Účet používateľaVyhľadávanie
Menu
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
29. 03.
kurzy
00:00info
BUF
NJD
NHL live
30. 03.
kurzy
17:30info
FLA
DET
19:30info
MIN
VGK
NHL live
21:00info
EDM
ANA
23:00info
ARI
NYR
23:00info
COL
NSH
NHL live
00:00info
WPG
OTT
00:00info
BUF
TOR
00:00info
CBJ
PIT
00:00info
MTL
CAR
00:00info
PHI
CHI
00:00info
TBL
NYI
00:00info
WSH
BOS
01:00info
STL
SJS
04:00info
SEA
DAL
04:00info
CGY
LAK
«

Sumáre

Lightning vyhnali Murrayho z brány a vyrovnali stav série

Pittsburgh mal šancu získať postupový mečbal, ale v prvých dvoch tretinách hral nedbalo a nedisciplinovane, kým Tampa Bay zareagovala na dva nevydarené zápasy tým správnym spôsobom a stav série vyrovnala.

Finále Východnej konferencie

Zápas č. 4
1
2
3
Stav série
  Tampa Bay Lightning
2
2
0
4
••••
  Pittsburgh Penguins
0
0
3
3
••••
Podrobné štatistiky

Tampa Bay mala rýchly štart do zápasu a už po 27 sekundách vyhrávala. Po góloch Ryana Callahana, Andreja Šustra, Jonathana Drouina a Tylera Johnsona viedla a po dvoch tretinách 4:0, no v tretej tretine ubrala plyn, súper sa zlepšil a takmer sa mu podarilo vyrovnať. Nakoniec sa však zmohol iba na tri góly. Strelili ich Phil Kessel, Jevgenij Malkin a Chris Kunitz. K výhre domácich 4:3 pomohol 35 zákrokmi aj Andrej Vasilevskij. V bráne hostí sa predstavili obaja brankári – Matt Murray inkasoval štyri góly z 30 striel a Marc-Andre Fleury zastavil zvyšných sedem pokusov Lightning.

Floridský tím chcel mať dobrý nástup do zápasu a to sa mu aj podarilo. Už po 27 sekundách tečoval strelu Victora Hedmana Callahan, ktorý nedal Murrayovi šancu. Vo štvrtej minúte však veľkú šancu Callahana zneškodnil. O desať minút neskôr sa dôležitým zákrokom prezentoval aj Vasilevskij pri zakončení Krisa Letanga. V 15. minúte sa jeho tím tešil znova. Z protiútoku po príležitosti Penguins poslal z ľavej strany na pravú puk Nikita Kučerov a Šustr zakončil z prvej veľmi presne.

V úvode druhej tretiny pomohli hosťom dve presilové hry, ale na gól ich nevyužili. Hoci si vytvorili tlak, k väčšej šanci sa nedostali. V 33. minúte neuspel ani Fehr zo samostatného úniku. O dve minúty neskôr ukázala Tampa, ako sa majú presilovky využívať. Drouin sa dostal k odrazenému puku a z priestoru pred bránou zakončil do poodkrytej brány hostí. Penguins mohli v závere tretiny dvakrát znížiť, ale v prvom prípade Vasilevskij vychytal Hörnqvista a v druhom mu pomohla bránková konštrukcia pri strele Rusta. Medzitým však Lightning strelili štvrtý gól. Po brejku Kučerova skóroval Johnson.

Článok pokračuje pod reklamou

Do záverečnej dvadsaťminútovky vstúpili „tučniaci“ s Fleurym v bráne. Boli aktívnejší a už po 78 sekundách sa dočkali gólu, keď sa strelou zápästím presadil Kessel. Fleury si následne pripísal dôležitý zákrok pri šanci Kučerova. V 52. minúte sa Penguins tešili z druhého gólu, keď sa presadil Malkin. O necelé dve minúty využil presilovku Kunitz a hosťom zostávalo ešte takmer sedem minút na strelenie vyrovnávajúceho gólu. Napriek tomu, že si vytvorili veľký tlak, nepodarilo sa im to. Najväčšiu šancu spálil v 58. minúte Malkin.

Andrej Vasilevskij
Matt Murray
59:45 35/38 40:00 26/30
Kristers Gudlevskis
Marc-Andre Fleury
- - 18:26 7/7

Oba tímy využili jednu presilovku zo štyroch. Séria sa za nerozhodného stavu presťahuje do Pittsburghu, kde sa piaty zápas odohrá v nedeľu. Zaujímavé bude sledovať aj to, s ktorým brankárom Penguins vstúpia do brány a či v dueli uvidíme obrancu Trevora Daleyho, ktorý piatkový zápas nedohral pre zranenie dolnej časti tela.

Hviezdy duelu: 1. R. Callahan, 2. V. Hedman, 3. A. Vasilevskij (všetci TBL)

Jon Cooper, tréner Lightning: „Nezáleží na tom, ako sa dostanete k víťazstvu. Či vediete 4:0 a stane sa z toho 4:3 alebo prehrávate 0:3 a vyhráte 4:3, v skutočnosti na tom nezáleží. Dôležité je, že vyhráte. Cieľom je vyhrať zápas. Keď sa zajtra zobudíme, nebude to o tom, ako sa vrátili do zápasu. Bude to o tom, že je séria teraz vyrovnaná 2:2.“

Mike Sullivan, tréner Penguins: „V prvej polovici zápasu sme neboli odhodlanejším tímom ako oni. Majú dobré mužstvo a my sme vedeli, že to bude náročný zápas.“



Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies