Účet používateľaVyhľadávanie
Menu
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
28. 03.
kurzy
00:30info
CAR
DET
00:00info
FLA
NYI
NHL live
00:00info
MTL
PHI
00:00info
OTT
CHI
00:00info
PIT
CBJ
00:00info
TOR
WSH
01:00info
MIN
SJS
01:00info
STL
CGY
01:00info
WPG
VGK
02:00info
COL
NYR
02:00info
EDM
LAK
03:00info
ARI
NSH
03:00info
SEA
ANA
NHL live
03:00info
VAN
DAL
29. 03.
kurzy
00:00info
BUF
NJD
NHL live
«

Slováci v NHL

Päť najlepších výkonov Slovákov v sezóne 2015/16 + video

Minulá sezóna nebola z pohľadu slovenských hráčov v NHL príliš vydarená. Zažili sme však aj pozitívne momenty, vrátane debutu Mareka Hrivíka či znovuzrodenia Petra Budaja. Určite vás však potešili aj výkony, ktoré vám prinášame v prehľade tých najlepších.

Za zmienku stoja určite aj ďalšie výkony, no my sme vybrali päť tých, ktoré najviac zarezonovali a prišli s vhodným načasovaním. Nezoradili sme ich od najlepšieho po „najhorší“ ani naopak, ale chronologicky tak, ako nám ich priniesla sezóna. Tu sú:

20. 10. 2015 – Halák bol druhou hviezdou večera

Prvú väčšiu radosť slovenským priaznivcom spôsobil v sezóne Jaroslav Halák dvoma októbrovými výkonmi. Po zranení zažil debut v ročníku neskôr a tešil sa z výhry. Tú si pripísal aj vo svojom druhom zápase, v ktorom zneškodnil 37 striel, aby doviedol Islanders k výhre 4:0 nad Columbusom. „Nebol to zápas 4:0, to vám teda môžem povedať. Jaro dnes za nás zachytal veľmi dobre,“ poznamenal tréner Jack Capuano, ktorý nebol jedinou osobou chváliacou bratislavského rodáka. Ten sa stal druhou hviezdou večera. O týždeň neskôr sa stal treťou, keď vychytal nulu proti Calgary.

27. 11. 2015 – Gáborík sa postaral o veľký zvrat

Marián Gáborík sa strelecky prebudil v najlepšej možnej chvíli. V 55. minúte zápasu proti Chicagu vyrovnával stav na 2:2 a v tretej minúte predĺženia rozhodol svojím piatym gólom v sezóne o víťazstve Los Angeles 3:2. V zápase mohol zaznamenať aj hetrik, ak by v druhej tretine mieril presnejšie a netrafil tyčku. Kings proti úradujúcemu šampiónovi prehrávali už 0:2, no vďaka Gáboríkovi sa tešili z výhry. Ten bol vyhlásený za tretiu hviezdu duelu. „Sú to dobré pocity, keď takto môžete prispieť k triumfu,“ priznal „Gabby“, ktorý sa stal aj druhou hviezdou celého večera.

Článok pokračuje pod reklamou

10. 1. 2016 – Hossov skvelý výkon korunovaný dvoma gólmi

Marián Hossa podal niekoľko kvalitných výkonov, ale tento prišiel s veľkou úľavou. Už keď sa intenzívne hovorilo o jeho streleckom trápení a rekordných 14-zápasových suchotách, prišiel zápas proti Coloradu, v ktorom si pripravil pekný darček k 37. narodeninám. Strelil dva góly, ktorými prispel k výhre 6:3. Okrem toho, že sa stal prvou hviezdou zápasu, bol vymenovaný aj za tretiu hviezdu večera. A hoci jeho výkon nebol len o góloch, ale o kvalitnej celoplošnej hre, práve presné zásahy ho potešili najviac. „Dúfal som, že skórujem ešte ako 36-ročný. Nejaký čas to trvalo,“ priznal Hossa po jedinom dvojgólovom zápase v ročníku.

14. 3. 2016 – Daňo sa zviditeľnil trojbodovým večerom

Sezóna Marka Daňa nebola taká, aká sa čakala. V Chicagu sa nepresadil a po výmene do Winnipegu chvíľu trvalo, kým si zvykol. Pohotové presmerovanie puku a teč s prispením šťastia boli jeho vrcholnými momentmi v sezóne. K dvom gólom pridal asistenciu, aby 14. marca doviedol Winnipeg k výhre 5:2 nad Vancouverom. Slovenský mladík otvoril skóre zápasu a následne zvyšoval v tretej tretine vedenie svojho tímu už na 5:0. Z duelu si odniesol aj štyri strely, dva bodyčeky a tri plusové body. Stal sa jeho prvou hviezdou. „V ich útoku si lepšie rozumejú. Daňo je sebavedomý a má dostatočne dobré ruky na to, aby chodil so svojou hokejkou do rozličných oblastí. Hrajú momentálne dosť dobre. Začína sa im spolu dariť,“ povedal tréner Paul Maurice.

23. 4. 2016 – Pánik pomohol Chicagu vynútiť siedmy zápas

Po zápase, v ktorom Marián Hossa zaznamenal gól a asistenciu, sa väčšej chvály dočkal jeho mladší krajan Richard Pánik. Ten síce bodoval len raz (asistencia), no svojou hrou a aktivitou bol kľúčom k tomu, že Chicago vyhralo v šiestom zápase série prvého kola proti St. Louis 6:3 a vynútilo si siedmy zápas. Jeho výkon označil denník Sun Times za „majstrovský“. Martinský rodák zaknihoval aj štyri strely, šesť bodyčekov a dva bloky. Získal pre tím presilovku, hral zodpovedne smerom dozadu a mal tretí najvyšší „ice-time“ spomedzi útočníkov. Stal sa prvou hviezdu duelu, v ktorom ukázal, že k úspechom tímu sa dá prispievať aj inak než bodovo. „Pánik zažil skvelý zápas,“ povedal tréner Joel Quenneville.

Pánikova asistencia:

Ktorý z týchto výkonov vás potešil najviac?



Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
Aj Gretzky mal pred Chárom rešpekt: Keď som ho prvýkrát uvidel, utekal som za trénerom Brodeur lamentuje nad dnešnými brankármi: Rozmaznávame ich Slafkovský hovoril o MS. Chce ísť do play-off a experti sa zhodujú: Je naň perfektne stavanýIde do tuhého: Boj o Prezidentskú trofej je mimoriadne vyrovnaný a otvorený Rokovania o sťahovaní tímu Slováka sa ukončili Chromiak prihrával na víťazný gól, Regenda sa pobil + videoCanucks zaradili Demka na listinu dlhodobo zranených. Ako je na tom Lindholm? Nepríjemný náraz sa mu stal osudný: Útočník Blues si už v sezóne nezahrá Mladý slovenský útočník už atakuje dvojcifernú sériu Černák s míľnikom, ktorý dosiahol ako štvrtý hráč Tampy a tretí Slovák v históriiĎalší hráč Washingtonu vstupuje do asistenčného programu! Seattle podpísal zmluvu s nedraftovaným útočníkomSlafkovský nasadil „beast mode“: Neviem, či tu od čias Jágra bol v tomto lepší mladík, tvrdí skaut Video: Trent Frederic vs. Tanner Jeannot (bitka) Slafkovský umlčal kritikov. Raz bude nebezpečný, hovorí víťaz Stanleyho pohára Guentzel otvorene: Chcel som zostať v PittsburghuNezmysel? Obvinení Hart, Dube a spol. sa spájajú s Ruskom Šialené: Shane Doan sledoval, ako jeho syn pri debute snov prepisuje históriu! + videoTortorella sa ospravedlnil svojmu brankárovi za nedeľnú reakciu Prvý tím v NHL si zaistil play-off. Ako sa vyvíjajú šance Slovákov? Zobraziť viacArchív článkov
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies