Účet používateľaVyhľadávanie
Menu
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
28. 03.
kurzy
00:30info
CAR
DET
00:00info
FLA
NYI
NHL live
00:00info
MTL
PHI
00:00info
OTT
CHI
00:00info
PIT
CBJ
00:00info
TOR
WSH
01:00info
MIN
SJS
01:00info
STL
CGY
01:00info
WPG
VGK
02:00info
COL
NYR
02:00info
EDM
LAK
03:00info
ARI
NSH
03:00info
SEA
ANA
NHL live
03:00info
VAN
DAL
29. 03.
kurzy
00:00info
BUF
NJD
NHL live
«

Slováci v NHL

Hossa: Chcel by som päťstovku dosiahnuť ešte v tejto sezóne

Marián Hossa potrebuje streliť už len päť gólov a dosiahne na magickú päťstovku. Slovenský útočník v službách tímu Chicago Blackhawks dúfa, že sa mu to aj pri menšej produktivite podarí ešte v tejto sezóne.

„Priznám sa, že niekedy na túto métu myslím, ale na druhej strane sa nenaháňam. Zbieranie bodov mi ide pomalšie ako v minulosti, predsa len mám tridsaťsedem rokov. Netlačím na pílu, ale rád by som po päťstovke siahol ešte v tejto sezóne,“ povedal Hossa pre denník Šport.

Veterán zaznamenal v 50 zápasoch deväť gólov a 27 bodov. A hoci by bol rád, ak by bol o čosi produktívnejší, je spokojný s tým, ako sa zatiaľ sezóna vyvíja. Jeho tímu sa darí, a to aj napriek tomu, že pre ťažkosti s platovým rozpočtom musel urobiť pred ročníkom veľa zmien.

„Z klubového pohľadu sme veľmi spokojní, podarilo sa zapracovať do zostavy nových hráčov a momentálne sme na prvom mieste v konferencii a v lige sme celkovo druhí. U mňa je to bodovo chudobnejšie, šancí mám dosť, mohol by som byť produktívnejší. Mám však v porovnaní s minulosťou defenzívnejšie úlohy, s touto časťou hry som spokojný,“ zhodnotil Hossa.

Článok pokračuje pod reklamou

Trenčiansky odchovanec je tiež rád, že v klube momentálne pôsobí aj ďalší Slovák, s ktorým sa môže porozprávať v rodnom jazyku. Richard Pánik zažíva vydarený úvod pôsobenia v tíme obhajcu titulu, ale zažil už aj jeden negatívny moment – zaspal na rozkorčuľovanie. Hossa povedal, že mu ako veterán dovárať nemusel.

„Nebolo to vôbec potrebné. Sám vedel, čo sa mu stalo. Bohužiaľ, prišlo to pre neho v nevhodnom období krátko po príchode do nového mužstva. Podobné veci sa stávajú. Určite sa z toho poučil a nie je potrebné to viac nafukovať. Navyše, ani tréner napokon neurobil z meškania veľkú vedu,“ priznal Hossa.

V mužstve Blackhawks dostal počas tejto sezóny šancu aj tretí Slovák, mladý útočník Marko Daňo. Ten však odohral len 13 zápasov, v ktorých zaznamenal gól a asistenciu predtým, ako bol 11. decembra poslaný do Rockfordu z AHL. V ňom pôsobí doteraz.

„Pre Marka je momentálne lepšie, keď hrá pravidelne na farme a dostáva veľa príležitostí, akoby bol v prvom tíme a korčuľoval len počas pár striedaní v zápase. Netreba zabúdať, že má stále len dvadsaťjeden rokov a môže sa výkonnostne ďalej zlepšovať. Vysedávanie na lavičke by mu určite nepomohlo. Nech sa rozohrá na farme a keď sa mu bude dariť, tak ho určite vedenie povolá naspäť do Chicaga,“ poznamenal Hossa.



Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
Slafkovského posledná šancu na vylepšenie rekordov. Dokáže toto len ako tretí Európan? Aj Gretzky mal pred Chárom rešpekt: Keď som ho prvýkrát uvidel, utekal som za trénerom Brodeur lamentuje nad dnešnými brankármi: Rozmaznávame ich Slafkovský hovoril o MS. Chce ísť do play-off a experti sa zhodujú: Je naň perfektne stavanýIde do tuhého: Boj o Prezidentskú trofej je mimoriadne vyrovnaný a otvorený Rokovania o sťahovaní tímu Slováka sa ukončili Chromiak prihrával na víťazný gól, Regenda sa pobil + videoCanucks zaradili Demka na listinu dlhodobo zranených. Ako je na tom Lindholm? Nepríjemný náraz sa mu stal osudný: Útočník Blues si už v sezóne nezahrá Mladý slovenský útočník už atakuje dvojcifernú sériu Černák s míľnikom, ktorý dosiahol ako štvrtý hráč Tampy a tretí Slovák v históriiĎalší hráč Washingtonu vstupuje do asistenčného programu! Seattle podpísal zmluvu s nedraftovaným útočníkomSlafkovský nasadil „beast mode“: Neviem, či tu od čias Jágra bol v tomto lepší mladík, tvrdí skaut Video: Trent Frederic vs. Tanner Jeannot (bitka) Slafkovský umlčal kritikov. Raz bude nebezpečný, hovorí víťaz Stanleyho pohára Guentzel otvorene: Chcel som zostať v PittsburghuNezmysel? Obvinení Hart, Dube a spol. sa spájajú s Ruskom Šialené: Shane Doan sledoval, ako jeho syn pri debute snov prepisuje históriu! + videoTortorella sa ospravedlnil svojmu brankárovi za nedeľnú reakciu Zobraziť viacArchív článkov
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies