Účet používateľaVyhľadávanie
Menu
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
20. 04.
kurzy
23:00info
CAR
NYI
02:00info
BOS
TOR
21. 04.
kurzy
18:30info
FLA
TBL
21:00info
NYR
WSH
01:00info
WPG
COL
04:00info
VAN
NSH
«

Magazín

Kto by sa stal najlepším trénerom po štvrtine základnej časti?

Ubehla prvá štvrtina základnej časti tejto sezóny, po ktorej sa niektorým tímom výnimočne darí. Na svedomí to majú najmä ich tréneri, z ktorých oficiálny web NHL zostavil trojicu najväčších favoritov na zisk Jack Adams Award.

JOHN HYNES, NEW JERSEY DEVILS
Tím z Newarku sa nepozrel do play-off ani v jednej z troch sezón po účasti vo finále Stanley Cupu v roku 2012. Vrcholom bol ostatný ročník, v ktorom bol 27. najhorším v lige v priemernom počte strelených gólov na zápas (2,15). Generálny manažér Ray Shero sa tak rozhodol využiť známosti z predošlého pôsobiska a na post prepusteného Petra DeBoera dosadil Hynesa, trénera Wilkes-Barre/Scranton v AHL. Ani on sám nečakal, aká pozitívna zmena to bude.

„Sme v tom spolu a už sa toho o našej situácii veľa popísalo. Teraz máme osem mesiacov na to, aby sme skúsili napísať iný príbeh a uvidíme, čo sa stane,“ hovoril vtedy Shero pre agentúru CP. Devils začali novú sezónu štyrmi prehrami (0-3-1), ale potom zaznamenali bilanciu 11-5-0. Skvelú formu má aj brankár Cory Schneider.

„Boli už chorí z prehrávania. Bolo to cítiť z toho, ako rozprávali a z ich spätnej väzby smerom k nám. Najdôležitejšie bolo, že to všetko pred začiatkom tréningového kempu dokázali hodiť za hlavu. Teraz už cítime, že môžeme vyhrať každý zápas. A ak to aj nedokážeme, tak hráme dobre a presne to sme chceli. Nevzdávame sa ani v náročných situáciách, a preto sa proti nám hrá ťažko. Je to dobrý začiatok, ale naozaj v tom musíme pokračovať a stavať na tom," povedal Hynes pre Bergen Record.

Článok pokračuje pod reklamou

LINDY RUFF, DALLAS STARS
Texaský klub vedie po 21 zápasoch Západnú konferenciu a bilancia 17-4-0 je najlepšia v jeho 48-ročnej histórii. Vďačia za to najmä trojici hráčov. Útočníci Tyler Seguin je druhým a Jamie Benn tretím najproduktívnejším hráčom súťaže, kým obranca John Klingberg je najlepším obrancom. Žiaden iný zadák nezískal v klubovej histórii 22 bodov v prvých 20 dueloch sezóny. Dallas sa zlepšuje aj v presilových hrách. Kým v sezóne 2013/14 bol v ich využívaní na 23. mieste v lige, v uplynulom ročníku už bol ôsmy a v tomto je zatiaľ druhý s 27,7% úspešnosťou. Okrem toho znížil svoj priemerný počet inkasovaných gólov na zápas z 3,13 na 2,40 a v tretích tretinách prestrieľal doteraz súperov pomerom 31:17. V ostatnej sezóne to bolo 74:104.

„Som rád, že náš plán takto funguje. Niektoré nápady neboli dobré, ale už sme sa vrátili na starú koľaj a pokračujeme po nej. Sú zápasy, v ktorých si myslím, že plníme plán takmer dokonale," povedal Ruff pre Dallas Morning News.

DAVE TIPPETT, ARIZONA COYOTES
Arizona prežila vlani najhoršiu sezónu od presťahovania sa z Winnipegu v roku 1996, keď prehrala 50 zápasov a skončila v lige na predposlednom, 29. mieste. V tomto ročníku má zatiaľ bilanciu 6-3-0 proti tímom zo Západnej konferencie a získala desať bodov proti rivalom z Pacifickej divízie.

Víťaza Jack Adams Award z roku 2010 tešia najmä výkony mladíkov Maxa Domiho, Anthonyho Duclaira a Olivera Ekmana-Larssona, ako aj skúseného Mikkela Boedkera. „Stále je v tejto skupine hráčov veľa potenciálu rásť, ale najradšej mám na nich to, že sa navzájom tlačia k robeniu tých správnych vecí," povedal Tippett pre oficiálny klubový web.

Ďalší kandidáti: Dan Bylsma (BUF), Alain Vigneault (NYR), Michel Therrien (MTL)



Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies