Účet používateľaVyhľadávanie
Menu
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
01:00info
NYR
WSH
01:30info
FLA
TBL
NHL live
03:30info
WPG
COL
04:00info
VAN
NSH
NHL live
23. 04.
kurzy
01:00info
NYR
WSH
01:30info
FLA
TBL
NHL live
03:30info
WPG
COL
04:00info
VAN
NSH
NHL live
24. 04.
kurzy
01:00info
TOR
BOS
NHL live
03:30info
DAL
VGK
NHL live
04:00info
EDM
LAK
«

Sumáre

Hossa prvou hviezdou, Gáborík tiež skóroval (príprava)

V predposledný deň prípravy sa odohralo deväť zápasov aj so šiestimi Slovákmi. Marián Hossa dvoma gólmi rozhodol o výhre Chicaga, Marián Gáborík pekným gólom potvrdil triumf Los Angeles. Z víťazstva sa tešil aj Tomáš Jurčo.


Marián Hossa strelil dva góly, vrátane víťazného, čím rozhodol o domácej výhre Chicaga nad Dallasom 4:0 a stal sa prvou hviezdou zápasu. Najskôr v 33. minúte otvoril skóre v presilovej hre a potom v 57. minúte vsietil svoj tretí gól v príprave. Na oba presné zásahy mu prihral Jonathan Toews, dve asistencie zaznamenal aj Arťomij Panarin. V tretej tretine sa presadili okrem Hossu aj Patrick Kane a Andrew Shaw. Corey Crawford (13/13) so Scottom Darlingom (15/15) vychytali čisté konto spolu 28 zákrokmi. Antti Niemi kryl počas prvých dvoch tretín 17 z 18 striel, Kari Lehtonen potom osem z 11. Hossa ich celkovo ohrozil tromi strelami a počas necelých 13 minút v akcii si pripísal aj plusový bod. Blackhawks ukončili prípravu s bilanciou 4-2-0, kým Stars vyhrali iba jeden zo siedmich duelov (1-6-0).

V odvete piatkového súboja privítalo Toronto na domácom ľade Detroit. Red Wings aj po druhý raz v rade zarmútili svojho niekdajšieho trénera Mikea Babcocka, keď zvíťazili 2:1. Zaslúžili sa o to najmä Andreas Athanasiou, ktorý strelil gól a pridal asistenciu, ako aj český brankár Petr Mrázek 28 zásahmi. Víťazný presný zásah zaznamenal v závere druhej tretiny Anthony Mantha. Jediný gól domácich vsietil po 22 sekundách tretej časti hry Brad Boyes. Jonathan Bernier čelil počas celého duelu iba 15 strelám. V zápase sa stretli aj traja Slováci, ktorí však nebodovali. Za domácich odohral necelých 11 minút Richard Pánik, ktorý si pripísal jeden menší trest, strelu a rozdal štyri bodyčeky. Jeho spoluhráč Martin Marinčin strávil na ľade 17 a štvrť minúty s jednou strelou na bránu a blokom. Proti nim nastúpil Tomáš Jurčo, ktorý hral vyše 15 minút so ziskom mínusového bodu, bodyčeku a bloku. Oba tímy absolvovali aj modelové predĺženie, v ktorom nikto neskóroval. Detroit zakončil prípravu s bilanciou 6-0-2, Toronto 3-0-5.

Článok pokračuje pod reklamou

Columbus hlavne vďaka 11 bodom prvej útočnej formácie deklasoval doma Nashville pomerom 7:1. Nick Foligno strelil dva góly a pridal dve asistencie, Brandon Saad zaznamenal gól a prihrávku, kým Ryan Johansen si pripísal štyri asistencie. Víťazný gól má na konte dvojbodový Rene Bourque, no skórovali aj Jared Boll a dvojbodový Brandon Dubinsky. Sergej Bobrovskij prispel k výhre 25 zákrokmi. Ako jediný ho prekonal Cody Hodgson už za stavu 0:3 pre hostí. Všetky góly Blue Jackets inkasoval Pekka Rinne z 33 striel. Jeho tím má po skončení prípravy bilanciu 3-2-1, Columbus ju ukončil s bilanciou 5-2-1.


Florida mala domáci duel proti štátnemu rivalovi z Tampy Bay rozohraný dobre. Po úvodnej tretine viedla 2:0 po góloch Dereka MacKenzieho a Nicka Bjugstada v presilovej hre. Ben Bishop však už ďalšie góly z celkovo 34 striel neinkasoval. Naopak, jeho spoluhráči v záverečnej tretine predviedli dokonalý obrat. Ondřej Palát a dvojbodový Brian Boyle vyrovnali stav duelu predtým, ako tiež dvojbodový Jonathan Drouin rozhodol o triumfe Lightning 3:2 v 58. minúte. Roberto Lungo opustil posledný prípravný zápas s 27 zákrokmi. Tampa prišla pri výhre o útočníkov Tylera Johnsona i Alexa Killorna pre nešpecifikované poranenia. Prvý odohral sedem a pol minúty, druhý o päť minút viac. Aj bez nich ukončila prípravu s bilanciou 3-3-1. Panthers zaznamenali bilanciu 3-3-0.

Matthew O´Connor výborne zastúpil v bráne Ottawy zraneného Andrewa Hammonda, keď 33 zákrokmi doviedol Senators k domácemu víťazstvu nad kanadským rivalom z Montrealu. Mark Stone zaznamenal presilovkový gól a dve asistencie, Mike Hoffman strelil jeden gól a na jeden prihral. Rozdielový presný zásah si pripísal Cody Ceci, no strelecky sa presadili aj Chris Neil a Chris Wideman. Kyle Turris nazbieral štyri asistencie. Všetky góly inkasoval Dustin Tokarski z 15 striel. Z jeho spoluhráčov využili Dale Weise i Alex Galchenyuk presilové hry, kým Max Pacioretty uzavrel skóre. Nathan Beaulieu prihral na všetky góly Canadiens, ktorí ukončili prípravu s bilanciou 2-3-2. Senators zaknihovali končenú bilanciu 3-3-2 aj bez útočníka Clarkea MacArthura, ktorý duel opustil v druhej tretine pre zranenie.

Kalifornské derby medzi Anaheimom a San Jose ovládli domáci Ducks, ktorí prestrieľali súpera pomerom 39:18 a zaslúžene vyhrali 5:1. Skóre duelu síce otvoril v 28. minúte v presilovej hre hosťujúci Dylan DeMelo, no viackrát už Frederik Andersen neinkasoval. Ešte do druhej prestávky otočili stav Corey Perry a dvojbodový Cam Fowler gólmi v početnej výhode. V záverečnej tretine prekonali Alexa Stalocka postupne Hampus Lindholm, Josh Manson a Kevin Bieksa. Chris Stewart a Carl Hagelin nazbierali po dve asistencie. Ducks v príprave neprehrali ani raz v riadnej hracej dobe (5-0-1), Sharks ju ukončili s bilanciou 4-2-1. Čiernou škvrnou duelu bolo vylúčenie Raffiho Torresa do konca zápasu za zákrok na Jakoba Silfverberga z prvej tretiny. Do hry už z preventívnych dôvodov nezasiahol.

Winnipeg viedol v Calgary po dvoch tretinách 2:0 a nakoniec aj napriek premárneniu všetkých troch presiloviek zvíťazil 3:2. Rozhodol o tom Drew Stafford, ktorý v 59. minúte trafil odkrytú bránu domácich. Pred ním z jeho spoluhráčov skórovali Blake Wheeler a Ben Chiarot, kým Ondřej Pavelec kryl 29 striel. Za chrbát pustil len tie z hokejok Lancea Boumu a Davida Jonesa, ktorý skorigoval výsledok 16 sekúnd pred koncom duelu. Karri Rämö ho opustil s 21 zákrokmi, jeho spoluhráč Jiří Hudler so zranením dolnej časti tela po druhej tretine. Flames mali v príprave vyrovnanú bilanciu 4-4-0, Jets si ju na záver vylepšili na konečných 3-2-2.

Daniel Sedin skóroval po 29 sekundách predĺženia, aby rozhodol o domácom víťazstve Vancouveru nad Edmontonom 3:2. V riadnej hracej dobe otvoril skóre Bo Horvat a nadstavený čas vynútil dve minúty pred koncom Jannik Hansen. Alex Edler a Henrik Sedin dvakrát asistovali, Ryan Miller pomohol k výhre 25 zákrokmi. Prekonali ho dvojbodoví Benoit Pouliot a Ryan Nugent-Hopkins, ktorí otáčali stav duelu z 0:1 na 2:1. Teddy Purcell prihrával na oba góly, kým Cam Talbot kryl 24 striel Canucks. Na ľade nechýbal jeho spoluhráč Andrej Sekera, ktorý počas viac než 20 a pol minúty v akcii zblokoval dve strely. Oilers vyhrali šesť z ôsmich zápasov prípravy (6-1-1), Canucks v nej zaznamenali bilanciu 4-3-1. Connor McDavid po prvý raz nebodoval.

Los Angeles v domácom zápase proti Coloradu dominovalo, súpera prestrieľalo pomerom 32:15 a potešilo fanúšikov v Las Vegas hladkou výhrou 4:0. Už v prvej tretine o nej rozhodol kapitán Dustin Brown, po ktorom skóroval aj Kyle Clifford. V druhej tretine sa presadil Trevor Lewis a skóre uzavrel Marián Gáborík svojím prvým gólom v príprave. Reta Beru však prekvapil efektnou dorážkou z úrovne bránkovej čiary, pri ktorej kľačal na kolenách. Jonathan Quick vychytal čisté konto a prispel k bilancii Kings v príprave 4-1-1. Avalanche skončili s bilanciou 1-4-1.

Výsledky:

Columbus – Nashville 7:1 (3:0, 1:1, 3:0)
Florida – Tampa Bay 2:3 (2:0, 0:0, 0:3)
Ottawa – Canadiens 5:4 (3:1, 1:2, 1:1)
Toronto – Detroit 1:2 (0:0:, 0:2, 1:0)
Chicago – Dallas 4:0 (0:0, 1:0, 3:0)
Anaheim – San Jose 5:1 (0:0, 2:1, 3:0)
Calgary – Winnipeg 2:3 (0:0, 0:2, 2:1)
Los Angeles – Colorado 4:0 (2:0, 1:0, 1:0)
Vancouver – Edmonton 3:2 PP (1:0, 0:0, 1:2, 1:0)

Slováci v akcii

Hráč Ice-time G A B +/- TM S Bčk
M. Hossa (CHI) 12:57 2 0 2 1 0 3 0
T. Jurčo (DET) 15:04 0 0 0 -1 0 0 1
A. Sekera (EDM) 20:38 0 0 0 0 0 0 0
R. Pánik (TOR) 10:47 0 0 0 0 2 1 4
M. Gáborík (LAK) - 1 0 1 - - - -
M. Marinčin (TOR) 17:15 0 0 0 0 0 1 0



Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
Flyers podpísali novú zmluvu s ruským brankáromFanúšikovia Canadiens nechápu: Aj po takejto sezóne je Slafkovský tak podceňovaný?Anketa: Ako oznámkujete Slovákov v NHL za ich výkony?Francis nevylučuje pred letom zmeny v zostave i na lavičke Kraken Ramsay: Pospíšilovi by náš štýl mal sadnúť. Mešár a Dvorský? Niekedy sa musíte rozhodnúť inak Zámorský novinár urobil rebríček Top 10 nádejí Blues: Sú v ňom obaja Slováci Top 5 nováčikov, ktorí by mohli mať v play-off najväčší vplyv Slovenský brankár prešiel najkratšiu cestu k postupu, pre útočníka sezóna končíAké plány majú Penguins v lete so svojím bránkoviskom?Veľký návrat: Lindy Ruff sa vracia do tímu, v ktorom tvoril rekordyĎalšia posila Slovenska z NHL je potvrdená. Švajčiari ich hlásia hneď niekoľko!Matthews zavelil k vyrovnaniu, žiarili aj McDavid či Hyman. Dalo Vegas facku fair-play?Video: Kyle MacLean vs. Stefan Noesen (bitka) „Šokujúca“ novinka: Obhajcovi titulu sa v prvom zápase play-off vráti hviezdaSlafkovského útok bol jeden z najlepších v NHL. Za sebou nechal aj útoky superhiezdMešár s Dvorským na MS nedávajú zmysel. Ich čas príde, hovoria majstri sveta V hre o Calderov pohár bude viacero Slovákov. V základnej časti im kraľovali Studenič s Regendom Mešára teraz čaká tvrdá konkurencia. Toto bude pre neho múdre, ak chce zlepšiť šance na úspech Slafkovského útok patrí medzi tri pozitíva budúcej sezóny. Spomína sa aj Mešár Slovensko má ďalšiu posilu zo zámoria! V tejto sezóne si zahrala aj v NHLZobraziť viacArchív článkov
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies