Účet používateľaVyhľadávanie
Menu
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
Žiadne zápasy
20. 04.
kurzy
23:00info
CAR
NYI
NHL live
02:00info
BOS
TOR
NHL live
21. 04.
kurzy
18:30info
FLA
TBL
NHL live
21:00info
NYR
WSH
NHL live
01:00info
WPG
COL
NHL live
04:00info
VAN
NSH
«

Sumáre

Lundqvist a Nash doviedli Rangers k vyrovnaniu série

Najlepší boli opäť najlepšími. Henrik Lundqvist sa oklepal z predošlých dvoch duelov, Rick Nash zažil najvydarenejší duel v play-off a skóroval aj Martin St. Louis. Rangers porazili Tampu Bay 5:1, aby vyrovnali stav série na 2:2.

Finále Východnej konferencie

TAMPA BAY - NY RANGERS 1:5 (stav série: 2-2)

Henrik Lundqvist urobil 38 zákrokov, Rick Nash zaznamenal dva góly a jednu asistenciu, Martin St. Louis strelil svoj prvý gól v tohtoročnom play-off. Nič z toho nevyšlo na zmar a Rangers vyrovnali stav série proti Lightning, keď druhý zápas v Tampe vyhrali hladko 5:1. Po prvýkrát v play-off teda vyhrali o viac ako gól.

Článok pokračuje pod reklamou

Víťazstvo si začali budovať už v úvodnej tretine. V nej boli o trošku aktívnejším tímom, ale viac vyloženejších šancí si vytvorili domáci – Kučerov netrafil vo skvelej pozícii bránku a Johnson zase trafil len tyčku. Rangers boli efektívnejší a z prvej ponúknutej príležitosti otvoril skóre v 18. minúte Nash. V druhej tretine boli lepší domáci. Už počas úvodnej presilovky Tampy si oba tímy vytvorili väčšie šance – hostia jednu, domáci dve. Domáci sa snažili a ich odmenou bola ďalšia presilovka v 28. minúte. Callahan si v nej vytvoril najväčšiu šancu, ale puk skončil len na tyčke. V 32. minúte sa však už aktivita na gól pretavila. Stav vyrovnal strelou z pravého kruhu Steven Stamkos. Netrvalo však dlho a Rangers si vedenie obnovili po dorážke Chrisa Kreidera. Newyorčanov gól nabudil a do prestávky ešte jeden pridali – na 3:1 zvýšil trojbodový Keith Yandle. V závere tretiny ešte podržal hostí Lundqvist. Jeho tím v play-off ešte neprehral, ak viedol po dvoch tretinách. Platilo to aj v piatok.

Tretia tretina bola bez gólov len päť minút. Faul Nesterova potrestal St. Louis s Rangers viedli už o tri góly. Stále to však nebolo všetko. Domáci sa nevzdávali, ale opäť doplatili na faul. Vylúčený bol tentokrát Morrow a Nash strelil v 52. minúte svoj druhý gól v zápase. Rangers narástli krídla a St. Louis sa dostal ešte do dvoch veľkých šancí. Následne podržal tím Lundqvist a opäť prišla veľká šanca St. Louisa. Po nej to na ľade začalo vrieť a strhla sa potýčka. Na výsledku zápasu však už nič nezmenila.

Bishop, ktorý duel opustil s 19 zákrokmi, inkasoval päť gólov v dvoch zápasoch v rade po prvýkrát od marca 2011. On i jeho spoluhráči budú mať šancu na prehru už v nedeľu, keď sa odohrá piaty duel série v newyorskej Madison Square Garden. Svoj debut v tohtoročnom play-off zažil v piatok Mark Barberio, ktorý v zostave Lightning nahradil zraneného Matta Carlea.

Hviezdy duelu: 1. H. Lundqvist (NYR), 2. R. Nash (NYR), 3. A. Killorn (TBL)

Alain Vigneault, tréner Rangers: „V poslednej dobe sa hovorilo o ofenzívnej produktivite Nasha a St. Louisa. Je veľmi pozitívne, že sa im dnes podarilo streliť pár gólov a konečne sme aj mali viac miesta na dýchania a nie ďalší tesný zápas.“

Steven Stamkos kapitán Lightning: „Po tých všetkých článkoch o tom, ako Rangers inkasovali šesť gólov v dvoch zápasoch v rade, inkasujeme teraz my dvakrát päť gólov. Ale aj preto hráme túto hru. Nikdy neviete, čo sa stane. Nakoniec nie je podstatné, či skóre bolo 10:1 alebo 1:0. Séria je teraz vyrovnaná 2:2 a my musíme vyhrať zápas na ľade súpera.“



Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies