Účet používateľaVyhľadávanie
Menu
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
01:00info
NYI
PIT
01:00info
TBL
TOR
NHL live
03:30info
DAL
STL
04:00info
ARI
EDM
NHL live
17. 04.
kurzy
01:00info
NYI
PIT
01:00info
TBL
TOR
NHL live
03:30info
DAL
STL
04:00info
ARI
EDM
NHL live
18. 04.
kurzy
01:00info
MIN
SEA
NHL live
02:00info
WPG
VAN
03:00info
CGY
SJS
03:30info
COL
EDM
NHL live
04:00info
VGK
ANA
NHL live
04:30info
LAK
CHI
«

Sumáre

Tatar hviezdou zápasu, Halák vychytal výhru

Vo štvrtok nás bude čakať deň voľna, no ešte predtým nám NHL pripravila 13 stredajších zápasov. V nich sa predstavilo sedem Slovákov. Halák vychytal výhru, Tomáš Tatar sa stal hviezdou stretnutia.

Hviezdy večera:
1. Shane Price (OTT): 2 góly, 1 asistencia
2. Frank Vatrano (BOS): 2 góly (vrátane víťazného)
3. Devante Smith-Pelly (MTL): 2 góly (vrátane víťazného)

Vatrano zariadil výhru Bruins, Tatarov gól Detroitu nestačil

Nováčik Frank Vatrano zaznamenal svoj prvý dvojgólový zápas kariéry, pričom druhým gólom rozhodol vo štvrtej minúte predĺženia o víťazstve Bostonu na ľade Detroitu 3:2. Ku štvrtej výhre v sérii prispel aj Jonas Gustavsson, ktorý predviedol 32 zákrokov. Vatrano druhým gólom v sezóne otvoril v prvej tretine skóre duelu, ale domáci otočili skóre. Postarali sa o to Pavel Daciuk, ktorý vsietil svoj 300. gól v NHL a Tomáš Tatar, ktorý strelil svoj siedmy gól v ročníku. Colin Miller potom v 59. minúte vynútil predĺženie, v ktorom asistoval pri víťaznom góle. Petr Mrázek zastavil 19 striel, ale nedoviedol Red Wings k tretiemu triumfu po sebe. Kapitán Bruins, obranca Zdeno Chára, ho strelecky neohrozil ani raz, aj keď bol s časom 24:12 opäť najvyťaženejším hráčom tímu. Pripísal si jeden menší trest, dva bodyčeky a dva bloky. V prvej tretine za bezgólového stavu zastavil v poslednej chvíli puk smerujúci do brány, pričom Vatrano následne otvoril skóre duelu. Tatar sa stal jeho treťou hviezdou, na Gustavssona vystrelil trikrát počas 14 minút a 19 sekúnd na ľade. Boston však vyhral aj druhý vzájomný súboj v sezóne.

Tatarov siedmy gól sezóny:

Chárov skvelý obranný zákrok:

Článok pokračuje pod reklamou

Hviezdy duelu: 1. F. Vatrano, 2. J. Gustavsson (obaja BOS), 3. T. Tatar (DET)

Halák vychytal výhru v nervóznom zápase proti Flyers

Slovenský brankár Jaroslav Halák nemal tentokrát veľa práce. V zápase proti Philadelphii urobil 17 zákrokov, aby doviedol Islanders k výhre 3:1. Prekonal ho len Claude Giroux, ktorý počas presilovej hry vo štvrtej minúte otvoril skóre zápasu. Casey Cizikas zase počas oslabenia stav vyrovnal na konci prvej tretiny a nerozhodný stav na začiatku druhej tretiny prelomil Kyle Okposo, ktorý duel opustil s víťazným gólom. Do čierneho sa trafil aj Frans Nielsen. Newyorský tím ukončil dvojzápasovú sériu prehier a zlepšil si bilanciu na 11-8-3. Flyers prehrali štvrtý zápas z ostatných piatich, pričom im nepomohlo ani 33 zákrokov Stevea Masona. Prvý vzájomný zápas z piatich bol plný napätia, ktoré vyvrcholilo dvoma bitkami v druhej tretine.

Hviezdy duelu: 1. C. De Haan, 2. C. Clutterbuck, 3. K. Okposo (všetci NYI)

Chicago ukončilo víťaznú sériu Sharks, Kane s Panarinom úradovali

San Jose si neprenieslo víťaznú formu na domáci ľad, kde po sérii šiestich výhier na ľadoch súperov podľahlo obhajcovi titulu 2:5. Tretej prehre Chicaga v sérii zabránil 27 zákrokmi Corey Crawford a víťazným gólom v druhej tretine Duncan Keith. Prihrávali mu naň Patrick Kane s Artemom Panarinom, ktorí si v zápase pripísali po dve asistencie. Kane tak natiahol svojú dlhú bodovú šnúru na 17 zápasov a osamostatnil sa na čele ligovej produktivity s 34 bodmi. Brent Seabrook s Jonathanom Toewsom skórovali v prvej tretine, v tretej strelil Andrew Desjardins svoj prvý gól v sezóne a dvojbodový Andrew Shaw postil výhru strelou do prázdnej brány. V nej stále Martin Jones, ktorý chytil 22 z 26 striel. Z jeho spoluhráčov sa strelecky presadili dvojbodoví Brent Burns v presilovej hre a Patrick Marleau. V zostave Blackhawks nechýbali obaja slovenskí útočníci. Marián Hossa odohral takmer 18 minút so štyrmi strelami a blokom, Marko Daňo si počas polovičného času na ľade pripísal na konto strelu a bodyček.

Hviezdy duelu: 1. P. Kane, 2. D. Keith, 3. A. Panarin (všetci CHI)

Bishop doviedol Tampu k tretiemu víťazstvu v sérii

Ben Bishop chytil počas 65 minút hry 38 striel hráčov Los Angeles a poradil si aj s dvoma z troch samostatných nájazdov. Ten rozhodujúci premenil v tretej sérii Valtteri Filppula a Tampa Bay tak zvíťazila doma 2:1. K tretej výhre v sérii pomohol gólom v riadnej hracej dobe Tyler Johnson, ktorý pri návrate do akcie posielal Lightning do vedenia. Prihrával mu naň Jonathan Marchessault, ktorý premenil aj svoj nájazd. Jonathan Quick zvyšných 29 striel zastavil. Z jeho spoluhráčov skóroval iba Milan Lucic, ktorý vyrovnával stav duelu na 1:1. Asistovali pri ňom Jeff Carter s Tylerom Toffolim, ktorých nájazdy Bishop chytil. Marián Gáborík ho v zápase ohrozil piatim strelami, s ktorými bol druhým najaktívnejším strelcom tímu. Počas 18 minút a 49 sekúnd v akcii zaznamenal aj jeden menší trest. Kings prehrali tretí duel z posledných štyroch, po ktorom ukončili päťzápasový trip. Odviezli si z neho domov bilanciu 2-2-1.

Hviezdy duelu: 1. B. Bishop (TBL), 2. J. Quick (LAK), 3. J. T. Brown (TBL)

Ward doviedol Hurricanes k výhre nad Oilers

Obranca Andrej Sekera sa predstavil na ľade svojho bývalého tímu a z víťazstva sa netešil. Elias Lindholm strelil víťazný gól v strede druhej tretine, Cam Ward zneškodnil 30 striel a Carolina porazila Edmonton hladko 4:1. Z gólov sa tešili aj Jordan Staal a Jeff Skinner predtým, ako Andrej Nestrašil poistil výhru strelou do prázdnej brány. Justin Faulk pri jeho góle zaznamenal druhú asistenciu v zápase. Jediný gól Oilers vsietil Benoit Pouliot, pre ktorého išlo o jubilejný 100. gól v NHL. Anders Nilsson zastavil 23 striel a Sekera odohral rovných 23 minút, aby bol najvyťažovanejším hráčom tímu. Pripísal si jeden mínusový bod, jeden strelecký pokus a zblokoval tri strely súpera. Kanadský tím okrem prehry nepotešila ani skutočnosť, že Nail Jakupov utrpel v druhej tretine zranenie dolnej časti tela. Pokiaľ ide o prehry, tá stredajšia bola piata z ostatných šiestich duelov.

Hviezdy duelu: 1. C. Ward, 2. E. Lindholm, 3. J. Skinner (všetci CAR)

Canadiens zdolali Rangers 5:1, ale prišli o Pricea

Zápas dvoch najlepších tímov Východnej konferencie skončil sklamaním pre Rangers a so zmiešanými pocitmi pre Canadiens. Hviezdny brankár Carey Price si totiž v treťom zápase po návrate do akcie obnovil zranenie dolnej časti tela pri víťazstve „Habs“ 5:1. Price zastavil 22 striel počas prvých dvoch tretín a v tretej ho za stavu 2:1 nahradil Mike Condon, ktorý urobil 11 zákrokov. Devante Smith-Pelly strelil dva góly a k výhre viedli aj presné zásahy Alexa Galchenyuka, Svena Andrighetta a Maxa Paciorettyho. Tomáš Plekanec nazbieral tri asistencie. Zranenie utrpel aj Alex Siomin. Čestný úspech New Yorku si pripísal počas presilovky Rick Nash, kým Henrik Lundqvist urobil 19 zákrokov. Po piatom inkasovanom góle ho nahradil Antti Raanta, ktorý počas záverečných 11 minút čelil len jednej strele. Newyorčania nezískali bod ešte len po druhýkrát v ročníku.

Hviezdy duelu: 1. D. Smith-Pelly, 2. M. Pacioretty, 3. T. Plekanec (všetci MTL)

Orlov opäť skóroval, Capitals vyhrali tretí duel v sérii

Jevgenij Kuznecov zaznamenal gól a dve asistencie, Dmitrij Orlov prelomil nerozhodný stav na konci druhej tretiny a Washington porazil Winnipeg 5:3, aby si pripísal tretiu výhru po sebe. Orlov skóroval v každom z troch zápasov, pričom rozhodol ostatné dva. Z gólov sa tešili aj Justin Williams, Alex Ovečkin a Nicklas Bäckström, kým John Carlson a Marcus Johansson nazbierali po dve asistencie. Bradena Holtbyho prekonali z 26 striel Tyler Myers, Andrew Ladd a Mathieu Perreault. Michael Hutchinson urobil 29 zákrokov, ale ôsmej prehre z ostatných desiatich zápasov nezabránil.

Hviezdy duelu: 1. J. Kuznecov, 2. D. Orlov, 3. J. Carlson (všetci WSH)

Malkin, Crosby doviedli Penguins k výhre nad Blues

Dvojbodový Jevgenij Malkin skóroval 63 sekúnd po zahájení predĺženia a Sidney Crosby strelil dva góly, aby Pittsburgh porazil St. Louis tesne 4:3. Malkin zužitkoval prihrávku od Phila Kessela, aby strelil svoj ôsmy gól v ročníku, pričom päť z nich je víťazných. Pre Crosbyho išlo o prvé presné zásahy proti Blues v kariére, a tak už skóroval proti každému tímu v NHL. Dva góly v jednom zápase strelil po 47-zápasovej odmlke. Penguins pomohli ukončiť štvorzápasovú sériu domácich zápasov s bilanciou 3-1 aj gól Bena Lovejoya a 29 zákrokov Marc-Andre Fleuryho. St. Louis bod zaistil gól Alexa Pietrangela z 55. minúty. Góly však strelili aj Paul Stastny a Robby Fabbri, zatiaľ čo Jake Allen urobil 30 zákrokov. Blues prehrali piaty zápas z ostatných ôsmich po tom, čo ročník zahájili s bilanciou 11-3-1.

Hviezdy duelu: 1. S. Crosby (PIT), 2. J. Malkin (PIT), 3. P. Stastny (STL)

Bobrovskij opäť porazil New Jersey, tomu nepomohol ani návrat Eliáša

Sergej Bobrovskij sa prezentoval 27 zákrokmi, Matt Calvert vsietil rozhodujúci gól a Columbus porazil New Jersey tesne 2:1. Tím z Ohia poslal do vedenia už William Karlsson, ale na 1:1 vyrovnal stav Adam Henrique. Bobrovskij sa však už nenechal prekonať, a tak proti Devils vychytal štvrtú výhru v sérii. Jeho náprotivok, Cory Schneider, zastavil 23 striel. New Jersey, do ktorého zostavy sa vrátil Patrik Eliáš, prehralo tretí duel z ostatných štyroch. Eliáš vo svojom prvom zápase sezóny odohral 15 minút a nebodoval.

Hviezdy duelu: 1. M. Calvert (CBJ), 2. A. Henrique (NJD), 3. W. Karlsson (CBJ)

Fisher ukončil suchoty, Hodgson rozhodol duel proti bývalému tímu

Mike Fisher ukončil gólom z prvej tretiny rekordné gólové suchoty Nashvillu, ktorý porazil Buffalo 3:2, aby ukončil trojzápasovú sériu prehier. Fisher strelil prvý gól tímu po 227 minútach 39 sekundách. Neskôr sa k nemu na listine strelcov pridali aj Craig Smith a niekdajší hráč „šablí“ Cody Hodgson, zatiaľ čo Carter Hutton predviedol 30 zákrokov. Predators, ktorí čakali na gól od 17. novembra, odohrali svoj štvrtý zápas na tripe, ktorý ukončia v piatok vo Philadelphii. V ďalšom zápase sa sériu prehier bude snažiť ukončiť aj Buffalo, ktoré v stredu prehralo šiesty zápas po sebe. Evander Kane a Jack Eichel sa trafili do čierneho. V bráne sa vystriedali obaja gólmani. Linus Ullmark inkasoval tri góly z ôsmich striel a Chad Johnson následne zastavil 12 striel. Sabres po dvoch tretinách prestrieľali Predators 25:11, ale prehrávali 0:3.

Hviezdy duelu: 1. C. Hutton (NSH), 2. M. Fisher (NSH), 3. E. Kane (BUF)

Vrbata rozhodol o triumfe Canucks na ľade Wild

Radim Vrbata strelil dva góly, vrátane víťazného v druhej tretine v presilovej hre, ktorým zavŕšil obrat skóre Vancouveru a rozhodol o jeho výhre 3:2 na ľade Minnesoty. K úspešnému úvodu štvorzápasového tripu výrazne prispel aj brankár Ryan Miller, ktorý kryl 31 striel. Skóroval aj Jannik Hansen, kým Daniel Sedin dvakrát asistoval. „Hrať v tejto budove je náročné. Vyhrať tu je pre tím len dobré, malo by mu to trochu zdvihnúť sebavedomie pred ďalšími zápasmi,“ skonštatoval pre AP tréner Willie Desjardins. Z hráčov Wild, ktorí majú za sebou polovicu zo štvorzápasovej série domácich duelov (1-1), sa strelecky presadili Thomas Vanek v presilovke a Charlie Coyle. Prvý menovaný otváral skóre, kým druhý ho korigoval pri záverečnej hre v početnej výhode bez brankára. Bol ním Devan Dubnyk, ktorý pri svojom 18. štarte v sezóne urobil 25 zákrokov. Mikko Koivu prihrával na oba góly Wild, ktorí doma prehrali len druhý z posledných desiatich zápasov.

Hviezdy duelu: 1. R. Vrbata, 2. R. Miller (obaja VAN), 3. M. Koivu (MIN)

Arizona zdolala Anaheim aj po tretí raz v sezóne

Antoine Vermette strelil svoje prvé dva góly v sezóne, prvý v presilovej hre, ktorými najviac prispel k domácemu víťazstvu Arizony nad Anaheimom 4:2. Rozhodol o ňom Anthony Duclair v úvode tretej tretiny. Max Domi prihrával na dva góly, vrátane víťazného, kým Michael Stone otvoril skóre v prvej tretine a Mike Smith sa prezentoval 29 zákrokmi. Prekonali ho Ryan Kesler a dvojbodový Sami Vatanen v presilových hrách. Vermette druhým gólom v zápase poistil výhru Coyotes strelou do prázdnej brány. Predtým v nej stál John Gibson, ktorý inkasoval trikrát z 33 striel. Ducks prehrali aj tretí vzájomný súboj v sezóne, pričom ich odohrajú ešte dva.

Hviezdy duelu: 1. M. Domi, 2. A. Duclair, 3. A. Vermette (všetci ARI)

Dva góly nováčika Princea prispeli ku štvrtej výhre Ottawy v sérii

Shane Price poslal Ottawu do vedenia 2:0 svojimi prvými dvoma gólmi v NHL, ku ktorým pridal aj asistenciu. Spolu so 40 zákrokmi Craiga Andersona sa najviac podpísal pod triumf 5:3 na ľade Colorada, ktorý bol pre brankára i pre tím štvrtým v sérii. Gólmi k nemu prispeli aj Kyle Turris, Zack Smith a Mike Zibanejad, ktorý uzavrel skóre strelou do prázdnej brány šesť sekúnd pred koncom duelu. Všetci traja si pripísali aj po asistencii. Anderson čelil v záverečnej tretine až 21 strelám, z ktorých ho prekonali dvojbodoví Gabriel Landeskog v presilovej hre a Nathan MacKinnon v rozmedzí minúty a pol. Zvyšný gól Avalanche a svoj premiérový v NHL vsietil Chris Wagner. Semion Varlamov inkasoval trikrát z 15 striel predtým, ako ho po Turrisovom góle nahradil Reto Berra. Ten kryl 12 z 13 striel. Colorado, ktoré prehralo štvrtý z ostatných piatich duelov, je doma najhorším tímom v lige s bilanciou 2-6-1. Kým Matt Duchene v zápase ukončil svoju bodovú sériu na siedmich zápasoch, Erik Karlsson si tú svoju rozšíril na osem.

Hviezdy duelu: 1. S. Prince (OTT), 2. G. Landeskog (COL), 3. C. Anderson (OTT)

Slováci v akcii

Hráč Ice-time G A B +/- TM S Bčk
J. Halák (NYI) 17/18 94,4% - - - - - - -
A. Sekera (EDM) 23:00 0 0 0 -1 0 1 0
T. Tatar (DET) 14:19 1 0 1 +1 0 3 0
Z. Chára (BOS) 24:12 0 0 0 0 2 0 1
M. Gáborík (LAK) 18:49 0 0 0 0 2 5 0
M. Daňo (CHI) 9:13 0 0 0 0 0 1 1
M. Hossa (CHI) 17:48 0 0 0 0 0 4 0



Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
Hlavaj sa stretne v kempe aj s legendou: Fleury pokračuje v kariéreMS sa blížia: Optimizmus ohľadom Regendu, Mešár a Dvorský otázni, Nemec príde! Capitals vytvorili postupom negatívny rekord. Potopila Detroit neskorá informácia v rukách Tortorellu?Vyšli finálne preddraftové rebríčky CSS: Aké pozície v nich obsadili Slováci?Poznáme päť istých sérií prvého kola play-off. Svojich súperov poznajú aj obaja Slováci Hlavný favorit na Vezinovu trofej je vcelku jasný Dvorský a Mešár sa presadili, ale sú na pokraji konca. Repčík zahviezdil a je krok od postupu + video Jenčko ako hviezda duelu pomohol vynútiť rozhodujúci duel, druhý Slovák prispel k postupu! Play-off zažína o pár dní. Ako je na tom kapitán Colorada? Urobili krok späť: Sabres vyhodili hlavného trénera! Bolesti neustúpili: Obranca Montrealu sa rozhodol ukončiť kariéru Fantastické správy pre fanúšikov slovenskej reprezentácie o Jurajovi Slafkovskom!Canadiens si upísali útočníka so slovenskými koreňmi. Islanders obrancu Slafkovský hviezdil a zinkasoval tučný šek. Skóroval aj Tatar, o play-off je rozhodnuté Príprava na MS alebo play-off? O osude Martina Fehérváryho je rozhodnuté! Slafkovský to nakoniec dokázal: Strelil 20. gól, dosiahol 50. bod! + videoAHL: Regenda pri prehre nebodovalNemec je najproduktívnejší slovenský obranca medzi nováčikmi od ročníka 2005/06 Bizarný víťazný gól, žiadne podanie rúk. Na toto finále by Montreal rád zabudolSuchoty končili: Štyria Slováci skórovali, len jeden nebodovalZobraziť viacArchív článkov
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies