Účet používateľaVyhľadávanie
Menu
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
28. 03.
kurzy
00:30info
CAR
DET
00:00info
FLA
NYI
NHL live
00:00info
MTL
PHI
00:00info
OTT
CHI
00:00info
PIT
CBJ
00:00info
TOR
WSH
01:00info
MIN
SJS
01:00info
STL
CGY
01:00info
WPG
VGK
02:00info
COL
NYR
02:00info
EDM
LAK
03:00info
ARI
NSH
03:00info
SEA
ANA
NHL live
03:00info
VAN
DAL
29. 03.
kurzy
00:00info
BUF
NJD
NHL live
«

Sumáre

Päťbodový Brassard pomohol Rangers vynútiť siedmy zápas

Rangers dokázali, že to v krajných situáciách vedia. V utorok porazili Lightning 7:3 a vynútili rozhodujúci siedmy zápas. Brassard k tomu prispel hetrikom a piatimi bodmi.

Finále Východnej konferencie

TAMPA BAY - NY RANGERS 3:7 (stav série: 3-3)

Rangers sa v zápasoch o život vyžívajú. Dokázali to aj v utorok, kedy porazili Lightning 7:3 a vynútili siedmy zápas finále Východnej konferencie. Henrik Lundqvist k triumfu prispel 36 zákrokmi, ale veľkú zásluhu na ňom mali aj Derick Brassard, ktorý strelil hetrik a pridal dve asistencie, ako aj štvorbodoví J.T. Miller a Rick Nash. Prvýkrát v sérii si zachytal aj Andrej Vasilevskij, ktorý čelil siedmim strelám po tom, čo Ben Bishop inkasoval päť gólov z 26 striel.

Rangers do zápasu vstúpili výborne a od úvodného vhadzovania boli aktívni smerom dopredu. Prvú väčšiu šancu si vytvorili v štvrtej minúte, kedy Miller našiel pred bránkou Brassarda. Ten otvoril skóre. Domáci sa snažili odpovedať, ale aj hostia hrali v obrane pozorne. V strede tretiny si vytvorili väčší tlak a v pozore musel byť aj Lundqvist, ktorý podržal svoj tím hlavne pri šancu Ryana Callahana. Prvú presilovku hrali Lightning a veľkú šancu si vytvoril Steven Stamkos. Gól z toho však nebol. Na druhej strane však zahrmeli v 16. minúte, kedy zatlačili aj Rangers a ujala sa tečovaná strela Keitha Yandlea. Floridský tím hral do konca tretiny ešte jednu presilovku, ktorý tentokrát využil. Kontaktný gól strelil po vysunutí Stralmanom Callahan.

Článok pokračuje pod reklamou

V druhej tretine sa domáci márne pokúšali dobíjať bránku hostí, ale ani ti neskórovali. Hneď v úvode sa prezentoval skvelým zákrokom Lundqvist, ktorý čelil väčšiemu množstvu striel. Hostia však dostali šancu odohrať dve presilovky, ktoré im pomohli. Gól však nestrelili, hoci v 38. minúte domácim pomohla aj bránková konštrukcia.

Tretia tretina bola na góly najbohatšia, ale neskončila tak, ako domáci dúfali. Rangers zlepšili svoju hru a zobrali obraty zápasu do svojich rúk. Už v prvých siedmich minútach si svoj náskok zvýšili na 5:1, keď sa postupne presadili Miller, James Sheppard a opäť Brassard. Po týchto troch góloch došlo k striedaniu brankárov „Bleskov“ a krátko na to aj gólová odpoveď vďaka Nikitovi Kučerovovi. Jeho krajan Nikita Nesterov však svoj tím oslabil a v 51. minúte zvýšil na 6:2 Nash. Domáci sa nezvdávali,a le hostia dobre bránili. V 54. minúte však predsa došlo k ďalšiemu zníženiu. Po prihrávke Johnsona sa opäť presadil Kučerov. Už šesť minút pred koncom sa domáci pokúsili o hru bez brankára a v 56. minúte im pomohli vylúčenie Girardiho. Veľké šance však neprichádzali a definitívnu bodku za stretnutím dal Brassard, ktorý spečatil hetrik gólom do prázdnej brány v 59. minúte.

Séria sa rozhodne definitívne v piatok, kedy sa v newyorskej Madison Square Garden odohrá siedmy zápas série. V tom šiestom Tampe chýbal útočník Cedric Paquette, ktorý v predošlom zápase utrpel nešpecifikované zranenie. V zostave ho nahradil Vladislav Namestnikov.

Hviezdy duelu: 1. D. Brassard (NYR), 2. H. Lundqvist (NYR), 3. J. Miller (NYR)

Henrik Lundqvist, brankár Rangers: „Dnes sme opäť hrali tak, ako sme mali, a našli sme cestu za víťazstvom. Myslím si, že v druhej tretine bolo pre nás ťažké dostať puk hlboko do ich pásma. Oni sú veľmi dobrým tímom, keď sa vám nedarí dostávať puk do tých správnych miest. Potom nám zrejme aj naša skúsenosť z týchto situácií pomohla v tretej tretine, pretože sme vykorčuľovali na ľad a hrali extrémne dobre. Hrali sme v nej rozumne až do momentu, kedy sme trochu zvoľnili. Bolo to ťažké, pretože si nemôžete pomôcť a začínate už myslieť na ďalší zápas, kým ten aktuálny sa stále hrá. Museli sme sa dať znova dokopy, keď strelili dva góly. Teraz sa cítime dobre.“

Steve Stamkos, kapitán Lightning: „Nebudeme tu sedieť a ľutovať sa. Musíme vycestovať a vyhrať zápas na ľade súpera, aby sme sa dostali do finále Stanley Cupu. Veríme tomu, že je v našich silách, aby sme na ceste vyhrali. V posledných zápasoch sme z nejakého dôvodu hrali lepšie vonku ako doma, takže sa to pokúsime brať s tejto pozitívnej stránky.“



Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
Slafkovského posledná šancu na vylepšenie rekordov. Dokáže toto len ako tretí Európan? Aj Gretzky mal pred Chárom rešpekt: Keď som ho prvýkrát uvidel, utekal som za trénerom Brodeur lamentuje nad dnešnými brankármi: Rozmaznávame ich Slafkovský hovoril o MS. Chce ísť do play-off a experti sa zhodujú: Je naň perfektne stavanýIde do tuhého: Boj o Prezidentskú trofej je mimoriadne vyrovnaný a otvorený Rokovania o sťahovaní tímu Slováka sa ukončili Chromiak prihrával na víťazný gól, Regenda sa pobil + videoCanucks zaradili Demka na listinu dlhodobo zranených. Ako je na tom Lindholm? Nepríjemný náraz sa mu stal osudný: Útočník Blues si už v sezóne nezahrá Mladý slovenský útočník už atakuje dvojcifernú sériu Černák s míľnikom, ktorý dosiahol ako štvrtý hráč Tampy a tretí Slovák v históriiĎalší hráč Washingtonu vstupuje do asistenčného programu! Seattle podpísal zmluvu s nedraftovaným útočníkomSlafkovský nasadil „beast mode“: Neviem, či tu od čias Jágra bol v tomto lepší mladík, tvrdí skaut Video: Trent Frederic vs. Tanner Jeannot (bitka) Slafkovský umlčal kritikov. Raz bude nebezpečný, hovorí víťaz Stanleyho pohára Guentzel otvorene: Chcel som zostať v PittsburghuNezmysel? Obvinení Hart, Dube a spol. sa spájajú s Ruskom Šialené: Shane Doan sledoval, ako jeho syn pri debute snov prepisuje históriu! + videoTortorella sa ospravedlnil svojmu brankárovi za nedeľnú reakciu Zobraziť viacArchív článkov
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies