Účet používateľaVyhľadávanie
Menu  .
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
20. 04.
kurzy
23:00info
CAR
NYI
02:00info
BOS
TOR
21. 04.
kurzy
18:30info
FLA
TBL
21:00info
NYR
WSH
01:00info
WPG
COL
04:00info
VAN
NSH
«

Reprezentácia

MS 2016: Vo finále uvidíme súboj Fínska s Kanadou + video


V prvom semifinálovom zápase tohtoročného svetového šampionátu Fínsko zdolalo domáce Rusko a stalo sa prvým finalistom. V nedeľu sa stretne s Kanadou, o bronz si zahrajú aj USA.

Rusi otvorili skóre už v tretej minúte, ale ďalšie šance nevyužili a neskôr za to pykali. Fíni v druhej tretine troma gólmi otočili skóre a zaslúžene postúpili do finále. Dva góly strelil Aho, oba v presilovkách, ten víťazný zaznamenal Jokinen. Brankár Koskinen predviedol 28 zákrokov. Rusku nepomohli vyrovnať strelecká prevaha 13:2 v tretej tretine ani záverečné odvolanie Bobrovského z brány. Domáci nevyužili ani jednu z piatich presiloviek, a tak si v nedeľu zahrajú o bronz s porazeným tímom z druhého semifinále. Fínsko neprehralo ani deviaty zápas na turnaji a po dvoch rokoch si opäť zahrá o prvý titul majstra sveta od roku 2011.

Severoamerické derby zahájila Kanada veľmi dobre a po prvej tretine vyhrávala o dva góly. Potom sa však situácia zamotala a po góloch Matthewsa, Warsofského a Motteho sa do vedenia dostali hráči Spojených štátov amerických. Z postupu do finále sa napokon tešil favorizovaný tím z „kolísky hokeja", ktorý skóre dvoma gólmi otočil a odolal aj záverečnému tlaku súpera. O výhre 4:3 rozhodol na začiatku tretej tretiny Ellis a k triumfu prispeli gólmi aj Gallagher, Marchand a Brassard. Cam Talbot urobil 30 zákrokov, Keith Kinkaid inkasoval štyri góly z 27 striel.

Článok pokračuje pod reklamou

Výsledky:

Fínsko – Rusko 3:1 (0:1, 3:0, 0:0)
Góly: 27.Aho (Granlund, Lindell)(PP), 36. Jokinen (Laine), 39. Aho (Koskiranta, Koivu)(PP) – 3. Širokov (Telegin, Marčenko)

Kanada – USA 4:3 (2:0, 1:3, 1:0)
Góly: 9. Gallagher (Jenner, Reinhart), 19. Marchand (Ceci), 36. Brassard (O´Reilly, Perry)(PP), 42. Ellis (Murray, McDavid) – 22. Matthews (Wideman, Larkin)(PP), 24. Warsofsky (Nelson), 29. Motte (Larkin, Compher)



Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies