Účet používateľaVyhľadávanie
Menu
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
Žiadne zápasy
20. 04.
kurzy
23:00info
CAR
NYI
NHL live
02:00info
BOS
TOR
NHL live
21. 04.
kurzy
18:30info
FLA
TBL
NHL live
21:00info
NYR
WSH
NHL live
01:00info
WPG
COL
NHL live
04:00info
VAN
NSH
«

Slováci v NHL

Budaj vychytal tretiu nulu po sebe. Vďačný je spoluhráčom

Slovenský brankár Peter Budaj, ktorý momentálne pôsobí v tíme Ontario Reign z AHL, už bol na začiatku sezóny blízko k trom čistým kontám v sérii. Vtedy sa mu to nepodarilo, no teraz už áno.

Budaj zahájil sezónu troma čistými kontami v prvých piatich zápasoch, ale odvtedy zaknihoval len dve nuly v 29 dueloch. Momentálne však súperi nevedia, ako na neho vyzrieť. V piatok pomohol Reign k výhre 1:0 nad San Jose 22 zákrokmi.

„V prvých dvoch tretinách sme mali nad nimi prevahu. Osobne však nemôžem dostatočne zdôrazniť to, že mi spoluhráči pomáhajú blokovaním striel a tým, že súperom nedovoľujú dostávať sa do veľkých šancí,“ priznal Budaj pre Press Enterprise.

Tridsaťtriročný banskobystrický rodák vychytal tretiu nulu po sebe a gól neinkasoval už rovných 180 minút. Dokopy počas série predviedol 62 zákrokov a vylepšil si svoje štatistiky na priemer 1,56 inkasovaného gólu na zápas a 93,5 % úspešnosť zákrokov. Nemusíme dodávať, že je s nimi najlepší v celej lige.

Najvyťažovanejší brankár AHL je v lige najlepší aj s 25 víťazstvami, ktoré dosiahol v 37 stretnutiach. Druhý Michael Leighton z Rockfordu má na konte 23 výhier. Nikto nemá ani viac „shutoutov“. Kým Budaj ich vychytal už osem, traja brankári za ním len štyri!

„Snažím sa zostávať v prítomnosti a nemyslím veľa na to, čo bude. Nemyslím na zápas, ktorý už sme odohrali, ani na to, čo sa stane po najbližšom stretnutí. Viem, že je to klišé, ale je to tak. Sústredím sa na každý ďalší puk, na najbližšiu strelu. A ako už som povedal, nemôžem byť vďačnejší za to, čo robia hráči predo mnou. Ak je aj systém skvelý, ale hráči nepracujú, nefunguje to,“ dodal Budaj.




Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies