Účet používateľaVyhľadávanie
Menu
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
16. 04.
kurzy
01:00info
BOS
OTT
01:00info
CBJ
CAR
01:30info
FLA
TOR
NHL live
01:00info
MTL
DET
01:00info
PHI
WSH
02:00info
WPG
SEA
04:00info
VGK
CHI
04:00info
VAN
CGY
NHL live
17. 04.
kurzy
01:00info
NYI
PIT
01:00info
TBL
TOR
NHL live
03:30info
DAL
STL
04:00info
ARI
EDM
NHL live
«

Juniori

Týždeň v CHL: Body získali traja Slováci, Pospíšil ich nazbieral najviac

Aj v uplynulom týždni sa v akcii ukázali štyria Slováci v QMJHL a WHL. Bodovali takmer všetci. Výnimkou bol Patrik Maier. Najviac sa opäť darilo Kristiánovi Pospíšilovi.

Slováci v CHL

Dnes začneme vo WHL, kde sa z trojice Slovákov nepodarilo bodovať len obrancovi Patrikovi Maierovi, ktorý nazbieral ďalšie dve „mínusky“ a štyri trestné minúty. Bekovi Máriovi Grmanovi, ktorý vlaňajší ročník ukončil s troma asistenciami, sa podarilo v dvoch minulotýždňových dueloch zaznamenať prvú asistenciu v tejto sezóne. Jediný náš útočník vo WHL tiež bodoval. Radovan Bondra si pripísal jednu asistenciu, no v bodovaní Giants ho predbehli až šiesti spoluhráči. Svoje konto si v podstate oproti minulému týždňu ani nevylepšil, lebo jednu septembrovú asistenciu mu dodatočne odobrali.

V minulej sezóne sme na to neboli zvyknutí, ale niekto z juniorov nám v zámorí robí radosť. Útočník Kristián Pospíšil minulý týždeň odohral dva zápasy, v ktorých si pripísal gól a dve asistencie. Gólom pritom rozhodol o sobotnej výhre nad Halifaxom. Vďaka tomu má po ôsmich dueloch na konte deväť bodov a v bodovaní QMJHL mu patrí 30. miesto. Škoda, že si nezlepšil štatistiku plus/mínus. Aj po ďalšom týždni mu v nej svietia štyri mínusové body. Jeho tím Blainville-Boisbriand vyhral oba duely a v celkovej tabuľke súťaže mu patrí 11. miesto.

Slováci v OHL Z G A B +/- TM
E. Černák (O, Erie)            

Slováci v QMJHL Z G A B +/- TM
K. Pospíšil (Ú, Blainville-Bois.) 8 4 5 9 -4 10

Slováci vo WHL Z G A B +/- TM
R. Bondra (Ú, Vancouver) 4 2 1 3 0 2
M. Grman (O, Kootenay) 4 0 1 1 0 4
P. Maier (O, Kamloops) 4 0 0 0 -3 8

Lídri svojich líg

OHL: Erie patrí stále medzi najlepšie tímy, keď rovnako ako Barrie a Sault Ste. Marie získalo osem bodov. Ako jediný tím v Ontáriu však stále neprehralo. Naopak, bez výhry zostáva Guelph. Štyri duely v rade prehrala aj Niagara. Gólman Barrie Mackenzie Blackwood zastavil doteraz 96,3 % striel a dostal sa tak do čela v úspešnosti zákrokov. Medzi strelcami už vedie Alex DeBrincat, ktorý odohral tri zápasy a strelil v nich šesť gólov. Ku štvrtkovej výhre 6:1 nad Niagarou prispel piatimi gólmi a vytvoril tak klubový rekord. V bodovaní zmena nenastala a naďalej ho vedie Matt Tkachuk.

QMJHL: V Quebecu si post najlepšieho tímu udržal tím Rouyn-Noranda, ktorý z deviatich duelov vyhral sedem. Shawinigan a Drummondville zaostávajú o jeden bod. Na dne tabuľky je Chicoutimi, ktoré získalo len jeden bod z 18. Y. P. Laplante strelil ďalšie tri góly a udržal sa na čele poradia strelcov. V bodovaní a v úspešnosti brankárov sa však lídri menili. Alexa Dostieho nahradil s 19 bodmi Anthony Beauregard a brankárom kraľuje Marc-Antoine Turcotte s 93,2% úspešnosťou zákrokov.

WHL: O svoju neporaziteľnosť minulý týždeň prišli Vancouver a Calgary. Štyri tímy sa na rozdiel dvoch bodov priblížil k dvojcifernému počtu bodov – formu potvrdzoval Red Deer, ktorému v tejto skupinke robia spoločnosť Calgary, Victoria a Kelowna. Bez prehry sú okrem Red Deer už len hráči Victorie. Najlepších brankárov má momentálne Calgary – Lasse Petersen vychytal čisté konto pri svojom jedinom štarte a Brendan Burke zastavil 97,1 % striel. Na čele bodovania sa udržal Tyson Baillie, ktorý sa osamostatnil na čele poradia strelcov. V šiestich dueloch získal 12 bodov.

Najlepšie tímy divízií:

 
OHL
  Východná d. Centrálna d. Stredozáp. d. Západná d.
1. Oshawa, 6 Barrie, 8 Erie, 8 S. Ste. Marie, 8
2. Peterborough, 6 Mississauga, 5 Owen Sound, 7 Windsor, 7
3. Kingston, 6 North Bay, 2 London, 6 Flint, 7

  QMJHL
  Západná divízia Pobrežná divízia Východná divízia
1. Rouyn-Noranda, 15 Moncton, 12 Shawinigan, 14
2. Drummondville, 14 Cape Breton, 11 Rimouski, 12
3. Gatineau, 13 Charlottetown, 11 Quebec, 9

  WHL
  Východná d. Centrálna d. Brit. Kolumbia Americká d.
1. Prince Albert, 6 Red Deer, 8 Victoria, 8 Everett, 4
2. Moose Jaw, 5 Calgary, 8 Kelowna, 8 Spokane, 4
3. Brandon, 5 Medicine Hat, 5 Vancouver, 7 Tri-City, 3

Individuálni lídri:

OHL
Bodovanie Góly Úspešnosť zákrokov
Matt Tkachuk, London
10 (2+8)
Alex DeBrincat, Erie
6 gólov
Mackenzie Blackwood, Barrie
96,3%
     
QMJHL
Bodovanie Góly Úspešnosť zákrokov
Anthony Beauregard, Val-d'Or
19 (6+13)
Y.P. Laplante, Gatineau
9 gólov
Marc-Antoine Turcotte, Saint John
93,2%
     
WHL
Bodovanie Góly Úspešnosť zákrokov
Tyson Baillie, Kelowna
12 (6+6)
Tyson Baillie, Kelowna
6 gólov
Lasse Petersen, Calgary
100,0%




Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
Bizarný víťazný gól, žiadne podanie rúk. Na toto finále by Montreal rád zabudolSuchoty končili: Štyria Slováci skórovali, len jeden nebodovalAž 14 expertov z 15 sa zhodlo na top favoritovi na Norrisovu trofej Ide do tuhého: Štyri tímy stále bojujú o jednu pozíciu! Bude v play-off druhý Slovák alebo pôjde na MS? NHL chce sťahovanie Coyotes zavŕšiť ešte pred play-off. Podarí sa to?Veľká nádej Canadiens sa pri debute presadila bleskovo. Dočká sa debutu ďalší mladík?Gajan vstúpil do play-off víťazne! Nemec viacbodový Obranca Nashvillu prekonal na poslednú chvíľu rekord NHL!McDavid sa vrátil a prepísal históriu NHL: Vyrovnal sa Gretzkému, Lemieuxovi a Orrovi! + videoO Prezidentskej trofeji je rozhodnuté. Rangers si vytvorili nové klubové rekordy!Canucks sa vráti opora ešte pred play-off!Generálny manažér Panthers sa dočkal povýšenia Černákova gólová bomba, Nemec končí, Slafkovský má už len jednu šancu. Ďalší tím je v play-offSlafkovský to poriadne dramatizuje. Už bude mať len jednu šancu! Až päť hráčov podpísalo v NHL nováčikovské zmluvySlovenský mladík zo zámoria ide zabojovať o MS v Česku i miesto na drafte Medzi hviezdami týždňa je aj Pospíšilov parťák z formácieV minulosti Slafkovského kritizoval, teraz tvrdí: Vyzerá ako oveľa iný hráč Top 5 pozitívnych príbehov Canadiens v sezóne: Na čele je Slafkovský!Je tu play-off: Pekarčík pútal prihrávkami, Nemec gólmi. Gajan najhorší spomedzi SlovákovZobraziť viacArchív článkov
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies