Účet používateľaVyhľadávanie
Menu
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
18. 04.
kurzy
01:00info
MIN
SEA
NHL live
02:00info
WPG
VAN
03:00info
CGY
SJS
03:30info
COL
EDM
NHL live
04:00info
VGK
ANA
NHL live
04:30info
LAK
CHI
19. 04.
kurzy
Žiadne zápasy
«

Správy z NHL

Ktorí hráči NHL pomôžu svojim krajinám na MS 2016?

Aktualizované 28.04.2016 o 23:42

Portál SlovakNHL vám prináša prehľad hráčov NHL, ktorí od stredy prisľúbili národným tímom účasť na tohtoročnom svetovom šampionáte v Rusku. Zoznam budeme priebežne aktualizovať.

Rusko

Domáca reprezentácia sa môže tešiť na najproduktívnejšieho nováčika základnej časti tejto sezóny. Artemij Panarin neprešiel s Chicagom v prvom kole play-off cez St. Louis a v stredu pre Tracey Myersovú z televízie CSN potvrdil svoju účasť na turnaji v Moskve a Petrohrade.

Panarin ovládol štatistiky nováčikov, keď v 80 zápasoch strelil 30 gólov a pridal 47 asistencií. Na konte už má titul juniorského majstra sveta z roku 2011 a striebornú medailu z minuloročných MS v Česku. K národnému tímu sa pripojí aj jeho klubový spoluhráč Artem Anisimov.

Kanada

Kanadská hokejová asociácia (Hockey Canada) vo štvrtok informovala, že v zostave „javorového listu" budú v Rusku útočník Anaheimu Corey Perry, útočník New Yorku Rangers Derick Brassard aj obranca Minnesoty Matt Dumba.

Článok pokračuje pod reklamou

Tridsaťročný Perry hral doteraz na dvoch majstrovstvách sveta – v rokoch 2010 a 2012. V zbierke má však zlaté medaily z MS juniorov 2005 a z olympijských turnajov v rokoch 2010 a 2014.

Česko

Český tím posilní dvojica útočníkov – jeden mladík a jeden veterán. Skúsený, 33-ročný Tomáš Plekanec z Montrealu bude podľa reportéra televízie Nova Sport Zdeňka Matějovského kapitánom výberu. Mal by podľa neho hrať v jednom útoku s Davidom Pastrňákom z Bostonu. Doplní ich Roman Červenka hrajúci v KHL.

„Som rád, že som zdravý a môžem si splniť svoj sen. Vždy som túžil hrať za národný tím a teraz mám tú možnosť,“ citoval 19-ročného hráča Bruins oficiálny účet českej reprezentácie na Instagrame. V tejto sezóne si vytvoril kariérne maximum s 15 gólmi v 51 zápasoch.

Fínsko

„Suomi" posilnia dvaja útočníci Floridy Panthers. Tím na svojom oficiálnom webe vo štvrtok informoval, že do Ruska pocestujú Aleksander Barkov a Jussi Jokinen. Pre 20-ročného Barkova pôjde o druhý svetový šampionát v kariére, 33-ročný Jokinen ich absolvoval už šesť.

Barkov si v základnej časti vytvoril osobné maximá s 28 gólmi a 59 bodmi iba v 66 zápasoch. Na konte má bronzovú olympijskú medailu zo Soči 2014. Tú získal aj Jokinen, ktorý sa v roku 2006 tešil z olympijského striebra. Fínom pomôžu na MS aj útočníci Mikko Koivu a Mikael Granlund z Minnesoty.

SLOVENSKO

Slovensku budú z hráčov NHL k dispozícii útočníci Marko Daňo (Winnipeg) a Tomáš Jurčo (Detroit) s obrancami Andrejom Sekerom (Edmonton) a Martinom Marinčinom (Toronto). Zdravie nedovolí účasť Mariánovi Hossovi, Richardovi Pánikovi, Mariánovi Gáboríkovi ani Tomášovi Tatarovi. Zdeno Chára uprednostnil rodinu a Marek Hrivík sa nedohodol s realizačným tímom.

Špeciálnu pozornosť bude na turnaji lákať súboj dvoch potenciálne najvyšších draftových volieb v tomto roku. Auston Matthews bude reprezentovať USA, kým čerstvý víťaz fínskej ligy a úradujúci juniorský majster sveta Patrik Laine si oblečie dres Fínska. Stretnúť by sa mali 9. mája o 19:15.



Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
Slafkovský je v spoločnosti veľkých mien. Vie, že sa môže zlepšiť. Čo plánuje po MS?Nemec mal svoje chyby, ale svojou defenzívou prekvapil. Akú známku si vyslúžil? Slováci v USHL postupovali ďalej, v CHL nie. Čaká nás séria slovenských brankárov Chromiak hrdinom zápasu, presadil sa aj Regenda + videoRok zmenil vo vnímaní Slafkovského veľa. Hovoril o tom viceprezident Canadiens Erik Karlsson otvorene o sezóne v Pittsburghu: Obrovské sklamanie V NHL debutoval bývalý dorastenec Trnavy. A hneď aj bodoval! NHL zverejnila termíny prvých duelov play-off. Kedy začnú Slováci? Majiteľ Jazz sa vyjadril k informáciám o predaji Coyotes Matthews robil, čo mohol, ale nebolo mu to súdené. Chýbali milimetre a štipka šťastia + video Kučerov napodobnil McDavida: Exkluzívny klub rozšíril na päť hráčov a dočkal sa ovácií v stoji! Dvojnásobný víťaz Stanleyho pohára s Pittsburghom úspech nezažil. Končí kariéru Canadiens urobili zásadné rozhodnutie ohľadom svojho trénera NHL zverejnila nominácie na King Clancy TrophyDetroit a Philadelphia podpísali vstupné zmluvy s vysokoškolákmi Na waiver listine je útočník Red WingsČernák viedol zápas a videl historický moment. Matthews ten svoj nezažil, Coyotes sa lúčili víťazne Hlavaj sa stretne v kempe aj s legendou: Fleury pokračuje v kariéreMS sa blížia: Optimizmus ohľadom Regendu, Mešár a Dvorský otázni, Nemec príde! Capitals vytvorili postupom negatívny rekord. Potopila Detroit neskorá informácia v rukách Tortorellu?Zobraziť viacArchív článkov
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies