Účet používateľaVyhľadávanie
Menu
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
20. 04.
kurzy
23:00info
CAR
NYI
02:00info
BOS
TOR
21. 04.
kurzy
18:30info
FLA
TBL
21:00info
NYR
WSH
01:00info
WPG
COL
04:00info
VAN
NSH
«

Správy z NHL

Todd McLellan sa stal trénerom Edmontonu Oilers

A už je to oficiálne. Todd McLellan bol v utorok vymenovaný za hlavného trénera Edmontonu Oilers. Na pozícii nahradil Todda Nelsona, ktorý bol dočasným koučom po vyhodení Dallasa Eakinsa.


„Todd bol na vrchole môjho zoznamu z množstva dôvodov. Myslím si, že zapasuje k nášmu personálu. Myslím si, že sa sem hodí aj pre spôsob, ktorým veci riadim. V tomto biznise, keď chcete mať špičkového trénera, tak musíte konať rýchlo. Ak ho neoslovíte ako prví, tak ho pravdepodobne nezískate. Zameral som sa na neho a snažil som sa, aby sme ho získali,“ vyhlásil generálny manažér Peter Chiarelli na tlačovej besede.

Štyridsaťsedemročný McLellan sa stane siedmym trénerom Oilers za ostatných osem rokov. Posledných sedem rokov trávil na lavičke San Jose, kde dosiahol bilanciu 311-163-66 a šesťkrát sa dostal do play-off. Spoluprácu so Sharks ukončil v apríli po tom, čo sa tím do bojov o Stanley Cup nedostal.

„Som tu spokojný. Nepotreboval som ísť nikde inde. Nebolo to o peniazoch alebo niečom podobnom. Bola to príležitosť pre mňa i moju rodinu. V Edmontone sa nám páči. Moja žena tu má rodinu a ja som zo západu Kanady. Cítim sa tu dobre. Aj po tých rokoch v Kalifornii mám stále rád sneh. Cítil som, že toto rozhodnutie je správne. Hovorili ste mi to vy i moja intuícia,“ povedal McLellan.

Článok pokračuje pod reklamou

Oilers získavajú trénera, ktorý doviedol Kanadu k zlatu na nedávno skončenom svetovom šampionáte. Veria, že zmení smerovanie klubu, ktorý od roku 2006 nehral v play-off a v tejto sezóne skončil na 28. mieste. Vďaka tomu mali šancu vyhrať draftovú lotériu, čo sa im aj podarilo. Na drafte tak budú môcť siahnuť po Connorovi McDavidovi.

„Tá draftová lotéria bolo niečo, čo sledoval každý. Ak ste boli trénerom bez práce a zvažovali ste ďalšiu pozíciu, mali ste oči aj na tom, kde skončí Connor. Nebol však jediným dôvodom, prečo som sa sem rozhodol prísť. Bolo aj mnoho iných faktorov, ktoré bolo nutné zvážiť. Ja som, navyše, musel urobiť len 50 % rozhodnutia. Zvyšok bol na organizácii Oilers. Som nadšený, ako to dopadlo,“ poznamenal McLellan, ktorý získal v roku 2008 Stanley Cup ako asistent Mikea Babcocka v Detroite.



Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies