Účet používateľaVyhľadávanie
Menu
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
20. 04.
kurzy
23:00info
CAR
NYI
NHL live
02:00info
BOS
TOR
NHL live
21. 04.
kurzy
18:30info
FLA
TBL
NHL live
21:00info
NYR
WSH
NHL live
01:00info
WPG
COL
NHL live
04:00info
VAN
NSH
«

Sumáre

Tatar s Jurčom prekonali Haláka, Hossa tiež skóroval

V dvanástich sobotných zápasoch NHL sa darilo trom slovenským útočníkom. Tomáš Tatar i Tomáš Jurčo skórovali v súboji s Jaroslavom Halákom, ktorý striedal. Z gólu i víťazstva mal radosť aj Marián Hossa.

Jurčo a dvojbodový Tatar donútili Haláka striedať

V Detroite sa stretli traja Slováci, pričom z víťazstva sa tešila dvojica domácich útočníkov. Tomáš Tatar skóroval i asistoval, Tomáš Jurčo sa tiež presadil strelecky a Red Wings zdolali New York Islanders 5:1. Jaroslav Halák vydržal v bráne len do polovice zápasu, keď ho z nej vyhnal Tatarov 15. gól v sezóne na 4:0, ktorým si ukončil sedemzápasové gólové suchoty. Ako prvý v dueli ho prekonal Jurčo, ktorý v 15. minúte otvoril skóre svojím tretím gólom v ročníku. Z 23 pukov prešili za jeho chrbát aj tie z hokejok Kylea Quinceyho a Mikea Greena (presilovka 5 proti 3). Práve Quinceyho presný zásah bol rozdielový po tom, čo mu naň efektne prihral Dylan Larkin. Ten neskôr strelil piaty gól Red Wings aj po Tatárovej desiatej asistencii v sezóne. Jean-Francois Berube zvyšných šesť striel chytil. Brad Richards nazbieral dve prihrávky a Petr Mrázek predviedol 28 zákrokov. Jediný gól mu strelil John Tavares v presilovej hre za stavu 0:5. Kým Islanders prehrali druhý zápas po sebe, Detroit zabránil tretej prehre v sérii. Ukončil si tiež päťzápasovú domácu sériu prehier trvajúcu od 20. decembra. Tímu z Brooklynu nepomohol ani návrat obrancu Johnnyho Boychuka do zostavy po 11-zápasovej absencii.

Jurčov tretí gól v sezóne:

Tatarov 15. gól v sezóne:

Článok pokračuje pod reklamou

Hviezdy duelu: 1. D. Larkin, 2. B. Richards, 3. K. Quincey (všetci DET)

Hossa prispel k výhre gólom, Anisimov štvorbodový

Marián Hossa strelil jeden z dvoch gólov Chicaga v oslabení, aby pomohol svojmu tímu k presvedčivej výhre 5:1 nad Dallasom, pred ktorým má tak na čele Centrálnej divízie už päťbodový náskok. Druhý gól v oslabení strelil Artem Anismov, ktorý si z duelu odniesol aj tri asistencie. Zaznamenal ich pri góloch Brenta Seabrooka, Trevora van Riemsdyka a Patricka Kanea. Corey Crawford predviedol 36 zákrokov a aj vďaka nemu vyhrali Blackhawks tretí zápas po sebe. Ukončili tiež trojzápasovú víťaznú sériu Stars, ktorých čestný úspech mal na svedomí Tyler Seguin. Antti Niemi inkasoval tri góly z 11 striel a následne ho nahradil Kari Lehtonen, ktorý urobil 13 zákrokov. Obaja Slováci ohrozili bránu domácich. Hossa strelil svoj 496. gól kariéry z troch striel a Richard Pánik svoj jediný pokus na gól nepremenil a nebodoval. Kým Hossa odohral 16 minút, on na ľade strávil deväť a pol. Prezentoval sa aj troma bodyčekmi. Tímy sa stretnú v sezóne ešte trikrát, najbližšie vo štvrtok v Chicagu.

Hossov 10. gól v sezóne:

Hviezdy duelu: 1. A. Anisimov, 2. C. Crawford, 3. N. Hjalmarsson (všetci CHI)

Tresné strieľanie Marchanda rozhodlo o výhre nad Sabres

Brad Marchand, ktorý je v ostatnej dobe vo forme, dostal v tretej minúte predĺženia šancu o všetkom rozhodnúť z trestného strieľania. Zákrok Rasmusa Ristolainena napokon potrestal a ako prvý hráč v histórii Bostonu rozhodol takýmto spôsobom o víťazstve. To sa, samozrejme, opačnej strane nepáčilo, pretože rozhodnutie rozhodcu vnímali ako nespravodlivé. „Je to jednoducho zahanbujúce. Dúfam, že sa za to rozhodca hanbí. Takto sa to skončiť nemalo. Sklamaním je to, že za toto môžem dostať pokutu, ale jednoducho to bolo zahanbujúce,“ poznamenal brankár Robin Lehner pre AP. Bruins porazili Sabres 2:1, keď sa v normálnom hracom čase presadil Loui Eriksson a Tuukka Rask zastavil dokopy 37 striel. Spoľahlivý bol aj Lehner, ktorý urobil o jeden zákrok menej. Ako jediný z hráčov Buffala skóroval Sam Reinhart, ktorý vyrovnával stav na 1:1 v strede druhej tretiny. Oba tímy sa stretli po druhýkrát v priebehu troch dní a oba zápasy vyhrali „medvede“. Sabres však v oboch získali aspoň bod. Slovenský obranca Zdeno Chára v tom druhom odohral 23 a pol minúty. Zaznamenal tri strely, mínusový bod a dve trestné minúty.

Rozhodujúca situácia zápasu:

Hviezdy duelu: 1. B. Marchand (BOS), 2. T. Rask (BOS), 3. R. Lehner (BUF)

Lazar, Karlsson doviedli Senators k výhre 6:1 nad Maple Leafs

Ottawa zúfalo potrebovala odohrať dobrý zápas a v sobotu sa jej to podarilo v ontárijskom derby. Curtis Lazar po prvýkrát v kariére strelil v jednom zápase dva góly, Erik Karlsson nazbieral štyri asistencie a tím z hlavného mesta Kanady porazil Toronto hladko 6:1. „Nemôžeme byť veľmi nadšení z víťazstva v jednom zápase tak isto, ako nemôžeme príliš klesnúť, keď jeden prehráme. Pre nás to bolo o reštarte,“ skonštatoval pre CP Karlsson, ktorý zaznamenal dva zápasy so ziskom štyroch asistencií v jednej sezóne ako prvý obranca od roku 1995, kedy to dokázal Chris Chelios. Zack Smith, Mika Zibanejad, Bobby Ryan a Mark Stone sa trafili do čierneho a Craig Anderson prišiel o čisté konto za stavu 6:0, keď ho v tretej tretine prekonal Pierre-Alexandre Parenteau. K ukončeniu trojzápasovej série prehier pomohol 26 zákrokmi. V bráne Maple Leafs sa vystriedali obaja brankári. James Reimer inkasoval tri góly z ôsmich striel a Jonathan Bernier následne tri góly zo 17 striel. Slovenský obranca Martin Marinčin opäť nehral.

Hviezdy duelu: 1. C. Lazar, 3. E. Karlsson, 3. C. Anderson (všetci OTT)

Scrivens doviedol Montreal k ukončeniu série prehier

Ben Scrivens absolvoval do soboty štyri štarty v bráne Montrealu, no až na piaty pokus sa tešil z výhry. Tú vychytal symbolicky proti svojmu bývalému tímu a bola jeho prvou od 25. marca minulého roka. Zastavil 23 z 24 striel Edmontonu a doviedol Canadiens k triumfu 5:1, ktorý znamenal koniec štvorzápasovej série prehier celkovo a päťzápasovej na domácom ľade. Už v prvej tretine skórovali dvojbodový Brendan Gallagher a Lars Eller, ktorého gól bol nakoniec víťazný. V druhej tretine zvýšili vedenie domácich na 4:0 Tomáš Plekanec a tiež dvojbodový P. K. Subban. Výsledok upravil v polovici tretej tretiny Tom Gilbert. Plekanec pridal ku gólu tri asistencie. Cam Talbot inkasoval štyrikrát z 23 striel a po 40 minútach hry ho vystriedal Anders Nilsson, ktorý kryl 12 zo zvyšných 13 striel. Jediný gól Oilers vsietil Benoit Pouliot vo vlastnom oslabení. Slovenský obranca Andrej Sekera odohral v zápase 18 a pol minúty s bilanciou mínusový bod, tri strely, bodyček a blok. Jeho tím nedokázal vyhrať tretí duel po sebe.

Hviezdy duelu: 1. T. Plekanec, 2. B. Scivens, 3. P. K. Subban (všetci MTL)

Ovečkin rozhodol v nájazdoch o výhre Capitals

Alex Ovečkin premenil v tretej sérii rozhodujúci samostatný nájazd a Washington zvíťazil na ľade New Jersey 3:2. V nájazdoch uspel aj T. J. Oshie, v riadnej hracej dobe skórovali Andre Burakovsky a Paul Carey. Prvý menovaný v druhej tretine otváral skóre svojho 100. zápasu v NHL, kým druhý vyrovnával stav na 2:2 svojím prvým gólom v 25. dueli v súťaži. Braden Holtby prispel k druhej výhre Capitals po sebe 22 zákrokmi. Prekonali ho dvojbodový Joseph Blandisi v presilovej hre a Adam Henrique, ktorý si dal darček k 26. narodeninám. Reid Boucher potom ako jediný v nájazdoch. Cory Schneider kryl 27 striel, ale nezabránil druhej prehre Devils po sebe a piatej proti Capitals v sérii.

Hviezdy duelu: 1. J. Blandisi (NJD), 2. J. Kuznecov (WSH), 3. A. Henrique (NJD)

Rangers ukončili Philadelphii víťaznú sériu

Mats Zuccarello v úvode tretej tretiny prihrával na vyrovnávajúci gól Chrisovi Kreiderovi a v druhej sérii premenil svoj samostatný nájazd. Po ňom uspel aj Derek Stepan a New York Rangers zdolal Philadelphiu na jej ľade 3:2, čím jej ukončil trojzápasovú víťaznú sériu. Keith Yandle vynútil 13 sekúnd pred koncom duelu predĺženie a Henrik Lundqvist chytil okrem oboch nájazdov súpera aj 26 striel. V riadnej hracej dobe ho prekonali dvojbodový Shayne Gostisbehere v presilovke a Ryan White. Steve Mason sa prezentoval rovnako 26 zákrokmi, ale neodvrátil tretiu výhru Rangers v ostatných štyroch zápasoch. Tí však pri nej prišli o kapitána Ryana McDonagha, ktorého po súboji zasiahol Wayne Simmonds v polovici prvej tretiny do hlavy. Obaja duel nedohrali, pretože útočník Flyers bol za zákrok vylúčený do konca zápasu.

Hviezdy duelu: 1. M. Zuccarello (NYR), 2. S. Gostisbehere, 3. R. White (obaja PHI)

Calgary predĺžilo Vancouveru sériu bez víťazstva

Calgary pricestovalo do Vancouveru, zvíťazilo tam 4:1 a uštedrilo domácemu tímu štvrtú prehru v sérii. Rozhodol o tom gól Seana Monahana na 2:0 z 56. minúty. Skóre duelu otvoril v druhej tretine dvojbodový Michael Frolík, výsledok upravili strelami do prázdnej brány tiež dvojbodoví Mikael Backlund so Samom Bennettom. TJ Brodie dvakrát asistoval a Jonas Hiller zastavil pri druhej výhre Flames v posledných troch zápasoch 34 striel. Ako jediný ho prekonal Emerson Etem za stavu 0:3, ktorý strelil svoj prvý gól v drese Canucks. Ryan Miller sa v ich bráne prezentoval 26 zákrokmi.

Hviezdy duelu: 1. J. Hiller, 2. M. Backlund (obaja CGY), 3. E. Etem (VAN)

Stafford zariadil triumf Winnipegu v Colorade

Po dlhej domácej sérii zápasov zavítali hráči Winnipegu do Colorada a odniesli si odtiaľ dva body po výhre 4:2. Jej strojcom bol Drew Stafford, ktorý strelil dva góly, vrátane víťazného v polovici duelu v presilovej hre, ku ktorým pridal asistenciu. Z jeho spoluhráčov skórovali Andrew Ladd a dvojbodový Mathieu Perreault, Michael Hutchinson pomohol ukončiť sériu dvoch prehier 32 zákrokmi. Prekonali ho Michail Grigorenko a Matt Duchene. Semion Varlamov chytil 35 striel, ale nezabránil tretej domácej prehre Avalanche v sérii.

Hviezdy duelu: 1. D. Stafford, 2. M. Perreault, 3. A. Ladd (všetci WPG)

Letang, Crosby sa postarali o obrat v zápase proti Panthers

Florida mala veľmi dobre našliapnuté za ďalším víťazstvom, ale hviezdy Pittsburghu zabrali v kľúčovej dobe a stav otočili. Na góly dvojbodového Jussiho Jokinena a Aleksandera Barkova odpovedali v závere tretej tretiny Kris Letang a Sidney Crosby. Obaja si z duelu odniesli po tri body, pričom Letang rozhodol v druhej minúte predĺženia o výhre 3:2. „Myslím si, že dnes boli obaja úžasní,“ netajil sa tréner Mike Sullivan pre AP. Ten však mohol pochvalu smerovať aj na náhradného brankára Jeffa Zatkoffa, ktorý sa prezentoval 40 zákrokmi. Penguins pomohol k piatej výhre z ostatných šiestich duelov. Panthers prišli o päťzápasovú sériu výhier, pričom Roberto Luongo zastavil 32 striel.

Hviezdy duelu: 1. K. Letang (PIT), 2. J. Jokinen (FLA), 3. J. Zatkoff (PIT)

Elliott doviedol Blues k výhre nad trápiacimi sa Wild

Na štvrtý pokus sa St. Louis dočkalo výhry v normálnom hracom čase nad Minnesotou. Kľúčom k úspechu bol brankár Brian Elliott, ktorý zneškodnil 38 striel pri ceste za výhrou 4:1. „Je už dlhodobo naším najlepším hráčom a aj dnes chytal dobre,“ skonštatoval pre AP Jori Lehtera, ktorý zaznamenal gól a asistenciu. Vladimir Tarasenko, Paul Stastny a Troy Brouwer ho doplnili na streleckej listine. Jediný gól Wild vsietil Matt Dumba, kým Devan Dubyk opustil duel s 20 zákrokmi. Tím zo St. Paul prehral piaty zápas po sebe a desiaty z ostatných jedenástich.

Hviezdy duelu: 1. B. Elliott, 2. P. Stastny, 3. J. Lehtera (všetci STL)

Arvidsson skóroval dvakrát pri výhre nad Sharks

Útočníci Nashvillu sú často v tejto sezóne kritizovaní za nízku produktivitu, ale v sobotu to neplatilo. Nedávno povolaný Viktor Arvidsson strelil dva góly, Filip Forsberg zaznamenal gól a dve asistencie a Predators porazili Sharks pomerom 6:2. James Neal, Calle Järnkrok a Shea Weber tiež skórovali, aby pomohli ukončiť sériu troch domácich prehier po sebe. Pekka Rinne čelil 30 strelám, z ktorých ho prekonali len Joe Thornton a Logan Couture. Martin Jones opustil duel s 24 zákrokmi, pričom inkasoval päť gólov. Weber totiž skóroval do prázdnej brány. Dvojnásobnú radosť z výhry mal Mike Ribeiro, ktorý odohral svoj 1000. zápas v NHL.

Hviezdy duelu: 1. V. Arvidsson, 2. F. Forsberg, 3. R. Johansen (všetci NSH)

Slováci v akcii

Hráč Ice-time G A B +/- TM S Bčk
J. Halák (NYI) 9/13 (69,2 %) - - - - - - -
T. Tatar (DET) 11:37 1 1 2 +1 4 1 1
T. Jurčo (DET) 10:46 1 0 1 +1 0 1 2
M. Hossa (CHI) 16:06 1 0 1 0 2 3 0
Z. Chára (BOS) 23:31 0 0 0 -1 2 3 1
R. Pánik (CHI) 9:27 0 0 0 0 0 1 3
A. Sekera (EDM) 18:38 0 0 0 -1 0 3 1



Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies