Účet používateľaVyhľadávanie
Menu
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
29. 03.
kurzy
00:00info
BUF
NJD
NHL live
30. 03.
kurzy
17:30info
FLA
DET
19:30info
MIN
VGK
NHL live
21:00info
EDM
ANA
23:00info
ARI
NYR
23:00info
COL
NSH
NHL live
00:00info
WPG
OTT
00:00info
BUF
TOR
00:00info
CBJ
PIT
00:00info
MTL
CAR
00:00info
PHI
CHI
00:00info
TBL
NYI
00:00info
WSH
BOS
01:00info
STL
SJS
04:00info
SEA
DAL
04:00info
CGY
LAK
«

Sumáre

Sharks uspeli v St. Louis a od finále ich delí jedna výhra

Jozef Struhár  
24.05.2016

San Jose oplatilo St. Louis prehru 3:6 zo štvrtého zápasu výhrou rovnakým pomerom v piatom zápase, ktorý Sharks priblížil k postupu do finále Staleyho pohára na rozdiel jednej výhry.

Finále Západnej konferencie

Zápas č. 5
1
2
3
Stav série
  St. Louis Blues
2
1
0
3
••••
  San Jose Sharks
1
2
3
6
•••
Podrobné štatistiky

Joe Pavelski strelil dva góly a pridal asistenciu, Joe Thornton nazbieral tri asistencie a San Jose uspelo v St. Louis pomerom 6:3, aby sa ujalo vedenia 3:2 na zápasy vo finále Západnej konferencie. Joel Ward strelil dva góly, vrátane jedného do prázdnej brány. Do nej zakončoval aj Chris Tierney a z gólu mal radosť aj Marc-Edouard Vlasic. Martin Jones urobil 18 zákrokov a prekonali ho Jaden Schwartz, Trou Brouwer a Robby Fabbri. Jake Allen inkasoval štyri góly z 25 striel.

V prvej tretine sa hral pomerne atraktívny hokej, ktorý priniesol tri góly i zvrat, z ktorého mali domáci fanúšikovia radosť. Už vo štvrtej minúte sa totiž vedenia ujali Sharks po presnej strele Vlasica od modrej čiary. O zhruba tri minúty stav vyrovnal Schwartz po dorážke strely Berglunda. V 15. minúte sa do veľkej šance dostal Couture, ale Blues podržal Jake Allen. Jeho spoluhráči o minútu neskôr vypracovali druhý gól. Strelu Steena vyrazil Jones k Brouwerovi, ktorý baseballovým úderom poslal St. Louis do vedenia.

Aj v druhej tretine padli tri góly. Tímy sa v nej doťahovali. V 25. minúte vyrovnal stav Ward, ktorý zo vzduchu dorazil do odkrytého priestoru brány vyrazenú strelu Vlasica. Vedenie „Bluesmanov“ mohol obnoviť Berglund, ale z úniku v 27. minúte neuspel. V 32. minúte však domáci využili presilovku a Fabbri tvrdou strelou poslal svoj tím naposledy do vedenia. Na 3:3 vyrovnal v 39. minúte po prihrávke Thorntona Pavelski.

Článok pokračuje pod reklamou

V tretej tretine sa Sharks podarilo streliť tri góly, ktoré rozhodli o osude zápasu. Ten najdôležitejší padol už po 16 sekundách hry, keď Pavelski veľmi umne tečoval streli Burnsa. Domáci mali dvakrát šancu na vyrovnanie, ale nepodarilo sa to Backesovi ani Paraykovi. Do šance sa dostal aj Couture. Sharks sa však gólovo odpútali až v 60. minúte, keď už domáci hrali bez brankára. Na 5:3 zvýšil Tierney a druhý gól do prázdnej brány pridal o 19 sekúnd neskôr Ward.

Jake Allen
Martin Jones
58:56 21/25 59:57 18/21

Blues prehrali zápas číslo päť za stavu 2:2 vo štvrtom roku po sebe. San Jose má tak v rukách postupový mečbal a o svojom postupe do finále bude môcť rozhodnúť už v stredu na domácom ľade. Ak by Blues stav série vyrovnali, hostili by siedmy zápas v piatok.

Hviezdy duelu: 1. J. Pavelski, 2. R. Fabbri, 3. J. Thornton (všetci SJS)

Pete DeBoer, tréner Sharks: „Ešte nemáme nič v hrsti. Stále máme pred sebou veľa práce. Poznáme tím, ktorý proti nám stojí. Nevzdajú sa. Už sme v minulosti boli k postupu blízko a umožnili sme súperom zvrat. Pre nás je to skvelá príležitosť, ale stále nás čaká veľa práce.“

David Backes, kapitán Blues „Už som to povedal predtým. Doma sa snažíme hrať krajšie ako vonku. My však musíme hrať jednoducho a koncentrovane, aby sme si splnili našu úlohu.“



Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies