Účet používateľaVyhľadávanie
Menu
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
29. 03.
kurzy
00:00info
BUF
NJD
NHL live
30. 03.
kurzy
17:30info
FLA
DET
19:30info
MIN
VGK
NHL live
21:00info
EDM
ANA
23:00info
ARI
NYR
23:00info
COL
NSH
NHL live
00:00info
WPG
OTT
00:00info
BUF
TOR
00:00info
CBJ
PIT
00:00info
MTL
CAR
00:00info
PHI
CHI
00:00info
TBL
NYI
00:00info
WSH
BOS
01:00info
STL
SJS
04:00info
SEA
DAL
04:00info
CGY
LAK
«

Sumáre

Stamkos nepomohol. Vo finále si zahrajú Penguins

Tampe Bay nečakané nasadenie Stevena Stamkosa do akcie nepomohlo. Pittsburgh ukončil 21 rokov trvajúce čakanie na domáce víťazstvo v zápase číslo sedem a po siedmich rokoch si zahrá vo veľkom finále.

Finále Východnej konferencie

Zápas č. 7
1
2
3
Stav série
  Pittsburgh Penguins
0
2
0
2
••••
  Tampa Bay Lightning
0
1
0
1
•••
Podrobné štatistiky

Bryan Rust strelil dva góly, Jevgenij Malkin pri oboch asistoval a Matt Murray zastavil 16 striel, aby Pittsburgh triumfoval v rozhodujúcom zápase finále Východnej konferencie pomerom 2:1. Čestný úspech Tampy Bay, ktorý s 37 zákrokmi držal v hre Andrej Vasilevskij, zaknihoval Jonathan Drouin. Stamkos odohral po dvojmesačnej absencii 12 minút a nebodoval.

V prvej tretine sa hral opatrný hokej, ktorý sa v tak dôležitom zápase dal očakávať. Tímy hrali pozorne v obrane, a tak sa nerodilo veľa šancí. Dve najväčšie mali domáci hráči. V desiatej minúte neuspel Matt Cullen a dve a pol minúty pred prestávkou Rust. Tímy tak do šatní odchádzali za bezgólového stavu.

Po zmene strán sa obraz hry dramaticky zmenil a prišli aj góly. Hre dominovali Penguins, ktorí sa už po dvoch minútach hry ujali vedenia zásluhou presnej strely Rusta. Krátko na to, počas hry štyroch proti štyrom, mal veľkú šancu Sidney Crosby, ale Vasilevskij ho vychytal. Stamkos mal v 29. šancu vyrovnať, ale netrafil odkrytú bránu. O necelú minútu neskôr sa však tešili aj „blesky“ vďaka individuálnej práci Drouina. Nerozhodný stav vydržal presne 30 sekúnd, kým si vedenie nevzali naspäť domáci hráči. Lovejoy nahodil puk na zadný mantinel, ten sa odrazil pred brankára hostí, ktorý ho neprikryl lapačkou skôr ako sa k nemu dostal Rust. Do konca tretiny videli diváci ešte tri šance – dve na strane „tučniakov“ a jednu mal opäť Stamkos.

Článok pokračuje pod reklamou

Tretia dvadsaťminútovka sa niesla v znamení kontrolovania zápasu zo strany Penguins. Rust mohol už v druhej minúte streliť hetrikový gól, ale z následnej dorážky neuspel ani Malkin. Rust dostal ďalšiu šancu v 47. minúte, keď nezakončil presne prečíslenie dvoch proti jednému. V 53. minúte sa do prieniku dostal Boyle, ale stav nevyrovnal. Od 59. minúty to jeho tím vyskúšal bez brankára, ale želaný efekt to neprinieslo, a tak mohla Consol Energy Center vybuchnúť radosťou.

Matt Murray
Andrej Vasilevskij
59:53 16/17 58:53 37/39

Pittsburgh si zahrá vo finále Stanleyho poháru po prvýkrát od roku 2009. Jeho súperom bude San Jose Sharks a keďže bude nasadeným tímom, bude hostiť prvý zápas série. Uskutoční sa v pondelok. Mimochodom, Crosby, Malkin i Kunitz sa dotkli Prince of Wales Trophy.


Hviezdy duelu: 1. B. Rust, 2. M. Murray, 3. J. Malkin (všetci PIT)

Sidney Crosby, kapitán Penguins: „Neustále sme si navzájom verili. Snažili sme sa vrátiť do série, čo nebolo ľahké. Nebolo ľahké ju otočiť, ale najväčšia výzva nás ešte len čaká. Musíme ju ukončiť tým správnym spôsobom.“

Anton Stralman, obranca Lightning: „V celej sérii hrali lepší hokej ako my.“

Steven Stamkos, kapitán Lightning: „Bolo to tesné, no my sme nedokázali hrať dostatočne dobre v ofenzíve na to, aby sme mohli vyhrať zápas.“



Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies