Účet používateľaVyhľadávanie
Menu
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
20. 04.
kurzy
23:00info
CAR
NYI
NHL live
02:00info
BOS
TOR
NHL live
21. 04.
kurzy
18:30info
FLA
TBL
NHL live
21:00info
NYR
WSH
NHL live
01:00info
WPG
COL
NHL live
04:00info
VAN
NSH
«

Slováci v NHL

Hossa: Liga chce viac gólov a sama sa o ne oberá

V tejto sezóne sa zaužívalo pravidlo, ktoré umožňuje trénerom požiadať rozhodcov o preverenie spornej situácie prechádzajúcej gólu. Už sa tak odvolalo viacero presných zásahov, a to najčastejšie pre nedovolené bránenie v hre brankárovi.

A hoci NHL zaviedla pravidlo s dobrým úmyslom, slovenský útočník Chicaga Marián Hossa patrí medzi jeho kritikov. Konkrétne mu prekáža veľmi prísne posudzovanie kontaktov útočiaceho hráča s brankárom a čas, ktorý sa konzultáciou rozhodcov priamo na ľade zabíja.

„Vyzerá to tak, že v týchto dňoch trvajú rozhodnutia rozhodcov veľmi dlho a hra sa spomaľuje. Každý dotyk s brankárom vyústi do neuznaného gólu. Liga chce, aby rástol počet gólov, ale toto pravidlo robí dobrú prácu v tom, že góly ubúdajú,“ skonštatoval Hossa.

Trenčiansky odchovanec má ešte v čerstvej pamäti, ako mu bol neuznaný gól, o ktorom bol nie len on 100% presvedčený, že platiť bude.

Článok pokračuje pod reklamou

„Snažil som sa bojovať pred bránou a nemal som žiaden úmysel dotknúť sa brankára. Len som bojoval medzi dvoma protihráčmi a poslal puk do brány. Neviem, ako to bude v play-off, ale nie je to dobré pre ligu,“ povedal Hossa 4. februára.

Chicago prišlo o ďalší gól aj v utorok a hviezdny veterán k tomu povedal stručne a jasne: „V minulej sezóne by to bol určite gól. Bez pochýb.“

Mnohí pravidlo kritizujú za jeho nejasný výklad, ktorý umožňuje rozhodcom robiť rozhodnutia na nekonštantnej báze. Čo by jeden rozhodca uznal, druhý nie. Sami v tom nemajú jasno. Preto niekto volá po úprave pravidiel a niekto po tom, aby tieto momenty nerozhodovali rozhodcovia na ľade, ale špecialisti v Toronte.



Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies