Účet používateľaVyhľadávanie
Menu
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
po 2. tr.
EDM
3
LAK
3
25. 04.
kurzy
01:00info
TBL
FLA
NHL live
01:30info
NYI
CAR
NHL live
26. 04.
kurzy
01:00info
WSH
NYR
01:30info
NSH
VAN
04:00info
COL
WPG
04:30info
LAK
EDM
«

Správy z NHL

Sharks dnes hrajú o siedmy zápas, Penguins opäť o pohár

Po dvojdňovej prestávke je všetko pripravené na to, aby sa v Kalifornii uskutočnil šiesty zápas finálovej série. V ňom bude domáce San Jose hrať o prežitie, kým hosťujúci Pittsburgh o Stanleyho pohár. Opäť.

Oba tímy boli v podobnej situácii vo štvrtok, keď Penguins mohli spečatiť zisk titulu v domácom prostredí. Sharks bojovali o prežitie a nakoniec, najmä vďaka brankárovi Martinovi Jonesovi, sériu ešte natiahli.

V SAP Center sa finále odohrá po tretíkrát, pričom v prvých dvoch zápasoch sa tešili z výhier oba tímy – najskôr domáci znížili stav série na 1:2 a následne „tučniaky“ získali majstrovský mečbal. Momentálne ho stále majú, no už za stavu 3:2 na zápasy.

Cieľom Penguins v nedeľnom zápase bude zopakovať výkon z predošlého duelu, no s väčším dôrazom na úvod zápasu a na to, aby hráči skomplikovali čo najviac život Jonesovi. Na toho už namierili počas série 160 striel.

Článok pokračuje pod reklamou

„Je to dobrý pozične chytajúci brankár. Ťaží z toho, keď hráči sklonia hlavu a strieľajú. Musíte dostávať puky pred neho alebo vedľa neho tak, aby nedokázal reagovať na dorážky. Každý brankár sa trápi, keď sú pred ním hráči, takže hlavne na toto sa musíme koncentrovať,“ povedal pre AP Chris Kunitz.

Penguins tiež veria, že ich brankár, Matt Murray, sa z menej vydareného zápasu dokáže oklepať. V play-off sa mu to zatiaľ zakaždým podarilo a ešte ani raz neprehral dva zápasy po sebe. Vo finálovej sérii čelil 99 strelám.

„Udržujeme si stále rovnaký prístup. Vieme, čo potrebujeme urobiť, aby sme boli úspešní. Vieme, čo nám dá najlepšiu šancu na víťazstvo. Na to sa teraz budeme koncentrovať,“ poznamenal Murray, ktorý si už ťažkú hlavu z úvodu predošlého zápasu nerobí.

Ťažkú hlavu si nerobia ani hráči Sharks z toho, že v sérii prehrávajú. V minulosti už pocítili, aké je to stratiť sériu po vedení 3:1 na zápasy. Veria, že Penguins teraz pociťujú väčší tlak a sú si vedomí toho, že by ho prípadnou výhrou ešte zvýšili.

„Čím dlhšie trvá, kým sériu ukončíte, tým viac tlaku pociťujete. Musíte to ukončiť a keď sa to nedeje, tak začnete pociťovať trochu frustrácie. Myslím si, že sa to trochu dostane do vašej hlavy,“ skonštatoval obranca Justin Braun.

Kalifornský tím sa bude spoliehať aj na nedávnu minulosť, ktorá Pittsburghu nepriala. Z predošlých šiestich play-off sa trikrát stalo, že Penguins prehrali sériu, v ktorej mali jej uzavretie na dosah. Dvakrát pritom vyhrávali 3:1 na zápasy.

„Vieme, že sme v tejto sérii nestrelili veľa gólov, a preto sme aj prehrávali 1:3 na zápasy. Nechceme však, aby sa nám už skončila sezóna,“ dodal pred 105. zápasom ročníka Logan Couture, ktorého tím chce hrať súťažný hokej aj v stredu.



Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
Nebolo to k Slafkovskému fér, tvrdí expert. Porovnal preto draftové jednotky inak! Tréner Toronta: Je neuveriteľné, ako to Marchandovi prechádza! Gajan žiaril v zápase o prežitie, dvaja Slováci idú ďalej!Islanders urobia pred ďalším zápasom série zmenu v bráneDôležitý obranca Hurricanes by mal vynechať zvyšok prvého kolaHviezda Floridy utrpela nešťastné zranenie. Vynechá minimálne týždeň Český velikán sa rozhodol: Definitívne zavesil korčule na klinecĎalší vyhodený tréner, tentoraz v KaliforniiSeattle si upísal len osemnásťročného obrancu Divoká polminúta v Toronte rozhodla: Marchand vyrovnal rekord, ďalší prekonal! Nemec sa z vlaňajška poučil. Teší sa na MS i vyvrcholenie prípravy: Takýto turnaj tu nebol dlho V boji o juniorský Stanley Cup zostávajú stále dvaja talentovaní SlováciMarchand uznáva: Maple Leafs sú stavaní inak ako v minulých rokoch Canadiens, Capitals i Devils sú medzi klubmi s rekordnými trestami v platovom rozpočte Slafkovský na dne: Skauti porovnali Celebriniho s poslednými 9 draftovými jednotkami Anaheim by sa v lete mohol posilniť o zvučné mená. Priority sú dveSlovenský brankár žiaril v súboji s Gajanom, z postupového mečbalu sa teší aj Pekarčík Pohroma pre Canucks: V druhom zápase boli bez opory, zvyšok série je v ohrození! Obranca Bruins utrpel zranenie. Uvidíme ho ešte v play-off? Švajčiarska hviezda Devils podstúpi operáciu. Stihne kemp? Zobraziť viacArchív článkov
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies