: Rozpis 2. kola play-off



Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
Nemec sa z vlaňajška poučil. Teší sa na MS i vyvrcholenie prípravy: Takýto turnaj tu nebol dlho V boji o juniorský Stanley Cup zostávajú stále dvaja talentovaní SlováciMarchand uznáva: Maple Leafs sú stavaní inak ako v minulých rokoch Canadiens, Capitals i Devils sú medzi klubmi s rekordnými trestami v platovom rozpočte Slafkovský na dne: Skauti porovnali Celebriniho s poslednými 9 draftovými jednotkami Anaheim by sa v lete mohol posilniť o zvučné mená. Priority sú dveSlovenský brankár žiaril v súboji s Gajanom, z postupového mečbalu sa teší aj Pekarčík Pohroma pre Canucks: V druhom zápase boli bez opory, zvyšok série je v ohrození! Obranca Bruins utrpel zranenie. Uvidíme ho ešte v play-off? Švajčiarska hviezda Devils podstúpi operáciu. Stihne kemp? Colorado umiestnilo na waiver listinu útočníka Strelil viac gólov ako Dvorský, teraz podpísal zmluvu v NHLSlováci sú po drámach bližšie k MS: Jeden spálil tutovku, druhý bol svedkom zákroku play-off!Ďalšie dve veľké posily Slovenska sú o krok bližšie k MS. V hre je späť aj útočník, ktorý si zahral NHLV AHL začalo prvým zápasom play-offFlyers podpísali novú zmluvu s ruským brankáromFanúšikovia Canadiens nechápu: Aj po takejto sezóne je Slafkovský tak podceňovaný?Anketa: Ako oznámkujete Slovákov v NHL za ich výkony?Francis nevylučuje pred letom zmeny v zostave i na lavičke Kraken Ramsay: Pospíšilovi by náš štýl mal sadnúť. Mešár a Dvorský? Niekedy sa musíte rozhodnúť inak Zobraziť viacArchív článkov
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies