Účet používateľaVyhľadávanie
Menu  .
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
25. 04.
kurzy
01:00info
TBL
FLA
NHL live
01:30info
NYI
CAR
NHL live
26. 04.
kurzy
01:00info
WSH
NYR
NHL live
01:30info
NSH
VAN
04:00info
COL
WPG
04:30info
LAK
EDM
NHL live
«

Slováci v NHL

Ako sa darí Slovákom v doterajšom priebehu ročníka?

Kto si zaslúži pochvalu a kto by mal zabrať? Máme za sebou štvrtinu základnej časti a vo štvrtok bol v NHL voľný deň. Prišiel tak vhodný čas na to, aby sme sa pozreli na to, ako sa zatiaľ darí slovenským hráčom v sezóne 2015/16.

Zaslúžia si pochvalu:

ZDENO CHÁRA, BOSTON
Kapitán Bostonu ukázal, aký je pre svoj tím dôležitý. Chára vynechal úvodné zápasy pre zranenie a Bruins sa trápili. Potom sa však líder vrátil a osud tímu sa zmenil. Trenčiansky rodák je pritom jedeným z hlavných dôvodov toho, že sa tím pozdvihol. Tridsaťosemročný veterán nie je favoritom na Norrisovu trofej, ale momentálne hrá ako na vrchole svojej kariéry. A darí sa mu aj bodovať – v 19 zápasoch strelil tri góly a pridal osem asistencií. Má nábeh na 47 bodov, čo by bolo najviac od ročníka 2011/12 a tretí najvyšší počet bodov v kariére. A aj napriek pokročilému veku jeho „ice-time“ stúpol z vlaňajších 23:20 na súčasných 24:38.

  Z G A B +/- TM
Aktuálne: 19 3 8 11 +6 14
Nábeh: 80 13 34 47 +25 59

TOMÁŠ TATAR, DETROIT
Podobne ako v minulej sezóne, aj v tej aktuálnej sa Tomáš Tatar rozbiehal pomalšie. Na konci novembra však musíme skonštatovať, že s jeho výkonmi môžeme byť spokojní. Je najproduktívnejším Slovákom, keď v 22 zápasoch získal 15 bodov. Jeho bodový priemer (0,68) je rovnaký ako vlani, pričom jeho pobyt na ľade je v priemere nižší o minútu a štvrť. V ostatných šiestich zápasoch získal päť bodov, pričom štyri z nich boli góly. Je teda momentálne na správnej koľaji. Dokonca je už druhým najproduktívnejším hráčom tímu. Viac bodov pritom získal len Henrik Zetterberg (18).

  Z G A B +/- TM
Aktuálne: 22 7 8 15 -1 4
Nábeh: 82 26 30 56 -4 15

JAROSLAV HALÁK, NY ISLANDERS
Slovenský brankár Jaroslav Halák doviedol do víťazného konca šesť z 12 zápasov, ale aj pri prehrách dával vo väčšine prípadov šancu svojmu tímu na víťazstvo. Len v štyroch zápasoch inkasoval viac ako dva góly a len v jednom viac ako tri. Jeho štatistiky sú lepšie ako vlani – v priemere zatiaľ inkasoval len 2,03 gólu na zápas a zneškodnil 92,1 % striel. To sú lepšie čísla, ako je jeho kariérny priemer. A to boli obavy, či mu zranenie z prípravného obdobia v ročníku neuškodí. Odpoveď je jasná – nie. Haláka po takmer každom zápase spoluhráči chvália, prečo by sme ho teda nepochválili aj my?

Článok pokračuje pod reklamou

  Z V P PP GAA Úsp. Z. ČK
Aktuálne: 12 6 4 1 2,03 92,1% 2
Nábeh: 45 22 15 4 2,03 92,1% 7

Zabrať by mali najmä:

MARIÁN GÁBORÍK, LOS ANGELES
Najväčším sklamaním z pohľadu Slovákov je Marián Gáborík. Niekdajší ostrostrelec mal v tejto sezóne záblesky starých dobrých časov, ale tri góly v 22 zápasoch sú na hráča jeho kalibru málo. Je pravda, že starne, ale 33 rokov nie je až tak veľa na to, aby sa z hráča, ktorý vlani atakoval ôsmykrát v kariére 30-gólov métu, stal hráč, ktorý má 5,8% úspešnosť streľby a nábeh na 11 gólov. Navyše, nezbiera ani asistencie. Ak nezaberie, zažije najhoršiu sezónu v kariére. Najnižší bodový priemer mal v nováčikovskej sezóne – 0,51 bodu na zápas. Jeho terajší je 0,23 bodu na zápas.

  Z G A B +/- TM
Aktuálne: 22 3 2 5 -5 14
Nábeh: 82 11 7 18 -19 52

MARKO DAŇO, CHICAGO
Daňo zvýšil očakávania slovenských fanúšikov úspešným vstupom do tréningového kempu, ale odvtedy ich príliš neteší. Ročník odštartoval na „farme“, kde sa rozbehol a zaslúžil si povýšenie do prvého tímu Blackhawks. Presadiť sa však v drese úradujúceho šampióna je ťažšie ako tomu bolo vlani v Columbuse. Dostáva však aj priestor v prvom útoku a je len na ňom, aby ukázal, že si zaslúži aj viac. Momentálne to však aj napriek pár dobrým zápasom skôr neukazuje. Po 10 zápasoch má na konte gól a asistenciu. Ak nezaberie, je možné, že na konkurenciu v tíme a netrpezlivosť Joela Quennevilla opäť doplatí.

  Z G A B +/- TM
Aktuálne: 10 1 1 2 0 2
Nábeh: 70 7 7 14 0 14

MARTIN MARINČIN, TORONTO
Martin Marinčin vynechal z úvodných 12 zápasov Toronta dva, z ostatných desiatich hral len v dvoch. Dôveru trénera Mikea Babcocka si získava ťažko. Kormidelník je náročný a Marinčin podáva kolísavé výkony. Doteraz odohral 12 zápasov s priemerným „ice-timeom“ 13:40. Nebodoval a na konte mu svietia tri „mínusky“ a štyri trestné minúty. Je v ťažkej situácii, ale von sa z nej dostane len vtedy, ak sa skoncentruje a každú ponúknutú šancu využije na to, aby podal čo najlepší výkon.

  Z G A B +/- TM
Aktuálne: 12 0 0 0 -3 4
Nábeh: 72 0 0 0 -18 24

Ako je na tom zvyšok?

MARIÁN HOSSA, CHICAGO
Marián Hossa na tom tiež nie je tak, ako by mnohí čakali, ale on je aj napriek nižšiemu počtu bodov pre svoj tím veľmi platným hráčom. Bodový priemer mal nižší už len v nováčikovskej sezóne, ale pozitívom je, že sa mu v ostatnom období začalo dariť aj na tomto fronte. V ostatných šiestich zápasoch nazbieral päť bodov, kým v predošlých 13 len štyri. Doteraz strelil tri góly a ešte 11 mu chýba k magickej 500-gólovej hranici. Či sa mu to podarí skôr ako Ovečkinovi, je otázne. Rusovi chýba k méte 14 gólov, ale v ročníku skóroval 11-krát.

  Z G A B +/- TM
Aktuálne: 19 3 6 9 -1 2
Nábeh: 79 12 25 37 -4 8

ANDREJ SEKERA, EDMONTON
Andrej Sekera sa tiež už nemusí radiť k hráčom, ktorí by mali zabrať. On už totiž zabral. Bojnický rodák sa mal stať oporou zadných radov Edmontonu. Spočiatku sa však trápil a na nové prostredie si zvykal pomaly. V ostatných týždňoch sa však už veľmi priblížil k očakávaniam klubu a svoju hru zlepšil. Svedčí o tom aj rastúca dôvera trénera Todda McLellana, ktorý ho v ostatných troch zápasoch nechal hrať vždy aspoň 23 minút (23:33, 23:55, 23:00). Bodovo si drží svoj štandard a keď vydrží v nastolenom tempe, zažije produktívnejší ročník ako vlani.

  Z G A B +/- TM
Aktuálne: 21 1 7 8 -5 4
Nábeh: 81 4 27 31 -19 15

TOMÁŠ JURČO, DETROIT
Tomáš Jurčo je ťažký oriešok. Určite by sme očakávali pri jeho mene iné čísla, ale to neznamená, že by to bola jeho chyba. Od trénera Jeffa Blashilla sa čakalo, že mu dá viac príležitostí ako Mike Babcock, ale opak je pravdou. Mladý Košičan odohral štyri zápasy, v ktorých získal asistenciu. Nie je to však ani chyba trénera. V mužstve Red Wings je totiž veľa šikovných útočníkov a Jurčo len ťažko dostane šancu v útokoch, ktoré by mu mohli pomôcť k ofenzívnemu rozkvetu. V záložnom tíme ukazuje, čoho je schopný, keď dostane príležitosť. A možno len tú jednu príležitosť by potreboval, aby ukázal, že dokáže hrať aj v NHL vo vyššom ako štvrtom útoku. Či tú šancu dostane v Detroite, je momentálne otázne.

  Z G A B +/- TM
Aktuálne: 4 0 1 1 0 4
Nábeh: 64 0 16 16 0 64



Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
V hokeji, vo fitku i v živote: Kĺby sú základom, o ktorý sa musíme staraťJohnny Bower prepísal dejiny a stal sa legendou, hoci to mal nesmierne ťažkéJedna hviezda za druhou: Súper Slovenska v skupinovej fáze zverejnil prvých 15 nominovaných hráčovMladíci na tribúne. Ako začali play-off AHL potenciálne posily Slovenska?Podpíše Crosby novú zmluvu krátko na to, ako bude oficiálne môcť? Nebolo to k Slafkovskému fér, tvrdí expert. Porovnal preto draftové jednotky inak! Tréner Toronta: Je neuveriteľné, ako to Marchandovi prechádza! Gajan žiaril v zápase o prežitie, dvaja Slováci idú ďalej!Islanders urobia pred ďalším zápasom série zmenu v bráneDôležitý obranca Hurricanes by mal vynechať minimálne zvyšok prvého kolaHviezda Floridy utrpela nešťastné zranenie. Vynechá minimálne týždeň Ďalší vyhodený tréner, tentoraz v KaliforniiČeský velikán sa rozhodol: Definitívne zavesil korčule na klinecSeattle si upísal len osemnásťročného obrancu Marchand prepisoval históriu, Vegas je pred návratom domov na koni, dráma v Edmontone! Nemec sa z vlaňajška poučil. Teší sa na MS i vyvrcholenie prípravy: Takýto turnaj tu nebol dlho V boji o juniorský Stanley Cup zostávajú stále dvaja talentovaní SlováciMarchand uznáva: Maple Leafs sú stavaní inak ako v minulých rokoch Canadiens, Capitals i Devils sú medzi klubmi s rekordnými trestami v platovom rozpočte Slafkovský na dne: Skauti porovnali Celebriniho s poslednými 9 draftovými jednotkami Zobraziť viacArchív článkov
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies