Účet používateľaVyhľadávanie
Menu
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
25. 04.
kurzy
01:00info
TBL
FLA
NHL live
01:30info
NYI
CAR
NHL live
26. 04.
kurzy
01:00info
WSH
NYR
NHL live
01:30info
NSH
VAN
04:00info
COL
WPG
04:30info
LAK
EDM
NHL live
«

Reprezentácia

MS 2016: Fíni v semifinále vyzvú Rusov, Američania Kanaďanov + video

Marián Masaryk
19.05.2016

Vo štvrtok sme spoznali semifinálové dvojice tohtoročných majstrovstiev sveta v ľadovom hokeji. Vo štvrťfinále sa z výhier tešili Fíni, Rusi, Kanaďania a Američania, ktorí vyradili Čechov.

Spojené štáty americké sa síce s problémami dostali do štvrťfinále, ale v ňom zdolali Česko 2:1 po nájazdoch a postúpili medzi štvoricu najlepších tímov na turnaji. O gól v riadnom hracom čase i rozhodujúci nájazd sa postaral Auston Matthews. Jediný gól Čechov strelil z trestného strieľania Zohorna. Americký gólman Keith Kinkaid zastavil 31 striel aj všetky tri nájazdy súpera.

Fíni potvrdili úlohu favorita a zaznamenali ôsmu výhru na turnaji po sebe, vyradili Dánov po výsledku 5:1. Dva góly, prvý a posledný, strelil Mikael Granlund, jeho klubový spoluhráč Mikko Koivu dvakrát asistoval. Fínsky brankár Mikko Koskinen čelil iba 17 strelám Dánov, pre ktorých to bola druhá účasť vo štvrťfinále v histórii.

Článok pokračuje pod reklamou

Fíni v semifinále narazia na domácich Rusov, ktorí síce v zápase proti Nemecku prehrávali 0:1, ale nakoniec nedopustili prekvapenie a uspeli pomerom 4:1. O víťazstve rozhodla druhá tretina, v ktorej padli tri ruské góly. Vo všetkých mal prsty Šipačiov – dva strelil a na jeden prihrával. So 16 bodmi (5+11) je jasným lídrom produktivity turnaja.

V sobotu uvidíme aj severoamerické derby. Švédsko totiž nemalo svoj deň a zaknihovalo tŕpku prehru s Kanadou. Tá zareagovala na prehru s Fínskom v poslednom zápase skupinovej fázy hladkým víťazstvom nad „troma korunkami" 6:0. Talbot potreboval urobiť na čisté konto 24 zákrokov. Z jeho spoluhráčov nazbierali najviac bodov Scheifele a Stone – tri za gól a dve asistencie.

Výsledky:

Česko – USA 1:2 SN (1:0, 0:1, 0:0, 0:0, 0:1)
Góly: 16. Zohorna (TS) – 22. Matthews (Vatrano, Wideman), rozh. SN Matthews

Fínsko – Dánsko 5:1 (1:0, 2:1, 2:0)
Góly: 15. Granlund (Koivu, Komarov), 22. Koskiranta (Pyorälä, Ohtamaa), 39. Laine (Hietanen, Jaakola), 58. Jokinen (Koivu)(EN), 59. Granlund – 32. Eller (Christensen, Ehlers)(PP)

Rusko – Nemecko 4:1 (0:1, 3:0, 1:0)
Góly: 21. Šipačiov (Dadonov, Belov), 28. Dadonov (Šipačiov), 35. Šipačiov (Telegin), 43. Ovečkin (Kuznecov, Liubimov) – 5. Reimer

Kanada – Švédsko 6:0 (1:0, 3:0, 2:0)
Góly: 19. Scheifele (O'Reilly, Stone), 27. Dumba (Stone, Scheifele), 33. Marchand (Dumba, Scheifele), 33. Domi (Reinhart, Matheson), 52. Stone, 54. Brassard (Gallagher, Hall)

Semifinálové dvojice

Fínsko - Rusko
Kanada - USA

Semifinále je na programe v sobotu 21. mája.



Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
V hokeji, vo fitku i v živote: Kĺby sú základom, o ktorý sa musíme staraťJohnny Bower prepísal dejiny a stal sa legendou, hoci to mal nesmierne ťažkéJedna hviezda za druhou: Súper Slovenska v skupinovej fáze zverejnil prvých 15 nominovaných hráčovMladíci na tribúne. Ako začali play-off AHL potenciálne posily Slovenska?Podpíše Crosby novú zmluvu krátko na to, ako bude oficiálne môcť? Nebolo to k Slafkovskému fér, tvrdí expert. Porovnal preto draftové jednotky inak! Tréner Toronta: Je neuveriteľné, ako to Marchandovi prechádza! Gajan žiaril v zápase o prežitie, dvaja Slováci idú ďalej!Islanders urobia pred ďalším zápasom série zmenu v bráneDôležitý obranca Hurricanes by mal vynechať minimálne zvyšok prvého kolaHviezda Floridy utrpela nešťastné zranenie. Vynechá minimálne týždeň Ďalší vyhodený tréner, tentoraz v KaliforniiČeský velikán sa rozhodol: Definitívne zavesil korčule na klinecSeattle si upísal len osemnásťročného obrancu Marchand prepisoval históriu, Vegas je pred návratom domov na koni, dráma v Edmontone! Nemec sa z vlaňajška poučil. Teší sa na MS i vyvrcholenie prípravy: Takýto turnaj tu nebol dlho V boji o juniorský Stanley Cup zostávajú stále dvaja talentovaní SlováciMarchand uznáva: Maple Leafs sú stavaní inak ako v minulých rokoch Canadiens, Capitals i Devils sú medzi klubmi s rekordnými trestami v platovom rozpočte Slafkovský na dne: Skauti porovnali Celebriniho s poslednými 9 draftovými jednotkami Zobraziť viacArchív článkov
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies