Účet používateľaVyhľadávanie
Menu
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
18. 04.
kurzy
01:00info
MIN
SEA
NHL live
02:00info
WPG
VAN
03:00info
CGY
SJS
03:30info
COL
EDM
NHL live
04:00info
VGK
ANA
NHL live
04:30info
LAK
CHI
19. 04.
kurzy
Žiadne zápasy
«

Správy z NHL

Lidström, Fiodorov, Pronger, Housley do Siene slávy

Hokejová sieň slávy v pondelok zverejnila mená osobností, ktoré budú v tomto roku uvedené do jej radov. Medzi najväčšie legendy ľadového hokeja sa zaradia aj niekdajší hokejisti Nicklas Lidström, Sergej Fiodorov, Chris Pronger a Phil Housley.

Prví traja hráči budú uvedení do siene hneď v prvom roku, keď do nej mohli vstúpiť. Housley musel čakať 12 rokov. Túto štvoricu ešte dopĺňajú bývalá hokejistka Angela Ruggiero a v budovateľskej kategórii Peter Karmanos mladší a Bill Hay.

Lidström patrí medzi najlepších obrancov všetkých čias a počas svojej kariéry si vyslúžil prezývku „Dokonalý človek“. Celú kariéru strávil v Detroite Red Wings, ktorému pomohol k štyrom Stanleyho pohárom. V 1564 zápasoch nazbieral 1142 bodov a získal sedem Norrisovych trofejí. Viac ich získal už len Bobby Orr (8).

Spoluhráčom v Detroite mu bol aj Fiodorov, ktorý získal tri Stanleyho poháre predtým, ako Red Wings opustil. Následne si zahral aj za Anaheim, Columbus a Washington. V 1248 zápasoch zaznamenal 483 gólov a 1179 bodov. V roku 1994 získal Hartovu trofej a Cenu Teda Lindsaya. Na konte má aj dve Selkeho trofeje.

Článok pokračuje pod reklamou

Pronger je okrem Orra jediným obrancom, ktorý v jednej sezóne získal Norrisovu i Hartovu trofej. Stalo sa tak v roku 2000. V NHL absolvoval 1 167 zápasov v dresoch Hartfordu, St. Louis, Edmontonu, Anaheimu a Philadelphie. Rovnako ako Lidström, i on patrí do tzv. Triple Gold Clubu – Stanley Cup vyhral v roku 2007, majstrovstvá sveta v roku 1997 a Olympiádu v rokoch 2002 a 2010.

Housley ukončil kariéru v roku 2003 po tom, čo v NHL absolvoval 1495 zápasov so ziskom 1232 bodov. Obliekol si dres ôsmich klubov, zahral si v siedmich Zápasoch hviezd a reprezentoval USA na dvoch Kanadských pohároch, ako aj na striebornej Olympiáde v roku 2002. Je štvrtým najproduktívnejším obrancom histórie NHL a z Američanov je produktívnejší len jeden hráč – Mike Modano.

Američanka Ruggiero vyhrala zlato na Olympiáde v Nagane a pridala aj medaily na ďalších troch olympiádach. V rokoch 2002 a 2010 bola strieborná, v roku 2006 bronzová. Spojeným štátom americkým pomohla aj k štyrom titulom majsteriek sveta, ako aj šiestim strieborným medailám.

Karmanos mladší je s hokejom spojený viac ako štyri dekády. Tridsať rokov vlastnil tímy OHL a v roku 1994 odkúpil Hartford Whalers, ktorý presťahoval do Raleigh a vytvoril Carolinu Hurricanes. Hay bol s NHL najskôr spojený ako hráč Chicaga Blackhawks, no veľkým prínosom bola hlavne jeho práca v Kanadskom hokejovom zväze či vo vedení Calgary Flames. V súčasnosti je šéfom Siene slávy.

Noví členovia budú do Siene slávy uvedení 9. novembra. Počas slávnostného programu sa odovzdajú aj dve ďalšie ceny. Za svoj komentátorský prínos si prevezme Cenu Fostera Hewitta Nick Nickson a za žurnalistickú prácu získa Cenu Elmera Fergusona analytik Bob McKenzie z TSN.



Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
Nemec mal svoje chyby, ale svojou defenzívou prekvapil. Akú známku si vyslúžil? Slováci v USHL postupovali ďalej, v CHL nie. Čaká nás séria slovenských brankárov Chromiak hrdinom zápasu, presadil sa aj Regenda + videoRok zmenil vo vnímaní Slafkovského veľa. Hovoril o tom viceprezident Canadiens Erik Karlsson otvorene o sezóne v Pittsburghu: Obrovské sklamanie V NHL debutoval bývalý dorastenec Trnavy. A hneď aj bodoval! NHL zverejnila termíny prvých duelov play-off. Kedy začnú Slováci? Majiteľ Jazz sa vyjadril k informáciám o predaji Coyotes Matthews robil, čo mohol, ale nebolo mu to súdené. Chýbali milimetre a štipka šťastia + video Kučerov napodobnil McDavida: Exkluzívny klub rozšíril na päť hráčov a dočkal sa ovácií v stoji! Dvojnásobný víťaz Stanleyho pohára s Pittsburghom úspech nezažil. Končí kariéru Canadiens urobili zásadné rozhodnutie ohľadom svojho trénera NHL zverejnila nominácie na King Clancy TrophyDetroit a Philadelphia podpísali vstupné zmluvy s vysokoškolákmi Na waiver listine je útočník Red WingsČernák viedol zápas a videl historický moment. Matthews ten svoj nezažil, Coyotes sa lúčili víťazne Hlavaj sa stretne v kempe aj s legendou: Fleury pokračuje v kariéreMS sa blížia: Optimizmus ohľadom Regendu, Mešár a Dvorský otázni, Nemec príde! Capitals vytvorili postupom negatívny rekord. Potopila Detroit neskorá informácia v rukách Tortorellu?Vyšli finálne preddraftové rebríčky CSS: Aké pozície v nich obsadili Slováci?Zobraziť viacArchív článkov
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies